2012 Haziran Anneleri Doğurdu

bu gece benim oğlumd İYİ uyudu.akşam 8 de yattı iki kere emmi gece 7 de uyandı.sonra tekrar emdi.8 de uyudu halada uyuyor..düene giriyoruz kızlar artıkk.sizlere bişey soracam çalışan öğretmen anneler ne yapmayı düşünüyorsunuz?ben çok kararsızım ücretsiz izin mi alsam başalsam mı bilemiyorum bir yanım çok çalışmak istiyor bir yanım oğlun çok küçün otur evinde çocuğuna bak diyor...ne yapsam bilemedimm.eşimde sen bilirsin diyip çıkıyor işin içinden..aslında süt iznimde var sabah 7 den 1e kadar bakıcıda olacak.ee zaten sabahları 2-3 saati uyuyor..kadın için kolaylık olur ama şu emzirme işi işte kafama takılan konu.birde benim oğlum doyduktan sonra memeyle oynamayı seviyor..bana akıllll verin ne yapayımmmm sizzceeeeee???

arkadaşım emziren anneler için doğum kontrol hapı varmış onu kullanıyor..8 aydır kullanıyorum etkili ki hamile kalmadım diyor duyanınız var mı böyle bir hapıı

Canim sen hem istiyosun hemde normal dogumlusun sezeryanli olarak 2 seneden once hamilelik cok tehlikeli

canım benim doktorum bana sezeryaNDAN SONRA BİR İĞNE YAPTI AMELİYAT YERİMİN ÜSTÜNE DİKİŞLERİN İYİ KAYNAŞMASINI DOKULARIN HIZLI YENİLENMESİNİ SAĞLIYORMUŞ.BİRDE 6 AY SONRA TEKRAR ÇOCUK İSTERSEN SORUN OLMAZ DEDİ.AMAN BENDE NE OLUR NE OLMAZ VURULDUM..KALIRSAMDA İKİSİ BİRDEN BÜYÜR .

ben de sabahci olmama ragmen ve ders saatim az olmasina ragmen ayrilicam izne
cok kucukler henuz bakiciya vermek istemiyorum
bir de cok hizli degisip buyuyorlar bu anlarini kacirmak istemiyorum
ogluma doyarak buyutmek istiyorum
nasilsa calisirim ama oglum bidaha asla 3 aylik olmicak

İyi dileklerin icin tesekkurler, dogumum cok kolay gecti sadece yarim saat ara ara siddetli sanci cektim, igneden sonra ise gule oynaya dogurdum, mutlaka tavsiye ediyorum herkese, hicbir zorlugu ve yan etkisi olmadi bende Allaha sukur

Erkeklere her is zor zaten korktugum basa gelsin istemiyorum biran once doltora gitmeli

Valla kusura bakmasin yapamam cocuk falan tek basima 1 tanesine zor bakiyom 2. olursa beni akil hastanesine yollar cocuklarada anasi bakar artik

Merhaba kizlar, uzun bir aradan sonra ancak yazabiliyorum.

Ne guzel hepiniz hala bebislerinizle berabersiniz, ben ise baslamak zorunda kaldim hemde daha dogum iznim bile bitmeden.
Bolum baskanimdan ve asistan olmaktan nefret ediyorum. Kayitlar basladi ve gicik kadin bana 3 sinifin danismanligini verdi.
Bu donem 16 saat dersim var ve bunun yanisira kendi doktora derslerim var 20 saat, bu da haftada 36 saat demek ve sut iznimin yalan olmasi demek ihgghghgg nefret ediyorum, biran once bitse su doktora ve asistanliktan kurtulsam ://///

Oğluş büyumeye devam ediyor, 9 haftalik oldu ve masallah annesinin sikintilarini biliyor sanirim cok uslu, kucaga alinmaktan nefret ediyor, kucaga alindigi zaman basiyor cigligi, sere serpe duracak keyifli beyfendi. aksam 8 gibi uyuyor ve sabah 7 de uyanip annesiyle yollara dusuyor zavallim. gece 2 kere emiyor ve anneme birakmadan emip birakiyorum.

