2012 Haziran Anneleri Doğurdu

ben 2 aylıkken yaptırdım ama benimki 3 doz
belki seninki 2 dozluktandır

hımm 2 dozluk ve 3 dozluk olduğunu bilmiyordum tmm o zaman öyledir

zaten rota asısı 3 aylıkken yaptırılıyo.

cnm ben 3. aya girmeden 2.ay içerisinde yapılması gerekir diye duymuştum...

Arkadaşlar benimki de aynı..hep gezdir konuş..hiç nefes aldırmıyor...ne yapacağımı şaşırdım artık..

cnm bende bir benimki böyle sanıyodum yalnız değilsin...:)))

tmm sağol cnm demekki doktorlar farklı farklı yapıyorlar bu aşıyı... memede uyutmamak mı valla ben kızı uyutmamak için elimden geleni yapıyorum ama olmuyor hanım memede uyuyor yatağa koyduğumda genellikle uyanıyor cadı...

canım evde temizlik vardı berende büyüyor valla özgür kız modunda şuanda gazıda bitti çok şükür göğsüm apse yapmış antibiyotik ve ağrı kesici kullanıyorum sizde durumlar nasıl?

canım ne güzel ya her yer mis gb olmuştur bizimde gazımız bitti valla süper oldu
özgürü süünnet ettirdik iyileşti bile çok tatlı oldu bunlar ya tadına doyulmuyo
herşeyi ağzına sokuyo insanları tanıyo

maaşallah özgür efendi küçük adam oldu demekki Allah büyük mürvetini askerliğinide göstersin inşallah.

bu gaz tam başbelasıymış darısı gazı olan bebişlerin başına inşallah... berende çok tatlı oldu çok değişik sesler çıkarıyor eskidende çıkarıyordu ama şimdikiler daha farklı sanki fransızca bişiyler anlatıyo gırtlaktan, dil dönüyoda dönüyo ağzının içinde sesleri uzatıp ağlıyo falan çok komik oldu tam ısırmalık bazen dayanamıyorum öyle bir öpüyorumki iz çıkıyo suratında yavrucağın, isilik gibi oldu biraz suratı sanırım çok öpüyorum ama dayanamıyorum napıyım şuan bile yanımda mıkır mıkır bişiler anlatıyoo

Son düzenleme:
minik kızım berene...

Ben anne olmasaydım eğer

Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim

Hamileliğim esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım

O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim

Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç

Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim

Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım

Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım

Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim

Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti

Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim

Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik

Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım

Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım

Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım

Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım

Geceleri kesintisiz uyuyacak hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi

Çantamda sürekli bisküvi ıslak mendil bir adet oyuncak düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım

Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım

38.5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı

Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım

Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim

Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım

Bir çocuk doğduğu anda bir anne doğarmış Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım

Anne Olmak...

;Analık nedir Annem?; derdim de anacığıma;;Ben ol da bil derdi Mevlânaca..

Ben ol da bil!

;Sen; oldum annem bak!..

;Sen; oldum ve bildim neymiş bu işin yürekcesi..

Hani ;Köpekler bile ;ana; olmasın; derdin ya hep, o ızdıraplı yüreğinle, o engin şefkatinle..

Anlamazdık o zaman biz zamâneler..

;Zor kızım, çok zor analık; derdin ardından derin bir iç çekişle..

Zormuş anam..

Ana olmak ;Hiç; ken ;Hep; olmakmış meğer..Çoğalmakmış durmadan..

Dünyaya meydan okumak, mazi ve istikbâli sırtlamak, pervâsız bir gözü karalıkmış..

Zormuş Annem..Olduk, gördük, bildik bak..

Ana olmak meğer; Kor ateşlerde üşümesi, kara kışlarda buz kesmesiymiş yüreğin..

Hep; ;Ben; derken,

Artık;İllâ O!; demesiymiş..

Hiç varmayacağı kapıları çalması, hiç ederek ömrünü, adanmasıymış..

Hiç kızmaması yüreğin, almayı hiç düşünmeden hep vermesiymiş..

Hep sarıp-sarmalaması, hiç hesap sormadan, hep dost hep yâr olmasıymış..

Zormuş Anam..

Meğer ölümüne bir kara sevdaymış analık..

Olduk, gördük, bildik bak..

-----------

Gözlemleyin kadınları; Değişirler hep ;Anne; olunca..

Bir metamorfoz belki analık; Tırtılken kelebek olmak

Artık gözleri, elleri-ayakları, akıl ve yüreği tüm âzâları ve dahî hayalleri, tüm vakitleri ve hayata dâir hesapları O;na ait değildir..Karşılıksız-hesapsız ve de gönüllü olarak bağışlar yavrusuna tüm varlığını Anne..

Ve dikkat edin, her kadın bir başka güzelleşir ;Anne; olunca..

Ezelden biçilen bir kostüm gibi, ;Analık; yakışır her kadına..

O, artık ;Anne gibi; güler, ;Anne gibi; bakar, ;Anne gib;kokar..

Ve hayatta hiç kimse ne ;Anne gibi; kokar ne ;Anne gibi; bakar ne de onun gibi yanar..

