2012 Haziran Anneleri Doğurdu

Ben oğluma daha hastaneden çıkmadan emzik verdim ve çok faydasını görüyorum bir anne için kesinlikle kurtarıcı birşey. Fazla ağlamasına izin vermeden emziğini veriyorum ve uykuya dalmadan önce veriyorum daha kolay uykuya dalıyor. zaten sonrada kendisi bıralıyor. Müzikli dönencemiz var am afazla kullanmıyoruz biz daha çok chicconun müzikli bebefonunu kullanıyoruz. Oğlumu yatağına koyduğumda müziğini açıyorum kendisi rahatca uykuya dalıyor ve çok hoşuna gidiyor. Rahat ve huzurlu birşeklide uymalaı için
müzikli birşeyi tavsiye ederim. Bebeklerin hoşuna gidiyor.

Bende 2 tane emzik kullanıyorum ve emzik paketlerinin arkasında 3 ayda bir değiştirin yazıyor ben 2 sinide 4. ayda değiştirmeyi düşünüyorum.

Benimde size bir sorum olacak...
Anne sütüm oğlumu doyurmadığı için mama veriyorum. Mamayı 3 saatte 120 cc veriyordum ama şu son bir kaç gündür oğlum daha çabuk açıkıyor bazen 2 saatte bir veriyorum. Acaba mama miktarınımı artırıyım yoksa 2 saatte bir mi veriyim?
Aptamil kullanıyorum ve kutusunun üzerindeki beslenme önerisinde 2. ayda günde 5-6 biberon 120 cc verilmesi öneriliyor bu sayı bizde günde 7-8 bazen 9 120 cc oluyor. Oğlum şuan 5600 gr. Mama veren anneler sizler günde kac kere mama kaç cc veriyorsunuz???

ben 3 gunlukken verdım emzık.hala kullanıyo rahatını gordum dıyebılrım arabasında aglarken tıkıverıyorumm agzına :) hemen susuyo.tavsıye ederım.

bizim eczacı ayda 1 degıstırın dedı.ınternette 1 yada 2 ay yazıyor,ben 2 yada 3 ayda degıstırcem.bencede huggies prımadan daha ıyı.bende cok begenmıstım.organık pamuklusunu kullanmıstım.

benım kızımda ılk meme tutmadı bende sagarak+mama verdım.3 saatte bır 60 cc verıyodum ama hala yalanıyodu.doktora sordugumda doymazsa 90 cc ver dedı.daha fazla verebılırsın.sonra baktım sureklı ıstıyo.3 saatın ıcınde az ama sık verdım.mesala 30 cc yapıyodum fazla yapmıydum tekrar ısterse yıne verıyodum.bazen mamayı ıcmedıgıde oluyodu tabi.3 saatı beklemedım.ama artık memeyı tuttugu ıcın mamayı kestım 1.5 aylıkken sımdı 2.5 aylık ıstedıkce agladıkca sık sık emzırıyorum.

kızlar foto nasıl eklenır dıye sormustum ama cevap veren olmamamıs.bılen yok mu yav?bırı soylesın.

aslında yan yatış yastığı işinizi görebilir kızlar.istese de dönemiyor.hem emzirme sonrasında da değiştiriyorum yönünü.

benim oğlum da kızım da sol taraflarına yatıyolar yan yatış yastığı 1.aydan sonra bizde işe yaramıyo sağa yatırsam da sola dönmüş vaziyette buluyorum ikisini de

Emzige susturucu diyorum ben, sahte aglamalari bicak gibi kesiyor ama uykuya dalmadan agzindan almak gerekiyor, yoksa emzik dusup uyaniyor ve insani fitik ediyor bu durum
Calemity Jane bahsettigin korunma yontemi cok ilgimi cekti, tesekkurler bilgi icin, bir arastirayim ben onu

emzik biberon asla tutmuyolar
bi ara gece çabuk uyuyabilmek için bir göğüsü biri emerken diğerini sağıyordum eşim biberonla diğerini besliyodu ama biberonu her verişte öğürmeler öksürmeler sonrası tutuyorlardı 1-2 hafta sonra onu da tutmadılar çığlık çığlığa ağlamaya başladılar biberon ağızlarına değince..
emzik tutturmaya çalıştığımda ne yazıkki emdikten sonra denemiştim ve eymen bütün emdiği sütü kusmuştu:26:

ama parmak hatta yumruk sürekli ağızda
hele vera 2 gündür iki elini kenetleyip ağzına sokmaya çalışıyo:26:

Ben ogluma hastanede verdim emzıgi cunku susturamamistim :)) ve emzik biberon mama hepsine karsiydim ama benim keyfim degil oglumun keyfiymis esas olan suan 7 emzigimiz var 2.5 aylik olmak uzere herhalde 15 tane atmisizdir cope ozellikle disarida bir yerde agzindan dusurdu mu atiyorum cope wee marka eczane market vs heryerde bulunan marka isimizi goruyo digerlerini almiyo oglum nuby marka emzik var dis etlerini kasiyo ayni zamanda denemenizi tavsiye ederim

su deri alti uygulamasi kafama yatti netten baktim ama emzirenlere sakincalidir diyo ( dra bi danismali bunu gayet rahat bi korunma yontemi ustelik 3 yil

kizlar oglum emmiyo deli olucam koluma yatirdigim gibi basiyo yaygaayi ben sirt ustu yatiyorum oglumu mememin ustune yatiriyorum o sekilde zar zor emiyo ( sizdede var mi bu durum

