2012 Ekim Anneleri

kizlarr bende daha dogurmadimmmm bayram bitisi bekliyoruz ins.kizim hayirlisiyla gelir.bu arada topuk kani ilk 24 saatte alinirsa dogru sonucu vermeyebilirmis,once bebegin beslenmesi gerekiyormus.3ile 6.gunu arasi diyorlar en uygunu.

Kızlarcımmm oğlum 40+5 günlükken 17 eylül sabahı epidural normal doğumla dünyaya geldi:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76:. Kendi gelmeseydi doktorum 18 eylül sabahı hastaneye yatıracak ve suni sancı vererek doğurtacaktı.

maaşallah darısı bizim gibi 41edoğru gidenlerin başına inş. ne kadar güzel olmuş kendiliğinden gelmesi :) hayırlı sağlıklı uzun ömürlü olsun inş canım :21:

hatunlar, çatıda öyle geriliyorum ve kasıyorumki epudurali düşünmeye başladım :KK43: benim gibi olup doğumda rahat olan var mı acaba?

bu son zamanlarda herkes böyle geriliyor sanırım eşimde sağolsun alttan alıyor ben bile kendimi çekemiyorum o iyi çekiyo valla :) bende senin gibi gelen giden olsun diyorum bayramada denk gelecek iki ziyaret birden yapar millet ben milletin gelmesinden kasmıyorum kendimi daha çok kayınvaldemlerden kasiyorum. hamileliğimin son zamanlarında aramızda büyük bir tantana koptu o hiç birşey olmamış gibi davranıyor ama ben söylediği sözleri unutamıyorum eşimde onlar büyük idare et falan diye beni susturdu sustuğumada pişman oldum onları sabahtan akşama kadar evimde pek çekemiycem gibi geliyor Allah yardımcım olsun bide enişte var o gelecem diyor adam rahtına düşkün gezmeye gelip 2-3 gün kalmayı düşünüyormuş izin almadan eşyaları kullanma huyu var önünde hizmet bekliyor annem düşünme kızım bunları biz idare ederiz bakarız falan diyor ne yapacam bilmiyorum adama sen gelme diyemezsin ama erkeğin ne işi var ben hastaneden yeni çıkmış olcam loğusa halimle evde rahat rahat gezcem mesela o tatil yapmaya geliyoo öffffff süşününce bile sıkılıyorum
senin gibi benbimde iki yatağım var biri odasında takımı var orda ranza koyduk ama orda yatmam sanırım birde park yatak var yatak odamda en iyisi kapımı kapatıp kendi odamda durayım diyorum gelen olursa iki dakka baksın çocuğa oturma odasına gitsin annemlerle otursun başka yapacak birşey yok zaten

boşver hayatım en güzel günlerimizi gıcık insanlar için mahvetmeye değmez.:KK50:benim kayınvalidemde gelirse doğuma gelir 1 mahalle var aramızda ne hamileliğimi gördü,ne aradı,ne sordu benimde göresim yok ama ne yapayım:KK53:gelsin istiyorum açıkcası oğluşuma neler hazırlamışım görsün valla.ananesi,teyzemler, neler almış oğluşuma görsünde utansın istiyorum:KK53:sen çekilir odana koyniş koyniş uyursun bebişinle:KK16::KK16::KK16: eniştende fazla gezmez heralde ortalarda bizde lohusanın yanına babası bile girmez ayıp olur.:KK16:

Kızlarcımmm oğlum 40+5 günlükken 17 eylül sabahı epidural normal doğumla dünyaya geldi:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76:. Kendi gelmeseydi doktorum 18 eylül sabahı hastaneye yatıracak ve suni sancı vererek doğurtacaktı.

ay normal doğuranlara nasıl imreniyorum yaaa ne güzel. bebeğin hayırlı olsun canım. bende pazartesi sez le doğum yapacağım nasipse. kızım ters olunca dönmedi mecburen sez olacak hayırlısı olsun hakkımızda

Allah bağışlasın canım gülücüklerle,sağlıklı büyüsün oğluşun sıra bizlere gelsin artııkkkkk:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

boşver hayatım en güzel günlerimizi gıcık insanlar için mahvetmeye değmez.:KK50:benim kayınvalidemde gelirse doğuma gelir 1 mahalle var aramızda ne hamileliğimi gördü,ne aradı,ne sordu benimde göresim yok ama ne yapayım:KK53:gelsin istiyorum açıkcası oğluşuma neler hazırlamışım görsün valla.ananesi,teyzemler, neler almış oğluşuma görsünde utansın istiyorum:KK53:sen çekilir odana koyniş koyniş uyursun bebişinle:KK16::KK16::KK16: eniştende fazla gezmez heralde ortalarda bizde lohusanın yanına babası bile girmez ayıp olur.:KK16:

benimkide seninkine benziyo aynı valla aramızda 300 metre var hamileliğim boyunca gelip bir tencere çorba koymadı bir yararını görmedim. ve birşey almadı kızıma seninkiler gibi annemler ablamlar yengemler falan aldı hep göstermedim bugüne kadar odasını kapattım oda göreyim demedi zaten ondan da göstermedim. şimdi herşeyi birden görecek bende utansın diyorum ama utanırsa tabi. bizimki yüzsüz biraz kendi birşey yapmaz yapanlarınkinide eleştirir işte öyle birşey yaparda hani böyle yap şöyle yap falan derse o zaman sab redemem gibi geliyo.
enişteye gelince kendilerinin düşünmesi gerek ama düşünmeyince insan gelme de diyemiyor birde istekleri bitmez onun ammannnn dediğin gibi odama çekilip kızımla oyalanırım orda ona bakınca rahatlarım anca unuturum milleti inş öyle umut ediyorum yaniii