Ve böylelikle tüm anneler, Yaratan;dan kokular, esintiler taşırlar dünyamıza..

Her Anne Yaratıcı;ya âyinedir..

En çok Hâlıq ve Vedud ismi yansır onlarda..

Ve hayat boyu, binbir esmâyı seyrederiz o kocaman yüreklerde..

İşte bu yüzden, kaç yaşında olursak olalım, bizler için hep,

Hiç eskimeyen bir ihtiram, çoşkun bir muhabbet, hep meylettiren bir çekim alanıdırlar..

İşte bu tutkunluk, hesapsız adanışlarının karşılığıdır onlara, Yaradan;dan..

Ve bir gün bizden gittiklerinde..İçimizin bir yanı, ömür boyu hep titreşir onlar için..

Hiç sönmeyen bir yangın, zaman zaman yakar alevlenir, asla dolmaz boşlukları..

Alıp gitmişlerdir çünkü canlarımızın bir parçasını..

Öyledir, her Anne giderken, yüreğini emanet bırakır yavrusuna ve bir parça yavrusundan alır da öyle gider çünkü..

Ve bu yürek aktarımı, annenin sesi, nefesi, gözleri, sözleri ve o kocaman yüreği, ezelî bir miras gibi devredilir nesilden nesile..

İşte dünyayı îmar eden, ayakta tutan bu Ana Yürekleridir!

Nasıl emânetse yavrular annelerine bir vakit,

Öylece emânettir her anne de yavrusuna..

;Of!; bile demeden, sakın ha incitmeden,

Sahip çıksın herkes emânetlerine aman!

Yavrularına iki dünya bağışlayan ANAlara

ve cennetlerini kazanan canlara müjdeler olsun..

Ayşe Reşad

selam güzel anneler :))
biz de karşılıklı konuşmalara başladık ama bir sorun var ikisi de göz teması istiyo ben birine bakarken diğeri sinirleniyo
artık birini annem alıyo önüne diğerini babam 30-45 dk falan aralıksız konuşuyolar
agular gugular.. diller yuvarlanıyo salyalar akıyo gülücükler..
hele eymen arada heyecanlanıyo horoz gibi sesler çıkarıyo
çok tatlandılar yaaa

binlerce hamdolsun yavrularımız bizimle :)

hamdolsun bıdıkçığım, biz bir tanesine zor bakıyoruz senin işin daha zor ama sevgileri herşeye bedel....

Cnım bu yatır- kaldır yöntemi nedir tam olarak?Bir de uyutma yöntemleri olarak nelerden bahsetmiş kitapta?

21:00-22:00 arası uyuyor diye böbürlendiğim oğlum sürekli mızıldıyor (( uyumuyor...
kendi kendime nazar ettim sanırım çocuğa ya ((

kızlar inş yarın öğleden sonra oğlumu sünnet ettiricez
şimdiye kadar hep erteledim
ama bu sefer tüm cesaretimi toplayıp randevu aldık
şimdiden cok gecmiş olsun oglusuna
ee erkek olmak kolaymı:)

2-4 aylık yada 3-5 aylıkken yaptırılıyo 2 doz olarak benm bildiğim..
biz 3 aylıkken yaptırdık şimdi 5. ayı beklicez

evet katılıyorum banada en zor gelen 7de kalkmak oldu
zaten o programı uygulamıorum çınarı gözlemliyorum o kendi programını uyguluyo ztn:)
içinden yararlı bilgileri çıkartıyorum sadece ama tabi biçok şeyi rutine baglıyo rutin olmazsa olmaz hesabı:/
bakalım bi fırsatını bulupta bitiremedimki kitabı!!
bu gidişle zor bitiririm okumayı ztn
bizim velette ilgi odagı olmayı sewio
odadan cıktıgım anda basıo yaygarayı sanki kuyruguna basmışlar gibi
umarım bu bi geçiş dönemidir..

21:00-22:00 arası uyuyor diye böbürlendiğim oğlum sürekli mızıldıyor (( uyumuyor...
kendi kendime nazar ettim sanırım çocuğa ya ((

wala canm aynen bende öyle yaptım sanırım
hala uyumadık ayaktayız
gözler kan çanagı ama yok uyumak!!
muhtesem yuzyıl seyrediyoruz

sağol tatlım
valla çok zormuş

ne kadar güzel yazmışsın,bizleri anlatmışsın.bayıldım.

ilk_ ne güzel yayımlamışsın. Gogsum kabardı. Annelik çok çok güzel bişey.

Canım ya iyi ki annen*baban yanındalar. Yerim ikisini de.

sağol tatlım
valla çok zormuş

Prenses nasıl geçti sünnet umarım bi sorun olmamıştır. Bakarsın erkek oldum diye geceleri artık uzun uzun uyur.

Cnım bu yatır- kaldır yöntemi nedir tam olarak?Bir de uyutma yöntemleri olarak nelerden bahsetmiş kitapta?

