• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993
hoşgeldin şekerim...
Allah tamamına erdirsin inşallah..

Hazırlıklar ne alemde neler yapıyorsun son 2-3 ay kala:ssz:

Amin cnm.

Hazırlıklar daha başlamadı gibi. Gelinliklere bakıyorum.

Salon işi tamam eşyalar farklı şehirde olduğumuz için ev tutulacağı zaman alınacak.

Daha çokkk iş var çokkk ama ben hala düğün moduna giremedim :9:

ayy gerçekten çok geçmiş olsun tatlım...
eğer gerçekten hala kanama filan oluyorsa bi doktora göster tatlım bilemezsin iyileşme süresini uzatmış olursun kuzum:14:

Sağol canım yok iyi şimdi kanamıyo

çok geçmiş olsun tatlım sana bi tavsiye iz kalmasını istemiyorsan bepanten merhem al yaranın üstüne sür her gün hem daha çabuk kapanır yaran hem iz kalmaz 10 günde geçmesi istiyorsan mutlaka yap:34: bi kaç günde karanın kapandıgımı görceksin :34:

evde kesin vardır deneyeyim canım sağol

çok geçmiş olsun tatlım...nazar demiştir :nazar::nazar::nazar:

sağol canımvalla nazarmı kazamı neye uğradım bilemedim:1:

ayyy süper hep aşk dolu olursunuz inşallah :17:

tatlım ben hiç bohça işine girmedim. yapmayı da düşünmüyorum bana göre bohça da gereksiz.
illa şart diyorlarsa eğer sadece sana ve nişanlına yapın olsun bitsin:ssz:

inş tatlım sizde :16::16:
bizde bohça olayına girmedik gereksiz bencede :ssz::ssz::ssz:

ayyy süper hep aşk dolu olursunuz inşallah :17:

tatlım ben hiç bohça işine girmedim. yapmayı da düşünmüyorum bana göre bohça da gereksiz.
illa şart diyorlarsa eğer sadece sana ve nişanlına yapın olsun bitsin:ssz:

Ewet cnm öyle düşündüm bende sadece nişanlıma yapıcam yeter bakalım tam da karar vermedim ama hayırlısı artık

kazenden hala cvp gelmedi....bizi cidden umursamıyor galiba artık :9::9::9: ya da izinde falan :9::9:

kızlar tekrar anlatayım o zaman pek önemli bişi değil ama
dün çeyizleri işte kolileri hurçlar kurdeleliyorduk (amcaoğlumun nişanı vardı bir gün önce eve geç geldik yapamadık kurleleleme işini) çeyiz almayada geldiler acele yapıyoruz halamlar kurdele geçiriyo annem kurdeleleri kesiyo ben kurdelelenen kolileri götürüyorum işte neyse bi anda nasıl olduğunu anlamadık annemin elindeki makas benim sol elimin üzerine saplandı şimdi tertürdiyotlu sargı bezli oturuyorum öle

canım çok geçmiş olsun, kaza işte olacağı varmış. bu zamanlar dikkatli olmak gerek. su falan sürme, hiç bepanten yada madecassol sürersen iyileşince izde kalmaz.
bir an önce geçecek inşallah

:46::46::46::46: benim halılar ondan kuzum ve antibakteriyel :16::16::16::16::16::16:

yaşasın antibakteriyel kardeşliği............:9:

yaşasın antibakteriyel:46:

kızlar yaa aranızda evlenenler var bilirler nikah başvurusu için neler yapmak gerekiyor bide 1 günde bitirebilirmiyiz biz bu işleri :31:

canım biz önce belediyeye gittik ilk başvuru için beraber gidiliyor. sonra bize bir kağıt verdi.evlilik izin sağlık raporumu ne yazıyordu üstünde.onunla birlikte önce belediyenin gösterdiği verem savaş dispanserinde film çektirdik sonra yine belediyenim gösterdiği yerde kanımızı verdik. her ikiside öğlen 3,5 da çıktı. ama gün almaya yetişemedik mesai bitti belediyede.ertesi gün nişanlım gitti gün aldı ve başka gün yokmuş , sonraki gün evlendik:16:

Bişi sorucam sizlere.

