2012 Ekim Anneleri

Masumiyet,diger anneler ve adaylari ben lansinoh almistim doktor da hametan yazmis ama hametan emzirmeden once iyice temizlemek zorundasin.ikisini de kullanmadim.hastanede hemsireler soyledi kendi sutumle siliyorum.hem once hem sonra..zaten krem gibi biseymis sut...bir de de stil tea ve hipp caylar sutu iyi arttiriyor.haaaaaa bir de gunde uc dort litre su...

Annem cok sevinecek:))tek bilen o degilmis...7. Ayimda gitti hametan aldi,cocugun poposuna bunu kullanicaz diye,gercekten ikinciye actigimizda pisigimiz hemen geciyor...gogsume de surdurttu,ben oglusun islak mendiliyle silip temizledim ama cok silmekte tahris edecegi icin cok kullanmadim,sut bende surdum;dolayisiyla anne yontemleriyle duzeldim:nazar:

Tek seferligine 178 tll dogum parasi aliyoruz.. Calismayan anneye bisey yok..yeni yasa cikarsa calisan anneye kres yardimindan bahsediliyordu.cocuk kimin ustuneyse ona da ayda cooook az bir miktar cocuk yardimi geliyor

Hayirli yazilari,hayirli kismetleri olsun,bahtlari acik olsun insallah,o gunleri gormek nasip olur insallah,ayy gozlerim doldu,sen kiz anasisin sana daha zor:)))

Bizimde babasi soruyo beni taniyo di mi anliyo di mi diye nasil sevincli,buyusun de bir gulucuklere baslasinlar,o hallerine de bayilicaz..

Bu arada oglum maceralara basladi,dun bezini alirken direk kendi suratina isedi,kiyamam,sok oldu:)))tabii hemen kuveti hazirlandi,yikadik;aglayinca ben havluyla hemen emzirmeye aldim cok acti zaten,annem gelip bezini baglayana kadar,bizimki ustume butun kakasini,elim orda kaldim oylece emzirmeye devam ettim:)))

Siz kac gunluk oldunuz canim? Bende bir ara yeni ticker hazirlayacam kac gunluk oluyoruz buyuyoruz gozuksun :KK34:
Bende emziriyorum hatta sagiyorum ama iki memeden anca 40 cc mama cikiyor yetmiyor bizim kiza tabi sonra mama yapiyorum hipp organik mama pre yazanindan geceleyin ayaktayiz karnimiz doymadan uyumuyoruz bazen doysa da uyumuyor gozleri acik ama gunduzleyin inanilmaz guzel uyuyor 3-4 saat kadar gece de boyle uyusa yaaa
Bugun ilk defa yikadik kizimi gobegi dusmedi ama cok pis kokuyordu hele kafasi yapis yapisti :KK52: annemle kayinvalidem yikadilar simdi mis gibi kokuyor pamuk kizim :KK16:

Sen rahat emzire biliyor musun? Geceleri durumlar nasil?

Masumiyet,diger anneler ve adaylari ben lansinoh almistim doktor da hametan yazmis ama hametan emzirmeden once iyice temizlemek zorundasin.ikisini de kullanmadim.hastanede hemsireler soyledi kendi sutumle siliyorum.hem once hem sonra..zaten krem gibi biseymis sut...bir de de stil tea ve hipp caylar sutu iyi arttiriyor.haaaaaa bir de gunde uc dort litre su...

Annem cok sevinecek:))tek bilen o degilmis...7. Ayimda gitti hametan aldi,cocugun poposuna bunu kullanicaz diye,gercekten ikinciye actigimizda pisigimiz hemen geciyor...gogsume de surdurttu,ben oglusun islak mendiliyle silip temizledim ama cok silmekte tahris edecegi icin cok kullanmadim,sut bende surdum;dolayisiyla anne yontemleriyle duzeldim:nazar:

Tek seferligine 178 tll dogum parasi aliyoruz.. Calismayan anneye bisey yok..yeni yasa cikarsa calisan anneye kres yardimindan bahsediliyordu.cocuk kimin ustuneyse ona da ayda cooook az bir miktar cocuk yardimi geliyor

Masumiyet maşallah kızına çok tatlı şansı bahtı güzel olsun inşallah.

