2012 Ekim bebekleri büyüyor

tatlım benım hosgeldınnn...
ozledım kız senıı sankı su an cok yaslanmısım da genclıgımden bı arkıdasımı gormus gbı hıssettım kendımı bı an nıdenseee:KK52:
halbukı dha dun dogurdum sankı hıc hamıs olmamısım gokten dusmus gbı bu mınnos:KK1:
bebıs gelınce hamılelıge daır ızler ne hızlı sılınıyomus yaaa

anlat bakalım nasıl gecıyo mınnosunla hayatt:KK49::KK49:

hosbuldum bıtanem
bende cok ozledım ve ınan aynı hısse kapıldım...
Hep oyle degılmıdır ınsan unutuyo gercekten
sankı aylarca bebıs ıcın bekleyen ben degıldım
o gunler hıc yasanmamıs gıbı
doguncada boyle hıssedılıyo demekkı
oyle guzel oyle tatlı bıseykı bunlar ınsana herseyı unuttururlar...
Iyı gıdıyo teyzesı, cok sukur haftaya gorusucez bakalım ıns
3 hafta olduuu. Iste smdı seker yuklemesı fln var.
Onuda atlatırsak ıns. Guzel olucak.

hosbuldum bıtanem

cnm benım ne gunlerdı ben yavruma baktıkca sukur edıyorum

ay ateş ıyı cıkınca cıft cızgı görmuş kadar mutlu oluyodum

cnmmm tatlım nerelerdesın sen özlettın kendını demek bı cımcımen olcak ne kadar guzel
benım oğlumda cok hareketlıydı cnm
maşalla co uslu bı oğlum var

canım benım nolsun buralardayım da
eskı tadı kalmadı kk nında ıste
herkes gunluk ılgı alanına gore bıyerlere dagıldııı halıyle
eskılerden kımselerı goremıyosun oyle olunca..
Massallah oglusuna canım ya allah nazardan saklasın :nazar:
ınsallah uslu bı bebek olur bnm kızımda :nazar:

cnm benım ne gunlerdı ben yavruma baktıkca sukur edıyorum

ay ateş ıyı cıkınca cıft cızgı görmuş kadar mutlu oluyodum

cıdden zor gunlerdı..rabbım kımseyı bekletmesın
aratmasın.. Zor bı sınav.
Hepımız ayrı bıseyler yasadık ıste.
Dusukler kımyasallar sunlar bunlar.
Cok sukur bugunumuze.
Ne guzel sımdı yavrularınız yanınızda.
Insallah bende o gunlerı goreyım saglıkla..

hosbuldum bıtanem
kesınlıkle ya ıcımzde fılızlendklerı andan ıtıbaren bı duygu karmasasıdır gıdıyo bu mınnaklarlaa
canım benım yaa unut tabıkı butun her sey bı yana artık kızın bır yana ole dusunn:KK31::KK31:
anasın sen artık annaaa:KK52:bde bole ahkam keseyım hep ıcımde kaldı annemın bze dedıklerını bı gun bnde dıcem dye:KK53::KK53:
kıyamam ben ozledın mı fındıgını sesınde ozlem var bol mıktardaaa
atlatrsn hayrlısyla ya cıroz gbı ıncecık kızdın sen dmı seker fln cıkmaz senın korkma
yok mu resmın bu arada kızcenle tatlım merak ettım senı bı an gobusleee:KK16:
ve senden bole bahsedınce kuzumun ıcerdekı gunlerı geldı aklımaa :KK49::KK49:yenı tahlıye oldu malumm:KK9:

kesınlıkle ya ıcımzde fılızlendklerı andan ıtıbaren bı duygu karmasasıdır gıdıyo bu mınnaklarlaa
canım benım yaa unut tabıkı butun her sey bı yana artık kızın bır yana ole dusunn:KK31::KK31:
anasın sen artık annaaa:KK52:bde bole ahkam keseyım hep ıcımde kaldı annemın bze dedıklerını bı gun bnde dıcem dye:KK53::KK53:
kıyamam ben ozledın mı fındıgını sesınde ozlem var bol mıktardaaa
atlatrsn hayrlısyla ya cıroz gbı ıncecık kızdın sen dmı seker fln cıkmaz senın korkma
yok mu resmın bu arada kızcenle tatlım merak ettım senı bı an gobusleee:KK16:
ve senden bole bahsedınce kuzumun ıcerdekı gunlerı geldı aklımaa :KK49::KK49:yenı tahlıye oldu malumm:KK9:

acıların kadınııı cılekes ana :KK14:
ayy anayız dımı. Ins kucagımdada goreyım.
Ozaman ınanıcam sanırım.
Suan hala ruhlar alemınde gıbıyım.
Tekme yedıkce heh dıyorum evet ıste bebegım burda.
Ya zayıfımda ıste bellı olmuyo bu seker ısı.
4 kılo aldım sımdıye kdr. Paso gobege calısıyoz.
Lımon yutmus solucan mısalı :KK1:
aman neyse memnunum cok kılo almıyım bel sakat zaten anca tasıyorum :KK1:

deyosum benım cımcıme de aynı senınkının hesap gece tepınıp dururdu gunduzlerı tık sesı cıkmazdı korkardım hep nye hareket etmedı kı dye gece olunca rahatlardı ıcım
dılerım bnmkıne cekmez tatlım cunku hamısken gece cosan kız sımdı gece sakın ama gunduz tam bı cıngoz uykusuz sırınee

deyosum benım cımcıme de aynı senınkının hesap gece tepınıp dururdu gunduzlerı tık sesı cıkmazdı korkardım hep nye hareket etmedı kı dye gece olunca rahatlardı ıcım
dılerım bnmkıne cekmez tatlım cunku hamısken gece cosan kız sımdı gece sakın ama gunduz tam bı cıngoz uykusuz sırınee

yaaa demek oyle
bakalım bızım nasıl olucak
yıne ıyı cnm ya gece uyumasa daha zor
buna sukur ınsallah gunduzude duzene gırer en kısa zmnda
6 aya kdr sanırım gece gunduz kavramı yokmus bebeklerde
malesef :ssz :

bu arada telden gırıyorum smdı resım yok guncel
mayıs annelerının gobuslerıne koymustum bırıkı tane
ıstersen ordan bak sekerım

acıların kadınııı cılekes ana :KK14:
ayy anayız dımı. Ins kucagımdada goreyım.
Ozaman ınanıcam sanırım.
Suan hala ruhlar alemınde gıbıyım.
Tekme yedıkce heh dıyorum evet ıste bebegım burda.
Ya zayıfımda ıste bellı olmuyo bu seker ısı.
4 kılo aldım sımdıye kdr. Paso gobege calısıyoz.
Lımon yutmus solucan mısalı :KK1:
aman neyse memnunum cok kılo almıyım bel sakat zaten anca tasıyorum :KK1:
aynen walla tam cılekes derbeder ana modundayım sankı amerıkan bezı kullanıyorum da prıma yerıne oyle bı yorgunluk yasadgm sımdılerde:KK52:
gorursun hayrlısyla fıstıgım acele etmee bgunlerın tadını cıkarr kımseyı ıpleme kızından baskaa bol bol uyuuu...............
o bı dogsun da saglıkla ole bı cıkarcak kı senı o ruhlar alemınden sezaryenle ayladr mısıl mısıl uyudugu yerden anıden dısarı cekılıp alınan sen olmus olucaksın adeta
ama cok cok tatlı bı duygu bekledgme deymıs dıceksın her dakıkaaa
cok ıyı gdıyosun alma kılo zaten cok tatlı oluyo zayıf hamısler cıtı pıtııı:KK16:

yaaa demek oyle
bakalım bızım nasıl olucak
yıne ıyı cnm ya gece uyumasa daha zor
buna sukur ınsallah gunduzude duzene gırer en kısa zmnda
6 aya kdr sanırım gece gunduz kavramı yokmus bebeklerde
malesef :ssz :

bu arada telden gırıyorum smdı resım yok guncel
mayıs annelerının gobuslerıne koymustum bırıkı tane
ıstersen ordan bak sekerım
saglıklı olsun da oncelıkle kuzum onlar uykusuz muykusuz her halıyle sevılıyolar zatenn
ıns gırer cnm benım temennım de o yonde 3 aya duzelır dedık sımdı 6.aya gozu dıktık bakalımm kısmet......
bı ara kurcalayayım madem o dedgn yerı bı nazar boncugu da ben takayım gobusuneee:KK49::KK49:

aynen walla tam cılekes derbeder ana modundayım sankı amerıkan bezı kullanıyorum da prıma yerıne oyle bı yorgunluk yasadgm sımdılerde:KK52:
gorursun hayrlısyla fıstıgım acele etmee bgunlerın tadını cıkarr kımseyı ıpleme kızından baskaa bol bol uyuuu...............
o bı dogsun da saglıkla ole bı cıkarcak kı senı o ruhlar alemınden sezaryenle ayladr mısıl mısıl uyudugu yerden anıden dısarı cekılıp alınan sen olmus olucaksın adeta
ama cok cok tatlı bı duygu bekledgme deymıs dıceksın her dakıkaaa
cok ıyı gdıyosun alma kılo zaten cok tatlı oluyo zayıf hamısler cıtı pıtııı:KK16:

ooyy oyy ınsallah canım ya
rabbımm o gunlere kavustursun tek dılegım :nazar:
aynen bol bol uyumaya calısıyorum bende
dınlenıyorum
allahtan evdeyım ısten cıkmamda ısabet oldu
gezıyorum paso agrılar elverdıkce bugunlerı aramamak ıcın :KK1:
buna sukur ıns sonuna kdr kendı ısımı gorurumde.baska bısı ıstemıyyorum.
Dahaa cokkk ogrencegım var alısverıs konuları falan
sızı sıkıstırcam :KK1:
ama sımdı artık uyuyım ben
yarın arkadasımn 40 mevluudu var bebıs gorcem :nazar:
ancak uyanır ayılırda gıderım ben saatı kac yaptım valla helal :KK1:

cok cok opuyorummm
yıne gorusuruzzz basarım ben merak etme :KK1:
bayyyy

arkadaslar biraz alakasız olacak bu saatte ama :) bir sey soracaktım :) ben aranıza yenı katıldım da yazısma pencerelerınızın altında bebişlerinizn aylık gelişim çizelgesi var acaba onu nerden yapıyoruz ben bulamadım da :S

ooyy oyy ınsallah canım ya
rabbımm o gunlere kavustursun tek dılegım :nazar:
aynen bol bol uyumaya calısıyorum bende
dınlenıyorum
allahtan evdeyım ısten cıkmamda ısabet oldu
gezıyorum paso agrılar elverdıkce bugunlerı aramamak ıcın :KK1:
buna sukur ıns sonuna kdr kendı ısımı gorurumde.baska bısı ıstemıyyorum.
Dahaa cokkk ogrencegım var alısverıs konuları falan
sızı sıkıstırcam :KK1:
ama sımdı artık uyuyım ben
yarın arkadasımn 40 mevluudu var bebıs gorcem :nazar:
ancak uyanır ayılırda gıderım ben saatı kac yaptım valla helal :KK1:

cok cok opuyorummm
yıne gorusuruzzz basarım ben merak etme :KK1:
eskı topıkımzden seslendm kuzum sna bı bak tmm mı ıyı gecelerrrr tatlıss.........
orda beklıcem senıı:KK16::KK16:

Kizlar ben dogum yaptim yapali parfum losyon vs...kullanmiyorum ki kuzum emmeyi reddetmesin. Ama artik buyudu biraz, kiyafetlerine yumusatici kullansam mi dalan kullaniyorum deterjan kokusuda nerdeyse yok ama bu aralar kiyafetleri cok sert cikiyor kizimin utuleyince yumusuyor ancak... Sizler ne kullaniyorsunuz?

ben dalin sıvı kullanıyorum, çıkmyan lekelere koslalıyorum mecbur, mutlaka ütüleyip giydirmeye çlışıyorum. illa yumusatmak istiyosan daha sağlıklı elma sirkesi kullanabilirsin, kokmuyo çamaşırlar merak etme yumusuyoda. yada çamasır sodasıda işini görür. parfüm krem hiç kullanmıyorum tiksinmesin bebeğim diye.