Düğünde bohça yapan varmı aranızda?

Bizim nişan olmadı sadece söz oldu öyle bohça getirip götürme olayı da olmadı bide ayrı şehrilerdeyiz.

Bizde düğünden önce böyle bişi yapalım dedik.

canım biz yapıcaz,çünkü nişanda yapmadık

kayınvalideye bluz yemeni seccade pike takımı, havlu,lif, falan koycaz kayınpedere ve kaynımlara gömlek lif çorap falan koycaz, eltilerede havlu yemeni lif ve bluz koycaz

çeyiz alınmaya gelinmeden önce on dk da halıcıya uğradık yatak odasının halılarını aldık:1:
benim yatak odam beyaz kulpları falan gümüş onun için halıyıda beyaz gümüş alıp mobilyaya uydurdum ki her renk örtü serebileyim:1:
ama resmini bulamadım zaten haftaya ev yerleşecek resimleri çeker koyarım bütün evin

kayınvalideye bluz yemeni seccade pike takımı, havlu,lif, falan koycaz kayınpedere ve kaynımlara gömlek lif çorap falan koycaz, eltilerede havlu yemeni lif ve bluz koycaz

Offf :(

Bende sadece nişanlım için düşünüyordum ama sen böyle yazınca bende koymam lazım ya en azından birer havlu, lif gömlek vs..

Son düzenleme:
yaşasın antibakteriyel kardeşliği............:9:

:9::9::9: :12::12::12: demekki herkesin antibakteriyell :1::1:

canım dün baya kötüydü ama bugün pansumanda baktım baya iyi kapanıyo temiz tutmaya çalışıyorum su değdirmemeye o elimi kullanmamaya çalışıyorum 1 günde bile farketmiş kapanmaya başlamış yoksa bugün gidecektim

ihmal etme ama canım hiçte olmazsa pansuman için sağlık ocağına olsa git kuzum:34::34:

kazenden hala cvp gelmedi....bizi cidden umursamıyor galiba artık :9::9::9: ya da izinde falan :9::9:

:1::1::1::1::1: eee yani tatil zamanı:10::10:
kazen beyy duyy sesimiziiii:22::22::99::99::99::98::98:

canım çok geçmiş olsun, kaza işte olacağı varmış. bu zamanlar dikkatli olmak gerek. su falan sürme, hiç bepanten yada madecassol sürersen iyileşince izde kalmaz.
bir an önce geçecek inşallah

yaşasın antibakteriyel:46:

canım biz önce belediyeye gittik ilk başvuru için beraber gidiliyor. sonra bize bir kağıt verdi.evlilik izin sağlık raporumu ne yazıyordu üstünde.onunla birlikte önce belediyenin gösterdiği verem savaş dispanserinde film çektirdik sonra yine belediyenim gösterdiği yerde kanımızı verdik. her ikiside öğlen 3,5 da çıktı. ama gün almaya yetişemedik mesai bitti belediyede.ertesi gün nişanlım gitti gün aldı ve başka gün yokmuş , sonraki gün evlendik:16:

yaşasın yaşasınnn heyooo :1::1::1::1:

Bende sadece nişanlım için düşünüyordum ama sen böyle yazınca bende koymam lazım ya en azından birer havlu, lif gömlek vs..
c

canım öncelikle hoşgeldin aramıza :21::21:
bizde koyacağız ama öle ağır değil..kayınvelideme ve kardeşlerine..birer kıyafet. çamaşır, havlu, çorap koyucaz..kayınvalideme ayriyeten bir şal, pike takımı koyacağız canım :34::34: evlendikten sonra el öpmeye giderken annem bunları bohçalayacak bende götürcem:34::34:

c

canım öncelikle hoşgeldin aramıza :21::21:
bizde koyacağız ama öle ağır değil..kayınvelideme ve kardeşlerine..birer kıyafet. çamaşır, havlu, çorap koyucaz..kayınvalideme ayriyeten bir şal, pike takımı koyacağız canım :34::34: evlendikten sonra el öpmeye giderken annem bunları bohçalayacak bende götürcem:34::34:

bende öle yapayım artık cnm içime sinsin sonradan pişman olmayım keşke yapsaydım die.