Arkadaslar bi cogumuz dogum yaptı kendi durumumdan dolayı takip edemedim. Dogum yapan arkadaslarım gecmis olsun. Allah be bizlerinize uzun ömür versin

Biraz toparlandım gelen gidenden sıkılmaya başladım bu aksam kimse yok neyse esinle beraberim biraz dinleniyorum

kızlarrrr göğüsler için birşey öğrendim:KK49::KK49::KK49:
SOĞAN... bebeği daha hiç emzirmeden önce bir tane soğanı kesip göğüslerine sürünce hiçbir şekilde yara, çatlak olmuyormuş.bir teyze söyledi anneme sordum annemde yapanlar var tabi dedi.Duyan bilen var mı???

kızlarrrr göğüsler için birşey öğrendim:KK49::KK49::KK49:
SOĞAN... bebeği daha hiç emzirmeden önce bir tane soğanı kesip göğüslerine sürünce hiçbir şekilde yara, çatlak olmuyormuş.bir teyze söyledi anneme sordum annemde yapanlar var tabi dedi.Duyan bilen var mı???

Bende duymustum ama cok kotu kokuyomus bebisin agzi ben kiyamam ogluma dogar dogmaz soganla tanistiramam
Bi arkadasim 32 haftalik dogum yapti bebegi ufacikti ama gogus kalkaniyla emzirdi hep bende gogus kalkanini goturup denicem bi direk onunla alistirayim diyorum

MAŞALLAH SANA.TÜM KÖTÜ GÖZLER UZAK OLSUN SENDEN.bu kadar güsel olunmaz kii:emir_bebek:dudaklar bu kadar köfte olmaz ki ama kıyamam ki ben sana bakmaya maşallah, yüzbinkere hemde

Mertug teyzesi eksik olma bunlar ne guzel dualar Allah razi olsun senden Allah cumlemizinkini bagislasin kotu kem gozlerden esirgesin insaallah :nazar:

Masumiyet maşallah kızına çok tatlı şansı bahtı güzel olsun inşallah.

Arkadaslar bi cogumuz dogum yaptı kendi durumumdan dolayı takip edemedim. Dogum yapan arkadaslarım gecmis olsun. Allah be bizlerinize uzun ömür versin

Biraz toparlandım gelen gidenden sıkılmaya başladım bu aksam kimse yok neyse esinle beraberim biraz dinleniyorum

Canim cok tsk ederim sana da ne diyecegimi bilemiyorum inan hakikaten ilk okudugumda cok uzuldum sonra ara ara aklima geldin :KK50: ne denir ki Allah sabrini versin sana melegin cennetinde seni bekliyor olucak

Bende duymustum ama cok kotu kokuyomus bebisin agzi ben kiyamam ogluma dogar dogmaz soganla tanistiramam
Bi arkadasim 32 haftalik dogum yapti bebegi ufacikti ama gogus kalkaniyla emzirdi hep bende gogus kalkanini goturup denicem bi direk onunla alistirayim diyorum

ayy acaba dedim hastaneye götürsem elbette kokacak wc de falan sürermiyim ki, kremde aldım onu sürerimde,aman ne bileyim işte hayatım yazık kızların göğüslerinin yara olduğunu okuyunca

Siz kac gunluk oldunuz canim? Bende bir ara yeni ticker hazirlayacam kac gunluk oluyoruz buyuyoruz gozuksun :KK34:
Bende emziriyorum hatta sagiyorum ama iki memeden anca 40 cc mama cikiyor yetmiyor bizim kiza tabi sonra mama yapiyorum hipp organik mama pre yazanindan geceleyin ayaktayiz karnimiz doymadan uyumuyoruz bazen doysa da uyumuyor gozleri acik ama gunduzleyin inanilmaz guzel uyuyor 3-4 saat kadar gece de boyle uyusa yaaa
Bugun ilk defa yikadik kizimi gobegi dusmedi ama cok pis kokuyordu hele kafasi yapis yapisti :KK52: annemle kayinvalidem yikadilar simdi mis gibi kokuyor pamuk kizim :KK16:

Sen rahat emzire biliyor musun? Geceleri durumlar nasil?

Canim bizde 13 gunluguz:nazar:,10. Gun gobegimiz dustu,ben o gune kadar korkudan yikamadim:)))Silmeye calistim ama dedigin gibi artik kokmustu oglum...sagmaya da emzirmeye de devam et canim emzirdikce gelirmis,uyku bizde de ayni uyandirmazsam gunduz 4 saat adam gibi uyuyo,gece aglamasa da gozler fildir fildir;e cocuk uyanikken bende uyuyamiyorum tabi:))diyorum gece uyu diye ama dinleyen kim.

Tickeri bende yapmak istiyorum ama tlf dan olmuyor pc nin basina da gecmek mumkun degil,ya bu da hamilelik takvimi gibi olsaydi,gun gun yazsaydi:))bir-iki gundur yaralarim daha iyi sukur emzirebiliyorum,sende sabret birkac gune gecicek insallah.

Canim prensesine bayildim. masallah kizina. Allah nazarlardan saklasin. icindeykende baska ama kucagindayken bambaskadir dimi. ben hayalini bile kuramiyorum. ilk gunlr sersem gibi olurum herhalde.

