2012 Ekim Anneleri

günaydın kızlar , bu yazıyı mutlaka okuyun doğurmadan

Yenidoğan tarama testleri, saptandığında tedavisi mümkün olan bazı hastalıkların tanınması için uygulanan testlerdir. Hayatın ilk aylarında belirti vermeyen bu hastalıklar önceden tanınamaz ise bebekte ciddi hasar oluşturabilir. Tanı konduğunda koruyucu tedavi uygulanabilir ve tam bir iyileşme sağlanabilir. Yenidoğan Servisinde her yenidoğana kan tarama ve işitme testleri yapılır.

"Hipotiroidi" ve "Fenilketonüri" tarama testleri her bebeğe rutin uygulanan kan testleridir. Hipotiroidi, tiroid hormonlarının eksikliğidir. Bu durumda TSH yükselir. Fenilketonüri, protein sindiriminde eksik bir enzim nedeniyle bir aminoasitin vücutta birikmesidir. Erken teşhis edilmezse her iki hastalıkta da ciddi zekâ geriliği oluşabilir.

Tarama testleri bebek 72 saatini doldurduktan sonra yapılmalıdır. Eğer bebek normal doğumla doğmuş ve bir iki gün içinde de taburcu olacaksa, birinci haftada yapılan kontrol muayenesi sırasında kan örneği alınır. Bu testler için topuktan alınan birkaç damla kan yeterlidir. Test sonuçları bir, iki hafta içinde belli olur.

Yenidoğan işitme taraması

Bebekler doğdukları andan itibaren duyarlar. İşitme taramasında, bebeğin alın ve kulak arkasına yerleştirilen elektrotlar sayesinde kulağa verilen seslerin, beyinde yarattığı dalgalar ölçülür. Tarama yapılmadan ailenin gözlemiyle bebekte işitme kaybı, en erken 18 aylıkken saptanabilmektedir. Oysa işitme kaybı ilk altı ayda tanındığında, işitme cihazları ile işitme ve konuşma kabiliyetleri normale yakın gelişmektedir. Bu nedenle işitme engelli bebeklerin erken tanınması önemlidir.

Bebeğiniz işitme taramasını geçemezse, bir ay sonra yenidoğan servisinde kontrol işitme testi yapılır. En iyi cihazlarla bile, 100 bebekten 4'ü testi geçememektedir. Ancak test tekrarlandığında, bu oran 1000 bebekte 3-4'e düşmektedir.

burada kızlar söylemişti ilk gün hastanede alınıyormuş zaten 3. günde yine hastanede sarılık için alınıyormuş 5. günde sağlık ocağında zeka testi için alınıyormuş die :26: bende anlamadımki herkese farklı uygulamamı yapıyorlar acaba :26:

Canim sarilik testini herkese yapiyorlar mi ben bebekte sorun varsa bakiliyor diye biliyorum.dedigin gibi herkes farkli uyguluyor sanirim.

bu çatı nedir ben bilmiyorum , benim doktor sadece rahimde açılma varmı die bakıyor oda 2 parmağıyla ve acımıyor hiç , çatı muayenesi farklımı yapılıyorki? benim doktor ultrasonda bebeğin leğen kemiği arasına yerleştiğini görüyorum ben dedi , yani o yüzden gerek duymuyor sanırım çatı muayenesine :44:

tatlım doktorunda çatı muayenesi yapıyor sana açılman olmadığı için olabilir ki canın acımasın diye çok fazla yani çalışma tarzı farklı, benimkide önce yavaş yavaş parmağıyla yokluyor sonra biraz itiyor hıı daha açılma yok diyor çünkü kuru oluyor ve parmakları ilerlemiyor.

günaydın güzel bir gün olsun hepimiz için inşallah...
kızlarcım bu sabah tam anlamıyla nişanım geldi, gelmeye devam ediyor sakın korkmayın adet döneminde yaşadığımız bir akıntı sanki...
dünden beri adet sancısının kuvvetlisi şeklinde karın ve kasık ağrım var.gelip geçiyor.korkmayın...
sıcak duş aldım 15 dk beni çok rahatlattı, ayakta aldım duşumu adet günlerimize çok benziyor hissettikleriniz.korkmayın...

vee en önemlisi daha düne kadar hiçbişeyim yoktu.sadece perşembe akşamı biraz karnım ağrıdı sanki gaz var gibi.cuma günü kanlı akıntım gelmeye başladı bir kaç saat ağrıdan sonra nişanım tam anlamıyla geldi artık.inanın sizde böyle olacaksınız.doğa'ya yaradana bir kez daha şükrettim.zamanı gelmeden hiçbirşey olmuyomuş.belkide bu gün, belkide yarından daha yakın doğumum bilemiyorum tek bildiğim sona yaklaşıyorum Rabbim hepimizin yardımcısı olsun bu yolda bizi yarıda bırakmasın inşallah.

ay canım annemle dua ettik sana, Allah yardımcın olsun, annem doğum sancısıdır onlar diyo ama doktorunla irtibata geçmişsindir eminim, Rabbim yar ve yardımcın olsun, dua et, bişeyler oku emi? bizede dua et nolur. ay kızlar birer birer gidiyoz bakalım hadi hayırlısı inş.:KK52:

Allah razı olsun sağolun tatlım.nişanım bu sabah itibarı ile tam anlamıyla geldi.doktorumu daha aramadım pazar günü nöbetçiyim dedi zaten birşey olursa hemen gel dedi.ağrılarım var.Allahım sizlerinde yardımcısı olsun herşey bir anda oluyor sakın stres yapmayın olurmu.dualrım sizinle.

