2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993
Fatma Gülün Suçu Ne? :1:
:60::60::60::60:
Şekerim anlatsam roman olur bu kısacık özetiydi daha neler neler yaşadık.

En son bohça getiricez dedim.Bizde düğünde bohça getirilir diye lafı tıktı ağzıma kadın.
Bende ogün annesine babasına valiz hazırlamışdım onu götürmüştük nişanlımla evlerine sonra çıkıp gezicekdik.Ben şok oldum.Kız tarafına düşen herşeyi aldık biz.Onlara bile karışdı.Yok neden uyku seti almışım zararlıymış.Tencere neden almışım kınada gelirmiş.Sabırla dinledim.Sonra dışarı bir çıktık nişanlımla başladım ağlamaya.Oda son oldu zaten.Nişanlımda annemle hiç bir şeyini paylaşma konuşma içinden en olumsuzunu çıkarır önüne sürer.Ben paylaşmıyorum bir evde iki yabancıyız dedi.Benim için sen varsın neşe kaynağımda sensin.Biz bir aile olucaz ve herşey geride kalıcak dedi.Gerçekdende öyle oluyor.Nişanlım aileme çok düşkün.Onlara artık hiç gitmiyoruz.Genelde bizde oluyoruz.Nişanlım her konuda büyük destekçim.O olmasa başarılı olamazdım zaten.

inanmıyorum yaaa tüm çirkefliğini erkenden belli etmiş yani.
ama nşanlına helal olsun aferin ona.allah bir ömür boyu mutlu etsin sizi.
yolunuza çıkanların ayaklarına çelme olsun inşallah amiinnnnnnn

Bu OLanLardan sonra mutLu oLmayı o kdr cok hakedıosunuz ki ikinizde..Allah'ım hiç bozmasın aranızı inş..

Amin canım cümlemiz için inşallah.Nişanlımla benziyoruz birbirimize.İkimizde nasıl istediysek öyle oluyor.Ne nişanlım ailesine beni ezdiriyor nede ben nişanlımı aileme.Yapmasa bile nişanlım yaptı diyorum aileme karşı.

Mesela söz yüzüklerini birlikde aldık.Herşey ortak sözde takıcağı kolyeyi bile.
Tek taşımı daha önce almışdı nişanlım onuda verdim sözde yine taksın diye.
Aileme nişanlım aldı hepsini dedim:)Ne olursa olsun nişanlımın ailesinin ilgisizliğinin acısını çekmesine izin veremezdim değil mi?Biz gerçekden farklıyız çok şey aşdık kızlar.Yeri geldi cebimizde son 5 TL ile bir ekmek arası alıp birlikde bölüştük.Akbil demirlerini verdik aldığımız6 TL yi yarı yarıya paylaştık harçlık ettik.İkimizde açtık ama ben tokum derdim hep.Nişanlım teyzesinde kaldığı için belki evde yemek olmaz aç kalmasın diye.Nişanlımda her akşam yanıma gelirdi,her sabah erkenden kalkardı kahvaltı yapardık beni işe bırakırdı.Öğle yemeğimi beklerdi yemek yerdik.Herşey çok ama çok güzel ilerledi bizim için.Zorluklarıda hep birlikde aşdık allahıma şükürler olsun ki halada öyle.

11.03.2010 İlk baş başa görüşme
12.03.2010 sevgiliydik
31.03.2010 Evlenme Teklifi (Yanıtı evet oldu hiç tereddüt etmedim.Aldığı yüzük gümüş bile değildi kızlar ama manevi değeri inanılmaz büyüktü benim için çalışmıyordu o dönemde kıyamam ben ona)
12.12.2010 Sözlendik (9. ayımızdı birlikde olalı)
19.03.2011 Nişanımız (1. yılımızdan 1 hafta sonra)
12.11.2011 Düğünümüz (Bir yastığa baş koyacağımız hayatımızın belkide en özel günü.)

Sevdiğini belli etmekden değer verdiğini göstermekden hiç çekinmez nişanlım.Bende ona layık olmaya çalışıyorum.Hiç bir şey dört dörtlük olmaz ya bizimkide ailesinden yana varsın eksik olsun.

Son düzenleme:
noldu bitanemm :43: bak ben süslerinide halletcem yarın inşallahhhh sana sadece süslemesi kalcak.nişan tepsiside alcaamm.üzülmeee :43:

Allah razı olsun mervem.. İnan onları halledicek olma düşüncem bile beni çok çok rahatlattı.
Biraz para sıkıntım var ondan bunalıyorum. İş yerinden avans çekicem çekiniyorum söylemeye de :26:
Birde annem davetiyeleri gidip bastırdım diye beni ablama şikayet etmiş
Ablamda bana çağırmadın annemi dedi.
Abla kafam öyle dolu ki
Şu anda kendimi bile savunamayacağım dedim.
Anneme kaç kere dedim gidip konuşalım bastıralım diye
Çok biliyoduysa tutup kolumdan hadi kızım deseymiş dedim.
Bu akşam davetiyeleri almaya gidicem ama bana hala çıkarıp para vermedi
En sonunda isyan edicem
Öderim paranızı verin bari işimi göriyim diye :85:

:60::60::60::60:

inanmıyorum yaaa tüm çirkefliğini erkenden belli etmiş yani.
ama nşanlına helal olsun aferin ona.allah bir ömür boyu mutlu etsin sizi.
yolunuza çıkanların ayaklarına çelme olsun inşallah amiinnnnnnn

Allahım herşeyi kalbimizin güzelliğine göre versin canım.Belkide bu zorlukları yaşamak iyi oldu bizim için.Her geçen gün bağlandık nişanlımla birbirimize.Oda annesinin davranış biçiminin farkında oldu her zaman.Asla ezdirmedi hep sahip çıktı.Sevgisini kim yanında olursa olsun belli etmekden çekinmeyen insandan korkmicaksın.Sevdiğimde tamda öyle birisi.Bazen düşünüyorum beni benim onu sevdiğimden daha çok seviyor gibi.Evlilik kararıda çoğunlukla nişanlıma ait.Ben yanıtı evet olmasına rağmen aileme açılamamışdım uzun süre hep sabretti bekledi.İyikide bekledi.Kızlar aşka geldim normalde bu kadar duygusal değilimdir çenem düştü.:1:

şu yazdıklarını okurken tüylerim diken dken oldu.
allah huzurunuzu bir ömür boyu daim etsin ne diyimki canım ya :nazar:

Teşekkür ederim canım amin cümlemizin ki inşallah.Allahım nazarlardan saklasın...

Kızlar eksikleriniz neler nerdensiniz bilemiyorum ama elimden bir şey gelirse yardımcı olmaya çalışırım.

Allah razı olsun mervem.. İnan onları halledicek olma düşüncem bile beni çok çok rahatlattı.
Biraz para sıkıntım var ondan bunalıyorum. İş yerinden avans çekicem çekiniyorum söylemeye de :26:
Birde annem davetiyeleri gidip bastırdım diye beni ablama şikayet etmiş
Ablamda bana çağırmadın annemi dedi.
Abla kafam öyle dolu ki
Şu anda kendimi bile savunamayacağım dedim.
Anneme kaç kere dedim gidip konuşalım bastıralım diye
Çok biliyoduysa tutup kolumdan hadi kızım deseymiş dedim.
Bu akşam davetiyeleri almaya gidicem ama bana hala çıkarıp para vermedi
En sonunda isyan edicem
Öderim paranızı verin bari işimi göriyim diye :85:
iş yerinden niye çekiniyosun canım yaa iste bence sıkma kendini çalışıyosun sonuçta zaman zaman olur böyle sıkıntılar üzme kendini
Allahım herşeyi kalbimizin güzelliğine göre versin canım.Belkide bu zorlukları yaşamak iyi oldu bizim için.Her geçen gün bağlandık nişanlımla birbirimize.Oda annesinin davranış biçiminin farkında oldu her zaman.Asla ezdirmedi hep sahip çıktı.Sevgisini kim yanında olursa olsun belli etmekden çekinmeyen insandan korkmicaksın.Sevdiğimde tamda öyle birisi.Bazen düşünüyorum beni benim onu sevdiğimden daha çok seviyor gibi.Evlilik kararıda çoğunlukla nişanlıma ait.Ben yanıtı evet olmasına rağmen aileme açılamamışdım uzun süre hep sabretti bekledi.İyikide bekledi.Kızlar aşka geldim normalde bu kadar duygusal değilimdir çenem düştü.:1:

olsun canım ne güzel bak okuyoruz bizde vay bee diyoruz.
şu yukarda yazdıklarını okuyunca tüylerim diken diken oldu.allah mutlulugunuzu daim etsin:nazar:

iş yerinden niye çekiniyosun canım yaa iste bence sıkma kendini çalışıyosun sonuçta zaman zaman olur böyle sıkıntılar üzme kendini

olsun canım ne güzel bak okuyoruz bizde vay bee diyoruz.
şu yukarda yazdıklarını okuyunca tüylerim diken diken oldu.allah mutlulugunuzu daim etsin:nazar:

Amin canım cümlemizinkini inşallah :nazar:

Onlarında nakit sıkıntıları var biliyorum ama ben gene de bir soracağım çünkü iyice bunaldım.
Para buluyım öderim aydan aya. İdare eder beni

Onlarında nakit sıkıntıları var biliyorum ama ben gene de bir soracağım çünkü iyice bunaldım.
Para buluyım öderim aydan aya. İdare eder beni

evet canım sıkma canını halledilir bi şekilde.sanırım sende benim gibisin herşeyi kendin yapmaya çalışıyosun ve sıkıntıya giriyosun kıyamam

Evet Mervem her şeyimi kendim yapmaya uğraşıyorum.
Annem bile olsa kimseden borc haricinde benim param bitti paran verin demem diyemem

Merve ve bende İstanbuldayız Benim adım da Esma memnun oldum

Back