2012 Ekim Anneleri

Factorcum hic dedigin gibi olmuyor hatta biz ilk gece cocugu ezer miyiz ki dedik..sonra anladik ki oyle degilmis.koca yatagin kucuk bi kisminda ben diger kisminda esim yatiyor.kizim da sevibebenin cok fonksiyonlu yataginda baya yer kapliyor..normalde yayilirdi esim.simdi o kadar kucuk bir yerde yatiyor ki sasirtiyor beni.. Hala almadiysaniz o yastiktan mutlaka alin derim..elim kolum oldu..

Nergiz67 ben de merak ediyorum cevabi..guzel guzel uyuyor diyorum herhalde doyuyordur.ne kadar vermeli diye emin olamiyorum..memeyi arandiginda veriyorum.bir de o diliyle itmedikce memede tutuyorum. Gogsumu sikinca sut damliyor demekki sutum var diyorum..doktor en gec iki saate bir emzirin dedi.zaten oyle yapiyorum. Sen de sor bakalim ne dicek.saglik ocagindaki hemsiremiz cok iyi acayip ilgileniyor.onun yaninda emzirdim.begendi..bir de idrar sikligindan anliyoruz.idrar cok sari olmucak.bez agir olacak.kakasi sari turuncu olacak..

aldım canım o kadar met etmişlerki almamak olmazdı :KK1: kışında su torbası çok işe yarar eminim sıcacık yatarlar :nazar::emir_bebek::nazar: benim eşimde düz yatar ama hep bacakları benim tarafta uyanır o yüzden korkuyoruz ama deneyip görmek lazım tabiii :)) olmadı babayı atarız yataktan :KK9: ayy kıyamam kocamaaa , yatağı büyütmenin bi yolunumu bulsak acaba :44: 160x200 ama şu an bize bile yetmiyor sanki

canım maşallah bebişine..inşallah hep uyumlu huzurklu bir bebek olur...ama sunu söylemednde geçemeyeceğim..aranıza yatmaya alışırsa sonra yatağına alıştırıken zorlanırsın..inşallah böyle bir şey yaşamazsın..ama dikkat et..bebekler bişeyi hemen rutin hale getiriyor..

bu arada sevi bebeden ben almadım..ne kadar gerekli diye düşünüyorum..bebeği yatağıdışında bir yere alıştırmak istemiyorum..heleki kucakta ve memede uyutmayı hiç tavsiye etmiyorum...bu şartlarda sevi bebeyi alsam nerede kullanıcağım..ona karar veremedim..ne yapsam acaba..başka nerde kullanabilirim..

bende senin gibi düşünmüştüm başta ama ilk 6-7 ay heryerde onunla yatırabilirsin , hem katlayınca rulo gibi küçücük oluyo yani mesela biyere gitsen onuda rahatlıkla götürürsün , birde baş tarafı yüksek olması güzel reflüye karşı

$Fotoðraf0075.jpg
buda benım 1 ayını dolduran mınık kızımmm...:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::KK16:

Bugün ilk kontrolümüze gittik 11 günlük olduk ya:KK1:
göbüsümüz düstü
4.450 gr olmusuz
boyunu da ölçtü doktor bize 51 cm doğdu denmişti
bugün 56 cm ee 11 günde 5 cm uzayamayacağına göre tam ölcememişler dedi doktorumuz:KK33:
meğersem bi Tarık Akanımız varmıs:KK1:
sadece sütle beslememi,o uyanmadan uayandırmamamı(kilo problemi olmadığı için)
her emzirmeden sonra ağzına küçük çay kaşığıyla su verebileceğimi(pamukçuk olmasını engelliyormus) söledi.:KK16:

kızlar süt olup olmadığını nasıl anlarım? oğlum her 10 dk 1 uyanıyor hep emmek istiyor hep acaba doymuyor mu, gazı mı var anlamıyorum yarın doktora gitcez ama 3 gündür böyle ama geceleri maşallah iyi uyuyor gündüz uyuyamadığı için!!

