2012 Haziran Anneleri Doğurdu

geçmiş olsun canım bende aynı sorunu yaşadım ve philips avent sayesinde gögüs uçlarım iyileşti kesinlikle tavsiye ediyorum ben çok çektim yaradan dolayı birde üstüne 2 gögsüm birden mastit oldu makina çok önemli evde bulunan madele daha beter yapmıştı tekrar geçmiş olsun ...

bebeğim 15 ağustosta doğdu.gaz sancısı oluyor emmek istemiyor karnına çekiyor bacaklarını kasılıyor ağlıyor ağlıyor.ben de stres oluyorum susmuyor sabah 5 e doğru bir de 11 civarı oluyo.ne önerirsiniz BİOGAİA ve SAB SİMPLEX kullanıyorum işe yaramıyor kafayı yiycem.ağlıyorum moral bozukluğundan lütfen özele mesaj bırakın sizin nerileriniz ve deneyimleinize ihtiyacım var.

. Slm canim benim kizimin asiri derece gaxi olmuyor ama sancidi oldugunda banyo iyi geliyorfu ardindan rezene sayi bide edimle cingene salincagi yaparak salliyorduk

Merhaba cnm...
Bana dr amcamız adacayı(Elma)yağı ile ayağının altına ve karnına masaj yapmamı önermişti. Biraz pis kokuyor ama masaj yaparken yağ sıcaklık veriyor. buda sancıyı azaltıyor.
Birde benim dayımın çocukları çok gaz sancıları oluyordu dayımlar kullanmış bende onun tavsiyesiyle verdim. TOPALAK diye birşey satılıyor aktarlarda özel bebekler için hazırlanmış bir toz karışımı. Pudra şekeri gibi ama içinde bir çok çeşit baharatlar var kimyon gibi bunu günde 3 kere emziğinin üçüna batırarak veriyorsun. ben 40 günlükken vermeye başladım ve hala veriyorum sancımız olsada olmasada. zaten çok az batırıyorum emziğinin üçünü ve çok şükür gaz sorunumuz yok. bir yan etkisinide görmedim.

Selam hanimlar...

mama olayi icin uzulmeyin kizlar ben ogluma hep mama anne sutu ikilisi verdim hala ayniyim besleniyo ya sorun yok

yarin drumuzda randevu bulduk bakalim ne diyecek

slm kızlar.. hakikaten topik birden boşaldı.. herkes gezmelerde galiba demek ki bebişler sağlıklı,anneleriyle birlikte geziyorlar ki anneler fırsat bulamıyor gelmeye

dün doğumgünümdü kızlar.. bebişimle ilk doğumgünümdü.. müdüremiz sürpriz hazırlamış 6 sınav görevim vardı yorgun argın ananeye geldim okul çıkışı, bebişimi de alıp hep beraber çarşıya çıktık.. arkadaşlar da aradı,uzun zamandır toplanamıyoruz gel ne olur diye.. dedim gözünüzü seveyim ölüyom yorgunluktan evden de bekliyolar bak,gelmeyeyim.. yok bebişi de seni de görücez gel dediler,kıramadım çarşıdan sonra şehrin öte yakasına geçtik onlar için.. meğer sürpriz hazırlamışlar bana
güzel çikolatalı bi pasta yedik,bi de hediye almışlar.. oğluşum ve benim güzel fotolarımızı çektiler..sonra annemlerin eve geldik yemeğe.. orada da kutlama ve hediyeleşme oldu yemek sonrası.. en son artık bitik vaziyette eve geliyordum.. eşim oğlanı aldı,sen önden çık kapıyı aç diye.. girdim bi de ne göreyim, kocaman bi vazoda orkide beni bekliyo.. gözlerim doldu,oğlan uyuyo diye çığlık bile atamadım..sık taşınacağız diye yapay aldım dedi.. olsun varsın,ilk haftamızda balayındayken aynı renk orkide almıştı ama getiremeyip arkadaşlara bırakmak zorunda kalmıştık, içimizde ukde kalmıştı ikimizin de.. şimdi bi benzeri oturma odamı süsleyecek..
bir yaş daha yaşlandım ama bebişimle olduğu için o kdr mutluyum ki.. iyi ki var,iyi ki hayatımda o da eşim de.. Allahıma binlerce şükürler olsun... Allah hepimizn evlatlarını,yuvamızın dirlik düzenini korusun..