Şimdi bohça için sandık gibi bişi yaptırıcam mobilyacıya. Değişik bişi. hatta kk da görmüştüm :9:

balım benim bencede süper olur ama anne babadan tut kayınvalide görümce hatta alt komşu üst komşu çok fazla yorum yapıyor...
Onlara kendimi anlatmaktansa istedikleri gibi yapıyorum lakin sadece şimdilik....

Ev yerleşsin bi evlenip barklanalım ilk işim halıların hepsi ardiyeye gidecek sonra da hayır kurumlarına bağış olarak verilecek:9:

ev içinde terlik giymek lazım bencede halı da neymiş yaa güzelim parkeyi ne diye yaptırıyorlar:9:

Resmen parke yapılıyor ve sonra halı ile kapanıyor....

mikrop yuvası bütün halılar mikrop yuvası:9:

Sanırım kayınvalideme anneme söyleyemediklerimi burda söyledim...

kimse üstüne alınmasın kızlar bu benim fikrim sadece:ssz:

alemsin kız pakize

gerçekten bizi umursamıyor galiba, gına getirdik valla:1:

canım bizimkiler öyle anlaştı,anlaşmaya bağlı yani illaki yapılmaz zorunda değil ama kullanabileceği şeyler koy hani yaptık mı yaptık gibi olmasın.

kıs kafam karıştı şimdi heee
:44:ben nişanda sadece nişanlıma yaptım o yüzden şimdi ailesine yapıcaz.

[/QUOTE]
canım bizimkiler öyle anlaştı,anlaşmaya bağlı yani illaki yapılmaz zorunda değil ama kullanabileceği şeyler koy hani yaptık mı yaptık gibi olmasın.

[/QUOTE]

Bizim hiç bohça işi olmadı cnm. İlkkez olacak söz oldu bizim nişan olmadı.

O yüzden istiyorum düğün öncesi böyle bişi.

Son düzenleme:
çeyiz alınmaya gelinmeden önce on dk da halıcıya uğradık yatak odasının halılarını aldık:1:
benim yatak odam beyaz kulpları falan gümüş onun için halıyıda beyaz gümüş alıp mobilyaya uydurdum ki her renk örtü serebileyim:1:
ama resmini bulamadım zaten haftaya ev yerleşecek resimleri çeker koyarım bütün evin

çok merak ediyorum bende evinizi evimi :9:
bende 15 güne kadar koyarım fotolarımı :9:

kızlar tekrar anlatayım o zaman pek önemli bişi değil ama
dün çeyizleri işte kolileri hurçlar kurdeleliyorduk (amcaoğlumun nişanı vardı bir gün önce eve geç geldik yapamadık kurleleleme işini) çeyiz almayada geldiler acele yapıyoruz halamlar kurdele geçiriyo annem kurdeleleri kesiyo ben kurdelelenen kolileri götürüyorum işte neyse bi anda nasıl olduğunu anlamadık annemin elindeki makas benim sol elimin üzerine saplandı şimdi tertürdiyotlu sargı bezli oturuyorum öle
COK GECMIS OLSUN CANIM NAZAR DEGMIS SANA
allah beterınden saklasın keske doktora gıtseydın canım

ShekeR evli olmak nasıl bir duygu tatlım????*

Ufff ben günler yaklaştıkça cidden geriliyorum nişanlımda öyle...

Yiyip bitiriyoruz en ufak birşeyde ya surat asıyoruz yada bağırıp çağırıyoruz.....

Sonra 2 dk geçmeden aşkım canım cicim ....