Cuma günü kızıma kavuşma günü,nolur dua edin kızlar..önce suni denenecek olmadı Sezeryan..

canım benim de mesala her gitmemde değişiyo ordaki tarih ... normalde son günüm 28 ekim .. ilk aylar 27 ekim çıkıyodu usg kağıdında , geçen gitmemde 1 kasım çıktı , bi sonrakinde 31 ekim çıktı .... bakalım yarın ne çıkıcak ....
Evet çok enteresan yani ona göre daha geç doğabilir gibi sanki
canım ona dikkat etmedimde ama bazı doktorlar 41 . haftayı doldurtuyor , seninki bugün ne diyecek bakalım :44: hadi hayırlı haberlerini bekliyoruz
Benim ki de dolduracak dedi Dr bekleyelim suyu suan iyi dedi of icim rahatladı Yaa kilosuda 4500 filan değil 3500 dedi gayet rahat doğurursun dedi şimdi 3 günde 1 gidicem . Ya kalasini yaparsa dedim zaten o zaman bebek hareket etmez sen hareketlerini takip et bi anormallikte hemen gel dedi kızlar ins kendi sancılarım gelir su 1 hafta icinde
tatlım ben bunu bilmiyodum sen yazınca aldım elime dosyamı bayağı bir inceledim kağıtlarımı ve şu kanıya vardım kendimce...
büyümenin hızlı olduğu haftalarda doğum tarihini öne almış
büyümenin normal yada yavaş olduğu haftalarda doğum tarihini daha ileriye atmış
bende durum bu hatta büyümenin ii olduğu bir hafta 16 ekim ndemiş doğuma...
Evet bebek büyüme ölçümlerine göre son BDT belirleniyor galiba benimkinde bi kağıtta 22 Ekim birinde 19 Ekim ama aslında bugün son gün . Çok zor ya yaşayıp görucez nasıl oluyormuş diye
slm kızlar bugün hastaneye gidenlerden haber var mı_?

Ben gittim canım iyi haberlerle geldim haberler yukarda yazdim cnm :)birde sancım başarlarda hayirlisiyla doğarsa bi ohh çekicem

Cuma günü kızıma kavuşma günü,nolur dua edin kızlar..önce suni denenecek olmadı Sezeryan..

İns o gune kendi sancın baslar cnm ya benimde bugün son gunüm dü Dr 1 hafta daha bekleyelim dedi acıklığımda var 2-3 cm Rabbim yardımcımız olsun ins :KK16:

Refleksoloji Noktaları

Birçok kültürde geleneksel olarak uygulanan Refleksoloji, ayaklarda bedenin tüm bölgelerine, organlarına ve sistemlerine karşılık gelen refleks noktaları olduğu ve bu noktaların beden anatomisinin aynası olduğu prensibine dayanan bir tekniktir. Özel ve parmak teknikleriyle bu refleks noktalarına uygulanan baskı, stresin azalmasını sağlayarak bedende fizyolojik değişikliklere yok açar.

kızlar ilgilenirseniz bir bakın..bebekler içinde işe yarar diye düşünüyorum..

Eklentiler

• $ayak_haritasi.jpg
    $ayak_haritasi.jpg
    46,9 KB · Görüntüleme: 54
şu yastığaq birde ben bakayım bari:))) okadar met ettiniz..kızlar ben ebbekte görmüştüm bi ara aynısımı bilemiyorum..resimleri benziyo ama..sizin aldıklarınzın üzerinde sevi bebe mi yazıyor yoksa sevi baby mi..e bebkte gördüğümde sevi baby yazıyordu..siz nerden aldınız..

bende aliağadayım canım.hangi hastaneye gidiyodun kafam çok karışık ben sada hastanesine gidiyorum çok ii doktorum ilgili detaylı güleryüzlüü ve herkerce çok seviliyor.ama 2 kişiyle mahkemelik olmuş bebek ölümleri yaşanmış .daha dün duydum.inanmak istemedim o kada güveniyorum.eşimde medical parka gidelim diyor ama ben kararsızım.sen olsan n yapardın

Canim ben de hastaneile ilgili cok sey duydum ama hic degistirmeyi dusunmedim. Dr.umunda dogduktan sonra hayatini kaybetmis bir dogumu olmus. Yine de vzgecmedim. Cok duyuyorum boyle seyler. Olabiliyor malsef :KK43: ben cok guveniyorum dr.uma. onu birakip baskasia gitse bana garatisinimi verecek birsey olmz diye :) hayir veremeyecek. O yuzden birakmadim ne dr.umu n hastanemi. Medical parka gidiyorum bn de. Sorarsan tavsiye edderim elbette. Zekeriya Guner. Yaknizdr.undan mmnunsn klini bulanirma derim. Bn da eler dediler hicdegistirmmim.

