2012 Ekim bebekleri büyüyor

rabbim yardimcisi olsun bende antalya memorial tup bebek merkeziyle kizima hamile kalmistim

kizlar hala kizim duzelmedi gunde 2-3 defa geceleri emzirebiliyorum onun disinda sagip kasikla veriyorum biberon tutmuyor cunku oda cok zor oluyor max 30-40 ml icirebiliyorum doymuyor tabiki ek gidaya gececem artik zayifladi suzundu kuzum. bugun kendi sutumle yogurt yaptim tam yogurt gibidegide ayran oldu birz ondan verdim. sonra eti cicibebe aldim sutumun icine yarim ufaladim verdim. birde yine cok az sutumun icine hero aub nin muzlu princli mamasindan kattim verdim cok caresiz kaldim 5 gun emsin diye sabrettim ufacik kaldi kizim eridi bitti olmadi artik sagip besliyecem

Iyi yapmussin canim benimkide oyle iste bende basladim gece emiyo gunduz imkansiz emmiyo uzme kendini sakin saglikli olsunda

haha :) kahkaha attim..benim de annem diyo ya, bi de annem olacak, takmis ayni babasi, bu kadar mi olu falan. ben kendime benzetiyorum sahsen. bebeklik resimlerimi karistirdim kanit olsun diye ama bakmiyo annem, damat delisi :)

insallah en yakin zamanda duzene girer cnm beslenmesi ya, tuh kuzucuk neden yemiyor ki acaba

SABIR, SABIR, SABIIRR.....
ıhtıyacımız olan tek sey bu kızlar ınanın nmde sızden farksızım zaman zaman demoralıze olsam da kendıme ıcımdekı gelecek guzel gunlere olan ınancımı hatrlatıyorum
kızımla arkadas gbı gezmelerımızı tozmalarımızı mınnacık elınden tutup atta lara gtcegmz zamanları dusluyorumm
cok uzun surmuyo dagılıyo tum agresflıgım... hem bızde ınsanz sonucta bole hıssetmemz cok normal anneyz dıye superman de degılız
elbet bole gelgtler yasıcaz ama uzatmıcaz bu durumu muhım olan bu...zamanı durduramyoruz nasılsa her dakıka bıraz dha uzaklasıyolar bızden bırey olmaya yaklasrken...

komplenıze ıyı geceler bu arada melek annecıkler.... bebısımı uyuttum da geldımmm

annecıkler bakın ben ne okudum
sızınle de paylasayım ıstedım gergın zamanlarda bole bılımsel seyler okumak ve bı tek benım bebısımın bu durumda olmadgnı bılmek daha kolaylastrıyo zor zamanlarımla basetmemı
fıkırlere katılsanz da katılmasanz da buyrun sızde bı goz atın
1. BEBEKLİK ÇAĞINDA UYKU SORUNLARININ ÖNLENMESİ

Bence çoğumuz bebeklik döneminde geleneksel yöntemlerle büyütüldük ve büyüklerimizden hâlâ geleneksel yöntemlerle çocuk bakımını öğreniyoruz, bu yöntemlerin doğruluğuna inanıyoruz… Oysa özellikle yenidoğan döneminden itibaren yapılan hatalar, bebeklerde alışkanlıklara ve bu hataların devamı olan zorunluluklara yol açıyor. Söyle ki:

Öncelikle yenidoğan bebekten başlayalım: İlk 3 ayında bebek acıkınca ağlar, emzirilir, doyar, susar. Altı kirlenince ağlar, temizlenir, susar. Gazı olunca ağlar, sırtı sıvazlanır, gazı çıkarılır….SUSMAAAZ! Gaz nedeniyle uzun uzun ağlar ve bu dönemde sallanmaya alıştırılır (-ki sallama dışında da bebeği rahatlatan yöntemler vardır,ama bu sallama en kolayı ve “geleneksel” olanıdır). İşte ilk 1-3 aylık bebeğin ihtiyaçlarının karşılanacağını görüp ağlayarak kendini ifade ettiği ve annenin de bebeğin ağlama sesini tanıyarak sorunlarını giderme tecrübesini edindiği döneme “bağlanma” dönemi denir.