Okulda iki saatte bir odamin kapisini kitleyip sagiyorum, aksam eve giderken 500 cc sutumuz oluyor yani kisacasi bedenimi kandiriyorum sanki emziriyor gibi. bu sekilde ek gidaya gecmeden ins devam edebiliriz. Allahtan biberon ve meme ikilemi yasamiyoruz umarim huyu suyu degismez.

Neyse bakalim hepinize opucukler, oglus uykuya gecti bende kitaplarin basina, gece uzun ve okunmasi geren 3 makale var ((
herkese bol gunesli, bol sutlu, gazsiz, aglamasiz, bebislerinizle mutlu gunler....

Bu arada bakiyorum neredeyse herkes ya tekrar hamile kalisam telasina dusmus :))))

Benim dogum sonrasi kanamam 32 gun surdu 38 gun tekrar basladi doktoruma gittigimde regl oldugumu ogrendim :)
Hemen korunmaya baslamam gerektigini soyledi. Biz esimle ilk bebegimiz olana kadar benim korunmama karirimizi almistik en basindan ve esim korunmustu. 5 yillik evliyiz ve bebek yapmaya karar verdigimizde korunmayi birakti esim ve hamile ka
dim. Doktorum bunun artik riskli olabilecegini hatta 5 senede kaza kurbani olmamamizi hile sans olarak algiladi.
Bana kol alti implanti onerdi, spiralde enfeksiyon riski varmis ve ben cok cabuk enfeksiyon kapiyorum sik sik yurt disina ciktigim icin bunu hic onermedi o yuzden. implantin 3 yil etkili oldunu ve koruma oraninin digerlerine gore en yuksek oldugunu soyledi (%99.7) gayet iyi bence. bende hic dusunmeden kabul ettim, ertesi gun takti, biraz tuzlu digerlerine gore ama sorunsuz, hap gibi unutma riski yok, spiral gibi kayma ve enfeksiyon riski yok. acibadem hast. 750 tl verdim, iplanon diye bisey, 3 yil suruyormus korumasi sol ust kolumun ic tarafina minik bir igne ile yerlestirdi hic acimadi, soguk sprey ile uyusturarak yapti. 4 cm kiprit copu gibi birsey, ilk bir hafta alisamadim orda varligini hissettim ama simdi cok rahat. Esim mantik disi buluyor onun koruyacagini ve kendide korunmaya devam ediyor :))) bana uyar ikinci bir cocuk su yogun donemde cok zor geliyor. ama kardes sart :)))

Tekrar hepinize opucukler...

Valla bende guvenmiyorum zor geliyo korunmak ona bi ikna etsem bi anlik gazla olmadi gizli taktirmayi dusunuyorum acikcasi hem oda korunur bilmeden daha guvenli olur :))

Slm benim kizimda 2,5 aylik oldu ve ben daha adet olmadim bahsettigin korunma yontemini hic duymamistim arastirabirim ancak suan pk ihtiyacim yok gobi aslinda esime karsi cok isteksizim bisey yasadigimiz yok ama benim hormonlar duzelirse bu yOntem kafama yatti bende ise basliyorum bu hafta ama sut pompasi henuz almamist yarin alicambakim isyerinde sut sagma nasil olacak

az önce çınara şeftali yalattım
hehe bi iştahlandı elimden kapmaya çalıstı
önce minik dilini azcık cıkardı tattı yüzünü burusturdu
sonra bidaha bidaha derken bi baktım agzından salyalar akıyo şap şup yalanıo
benim oglum şeftali sevicek gibi gözüküo

benim iznim 6 ekimde bitiyor ama ben de rapor,ücretsiz izin vs ile 1.dönem gitmeyi düşünmüyorum.oğlumda çalışmıştım sonradan pişman oldum,bu sefer en azından 2. döneme kadar çalışmayacağım.bence iyi düşün.