Gunaydin hanimlar. Biz 17 ekim saat 13.50 de minik oglusum dunyaya gozlerini acti. ameliyat rahat gecti. ama takilan sonda,2. gun baslayan bel agrisi ve gogus uclarimin agrili kanamasi disinda bir sorun yasamadik. sutum azar azar geliyor. gunde 3 lt su iciyorum.

Kizlar ben persembe gunu saat 6 bucuk gibi dogum yaptim
Sabah 8 bucukta yattim 2 tane suni sanci 3 tane acilma ignesi 1 tane agri kesici igne sonrasi dayanamayip epidural aldim
oglum 2840 gr 49 cm minicik bisey
Ebe karnima bastirdigi icin kesi harci popoma dogru cok yirtigim var oturamiyorum
Sutum cok az bebis mamayi zorla yiyor

kızlarcım bu sabah tam anlamıyla nişanım geldi, gelmeye devam ediyor sakın korkmayın adet döneminde yaşadığımız bir akıntı sanki...
dünden beri adet sancısının kuvvetlisi şeklinde karın ve kasık ağrım var.gelip geçiyor.korkmayın...
sıcak duş aldım 15 dk beni çok rahatlattı, ayakta aldım duşumu adet günlerimize çok benziyor hissettikleriniz.korkmayın...

vee en önemlisi daha düne kadar hiçbişeyim yoktu.sadece perşembe akşamı biraz karnım ağrıdı sanki gaz var gibi.cuma günü kanlı akıntım gelmeye başladı bir kaç saat ağrıdan sonra nişanım tam anlamıyla geldi artık.inanın sizde böyle olacaksınız.doğa'ya yaradana bir kez daha şükrettim.zamanı gelmeden hiçbirşey olmuyomuş.belkide bu gün, belkide yarından daha yakın doğumum bilemiyorum tek bildiğim sona yaklaşıyorum Rabbim hepimizin yardımcısı olsun bu yolda bizi yarıda bırakmasın inşallah.
ohhhh:21: hadi bakalim mertugcum oglusun ben geliyorum demis:emir_bebek: dualarim seninle canim Allah senide bir avazda kurtarsin insallah:nazar::nazar::nazar: cok guzel bir duyguymus kucaga almak:KK34:

Sabah 8 bucukta yattim 2 tane suni sanci 3 tane acilma ignesi 1 tane agri kesici igne sonrasi dayanamayip epidural aldim
Ebe karnima bastirdigi icin kesi harci popoma dogru cok yirtigim var oturamiyorum
canim benim gözun aydin:nazar: benimde popoma dogru bir kac dikis var bugun daha iyiyim, gecicek insallah agrilarimiz:KK34: sutunde baslar canim benimde ilk iki gun kolostrum denen o sivi geldi 3. gun sutum tam gelmeye basladi cok sukur.

bu çatı nedir ben bilmiyorum , benim doktor sadece rahimde açılma varmı die bakıyor oda 2 parmağıyla ve acımıyor hiç , çatı muayenesi farklımı yapılıyorki? benim doktor ultrasonda bebeğin leğen kemiği arasına yerleştiğini görüyorum ben dedi , yani o yüzden gerek duymuyor sanırım çatı muayenesine :44:

aynen benim doktorumda ultrasonda bakıyo karından..rahimde açılma yok diyo..

Kizlar bu arada doguma gideken kombinizi acipta gidin ben eve girince sitma tuttu beni cok usudum ve karnim cok acidi
Daha yeni yeni gecmeye basladi

Slm kizlar ben 9 ekimde yanni kendi dogum gunumde epidural normal dogum yaptim.gayet rahat bir dogundu.yalnizz dogum sonrasi idrarimi yapamadim sonta takili hsla bugun gityim ckardilar ilk yaptim sonra yine yapamadim cok sancilandim tekrar taktilar 10 gun kalicak tekrar yapmayi reniycem bir problemim cikmaz ins epidural olup idrar problemi yasayan varr mi acaba

Ben doguma girmeden hem lagma hem sonta yapildi epiduralle normal dogurdum dogumdan 6 saat sonra hala tuvaletimi yapamadigim icin sonta taktilar 2 kili yapmisim sasirdim sonra bol bol su icip tuvaletimi yaptim zorla yoksa

hadi gözün aydın canım heran olabilir doğumun ne güzel bebeğine kavuşacaksın. Alllah sağsalim kucağına almayı nasip etsin herşey yolunda gider umarım.