sanrım su gaz olayı herkesın bıtmıs fakat bızım tam gaz devam...(
hatta o yuzden uyuyamıoruz bıle aksam yıne gaz sancısı basladı uyumak ıstıyor uyuyamıor bende zorla uyutttum yıne sabahın besıne kadar salla salla o sıkındıkca ben sallıorum unutuyor uyuyor yıne baslıor ole bole derken sabah beste pırtt pırtt sonra tabı uyandı sallamak kar etmedı bagırıor vss ole ole bı saat sonra kakamızı yaptık sırta kadar cıktı kaka..ama bız hep boleyız he bıde bacaklarını dumduz yapıp sıkınıyor gerılıor ben suan colınex bıde bay bay ford damla kullanıorum bay bay ford damla kullanmadan once hıc uyuyamıorduk suan sıkınsada en azından uyuyor dınlenıor yoksa sabaha kadar uyuyamayıp kaka cıkarmak ıcın pırt yapmak ıcın ugrasıp hem bebısım hem bız harap oluyorduk..ıcınızde bole olanlarınız var mı?

bız normalde ılk gunlerımızde bı 10-15 gun cok rahattık ben hep bole gıder sanıodum hep uyuyoduk pırtı geldıgınde pırt kakası geldıgınde kakamızı rahat yapıoduk sonra sı sıkıntılı gunler ve hala devam ıns bızım gazımızda tık dıye kesılır ıns

jang_bogo canım nice nice mutlu yıllar eşinle bebişinle sağlıkla uzun ömürler diliyorum
orkide süper olmuş bende çok severim

canım gecmiş dogum gunun kutlu olsun...senin yazdıklarını okuyunca heyecanlandım bir an çünkü benim kızımın dogum günüyle aynı gün doğum günüm:))
denk getirmeye calıssak sanırım bu kadar başarılı olamazdık :)
şimdiden ilk doğum günü kutlamamızı düşündükçe heyecan yaptım bak...

sünnete son 2 saat ...
korku heyecan stres...
ne ararsan mevcut :18:

Slm canım Rabbim oğluşunu size bağışlasın. İnş sıkıntısız bir şekilde atlatırsınız.
Benim size bir sorum olacak acaba genel anestezimi yoksa lokal anestezimi uygulanacak.???
Bizde ayın 19 na randevu aldık oğlumun sünneti için ama 2 bucuk aylık bebeğime genel anestezi yapılması beni korkutuyor acıkcası. Hatta son bir kaç gündür vazmı geçsek diyede düşünüyorum.
Doktorumuz yaşadığımız bölgenin en iyi çocuk doktor ve sünnettide o yapıyor.
Bize ya 6 aydan önce yada 6 yaşından sonra yaptığını söyledi. onun dışında sünnet yapmıyormuş. bizde bu yüzden yaptırmaya kara verdik.
Hem simdi daha fazla hareketlenmeden olsun istiyoruz. Genel anesteziyi baya araştırdık sorduk bir sıkıntı olmayacağını söylediler ama benim içim rahat değil. O yüzden birde size sormak istedim...

cnm bn bir aylıktı yaptırdım sunneti ve lokal anesteziyle yaptılar. ayaklarını bağladılar zaten. ellerini de babasıyla ben tuttuk. başında ben konuştum annem annem diye. dr da 20 dk da falan bitirdi işini.

Selamlar biz bugun dra gittik idrar yolumuzda enfeksiyon cikti antibiyotik basladik erken sunnet olabiliriz bizde heran
6850 gr 62 cm oglum akranlarindan onde oldugunu soyledi dr teyzesi becerileride ayni sekilde masallah konustu dr teyzesiyle bizi sikayet etti sanirim :))

valla neredeyse 4 aylık olduk biz ama hala gazımız bitmedi
son gittiğimiz doktor gaz için fitil önermişti. zaten bizim oğluş kakasını da yapamadığı için gaz sancısı olduğu anda gliserin fitil verin dedi. hem kakasını yapar hem de gazını çıkarır demişti. o günden beri biraz daha rahatladı ama tam olarak bitmedi tabi. bir de ilaç olarak günde 3 kez sub simplex ve nurse harveys veriyorum ben. bakalım ne zaman tam olarak bitecek bizim de gaz kabusumuz

cnm bn bir aylıktı yaptırdım sunneti ve lokal anesteziyle yaptılar. ayaklarını bağladılar zaten. ellerini de babasıyla ben tuttuk. başında ben konuştum annem annem diye. dr da 20 dk da falan bitirdi işini.

