How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

Kiskanmasin diye bebekten uzak duruyor olmalı ailen.bu dönem daha erken olabilir mi kendi kendilerine oynamalari için acaba.benim oğlan da sürekli birini ister yanında ve uzun süreli aynı şeyle oynadığımız da hiç olmadı üstelik. Ne kadar uzun dersen15 dk mesela .hemen dikkati dağılıyor.
Yani söyle olabilir sen büyükle ilgilenirken ailen küçüğü sever ilgilgilenir.boylece dengelenebilir. Birlikte kısa süreli de olsa oynamak dışında birsey yapıyor musun.? Markete parka gitmek ggibi.bebegi bırakarak birine tabi...bir de bebeğin adı yerine sürekli buyugun adı neyse onun kardeşi diye bahsetmek gerekir diye okumuştum belki kendine ait gibi daha çabuk benimser böylece.
Tecrübelerini paylaşmaya devam et lütfen. Ilerde biz de istifade ederiz.
ayrıca 40 da yaşlı sayılmaz.
Cocuklarinla musmutlu günler diliyorum:KK68:

Ben renkleri arabalarıyla öğrettim. Oğlum çok meraklı arabalara mavi arabanı verirmisin kırmızı araban nerde gibi cümleler kurarak öğrendi. Sayıları ise yazı tahtamız var oraya yazarak ve de öğretici çocul şarkıları var bir küçük iki küçük üç küçük Aslancık... Gibi şarkıları dinleyerek öğrendi. 10 a kadar sayıyor ve rakamları tanıyor. Alfabeyi de öğrendi, eğitici kartlar var alfabetik her bir kartta bir hArf ve arka tarafında o harfle başlayan bir nesne görseli var. Şuanda karışık sorduğumda dahi biliyor. Ahmet çok meraklı bunun önemi çok büyük bana kartları yazı tahtasını filan getirir sürekli yazalım bana sor der. Benim ekstra bi çabam olmadı hiç.
Bravo ahmet e ilgi meselesi demek Bizimki nin ilgisi yok .ddemek hala zamanı var bekleyelim bakalım. Dökülür birgun kaydettikleri:KK50:

Genç anne olmayı isterdim . Ocakta 40 bitti

Bununla ilgli birbaska sorun da benim oglan tek basina oynamiyor. Birsuru oyuncagi var bir iki oynuyor sonra hep tepemde. Ben ona oyun kuruyorum falan. Belki de bu yuzden kendikendine oynamiyor. Hep birilerini istiyor oynasin. E ben de kucugu birakiptum gunumu ona ayiramayacagima gore ne zaman beni onla gorse basliyor bana sarmaya kafasini oksuyorum bahanesiyle tirnaklamaya falan. Bir saniye yalniz birakamiyorum aninda bir oyuncak indiriyor kafasina.
Cevredekilerin cocuga davranislarina bir yere kadar engel olabiliyorum. Ipin ucu kaciyor cogunlukla. Mesela dedesi cooook duskun buyuge. Kucuk bebekligi biterbitmez hic yalniz birakmadi kendi kendine oynamayiogrensin. Ailede biri birakir biri alirdi oynamaya. Bir iki soyledim ama bur sure sonra aynen devam.

Simdi de kucuge uvey torun muamelesi yapmalari sinirimi bozuyor. Simdi kucuk daha 8 aylik ama birkac ay sonra anliyacak o da ona farklidavranildigini. Biz ailemden uzak yasiyoruz. Bu sefer kesin konusacagim. Bu sekilde davranmaya devam ederlerse getirmiycem diycem tatillerdefalan.

şuan benim küçüğü de görsen iki elinde ve çenesinde abisinin eseri tırnak izleri ,daha önce yanaklarına alnına falan da yapmıştı. bir dönem durulmuştu zarar vermiyordu ama yine başladı, 'ege tahta' diyor ahşap yapboz parçalarına kaasına vuruyor, hiç çaktırmıyormuş gibi davranıp ellerini cimciriyor daha neler neler

benim de annem büyüğü çok seviyor küçüğe aynı seninkiler gibi üvey torun muamelesi yapıyordu ilk başlarda ama alıştı artık, gerçi içten içe büyüğü daha çok sevdiğini hissediyorum

küçük 7,5 aylık oldu benimde inşallah yaza yürümeye başlayıp beraber oynarlar da rahat ederiz