Canim bizde 13 gunluguz:nazar:,10. Gun gobegimiz dustu,ben o gune kadar korkudan yikamadim:)))Silmeye calistim ama dedigin gibi artik kokmustu oglum...sagmaya da emzirmeye de devam et canim emzirdikce gelirmis,uyku bizde de ayni uyandirmazsam gunduz 4 saat adam gibi uyuyo,gece aglamasa da gozler fildir fildir;e cocuk uyanikken bende uyuyamiyorum tabi:))diyorum gece uyu diye ama dinleyen kim.

Tickeri bende yapmak istiyorum ama tlf dan olmuyor pc nin basina da gecmek mumkun degil,ya bu da hamilelik takvimi gibi olsaydi,gun gun yazsaydi:))bir-iki gundur yaralarim daha iyi sukur emzirebiliyorum,sende sabret birkac gune gecicek insallah.

günden güne düzeliyor goguslerim zaten Allaha sukur sut de çoğalmaya başladı işte hem süt hem mama idare etmeye çalışıyoruz keşke sadece sutum yeterli gelse :KK50: bir de gogusteki yaralar duzelse benden mutlusu olmayacak kızımı besleyemeyecem diye korkuyorum

masumiyet , Allah kızına güzel yazılar, sağlıklı ve uzun bir ömür versin inşallah...Kızlarımız birbirine çok benziyor biliyor musun? Resim eklemeye çalışıcam en kısa zamanda teyzesi.....Bugün tam 1 haftalık olduk ....

Bu arada sizde öyle misiniz? Durup durup ağlamaklı, Alya'ya baktıkça benim olduğuna inanamıyor ve ağlamaya başlıyorum o kadar güzel bir duygu ki aklıma neler neler geliyor onun incineceğini düşünüp ağlıyorum falan...

Annelik bu mudur? çok zormuş...

Bu arada henüz doğum yapmayan arkadaşlar sezaryen için illa gecelik diyenler oluyor ben pijamayı rahatlıkla öneririm hatta gecelikten daha fazla öneririm...

Hastanemizden çok memnun kaldık kozyatağı central hospital,Dr. Fatmanur HAnım ve ekibine teşekkürler...

Canim prensesine bayildim. masallah kizina. Allah nazarlardan saklasin. icindeykende baska ama kucagindayken bambaskadir dimi. ben hayalini bile kuramiyorum. ilk gunlr sersem gibi olurum herhalde.

tabi ki yanında olması gözünün önünde olması bambaska bişey darısı başınıza canım :KK34:

Masumiyet ece kizimiz Cook guzel masallah melek gibi yavrum ya rabbim uzun hayirli bi hayat versin ins :):nazar:
dilfeacım hadi hayırlısı sancın tuttukça yürü çömelme pozisyonunu yap sancı esnasında yürüyüş açıyomuş rahmi
Sagooasin Evet yapiyorum cnm cOmelip kalkiyorum ara ara
slm arkadaşlar bende 2011 haziran annesiyim
doğum yapmayan arkadaşlar bende hurma yemiştim hem doğumu tetikliyo hemde doğumda kolaylık veriyo ben normal doğum yapmıştım ve çok kolay oldu doğumum
tabii doğum yapmış arkadaşlara da öneririm sütü artırıyo ve doyurucu özelliği var :KK34:
Evet bayadir yiyorum bende ins rabbimin izniyle ise yarar
Acaba dilfeza ne yapti kizlar sancilari arttimi merak ediyorum valla

Sagol cnm iyiyim Ayni tatli tatli devam ediyor sancilar ama cok hafif henuz artma yok yarin gidi ez tekrar kontrole bakalim acilma artmis mi merak ediyorum

iyide ilk kanı hastanede alıcaklar 5. günde sağlık ocağında eee nasıl karşılaştıracaklar bu durumda? hem nie hastanede yapılmıyorki bu kadar önemli bişey o zaman :KK47: kadınlar leş gibi sigara kokuyo zaten , sağlık ocağına filan gitmicem ben , çocuk doktoru yapsın

hastaneler yapmaz canım..sağlık ocaklarının görevi....bir kaç şeye bakıyorlar..rutin testler var...şöyle karşılaştırıyorlar...ilk gün alınıyor.muhtemelen sisteme giriyorlardır..çünkü jastane kendi söylüyor sağlık ocağına şugün gidin diye.. önemli olan gıda aldıktan sonraki ölçüm...çocuk doktorlarnın dayaptığını duymadım. hayırlısı olsun hakkında..bence gitderim ama sen bilirsin..sağlık ocaklarının takibi daha iyi ..

X