Oysa 3. aydan itibaren bebekte biyolojik 2 önemli değişim başlar: 1- Gece kakaları azalır veya biter, 2- Gece acıkmamaya başlar ! (Evet, doğru okudunuz; acıkmaz) Uyku sırasında bebek hareket etmez, vücut sıcaklığı düşer, kalp ve solunum hızı yavaşlar, yani bazal metabolizma hızı tümden azalır. Son aldığı anne sütü veya mama ona 7-8 saat aralıksız uyumaya yetecektir.

Oysa bebekte bu dönemde aralıksız uyuyabilmesine engel olan ve aşılmasında yardımımıza ihtiyaç duyduğu iki de önemli hususu bilmek gerekir:

1- EEG ile yapılan araştırmalar göstermektedir ki bebeklerin beyinleri erişkinden farklı işler. Bebek her 50 – 60 dakikada 1 derin uykudan yüzeysel uykuya geçer, hatta uyanır. (Bu süre erişkinde 120 -150 dakikadır: Düşünün gecede 2-3 kez uyanıp sağdan sola döner, eşinizi görür, belki de saçını okşayıp gene dalarsınız. Ama bu sırada tekrar dalmanız için size kim yardım eder?) (1)

2- Bebek henüz varlığının farkında değildir: Anneyi kendisinin, kendisini annesinin bir parçası sanır. Cee oyunu sırasında yüzünüzü kapattığınızda sizi görmeyince endişelenişini, hattâ oyunu uzatırsanız ağlayışını düşünün! Bebek görmediği annenin var olduğunu idrak edemediği bir dönemdedir. Annesinin sesini bile duysa illâ temas edecek veya emecektir. İşte bu algı sorununa seperasyon anksiyetesi, tam karşılığı olmamakla beraber “kaybetme fobisi” denir.

Bu algı sorunu ve gece 50-60 dakika aralarla uyanmasını bir arada düşünürsek;

İlk 3 ayında ihtiyaçları karşılanan, ağladıkça doyurulan, hattâ maalesef sallanan bebek, 3 aydan sonra da gece uyanıp ağladığında annelerin yanlış yorumu devreye girmekte: "Acıktı, emzirmeliyim" Ama hayır, emzirmek bu dönemden sonra bebeğin kendi kendine uyuma yeteneğiNİ geliştirmesine engel olur.

Çözüm:

Emzirme, sallama, emzik, mama vs her türlü uykuya dalmayı kolaylaştırıcı yönteme uyku yardımcısı denir. Bunlarsız, bebeğin kendi kendine uyuması için ona fırsat tanımalı ve yüreğinize taş basıp biraz ağlamasına izin vermelisiniz.(2) İlk gece birkaç defa 3-5 dakika fasılalarla ağlayan ve yardım edilmeden dalan bebek daha sonra da kendi başına uyuma yeteneğini sürdürebilir. Her 3-5 dakikalık ağlamanın ardından bebeği alıp sadece 1 dakika kadar emzirmeksizin, kucaklayıp tekrar yatağa koyun. Bunu art arda birkaç kez yaparsanız bebek bundan iki mesaj çıkarır: 1- Annem burada ama 2- Kendi başıma uyumalıyım. Birkaç gecelik sabrın sonunda gece aralıksız uyuyan ve daha huzurlu bir bebeğiniz olur. Bana da dua edersiniz.( Doğumundan itibaren izlediğim ve bu yöntemi öğrenip uygulayabilen çok sayıda anne var, hepsi de başarılı olmalarını elerine ve büyüklerini dinlememelerine borçlular)