kızlar bu sayfayı bulduğuma okadar sevindimki ne kadar uzun zaman oldu meleklerimiz kocaman olmuş çoğunun kardeşi bile olmuş ne mutlu herkese sağlık evlatlarına sağlık mutluluk versin Allah.Benim meleğimde büyüdü abla olacak inşallah daha çok küçük menek kelebek karnımda 7 haftalık kızımla doğunca Allah kısmet ederse araların 37 ay olacak doktorumuz normal dedi.Çok sevinçliyim o da ekim bebeği olacak inşallah şanslıyım gebelik sürpriz oldu biraz ama zaten bu yıl istiyorduk zaman bu zamanmış sizinle paylaşmak istedim...Bizim cimcimenin her şeye aklı eriyor maşallahda bir tek tuvalet işini henüz çözemedim kızlar ve kardeşi olduğunda hiç çözemicem o yüzden bu yaz halletmem şart biraz uğraştım bu kış ama 20 gün boyunca hep gitmicem dedi arada yaptı lazımlığına gerisi hap altına bende dedim daha hazır değil yazın yaparız dua edin çözeyim "herkes çişini kakasını tuvalete yapıyor anne ama ben sonra yapacağım"diyor bana ne yapayım bilmiş ama işine gelmiyor:))
hayırlı olsun canım bebısın ne guzel ınsallah banaa kısme olur dua et
Canım valla gelip gidiyorum kimse yok .ssorarsan cevap aliyorsun en azından o da güzel ne yapalım. Kendime yeni topik buldum orda hem muhabbet hem spor egleniyorum:KK6::KK71:
doğumdan beri etim civiklasti kilo al ver tabi doğal olarak.olarak.sikilasayim dedim.bakalim devam etmeye calisiyorum:cool:
ıyı yapıyorsun bız saldık gıttık bıdde tedavıe ıyıce göbeklendımm
Ev ewet topik sahibi arkadaşım tugceye nerdesin. ?:KK25:
sen ugramiyorsun hiç bak biz burdaYIz. Esra elif mustu ve diğerleri Nerdesin iz. :KK62:
ceza vercez size artik:KK35:
burdayımm esrannda ınternet paketı bıtmıstı gelır oa bugun yarın..yıllardır haftasonu girmem ben kızlarr..yoksa burdayım yanıı
şuan benim küçüğü de görsen iki elinde ve çenesinde abisinin eseri tırnak izleri ,daha önce yanaklarına alnına falan da yapmıştı. bir dönem durulmuştu zarar vermiyordu ama yine başladı, 'ege tahta' diyor ahşap yapboz parçalarına kaasına vuruyor, hiç çaktırmıyormuş gibi davranıp ellerini cimciriyor daha neler neler

benim de annem büyüğü çok seviyor küçüğe aynı seninkiler gibi üvey torun muamelesi yapıyordu ilk başlarda ama alıştı artık, gerçi içten içe büyüğü daha çok sevdiğini hissediyorum

küçük 7,5 aylık oldu benimde inşallah yaza yürümeye başlayıp beraber oynarlar da rahat ederiz
ahh yvrummm yazık doruk pestılını cıkarmıs desene yazında ıkız gıbı gezerler artık:-)

Herkes ayni seyi soyluyor. Ne guzel beraber oynarlar sen de rahatedersin bak gor diyor. Valla hiiiiic inanmiyorum onlari boyle gorunce. Sanki butun zamanlarini kavga ederek gecirecekler gibi geliyor. Buyuk oyuncak birakmiyor kucuge. Benzorla bir tanesini sec ver diyorum gidipen dandikoyuncagi veriyor. Simdilik kucuk sadece agzina goturerek oynuyor oyuncaklarla oyuzden anlamiyor ama elinden alindiginda basiyor cigligi.

Herkes farlki dusunuyor tabiiki ama bir kardesi olsun diye hic dusunmedim buyuk icin. Ben kardesimi 6 ay aramasam aramaz beni. Ama bir arkadasim var bir gun konusmasak eksik hissederim. Bu yuzden planli degildi bu ikinci. Hem de hic. Bu yuzden onun ezik hissetmesinden korkuyorum. Kendim bilmeden farkli davrandim mi cevredekiler nasil davraniyor cok dikkat eddiyorum.

Buyk oglan daha yeni yeni uc kelimelik cumleler konusuyor. Emir kipi agirlikli bir iki fiile zaman eki koyuyor. o yuzden kardes ile ilgili konusmalar cok basit kaliyor. Oysa soyle oturdu mu sohbet edecek yasta falan olsa magra adami modundan ciksa cok daha kolay olurdu evde kardesin varligini kabul etmesi. 2 yas sendromu uzerine bir de anneye baglanmanin tavan yaptigi yaslarda kardesin gelmesi beni cok yordu. Eminim o da nefirtinalar yasiyor. Hani birbenzetme var ya ; kocaniz birgun eve tatli mi tatli genc bir bayanla gelse ve artik beraber yasayacaginizi soylese bir de gunun buyuk bolumunu onunla gecirse ne yapardiniz? Hele bir de herkes o kadina ilgi gosterse sevse.