Gunaydin hanimlar. Biz 17 ekim saat 13.50 de minik oglusum dunyaya gozlerini acti. ameliyat rahat gecti. ama takilan sonda,2. gun baslayan bel agrisi ve gogus uclarimin agrili kanamasi disinda bir sorun yasamadik. sutum azar azar geliyor. gunde 3 lt su iciyorum.

bebekleriniz hayırlı olsun kızlar sağlıkla güzel günlerde büyütün inş.maşallah ikinizede. benim son 1 günüm var nasipse pazartesi kızım kucağımda olacak inş

canim benim gözun aydin:nazar: benimde popoma dogru bir kac dikis var bugun daha iyiyim, gecicek insallah agrilarimiz:KK34: sutunde baslar canim benimde ilk iki gun kolostrum denen o sivi geldi 3. gun sutum tam gelmeye basladi cok sukur.

Canim seninde gozun aydin ben 2840 i zor dogurdum allah sana nasil bi kuvvet vermis masallah 4 kilo baya zor olmustur

Kizlar bu arada doguma gideken kombinizi acipta gidin ben eve girince sitma tuttu beni cok usudum ve karnim cok acidi
Daha yeni yeni gecmeye basladi

Ben doguma girmeden hem lagma hem sonta yapildi epiduralle normal dogurdum dogumdan 6 saat sonra hala tuvaletimi yapamadigim icin sonta taktilar 2 kili yapmisim sasirdim sonra bol bol su icip tuvaletimi yaptim zorla yoksa

ya şu sonda işini hiç sevmedim sez olacağım ameliyattan hiç korkmuyorumda sondadan korkuyorum valla. birileri demişti takarken çıkarırken acıyo baya diye zor falan aklımda o kalmış ama sezde uyuşunca takıyorlarmış sanırım hissetmiycem inş yani çıkarırken bir canım yanacak heralde inş acımaz şimdiden geriyo beni yaa

bugün 39 haftalık olduk.pazartesi yine çağırdı doktorumuz.40 haftayı bekleyecekmıyız dedım.beklicez dedı.40 gecerse bekleyecekmıyız dedım.beklıcez dedı.adam ınat ettı normal yaptıracak bana.zorunlu olmadıkcaq sezeryanı dusunme dıyor.doktoruma cok guvenıyorum ama bı yandanda korkuyorum ve bıranonce bende sizler gıbı kucagıma almak ıstıyorum bal dudaklı kızımı.bugun ultrasonda gördum bal dudaklımı :)inşallah bayramdan once dogururum doktorum burda olmayaacakmış cunku :KK43:

ya şu sonda işini hiç sevmedim sez olacağım ameliyattan hiç korkmuyorumda sondadan korkuyorum valla. birileri demişti takarken çıkarırken acıyo baya diye zor falan aklımda o kalmış ama sezde uyuşunca takıyorlarmış sanırım hissetmiycem inş yani çıkarırken bir canım yanacak heralde inş acımaz şimdiden geriyo beni yaa

benim sez oldu ve takarken de çıkarken de uyuşukluğum yoktu.. ve hiç ama hiççççç acımadı...benim en çok canımı yakan şey elimin üstündeki damar yolu oldu..bir de yataktan ilk kalkış çok zor kızlar haberiniz olsun..

Hic acimiyo canim bende cok korkuyodum ucu demirli falan zannediyodum yumusacik plastik bisey zaten jel surup sokuyolar kayip gidiyo hic korkma

benim sez oldu ve takarken de çıkarken de uyuşukluğum yoktu.. ve hiç ama hiççççç acımadı...benim en çok canımı yakan şey elimin üstündeki damar yolu oldu..bir de yataktan ilk kalkış çok zor kızlar haberiniz olsun..

Bende sondadan cok etkilenmedim.dedigin gibi ilk kalkmak benim icinde fenaydi...

Bu arada kizlar 9 aydir sonunda yuzustu yatiyorum:))))en cokozledigim seydi....

bugün 39 haftalık olduk.pazartesi yine çağırdı doktorumuz.40 haftayı bekleyecekmıyız dedım.beklicez dedı.40 gecerse bekleyecekmıyız dedım.beklıcez dedı.adam ınat ettı normal yaptıracak bana.zorunlu olmadıkcaq sezeryanı dusunme dıyor.doktoruma cok guvenıyorum ama bı yandanda korkuyorum ve bıranonce bende sizler gıbı kucagıma almak ıstıyorum bal dudaklı kızımı.bugun ultrasonda gördum bal dudaklımı :)inşallah bayramdan once dogururum doktorum burda olmayaacakmış cunku :KK43:

bambina yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik bende sabırsızlanıyorum ama mecbur vaktini beklicez bende bayram öncesi olsun çok istiyorum ama hayırlı zamanda gelsinde sağ salim biraz daha sabırla beklerim valla hem bi tehlike olmadığı sürece beklemek daha iyi bi aksilik olursa zaten sezeryan olucaz mecbur kasma kendini bizde eninde sonunda alıcaz bebişlerimizi kucağımıza:)

çatı diye kasdettiğim o muayene, demekki sen hiç kasmıyosun kendiniki acımıyo, ben serbest bırakamıyorum malesef :KK43:

X