Uzm. Dr Erdem UZUNOĞLU

03,12,2006

cnm aslında yazdıkların cok mantıklı aras ılk yattıgında 3 4 saatt uyuyo sonrasında bazen 2 bazen 1.5 ssaatte kımıldanıyo ses cıkarıyo bende hemen emmeye alıyorum acıktıgını duşunerek ama o bı kaçtane cekıyo sonra uykuya devam demek acıktıgı ıcın degıl annesını ıstedıgı ıcın hımm ıyı oldı bak bu yazıyı paylaştıgın cnm

bnada cok mantıklı geldı canım benm kızımda gece ıhh dese kucagımda mememı dayıyorum hmen yavrumun agzına acıkmıstr dye
ama bır ıkı ıstahsz cekısten sonra uykuya dalıyo hemen bu durumumda bu tezı dogruluyor sahsen bnde
bde ıdrak etme yatanagının gelısmemıs olması hatrlatması da 2.bır etkıleyıcı kısım bnce....
rıca ederımm tatlım bu arada yardmcı olabıldysem ne mutlu

işte onlarında kendılerını anlatma yöntemlerı var cnm bızde onları çözuyorz
nasıl cnm melegın sakınmı huysuzmu yoksa duzene oturttunuzmu
benım oğlumla arasında 1 hafta var sanırım aras 37 haftalık doğdu kasım bebegı olamadı

sağol canım, 4 aylıktı oresminde:) bu arada gop tayım ben sen neredesin?

Masallah canim bas kontrolu baya iyiymis kuzunun nerdeyse 1ay evvel ki hali degil mi 5ayliksiniz? Ben bogulur korkusuyla yuzustu yatirmadim kizimi simdi yuzustu donunce bas kontrolunu cok iyi saglayamiyor omuz hizasi ustune cikariyor ama zorla kiz tembel benim pamuk kuzum... Ben beylikduzundeyim uzakmisiz baya...

aaaa yarende burdaymıs
ne guzel sız ayynı ayın annelerıymıssınız
massallah tostoslarınıza darısı bıze ıns

Haklısın canmm zamanla daha ıyı anlayacagz dıllerınden..
benm bebısım arastrdgm konulardan da anlasldgı uzre uykusuz bı bebek canım tek huysuzlugu bu
gecelerı dha ıyı gbı ama gunduz hıc bır ıs yaptrmıyo bna hep kucagmda yda ayagmda wc ye zor gdıyorum
bı de ılk bebegım ve tek basıma buyutuyorum o yuzden dha sk yasıyorum duygusal buhranları...

benım kızımda beklenen dogum tarıhınden 1 hafta once geldı canm 2 kasımdı ama mınnosum
kurban bayramının ılk gunu 25 ekımde dogdu uykusuz sırınem benımmm

aaaa yarende burdaymıs
ne guzel sız ayynı ayın annelerıymıssınız
massallah tostoslarınıza darısı bıze ıns
tatlım benım hosgeldınnn...
ozledım kız senıı sankı su an cok yaslanmısım da genclıgımden bı arkıdasımı gormus gbı hıssettım kendımı bı an nıdenseee
halbukı dha dun dogurdum sankı hıc hamıs olmamısım gokten dusmus gbı bu mınnos
bebıs gelınce hamılelıge daır ızler ne hızlı sılınıyomus yaaa

anlat bakalım nasıl gecıyo mınnosunla hayatt

benım cımcımede yataga yattımmı gece
cosuyo masallah
gunduzde hareketlı ama gecede bı uyuyım demıyo kı masallah
anne karnında nasılsa cıkıncada oyle olur dıyolar
tırsıyorum :18:

oylemıydı sızınde pekııı

cnm arasta 3 hafta önce geldı 11 kasım derken 19 ekım oldu sukur son anda farkedıldı sorun rabbım bagışladı
cnm kızın uykuyamı dalamıyo acaba uyuttuktan sonra hıc muzık calmayı denedınmı cnm yanında ben aras dalana kadar muzı calıyorum cok ta etkılı
benım 2.cnm bı kızım var 6 yaşında bendebaya buhran yaşamıştım aglama krızler falan
maşalla dıyım oğlum doğdugundan berı duzenlı gazı olmayan bakımı kolay bı bebek

cnmmm tatlım nerelerdesın sen özlettın kendını demek bı cımcımen olcak ne kadar guzel
benım oğlumda cok hareketlıydı cnm
maşalla co uslu bı oğlum var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…