Su "kardesin" diye hitap etme seklini denemeye basladim. Sanirim ise yariyCak. Kardesin icin bez getirir misin falan dedigimde ikilemeden yapiyor. Diger seylerde de deneyecegim. Umarim cozum olur bana da biraz merhamet duygusu sahiplenme gudusu falan gelir. Yiksagercekten hergunum cok zor geciyor. Cunku ona hep ayni cumleyi kurnaktan bana gina geldi ona nasil gelmesin. "Kardesini acitma! Hayir yapma, vurma. Aglatma! "

Herkes ayni seyi soyluyor. Ne guzel beraber oynarlar sen de rahatedersin bak gor diyor. Valla hiiiiic inanmiyorum onlari boyle gorunce. Sanki butun zamanlarini kavga ederek gecirecekler gibi geliyor. Buyuk oyuncak birakmiyor kucuge. Benzorla bir tanesini sec ver diyorum gidipen dandikoyuncagi veriyor. Simdilik kucuk sadece agzina goturerek oynuyor oyuncaklarla oyuzden anlamiyor ama elinden alindiginda basiyor cigligi.

Herkes farlki dusunuyor tabiiki ama bir kardesi olsun diye hic dusunmedim buyuk icin. Ben kardesimi 6 ay aramasam aramaz beni. Ama bir arkadasim var bir gun konusmasak eksik hissederim. Bu yuzden planli degildi bu ikinci. Hem de hic. Bu yuzden onun ezik hissetmesinden korkuyorum. Kendim bilmeden farkli davrandim mi cevredekiler nasil davraniyor cok dikkat eddiyorum.

Buyk oglan daha yeni yeni uc kelimelik cumleler konusuyor. Emir kipi agirlikli bir iki fiile zaman eki koyuyor. o yuzden kardes ile ilgili konusmalar cok basit kaliyor. Oysa soyle oturdu mu sohbet edecek yasta falan olsa magra adami modundan ciksa cok daha kolay olurdu evde kardesin varligini kabul etmesi. 2 yas sendromu uzerine bir de anneye baglanmanin tavan yaptigi yaslarda kardesin gelmesi beni cok yordu. Eminim o da nefirtinalar yasiyor. Hani birbenzetme var ya ; kocaniz birgun eve tatli mi tatli genc bir bayanla gelse ve artik beraber yasayacaginizi soylese bir de gunun buyuk bolumunu onunla gecirse ne yapardiniz? Hele bir de herkes o kadina ilgi gosterse sevse.

Su "kardesin" diye hitap etme seklini denemeye basladim. Sanirim ise yariyCak. Kardesin icin bez getirir misin falan dedigimde ikilemeden yapiyor. Diger seylerde de deneyecegim. Umarim cozum olur bana da biraz merhamet duygusu sahiplenme gudusu falan gelir. Yiksagercekten hergunum cok zor geciyor. Cunku ona hep ayni cumleyi kurnaktan bana gina geldi ona nasil gelmesin. "Kardesini acitma! Hayir yapma, vurma. Aglatma! "

canım kızma ama yazdıklarından anladığım kadarıyla daha ufaklığı sen kabullenememişsin ki daha 2,5 yaşındaki abisinin kabullenmesini bekleyesin. bende ilkimi çok istedim ama 2. için biraz daha bekleyebilirdim ama hazır işi bırakmışken büyük oranda eşimin isteğiyle nasıl olsa ikinci bir çocuk isticez diye düşünerek hamile kaldım. beziyorum bazen pişman oluyorm eşime senin yüzünden diyorum ama üzülüyorum sonra çok seviyorum tontonumu. sende bir de istemeden süpriz bir hamilelik yaşayınca benim hissettiklerimin fazlasını hissediyorsun gibi geldi bana

kardeşinin bezini, biberonunu, oyuncağını vs. getirmeyi doğduğundan beri yapıyor abimiz, karşısına geçip güldürmek için çabalıyor bazen. canını yakmıyor mu yakıyor, canı istemedi mi oyuncakları önünden alıp götürüyor, itip kaktığı da oluyor ama uykudan kalkar kalkmaz özledim deyip gelip kardeşine sarılıyor

yapma, vurma, sessiz ol kardeşin uyuyor diye bağırmaktan bende bazen bıkıyorum ama mademki 2 küçük çocuğumuz var mecbur idare edicez bu kuzuları