amannn dikkat et!!! tavuk suyu çorbası kaynat kendine hayatım tabii yetişme süresi 90 gün olan bir tavuk al önce:KK56: sonrasında evde hangi meyve varsa ve şekerinde normalse taze meyve suyu sık kendine onları iç tabii dinlen ve sıcak duş tavsiye ediyorum bende bütün eylülümü bu hastalığıma harcadım çünkü.geçmişler olsun

Caim benim cok tesekkur ederim. Suan okadar saskinim ki ne desem bilemiyorum. Iyiesmem lazim cnku CUMA GUNU DOGUMA ALIYOR DR:UM BENI :) bizim oglanin keyfi yerieymis. Norml yolla gelmeyecek. Dr. Cuma guu mudahele edelimdedi. Once suni sanci omadi malum... ozamana kadar uygulayacagim bu dediklerini :)

Bu arada kizlr fark ettim ki cuma gunu dogum gunum... ay cok enteren. Dr. Verdi guu biz sonrdn frk ettik...

Ya benim kizim dogdugunda 4kg dediler.asi kartina da yazdilar,sonra duzeltmisler 4250 yazmislar. Ultrasonda boyu 54 cikmisti ama 50 cm dogdu.saglik ocagina besinci gun gittigimizde kilosu 3.5 cikti.hemsire bu cok ciddi bir kayip dedi.iste en gec 2saatte emzir falan dedi.dun doktorda 3720 cikti.doktor da dogum kilosunu yakalamaliydi 10. Gun dedi. Ben de boyle boyle dedim anlattim.o zaman dogum kilosu hatali dedi..gercekten dogum kilosu neydi bilemiyorum.arada kaynadi gitti.simdi artik saglik ocaginda takip edicem kilosunu.

ee o zman cuma günü doğuma gidenler var bakalım bize ne dicekler yarın tabi yarına kalırsak bu sancıyla dilfezacım seni niye bekletiyor 1 hafta daha ki hayırlısı olsun bakalım

şu yastığaq birde ben bakayım bari:))) okadar met ettiniz..kızlar ben ebbekte görmüştüm bi ara aynısımı bilemiyorum..resimleri benziyo ama..sizin aldıklarınzın üzerinde sevi bebe mi yazıyor yoksa sevi baby mi..e bebkte gördüğümde sevi baby yazıyordu..siz nerden aldınız..

Sevi bebe yaziyor canim..cok fonksiyonlu yan yatis yastigi diye geciyor adi..yan yastiklari farkli olabiliyor ama yatak kismi ayni..benimkinin iki yaninda biri buyuk biri kucuk olmak uzere silindir seklinde iki yastik var..cirt cirtli benimki.bir de iki yastik birbirine bagli olup yatagin ustune konan var.ben yerel bir bebe magazasindan aldim..

o zaman ılk sırada ben varım.sende 2 gun uyuma bak nasıl keske hamıle olsaydmda uykum kacsaydı dıycksın.bebekler ıcerde karnı tok altı temız suyun ıcınde gayet huzurlular.ama dısarı cıkınca huzursuzluk aclık gaz sancısı...ahhhh ahhh.bıı dogran drrtlı bırde bekleyen dertlı....:KK5::KK14:
ee o kadar olacak artik canim, bebek buyutmenin kolay olmadigini bile bile evlat sahibi olmak istiyoruz , guzel bir seye erismekte zahmetsiz olmuyor, yani ben kendi adima konusayim bebisim yanimda olsada uykusuz gecelerim olsa, cunku artik kendimi gercekten iyi hissetmiyorum hem bedenen hemde psikolojik olarak, oturamiyorum, egilip kalkamiyorum, nefes alamiyorum.... ama dedigin gibi bi doguran bi bekleyen dertli ama napalim neyseki iki durumda gecici, ne bebisimiz icimizde kalacak nede uykusuz gazli geceler devam edecek:KK34:

X