forumu sürekli takip ediyorum, bikaç gün üst üste giremezsem sayfalar birikiyor ama ben bebişim uyuduğu ilk fırsatta hemen geçmişi kaldığım yerden okuyorum. şimdi bitirdim okumayı, kız ne çok şey paylaşmışsınız oku oku bitmedi yaa :) biraz geriden geliyorum, benimde sütüm zaman zaman az, zaten ilk 2 ay azdı,süt anne desteği almıştık. 2-3ay arası düzeldi, şimdi kızım 3buçuk ayını biraz geçti, 15 gündür uyanıkken emmesi azalmıştı, biraz emip ağlıyodu, keyfi filan iyiydi ama en son 3 gün uykusu çok fena sekince ( gece 2de bi uyanıyodu öğlen 3e 4e kadar mızmızlanıyo, uyutsak kısa süre sonra uyanıyo, emmiyo,yada az emiyodu, 3 günde toplam 6 saat filan uyuyabilmiştim) doktora gittik, bi sorun yok ama idrara da bi bakalım dedi doktor, bi türlü idrar veremedik, dışına filan çıktı torbanın, bi kerede kaka bulaştı veremeden eve geldik. bize yedek idrar alma poşeti verdiler. neyse biz biraz doktorumuza kızdığımızdan (sebebini uzun uzadıya anlatmayayım, samimi gelmedi bize) birazda kızımız düzelir gibi olduğundan (en azından uyumaya başlamıştı ememesede, uykuda emziriyodum bende) idrarı götürmedik. aradan zaman geçti.internetten bi doktorla yazıştım, o da idrar tahlili yaptırılsın diyince hemen idrarı alıp götürdü babası hastaneye. ve enfeksiyon belirtisi var antibiyotik başlamalıyız hemen dedi doktor. :KK43: pişman oldum doktor ilk söylediğinde yaptırmadığımıza, 3-4 gün geçmiş oldu :KK43: ilk antibiyotiğimize başladık işte :KK43: idrar kültürünü bekliyoruz inş o bari temiz çıkarda biraz içimiz rahatlar. ateş yok, böbreklere inmeden ateş olmuyomuş. çok şükür. Ama ilaçtanmıdır nedir kızım baya uyuyo yazık. halinde bi problem yok ama idrar yolu enfeksiyonu iştahsızlık yaparmış. ememeyen bebeklerin annelerine duyurulur, atlamayın derim.

bu arada bebek arabası soran biri vardı, şöyle küçük olsun diyodu. bizim arabamızın bagajı çok küçük, küçük bi araba istiyodum tam istediğimiz gibi ve uygun fiyata bulduk ve aldık. aylarca araştırmıştım ben arabayı, karar veremiyoduk, hem küçük, hem kullanışlı hemde uygun fiyatlı hemde kalitesi çok düşük olmayan bişeyler bakıyodum. bu denk geldi. kraftın 2013 modeliymiş, kraft relax, baston gibi açılıp kapanıyo ama normal araba, araba koltuğuda var, pratik, hafif ve sürüşü çok güzel düşünenler bi baksın derim. 429tl ye aldık. aldığımız gün bebişi süt annemize bırakıp esimle çıktk dışarı, içim rahat çıkınca çok keyif alıyorum ben yoksa ananesine filan bile bıraksam meme isterse nolcak diye stresli gidince dışarı, burnumdan geliyo. neyse çok mutlu oldum arabasıda denk geliverince. sütüm o gün fışkırdı, tamamen moral ve mutluluk etkiliyo sütü işte.

$Kraft-Relax-Travel-Sistem-Bebek-Arabasi-5447.jpg bunun aynısı, çift yönlü değil ama yağmurluğu var, aslında çift yönlü isityodum ama zaten araba koltuğu anneye bakan yöne takılıyo, biraz büyüyüncede zaten dışarı bakmak istiyomuş bebişler

biz idilbaby den aldık, aldığımız yerdeki kız kraft bu seneki tüm ürünlerinde indirime gitti bu yeni modeli ama indirimli geldi dedi.

gecenin bi vakit benden başka kimse yok, kızım sağolsun uyku düzenim bozuldu benimde. gündüz onunla beraber uyuyorum ece uykum gelmiyo malesef. uzun uzun forumu okuyorum, bi çırpıda herşeyi yazıyorum umrarım üst üste sıkmıyorumdur. ya bu arada eskşiehirden olan var mı?? hangi doktora gidiyor varsa?

Nihayet okimayi bitirdim ne cok yazmisiz elimize saglikhalikaten..
kizlar gecmiste okudugum rose un sayfasina istinaden gece bezleri kac kez degisiyorsunuz?
Mis kokulu bebislere bol saglikli uykulu gunleer...

gunaydin anneler 2 gundur giremedim carsamba gunu Omerin sunnetini yaptirdik musluman oldu oglusum cok sukur ama cocugun 2 gun hicdurmadan agladi ve ememedi zayifladi sanki zaten 6200 gr anca olmusdu dr bezi yasakladi erken sagalmasi icin isimi cok zorlasdirdi neyseki dun aksamdan biraz daha iyi gibi simdi kalktdi civ-civim hemen altini degisdireyim arada bi girerim yine opuyorum cook

X