canım kızma ama yazdıklarından anladığım kadarıyla daha ufaklığı sen kabullenememişsin ki daha 2,5 yaşındaki abisinin kabullenmesini bekleyesin. bende ilkimi çok istedim ama 2. için biraz daha bekleyebilirdim ama hazır işi bırakmışken büyük oranda eşimin isteğiyle nasıl olsa ikinci bir çocuk isticez diye düşünerek hamile kaldım. beziyorum bazen pişman oluyorm eşime senin yüzünden diyorum ama üzülüyorum sonra çok seviyorum tontonumu. sende bir de istemeden süpriz bir hamilelik yaşayınca benim hissettiklerimin fazlasını hissediyorsun gibi geldi bana

kardeşinin bezini, biberonunu, oyuncağını vs. getirmeyi doğduğundan beri yapıyor abimiz, karşısına geçip güldürmek için çabalıyor bazen. canını yakmıyor mu yakıyor, canı istemedi mi oyuncakları önünden alıp götürüyor, itip kaktığı da oluyor ama uykudan kalkar kalkmaz özledim deyip gelip kardeşine sarılıyor

yapma, vurma, sessiz ol kardeşin uyuyor diye bağırmaktan bende bazen bıkıyorum ama mademki 2 küçük çocuğumuz var mecbur idare edicez bu kuzuları

Yok kizmam ki ama hangi ifademden boyle bir kaniya vardin acaba? Dedim ya ben de dusunuyorum acaba farkli hissediyormuyum ona karsi diye. Ikisini ayiramiyorum hislerimde. Bezmek ayri sevmek ayri. Bezdigimi soylemekten de cekinmiyorum cunku gercekten kolay degil. Belki de kisiye gore degisiyor . Herkesin bezmesi farkli oluyor

Yok kizmam ki ama hangi ifademden boyle bir kaniya vardin acaba? Dedim ya ben de dusunuyorum acaba farkli hissediyormuyum ona karsi diye. Ikisini ayiramiyorum hislerimde. Bezmek ayri sevmek ayri. Bezdigimi soylemekten de cekinmiyorum cunku gercekten kolay degil. Belki de kisiye gore degisiyor . Herkesin bezmesi farkli oluyor

sevmediğini söylemedim yanlış anlama lütfen aksine çocuklarına özen gösteren bir anne olduğunu çok iyi anlıyorum mesajlarından. int. ortamında ifade etmek zor oluyor bazen kendimizi bende ifade edemedim sanırım. kardeşin ifadesini kullanmaya yeni başladım demişsin ya, sanki sen kabullendirememişsin gibi hissettim

bezmek dersen bende de var fazlasıyla, dedim ya eşime kızdığım oluyor neden 2. çocuğu istedin diye.

sevmediğini söylemedim yanlış anlama lütfen aksine çocuklarına özen gösteren bir anne olduğunu çok iyi anlıyorum mesajlarından. int. ortamında ifade etmek zor oluyor bazen kendimizi bende ifade edemedim sanırım. kardeşin ifadesini kullanmaya yeni başladım demişsin ya, sanki sen kabullendirememişsin gibi hissettim

bezmek dersen bende de var fazlasıyla, dedim ya eşime kızdığım oluyor neden 2. çocuğu istedin diye.

Aslinda icinde bulundugum ortam da cok etkili. Cocuk olunca aile buyuklerinin yaninda olmak cok onemli. Hele iki cocuk olunca olmazsa olmaz. Esimle tek basimizayiz, yurtdisindayiz. Calismiyorum. Hic arkadasim da yok. Esimin is seyahatleri oluyor sik sik. O zamanlar tek basimayim. Kisacasi ne ararsan var beni bunaltacak. Bu yuzden kucuk yarim gun buyuk tam gun bakiciya gidiyor. Ben de biraz nefes aliyorum. Onda da vicdan azabi. Cunku bakici bunu is olarak goruyor ve ozellikle kucuk icin cok uzuluyorum. Ama baska carem yoktu. Yoksa ben elden gidiyordum.

Bu arada sormak istedigim bir konu daha var. geceleri uyurken uzerini aciyorlar mi? Hala bebek yataginda yatiyor benimki parmakliklar takili. Gece ne zaman baksam yorganin uzerinde yatagin her tarafini geziyor. Ben bile kolum disarda kalsa usuyorum. Sicakligi 20-21 derecede tutuyoruz.