çok dengesiz olduk çok sizde böylemiydiniz ShekeR good_heart ve düğünü yaklaşan kızlarr:50:
suanda yok ama ev bakarken bızdede oluyor
bısıler alma esnasında yanı
tatlım tekrardan geçmiş olsun inşş geçer kuzum:31::31:

kalplerarsı bak benim halım bu kuzum :34::34: koltuğum kırmızı bu halıyı aldım
bunu cok begendım mutfagıma dusunebılırımm
kac aaldın kac metre kare markası ne
Benimde düğümüm Ekimde.

2012 gelini olarak aranıza katıldım :32:
hosgeldınn sendee
balım benim bencede süper olur ama anne babadan tut kayınvalide görümce hatta alt komşu üst komşu çok fazla yorum yapıyor...
Onlara kendimi anlatmaktansa istedikleri gibi yapıyorum lakin sadece şimdilik....

Ev yerleşsin bi evlenip barklanalım ilk işim halıların hepsi ardiyeye gidecek sonra da hayır kurumlarına bağış olarak verilecek:9:

ev içinde terlik giymek lazım bencede halı da neymiş yaa güzelim parkeyi ne diye yaptırıyorlar:9:

Resmen parke yapılıyor ve sonra halı ile kapanıyor....

mikrop yuvası bütün halılar mikrop yuvası:9:

Sanırım kayınvalideme anneme söyleyemediklerimi burda söyledim...

kimse üstüne alınmasın kızlar bu benim fikrim sadece:ssz:

hıc halı kullanmayı dusunmuyormusun?
ben pek etkılenmem ama nısanlım etkılenıyor benım

evli olmak garip biraz daha çok bi şey anlayamadım ama güzel heyecanlı aşk dolu:16::16:
bide sizi artık hayatının merkezi yapan biri var sorumluluklarınız var ona karşı :38:
kayınvalıdenlemı yasıyorsun sehkerr?
Bişi sorucam sizlere.

Düğünde bohça yapan varmı aranızda?

Bizim nişan olmadı sadece söz oldu öyle bohça getirip götürme olayı da olmadı bide ayrı şehrilerdeyiz.

Bizde düğünden önce böyle bişi yapalım dedik.
bızdede bohca olmadı bızde bohca yapıcaz el öpmeye gıttıgımızde verecegız bızde davet sofrası olur duvak sofrasıda denır orada vermek ıcın ama karsı taraftan ıstemıcez bız kendımız alıcaz yapıcaz eyvallahımız yok degıl :10:
kımse bırsey demıyor

kızlar yaa aranızda evlenenler var bilirler nikah başvurusu için neler yapmak gerekiyor bide 1 günde bitirebilirmiyiz biz bu işleri :31:
bende daha basvurmadımmm
yatak odasının dolapları ne kadar kac metre ?
bırd ebende beyaz ıstıyorum baslıgı su kocaman olan yatak odasımı sedef yatak odası dıye gorsellerde cıkıyor
[

Faklı şehire gelin giden varmı?

Ben Ant. nişanlım İSt. o yüzden kına gecesi nasıl olmalı karar veremedim.

Kına da gelinlik giyicem ki burda olanlar da gelinlikle görsün die. Herkes İst. gelemez çünkü.

Böyle durum olan var mı?

alemsin kız pakize

gerçekten bizi umursamıyor galiba, gına getirdik valla:1:

canlarım ben ne nişanlıma yaptım nede akrabalarına sadece alınması gerekenleri aldım eşime :12::12::12::13:

[/QUOTE]

Bizim hiç bohça işi olmadı cnm. İlkkez olacak söz oldu bizim nişan olmadı.

O yüzden istiyorum düğün öncesi böyle bişi.[/QUOTE]

bızde soyle kayınvalıdeye
nevresım veya p ıke takımı ya kalıtelı bısey yada yaptırırsın kendın
seccade basortu
havlu
bı kat gıyecek veya gecelık
kayınoederede aynı sekılde cocuklarada oyle
dıger akrabalara
bır basortu cetık corap ve takke veya havlu

Back