Bu yontem 16. Haftadan itibaren uygulaniyor, amaci bebege kendi kendine uyumasini ogretmek, ne kadar erken baslarsan o kadar iyiymis, soyle ki bebegin uykusu gelince yatagina koyuyorsun, aglarsa kucagina alip sustugu saniye tekrar hic oyalamadan yatiriyorsun, bu boyle belki 20 kez tekrarlaniyormus ve gunden gune bebek kendi kendine uyumayi, yatagina koydugunda itiraz etmemeyi ogreniyormus, 16 haftadan once uygulanamiyor dolu dolu dort aylik olacakmis bebek, biraz sabir isteyen bir yontem ama bebege gore de degisir,

birde 4. Aydan sonra gece beslemeyin diyor, en son 11 de uyku ogunu veriliyor, uyuyorsa bile uyurken veriyorsun sonra 7 ye kadar bisey vermek yok, her gece ayni saatte uyanan bebekler acliktan degil aliskanliktan uyanirlarmis, yataktan almadan emzikle falan sakinlestirip veya elimizi ustune koyup tekrar uyutacakmisiz, yatagindan alip dolastirmak, emzirmek falan yasak ama ben bunu yapamam tabi

merhaba arkadaşlar..biz çocuklarımla bir kaplıcada annemlerin yanında tatildeyiz.. temiz hava çok iyi geldi, bayağı sakinleştiler ; şehrin kalabalığı ve kirli havasından arınınca..
burası çok sessizleşmişti bıraktığımda, biraz da olsa hareketlenmesine sevindim...daha bebişlerimizle alakalı paylaşacağımız çok şey olacak inşaAllah..
geçmişi telefonla takip ediyorum fakat oradan yazmak zor oluyor..
geçmişten aklımda kalanlar;
prenses; miniğin sünnet olmuş hayırlı olsun, Allah nice güzel mürüvvetlerini görmeni nasib etsin..
rota virüsü aşımızı biz de önümüzdeki çarşamba üç aylık olduğumuz gün olacağız, iki doz olarak yapılandan...
bizim gündüz uykularımız iyi maşaAllah..ama ilk bebeğimde çok çekmiştim bu uykusuzluktan..yaradılış meselesi sanırım pek birşey yapılamıyor uyumayan çocuğa...şu an 4 yaşında mesela, geçen hafta okulda öğle uykusu uyuyan arkadaşlarını uyandırmış, kendi uyumadığı gibi ..
ama herşeyleri ile tatlı oluyor evlat, uyumasa da huysuz da olsa sağlıklı olmaları herşeyden önemli..Allah tüm yavrularımıza sağlık sıhhat güzel günler versin..
görüşmek üzere anneler..

ilk cim paylaştığın yazıları daha öncede bir kaç kez karşıma çıkmıştı okumuştum. her okuduğumda olduğu gibi bukez de çok duygulandım. hemen aklıma geçen yıl bu zamanlar defnemin tohumunu attığımız aklıma geldi :)) ne de çabuk geçti zaman.

şimdi 3 aylık oldu bile güzel defnem. hayatımda bundan daha güzel bir duygu bir an yaşayamam. öyle mutluyum ki öyle karşılıksız kocaman bir aşk var ki içimde.her gün her yeni gün tamam bundan daha fazlası olamaz diyorum fakat her an her saniye katlanarak büyüyor aşkım sevgim.içime bu kadar derin bu kadar yüce bir sevgi nasıl sığıyor şaşırıyorum.bir canlı bu kadar mı karşılıksız sevilir.tarifi imkansız diye işte ben buna derim... iyi ki var defnem.hayatım bin kat daha anlamlı şimdi.daha önemli.yaşam şimdi daha güzel.. keşke keşke çok daha önce yapsaymışım. tanrıya her nefes alışımda bir kez daha bir kez daha şükrediyorum onu bana verdiği için...
tanrı güzel defnemi bana,herkesin meleğinide annesine bağışlasın... ne olursa olsun bebişlerimiz hep sağlıklı hep mutlu yaşasın...
tanrı isteyen herkese bu mükemmel duyguyu tattırsın...

MUCİZE MEGER TUTULABİLİRMİŞ ELLERDE
MUCİZEYE DOKUNULABİLİNİRMİŞ
MUCİZE UYURMUŞ,UYANIRMIŞ
MUCİZEYE BAKILINABİLİNİRMİŞ
MUCİZE MUCİZELER YARATABİLİRMİŞ GERÇEKTEN...
MUCİZE MEĞER KOKARMIŞ; CENNET KOKUSU GİBİ;MİS GİBİ....

bez değişirken böyle solucan gibi kıvrım kıvrım kıvrılıyor benimki, sizinkiler de öyle mi?
bu sabah annem yüz üstü koydu yatağa, karşısında da ablası ile ben vardık, bize doğru bir atıldı sanki bıraksalar emekleyecek çok şeker oldular, bu anlarının kıymetini bilin kızlar, çook çabuk büyüyorlar..bebek kokularını çekin doya doya içinize, iki üç yıl sonra özleyeceksiniz

uyuyan bebeği emzirmek çok ters geldi bana
zaten bizimkiler gözleri cin gibi açmadan tövbe emmezler
ille uyanacaklar bi posta memeyle boğuşacagız ondan sonra emerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…