dr a ben zencefili sormadımda, benim migrenim var onun için biberiye çayı içiodum ben onu sordum. içme sakın dedi.canım ınternettnede arastırdım hamılelıkte bıtkı cayları dıe zaten zencefılı dr onerdi bana ilaç vermek istemedi dedigi gıbıde oldu bugun ılk defa ıctım ve bulantım felan kalmadı
ıhlamur ve kuşburnu içebilirsin dedi bana da, zencefilli bal da yedim gripken zararını okumadım ama
sorma cnm ya benm esımde sen hamıle kaldıktan sonra nesen gıttı senın dıyor..ya hem sıgarayı bır anda bıraktım,hem cay ıcmek yasak,bıtkı cayı yasak,kahve yasak,bı sut bı su ıcım dısım su oldu gunde en az 2 lıtre ıcmekten.sen benı gorme ısten kendımı eve zor atıyorum varya 8,30 uyumusum dun ıstah yok zorla yıyom valla ama dayancaz yapcak bıse yok
ben de az önce geldim kontrolden 6+5teyim kalp atışlarını gördük, embriyonun boyu 7,9mm.yapılacak testler için kan ve idrar örneği verdim. Pazartesi sonuçlar alınacak. Bir sonraki kontrol için 6 hafta sonraya gün verdi, o zaman da kısmetse 2li test yapılacak. Erkekse o zaman gösterebilir bile kendini:) o zamana kadar folbiole devam dedi. Darısı bekleyenlerin başınaaa!!!
canım maşallah salı günüde ben gidicem bakalım ne diyecek dr um kalp atişları için çağırdı ödüm kopuyo olumsuz bişi olacak diye
sorma ya, ben de dün akşam eşime "benim hiçbir şikayetim yok, galiba kalbi durdu bebeğin" dedim, böyle paranoyalar işte. Şikayet olsa bir türlü olmasa bir türlü, üstelik tecrübeli bir anneyim bir kızım 2 tane de gebelik kaybım var. En iyisi düşünmemek galiba!
kızlarrrrr yardımmmmm 5+2 hamileyim hafif kabızlık var afedersiniz biraz sert azıcık zorluyorum kendimi bir zararı olurmu sizlerde varmı bu sorun:26::26::26:
kızlar merhaba ben artık ekim annesi diilim bugün kimyasal düşük yaşadı gebelik oluşmamış ve değerlerim düşmeye başladı allah size sağlıklısıhatli kucağınıza almayı nasip etsin bebeklerinizi
hayırlı olsun canım ılk bebekmı senın
Merhaba arkadaşlar bende bugun geldim doktordan:) 5+2 deyiz kesemizi gördük çok şükür ama bebiş görünmedi . normalmiş heralde daha çok küçük olduğu için gözükmezmiş.önce bende tedirgin oldum ama okuduklarıma göre genelde herkesin böyle.3 hafta sonra yine görmeye gitcez zaman çabucak geçsinnnn:)))
Arkadaşlar birde belki doktorlarınız unutmuştur diye söylüyorum. Benimki söyledi, her sabah 1 yumurta, süt, peynirle kahvaltı yapın. Bebek için çok faydalı. Ayrıca kalsiyumu eksik etmemeniz kendiniz için de çok faydalı çünkü bebek sizden sürekli kalsiyum tüketecek eğer yeterli miktarda almazsanız erken yaşta diş dökmemize sebep oluyormuş :) Bebek de tabi yeterli seviyede kalsiyum alamıyor. Ben hergün uyguluyorum bunu. Günde 3 bardak çay, 2 fincan türk kahvesine izin veriyor. Poşet çaylar tüketmeyin. Neskahvenin bile poşetini tüketmeyin. hergün meyve, sıkma meyve suyu veya içeceksiniz. Bunun dışında bebein beyin gelişimi açısından ceviz tüketin. Haftada 2 gün de balık. Mayonez yemeyin. İçinde çiğ yumurta olduğu için bakteri sokarsınız vücudunuza. Tavuk ve eti iyice yıkayın ( Normalde de yıkıyoruz zaten ) Midye, sakatat yasak. Kızartma canınız çekerse yağın yanmamasına dikkat edin. Normalde ben patatesin yağını 2 kere kullanırdım. Artık kullanmayacağım. Hatta hala kızartma yemedim. Çikolatalarda da sütlüleri tercih edin. Haşlanmış patates çok faydalı. Kahvaltılık yağlarda aynı şekilde. Aynı zamanda ton balığı da yemeyin çünkü içinde civa bulunduruyor.. Aklıma gelenler bunlar. Daha gelirse yazarım. Karışık oldu kusura bakmayın arkadaşlar :)
Arkadaşlar birde kahvaltıda çay içmeyin. Bütün kahvaltının besin değerlerini öldürüyor çünkü. Onun yerine süt için
tesekkur ederım tatlım cok saol..bunların bır cogunu yapıyorum ben ama bnm doktorum ılk uc ay kahveyı yasakladı bana cok onemlı donem dıye gunde 2 den fazlada cay ıcme cok acık olsun ve taze demlenmıs olsun dedı.kuru uzum cekırdeklı onerdı pekmez.cevız fındık at agzına hergun dedı.balık ye bol bol dedı ve magnezyum ılacı yazdı bana.bnmde aklımda olanlar bunlar
günaydın güzel annişler hayırlı cumalarrrr
biz bugün 5+2 yiz ve akşam kesemizi görmeye gidecez bize dua edin teyzeleriiiii hayırlı haberlerle dönelim inşallahhhh
Allah allah.... Her doktor başka şeymi söylüyor böyle :S Neyse canım biz neticede dikkat ediyoruz. Bana da magnezyum vermediHahahahahha çok komik yaaa. Her doktor da başka uygulama. Hastalıklarda da böyle bu çoğu başka başka konuşuyor. Sinir oluyorum