Bazen gazi oldugunda benim kizimda emmiyor kendoni geriyo iterek agliyor edimle ksrsilikli pikeye koyup salliyoruz rahatliyor sonradan tekrar deniyorum aliyor

arkadaşım emziren anneler için doğum kontrol hapı varmış onu kullanıyor..8 aydır kullanıyorum etkili ki hamile kalmadım diyor duyanınız var mı böyle bir hapıı
canım dr um emzirme dönemi için cerazette yazmıştı bana ama hiç almadım,araştırmadım da.. yeni çıktı demişti sadece..

canım 40bin kere maaşAllah ben bekarken bir dönem y.lisans yapayım dedim. baktım ki iş sıkı ileride çocukla ben bu işi götüremem diye onu da bıraktım... yapanlara helal olsun diyorum.. anca öğretmenliğin üstesinden gelebiliyorum ben..

walla emzik bizde süper oldu canım.. ne zaman canı sıkılıp ağlasa tıkıyorum ağzına..emme refleksi çok güçlü.. doğumdan hemen sonra elini bulup emmeye başlamıştı bile.. onsuz asla uyumuyor diyebilirim..ya göğsümde ya onu emerek uyuyor..
canım sütün fazla geliyo olabilir mi?? bahsettiğin pozisyonda çocuğa gayet az gider,ondan rahatlayıp emiyordur belki.. inş başka sıkıntı yoktur..

Son düzenleme:

çınarında emme refleksi cok güclüydü
cenesi yorulur fln demişlerdi ilk gunler kullanmayın
masallah bizimki hepsine yetiodu
emziğinin ayrı bi yeri var:)

kızlar foto nasıl eklenır dıye sormustum ama cevap veren olmamamıs.bılen yok mu yav?bırı soylesın.

cevap verdiğin kısmın alt tarafında eklenti ekle diye bi kutucuk var
ona tıkla sonra bilgisayarında eklemek istediğin resim neredeyse o klasörü bul
istediğin resmi sec tmm de ve sonra eklenmiş oluyo ztn
yinede takıldıgın biyer olursa sor yardmcı olmaya calısırım cnm

fön makinesini aç biraz dinlesin sonra memeyi ver ben de işe yarıyor bir dene bakalım

sabah dra goturucem oglumu dert sahibi olucam yoksa ev sahibim 4-5 kere geldi bisey mi oldu cocuga diye bisiy degil fitik olucak cocuk (

Kızlar oğluma ek gıdaya beşlamam lazım anne sütüne ek olarak bebişinize ilk ne verdiniz ve ne kadar.Lütfen yardımcı olunnn

hehe bende dün pizza ucunu yalattım ve sabah kahvaltısında poğaça ucunu yalatmıştım aynı seninki gibi şapur şupur dişleri olsa ısıracak resmen elimi sıkıca tutuyo ağzına götürüyor zorla çok komikti sanırım iştahlı olacak bizim bebişler

canım ben emzik kullanıyorum çokda rahatını gördüm inan zaten benimkiler öyle çok mübtelası olmuyor şükür,, uykuda karnı tok mesela ağlıyor hemen veriyorum tekrar dalıyor... dışarıda filanda öyle.. yalnız çok hijyenik değil.. bütün endişem o...oğlum gazlıydı çok ağlardı bigün sağlık ocağında aşıya gittiğimde aile hekimi ayyy bir sürü kızmıştı bu ne diye..çocuğa bu gaz yapıyormuş bilmem bilmem neymiş halbuki korkumdan evde vermiyordum bile...neyse ama büük kurtarıcı... geçen kızım için doktora sordum sürekli ağzında durmasın, ihtiyaç hisettiğnde verebilirsin dedi... dönence sormuşsun bide babamız ilk haftalarda almıştı ne gerek var demiştim ama kızım çok seviyor... 2.5 aylık şimdi..çok eğleniyor onlarla...ama bu tür şeyler bebişinden bebişine de değişiyor tabi...biz ana kız memnunuz..:) dönencemizde buhttp://hediye.com.tr/cocuga-hediye/bebek-oyuncaklari/fisher-price-oyuncaklari/page-3/fisher-price-mutlu-dusler-donence-turkce.html

korunma konusunda kafayı yemek üzereyim ne duyduysam araştırıyorum ama bi türlü içimize sinen bişey olmadı..implant kafama yatmıştı ama eşim istemiyor sana zarar veren bişey olmasın diyor.. şimdilik o kurunuyor ama öyle büyük bi korkuyla yaşıyorum ki... eee 2. bebiş zaten kaza...ki ben hep atıp tutardımya nasıl kazayla olur ki filan diye... şuan halimden memnunum ama 3. bi bebiş kaldıramam.. korktuğum başıma gelmez inş...KORUNMAK ŞART! :) bu arada ne kadar çok öğretmen arkadaş varmış burda))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…