aslında yan yatış yastığı işinizi görebilir kızlar.istese de dönemiyor.hem emzirme sonrasında da değiştiriyorum yönünü.

günaydın kızlar henüz kimsecikler yok ama ben sorayım...emziğe alıştıranlar rahatını gördümü??şahsen onca söylentiye ragmen alıştırmayı düşünüyorum fakat bir kere denedim kustu yavrucuk sonra bıraktım....birde şu müzikli dönenceler bebeğinizin kendi kendine uyumasına yardımcı oluyormu?? almayı düşünüyorum da...

kızlar bebeğime 1 aylıkken emzik vermeye başladım.2 tane avent emziği var onları kirlendikçe dönüşümlü kullanıyorum.
bebişim 3 aylık oldu tam. yani 2 aydır ben 2 tane emziği kullanıyorsam.yeni emzik ne zaman almalıyım. siz ne mkadar aralıkla yeni emziğe geçeceksiniz???

son zamanlar 2 paket prima turuncu paket kullandım.ne pişik yaptı nede taşma olayı.fakat çok kaliteli olmadığı belli oluyor. dün eşime huggies al dedim.oda organik pamuklu olanı bulamayınca huggiesin kuru&rahat olanını almış. çok beğendim. aktif bebektende,prima turuncu pakettende daha iyi bana göre. bir süre de bunu kullanırım ben.
merak edenler için 68 lisi 21 tl.

merhaba ben hiç istemedim emziğe alıştırmak fakat bebişim acaip derecede emme refleksi vardı. hatta hastanede 2. gün sarılık testi için 2-3 defa kan aldılar kan almaları kolay olsun diye çok ağlayıp durmamıştı emzik ver dediler bende verdim hemen aldı vede 1 eliyle tutuyor ki düşmesin diye.herkes şok oldu.hatta hemşirenin biri kinayeli kinayeli sen emziğe alıştırmışsın bunu dedi. ama ben buna rağmen direndim 1 ay vermedim. daha sonra doktora sordum bu tarz bebeklere öneriyoruz dedi. bende hemen başladım vermeye.gerçekten rahat ettim.birde kendi kendine tutabilse sürekli düşmese onu bırakıp her işimi yapabilirim. kendi kendini oyalamasını sağlıyor. biraz mızmızlansa emzik veriyorum hemen susuyor. emziğe çok alışmasına rağmen elini emmeye başladı. elini emdikçe emzik veriyorum. genelde emzik vermeyen annelerin bebişleri parmak emmeye alışıyor.bir tanıdığımın kızı 12 yaşında hala parmaklarını emiyor.
herkes emzik bıraktırılır ama parmak bıraktırılmıyor diyor.
ama yinede çok ihtiyaç görmüyorsan alıştırma bence.ne kadar dikkat edersen et hijyenik olmuyor malesef.

dönence olarak bende ikeanın peluş dönencesi var bebişim ona aşık resmen.iyiki müzikli birşey almamışım bu kadar sevmezdi belkide. bebişinin rahat uyuması için ona mp3 den müzik dinletebilirsin. dinlendirici,meditasyon müzikleri özel uyku müzikleri yükleyip uykusu gelince yada çok huysuzsa aç hemen müziğe konsantre olup uykuya dalıyor. ben öyle yapıyorum.
gazlı olursada orhan buziki kolik cd sini yüklemiştim hemen onu açıyorum anında susuyor.rahatlıyor.

3 ayımız bitti hala emziğe aıştıramadım çok isterdim almasını ama malesef biz bu konuda başarılı olamadık..müzikli dönence keyfi yerşndeyse yani karnı tok altı kuru uykusunu almışsa gülerek konuşarak seyrediyor bir sonraki ihtiyacına kadar..Ne yazıkki uykusu gelince ağlıyor ve kucakta ya da ayakta sallanarak uyuyor..müzikli dönence televizyonla aynı işi görüyor biz de...Her bebek farklı tabii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…