Ne güzel siz bu sıkıntıdan kurtulumuşsunuz oğlunuz erkek olmus maşallah...
Bizim dr amcamız lokal anestezi yapmıyor malesef başka hastaneyede sordum ordada genel anestezi uygulanıyormus. galiba başka caremiz yok

kızlar öğretmen yada memurlara diyim bi sorum olcaktı bilenler cevaplarsa cok sevinirim.ben öğretmenim ve doğum parası ile cocuk yardımı alıcam dogum parası bir kereye mahsus olmak üzere yüz küsürlü bişeymiş cocuk yardımı da 35 gibi bişeymiş(her ay yatan)

sorum şu süt parası diye bişi var o ne?
bi de eşim sgk lı onun da cocugu oldu diye yatacak bir ödeneği oluo mu yoksa sadece ben mi alabiliyorum?

Slm ise basliyacagim icin bi kac gun once e bebekten lanshino marka elek pompa aldim valla gayet memnun kaldim avitmiyorda ayni markanin gogus ucu kreminixe tavsiye ederim bide bepanten surebilirsin

kızlar çok teşekkür ederim yardımlarınız için ben bunu araştırırken arkadaşım aradı bende var almana gerek yok ben sana gönderyim dedi sağolsun henüz gelmedi kargoda markası ne bilmiyorum umarım faydasını görürüm... bu arada doktor bana farmastan ve fito krem verdi bakalım şimdi onları kullanıyorum umarım geçer... bu arada lansinoh denedim geçmedi...

cnm benim kzın çok gaz sancısı olmuyor çok şükür ama mamaya başladığım gün çok olmuştu doktor tamamen bitkisel olan OM-X diye bir ilaç önerdi ben memnun kaldım dene istersen...devlet karşılamıyor fiyatı da 17.90..gazsız günler diliyorum bebişine...

Selam hanimlar...

mama olayi icin uzulmeyin kizlar ben ogluma hep mama anne sutu ikilisi verdim hala ayniyim besleniyo ya sorun yok

yarin drumuzda randevu bulduk bakalim ne diyecek
öyle cnm yapcak bişey yok onlar beslensinde...hayırlı güzel haberler alırsın inş...

cnm OM-X bir dene istersen tamamen bitkisel

sünnete son 2 saat ...
korku heyecan stres...
ne ararsan mevcut :18:

Allah yardımcınız olsun sağlıkla olsun bitsin...

cnm nasıl sen denedınmı ışe yarıormu bız suan colınox kullanıorz

kızlar dikkattttt

Gazı olan bebeğe ilaç ve gaz çıkarma dışında neler yapılabilir?
Gaz probleminde bitkisel ilaçların büyük faydası olduğu çalışmalarda gösterilmiş. Rezene çayı, papatya gibi çaylar bu bitkisel ilaçlar arasında söylenebilir. Ancak, bunların kullanım miktarları çok önemlidir.

Bitkisel ilaçların kullanım oranı çok önemli
Bu tür bitkisel ilaçları kullanırken kullanım oranının 120 ml'nin üzerine çıkmaması gerekir. Bu miktar göz kararı ile 1 gün içinde en fazla bir çay bardağı anlamına gelir.

İlaçların fazla kullanılması halinde sıfır kalorili bir sıvı verdiğimiz için bebeğin kilo alımı negatif yönde etkilenir.

İlaçların fazla kullanılmasının yarattığı bir diğer problem ise elektrolik dengesizlik oluşumu. Elektrolik dengesizlik sodyum düşüklüğüne neden olarak bebeğin beynine zarar verebilir. Bu yüzden bitkisel ilaçlar kullanırken bebeğinizin sağlığı açısından kullanım oranı konusunda çok hassas davranmak gerekir.

muşşşş...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…