15.10.12 pazartesi günü saat 09.12 de oğlum dünyaya geldiiii.darısı doğurmayanların başına...

Son düzenleme:
bebisim kuzeyhanim geldi kizlar dun yazmistim suyum geldi diye, aksam ustu artik dayanamayip hastaneye gittik saat 6 da,5 cm acikligim vardi beni yatirdilar ve sancilarim siklasti ve dogum basladi:KK9: saat 9da normal dogumla oglumu dunyaya getirdim, epidural olacaktim ama doktor dayanabilirsen direk normal olsun dedi, epidural agri acisindan cok iyiymis ama dogumu 12 saate kadar uzatabiliyormusta (valla benim doktor öyle dedi:KK37:) bende cok beklemek istemedim hadi dedim bi gayret ve cok sukur kuzum geldi 4 kilo 52 cm.:nazar::nazar::nazar: bide ben su zamana kadar hic kilosunu bilmiyordum sok olduk esimle:KK52: cok sukur sagligida iyi, en kisa zamanda dogum hikayemide yazicam:emir_bebek: darisi bebisini bekleyenlerin basina insalllah, Allaha emanet olun.

hadı bakalım hayırlı ugurlu olsunnnn hoş gelmiş kuzeyhan..e artık beklıyoruz ötekı topiğe :KK34::KK34:

slm kızlarcım.doktora gittik sabah kan,idrar,nst ve ultrason istedi doktorumuz.idrarı vermeye gitmiştim kiii oda neee nişan denilen şey gelmeye başlamış:KK49:yani kanlı akıntı gibi birşey ayy heyecanlandım.sonra tekrar doktora ultrasona hocam dedim galiba nişan dediğiniz şey gelmeye başlamış bende aa dedi ne güzel.ultrasonda herşey yolunda biraz suyumuz azalmış ama yeterli dedi:KK34: kilomuz 3 kiloyu biraz geçmiş olacakmış doğumda ama boyumuz 52-53 cm olmuş çıbıkk kraker olmuş benim oğluşum,yesin ki annesi onu:KK16::KK16: maşallah minik pisime:KK16:
ve vajinal muayenemi yaptı tekrar evet dedi açılman başlamış yumuşamaya başlamış rahim.ama daha bebek yukarıda çarşambaya kadar bekleyelim birşey olmazsa ben burdayım dedi ne kadar şanslıyım Allahım doktorumda hastanede olacak inşallah bayrama kadar birşeyler olacak hayırlısıyla.öğleden sonra nst ye gireceğim sıra çoktu.bakalım ağrımız varmı.hadii kızlar sizlerden de hayırlı haberler duyalım
çok sevindim senin adına..inşallah bir an önce kurtulursun nsağlıkla..
Selam kızlar

15.10.2012 de 38 + 5 de 2.990 kiloda normal doğum ile kızım ece dünyaya geldi. Müsait olunca detayları yazacağım. Görüşmek üzere
gözün aydın..
bizimde bugün kontrolümüz vardı oğluşum 3300 olmuş maşallah suyu iyi dedi doktor nst de sancı çıkmadı gene çatımda müsaitmiş ama hiç açılma yok dedi Allahtan bayramın 4. günü nöbetçiymiş bdtnin hemen ertesi günü yani o zaman gene gel dedi 40 geçebilirsin normal bu dedi şuan sezeryan muhabbeti yapmıyor şükür sadece kilosu için 2 hafta daha vakit var dedi bakalım inş oğlum o zamanı beklemez arefe günü doğsa şahane olcak öyle mübarek bi gün ki hem doğum sancısı yaparken edilen dualar hemde arefe günü edilen dualar geri çevrilmez ne güzel bir taşla iki kuş vurmuş olurdum ya:KK70:DD
bu arada 3-5 kişi kaldık heralde kızlar bakalım kimler kasıma kalıcak:)
içimden bi ses sanki kasıma kalacaksın diyor..en son ben doğuracakmışım gibi hissediyorum..benim bıdık kıpır kıpır rahatı iyi:)
kızlar bişey sorcam, çatı da zorlanıyomusunuz?? ben çok zorlanıyorum, doktor zor bakıyo, çok geriliyorum ve elimde değil kasıyorum kendimi, siz alıştınız mı?? bende mi sorun var? :KK50:
ben hiç çatı muayenesi olmadım..sanırım doğum anına kadarda olmayacağım..
kızlar aklıma geldide eğer bayramda veya arefe doğum olursa e 3. gün kan alınması gerekiyormuş hastanede bebekten , bayrama denk geliyor , bebek doktoru hastanede olurmu acaba? birde 5. gün sağlık ocağında kan alınıyormuş , bayramda kapalı die biliyorum ben , napıcaz bu durumda? varmı bilgisi olan ?
bugün sağlık ocağındaki ebe aradı.doğurdunmu diye.. doğurdum sanmış.topuk kanını unutursun diye aradım dedi..yok doğurmadım dedim..o zaman bayramda doğurursun galibadedi..ozamanda tatil bayramdan sonraya kalır dedi..ilki doğR doğmaz alınyor ama diğerini tam bilmiyorum

gözün aydın maşallah canım..