Aslinda icinde bulundugum ortam da cok etkili. Cocuk olunca aile buyuklerinin yaninda olmak cok onemli. Hele iki cocuk olunca olmazsa olmaz. Esimle tek basimizayiz, yurtdisindayiz. Calismiyorum. Hic arkadasim da yok. Esimin is seyahatleri oluyor sik sik. O zamanlar tek basimayim. Kisacasi ne ararsan var beni bunaltacak. Bu yuzden kucuk yarim gun buyuk tam gun bakiciya gidiyor. Ben de biraz nefes aliyorum. Onda da vicdan azabi. Cunku bakici bunu is olarak goruyor ve ozellikle kucuk icin cok uzuluyorum. Ama baska carem yoktu. Yoksa ben elden gidiyordum.

Bu arada sormak istedigim bir konu daha var. geceleri uyurken uzerini aciyorlar mi? Hala bebek yataginda yatiyor benimki parmakliklar takili. Gece ne zaman baksam yorganin uzerinde yatagin her tarafini geziyor. Ben bile kolum disarda kalsa usuyorum. Sicakligi 20-21 derecede tutuyoruz.

bende tek başımayım ne annem var ne kayınvalidem çok iyi anlıyorum seni. bakıcı olması seni biraz rahatlatır vicdan azabı duyma bizde insanız dinlenmeye ihtiyacımız var. büyük oğlum karşı komşuya yarım saat gitse dinleniyorum sanki

küçük açmıyor ama büyük hiç örtmüyor üzerini. üstünde atlet, altında külotlu çorap ve uyku tulumuyla yatıyor gece.sıcaklık 21-22 bizde de gece

Kizlar merhaba ust acma sorunu bizdede var uykuya gectigi ilk 3saat icinde acmiyor ama sonrasi hep acik yatagi 4donuyor.. uyku tulumu ve citcitli bady ile yatiyor, tulumla usumez deniyor ama katilmiyorum sastim kaldim bu kis gunu terliyor ustunu acinca vucudu buz gibi oluyor ince giydirip yatirsamda terliyor sonra basliyor aksirip oksurmeye gece uykuda ust degistiriyorum malesef cok skintili sizde terleme durumlari var mi?

kızlar bu ara acayip grip salgını var nolur bebişlerimize dikkat edelim parkta çocuklardan bile kapıyorlar benim meleğim 2- 3 gündür keyifsiz doğduğundan beri hastalık bilmeyen kızım öksürmeyi sümkürmeyi bile bilmez iki gündür öksürüyo ateşlendi dua edin iyileşssiz kıyamam ben onlara yangın ayşe çorap sevmez ev ayakkabısı sevmez böyle hastalanıyor calpol dolven dönüşümlü veriyorum gece göğüsüne viks sürüyorum terliyo gece üstünü değiştiriyrum zor işimiz bakalım ikinci gelince nasıl baş edicem Alah hepimize sağlık kuvvet versin öpüldünüz

kızlar bu ara acayip grip salgını var nolur bebişlerimize dikkat edelim parkta çocuklardan bile kapıyorlar benim meleğim 2- 3 gündür keyifsiz doğduğundan beri hastalık bilmeyen kızım öksürmeyi sümkürmeyi bile bilmez iki gündür öksürüyo ateşlendi dua edin iyileşssiz kıyamam ben onlara yangın ayşe çorap sevmez ev ayakkabısı sevmez böyle hastalanıyor calpol dolven dönüşümlü veriyorum gece göğüsüne viks sürüyorum terliyo gece üstünü değiştiriyrum zor işimiz bakalım ikinci gelince nasıl baş edicem Alah hepimize sağlık kuvvet versin öpüldünüz
Gecmis olsun yavrusuna hatirlayamadim sizi ekim bebegi mi kuzun? Viksin zarari dokunmasin solunum ile alakali, birde atesi var viks iyice sicaklik vermezmi bilemedim canim ya allah sifa versin

E
Gecmis olsun yavrusuna hatirlayamadim sizi ekim bebegi mi kuzun? Viksin zarari dokunmasin solunum ile alakali, birde atesi var viks iyice sicaklik vermezmi bilemedim canim ya allah sifa versin
ekim bebeği evet ateşi yokken sürdüm varken sürmüyorum işe yaramadı zaten bıraktım yarın doktoruna götürcem inşallah iyileşir

Selam oluyor ya mesela mehmet kendinden küçük çocukları hirpaliyor itiyor dediğin gibi eliyle sikistiriyor. Geçen misafirlige gittiğimiz evden kaçarak çıktım utancimdan. Kardeşi olsa eminim daha beter yapar çok üzüldüm. Ve bunun tek çözümünün zaman içinde kabul ediş olduğuna karar verdim.kverdim. kiskancliktan kacis yok bu net:KK11::KK4:

Back