kizlarr bende daha dogurmadimmmm bayram bitisi bekliyoruz ins.kizim hayirlisiyla gelir.bu arada topuk kani ilk 24 saatte alinirsa dogru sonucu vermeyebilirmis,once bebegin beslenmesi gerekiyormus.3ile 6.gunu arasi diyorlar en uygunu.

canım daha öncede yaqzmıştım..ilk gün kanı almaları gerekiyor..bebeğin ağzına hiçbir gıda girmeden..daha sonra gıda aldıktan sonra 1 hafta gibi bir süreden sonra tekrar alınıyor..vücutta fenilalin denilen bir madde var..onu değerine bakılıyor..allah korusun bu madde fazlaysa fenilketenorü denilen zaka geiliği var demek..ancak bunun tedavisi var..buda ömür boyu fenilalinden yoksun yiyeceklerle beslemek..eğer bu kan alınmamış ve hastalık geç farkedilmişse bebekte mutlaka mental sorunalr olur..ne kadar erken tedavi edilirse kayıp okadar az olur..

kızlarcım iyi akşamlar sancılarım başladı çok şükür.5 dk da bir adet sancısının kuvvetlisi, karnımı geren kasıklarıma inen bir ağrım oluyor 4-5 sn sürüyor böylemi oluyor kızlarcım?????

kızlarcım iyi akşamlar sancılarım başladı çok şükür.5 dk da bir adet sancısının kuvvetlisi, karnımı geren kasıklarıma inen bir ağrım oluyor 4-5 sn sürüyor böylemi oluyor kızlarcım?????

ay canım annemle dua ettik sana, Allah yardımcın olsun, annem doğum sancısıdır onlar diyo ama doktorunla irtibata geçmişsindir eminim, Rabbim yar ve yardımcın olsun, dua et, bişeyler oku emi? bizede dua et nolur. ay kızlar birer birer gidiyoz bakalım hadi hayırlısı inş.:KK52:

ay canım annemle dua ettik sana, Allah yardımcın olsun, annem doğum sancısıdır onlar diyo ama doktorunla irtibata geçmişsindir eminim, Rabbim yar ve yardımcın olsun, dua et, bişeyler oku emi? bizede dua et nolur. ay kızlar birer birer gidiyoz bakalım hadi hayırlısı inş.:KK52:

Canim bu gunler topuk kani icinse,ilki dogardogmaz hastanede,ikincisi 10. Gun ister s ocagi ister hastanede aldiriyorsun.obur gunleri ben bilmiyorum...

burada kızlar söylemişti ilk gün hastanede alınıyormuş zaten 3. günde yine hastanede sarılık için alınıyormuş 5. günde sağlık ocağında zeka testi için alınıyormuş die :26: bende anlamadımki herkese farklı uygulamamı yapıyorlar acaba :26:

hay maşallahhh , hayırlı evlat olsun inşallah oğlun :nazar: keşke benimde senin gibi olsa canım yaaa ama benim rahimde açılma hiç yok dedi yine doktorum bugün :KK50: salı sabahı suni sancıyla normal doğum denicez bakalım , sende varmıydı hiç rahimde açılma? benim çatı açılıyor farkediyorum , çok acıyor ama rahimde açılma yok henüz :KK31: ümidimde yok açıkçası suni sancıyı alıcam sanırım yanlız tek iyi tarafı önce ilaç koyucaklarmış rahim açılması için , eğer açılırsa devamında suni sancı ama hiç açılmazsa o zaman sezaryenden başka seçenek kalmıyor , hakkımızda hayırlısı olsun artık , sağsalim kavuşayımda yavruma sancı filan gözüm görmüyor , en çok epidural isterim çok zorlarsa

hatunlar, çatıda öyle geriliyorum ve kasıyorumki epudurali düşünmeye başladım :KK43: benim gibi olup doğumda rahat olan var mı acaba?

bu çatı nedir ben bilmiyorum , benim doktor sadece rahimde açılma varmı die bakıyor oda 2 parmağıyla ve acımıyor hiç , çatı muayenesi farklımı yapılıyorki? benim doktor ultrasonda bebeğin leğen kemiği arasına yerleştiğini görüyorum ben dedi , yani o yüzden gerek duymuyor sanırım çatı muayenesine :44:

bende heyecanlandım, inşallah geliyodur krakerin , hayırlı haberlerini bekliyoruz canım :KK9:

X