2012 Ekim Anneleri

az önce doktorumla görüştüm 83.92 çok düşük bir değer olabilirde olmayabilirde diyor 4 gün sonra muayneye cağırdı.boşuna umutlandım sanırım

az önce doktorumla görüştüm 83.92 çok düşük bir değer olabilirde olmayabilirde diyor 4 gün sonra muayneye cağırdı.boşuna umutlandım sanırım

Doktorda tam rahatlatamamış seni sanırım ben senin yerinde olsaydım pazartesi bir kan testi daha yaptırırdım durumumu görürdüm kan değerim artıyor mu bunu anlardım. Şimdiden moralini bozma canım bu işler hiç belli olmuyor çünkü Allah meleklerimizi bize bağışlasın

selam kızlar cumartesiyide atlattık sayılır birde yarını atlatsaydım pazartesi doktora gidicem çok sabırsızlanıyorum umarım kötü bişey söylemez ilk gidişim olcak.birde panik atak var bende iyice heycanlandım valla:)bugün çok gerildim misafirim geldi sular gitti üstüne üslük(kabus gibiydi

merhabaa arkadaşlarrrr bende bugün kanda ögrendim hamile oldugumuuuu dahaa yeniyimmm RABBBİM hepimiziii tamamınaaaa erdirsin inşallahhh

Son düzenleme:

Canım seninle aynı durumdayım bende pazartesiyi bekliyorum heyecanla ilk defa doktora gözükücem ne diyecek merak ediyorum aklıma bin türlü şey geliyor. Allahtan hayırlısını dileyelim inşallah güzel haberlerle dönücez buraya

inşallah cnm ya tsh felanda yüksek benim büyük ihtimal ilaç verir heralde doktor ultrasondan kese görünürmü acaba vajinal ultrasondan bakarmıki

Bana hiç vajinal ultrasonla bakmadı, karından baktı ve gozüktü :) geçmiş olsun dikkat et kendine ve bebeğinee..
Bende günde bir tane tamam o zaman sorun yok.

ooo ne güzel ben doktora ilk gittiğimde 4+4 tüm. alttan bakıldı. 5+4te ustten gozuktu. insallah 6+4 te kalp atısını duyucaz.. saol canım edıyorum dikkat.. Allah a emanetiz

canım bende tok karnına alıyorum. ve sende az da olsa yemek yemege calıs. kendini zorla. bebeginin buna ihtiyacı var..

bence normal güzelim. aynı agrılar bende vardı. adet olucam felan sanıyordum.. benım gecen hafta kanamam basladı cok sukur gectı.. Allah kimsenin basına vermesın.. gercekten cok stres yaratıyor insanda..

canım umutsuzluga kapılma. ben ilk ogrendiğimde 25.gunumdu ve 69,90 dı. cok sukur ki deger katlandı.. sende pztesi gunu gıt tekrar kan testı yaptır carsambayı bekle bence..

Menbeta hoş geldin arkadaşım nasılsın?

hosbulduk.. iyim canım saol sen nasılsın ??

Hamilelikte Uyku Düzeni

Hamilelik döneminde vücudunuzun geçirdiğin hormonal ve psikolojik değişiklikler doğal olarak hayatınızın büyük bir zamanını kapsayan uyku üzerinde de değişikliklere neden olur. Özellikle hamileliğin ilk aylarında kadınlarda üreme sistemini düzenleyen ve sakinleştirici etkiye sahip progestoren hormonunun yükselmesiyle aniden bastıran uyku hali gün içinde kendinizi yorgun hissetmenize neden olabilir. Gün içerisindeki bu uyku hali gece uykunuzu alamamanıza da neden olabilir. Bu nedenle bu dönemde fırsat bulduğunuz her dakika dinlenmek, minik uyku kaçamakları kendinizi daha dinç hissetmenize yardımcı olabilir.

Progestoren hormonunun yükselişinin yanına bir de hassaslaşan göğüsleriniz eklendiğinde, özellikle yüz üstü yatmayı seven biriyseniz hayat biraz daha zorlaşabilir. En iyisi siz hamileliğinizin ilk aylarından itibaren size ileride büyük yarar sağlayacak sol tarafa yatma egzersizlerine başlayın. Hamilelik döneminin ilerleyen zamanlarında bebeğinize iyi bir kan dolaşımı sağlayacak ve beslenmesini geliştirecek, sizin böbreklerinizin sıvı atımına yararı olacak doğru yatış şekli sol tarafa doğru dönülerek yapılan tatlı bir uykudur. Hamilelik sırasında tatlı uykunuzu bölecek en büyük faktörlerden bir diğeri ise büyüyen rahminizin idrar torbasına yaptığı baskı sonucunda kendinizi tuvalete atma ihtiyacıdır. Bu nedenle bu baskıyı henüz çok fazla yaşamayacağınız ilk üç ayda uykunuzun keyfini çıkarın. Gün içerisinde bol sıvı tüketip akşam daha az sıvı alarak gece tuvalete çıkma sayısını azaltmayı deneyebilirsiniz. Hamileliğiniz ilerledikçe uyku düzeninizde daha sık düzensizlikler yaşamanız mümkündür. İlk aylarda hissettiğiniz uykuya düşkünlük hali vücudun hormonal dengesine alışmasıyla ortadan kalkar. Ancak bu defa sırt ve bel ağrıları, sık idrara çıkma, sıkışık ve karmaşık rüyalar uykunuzun bölünmesine neden olabilir. Yaşadığınız uyku problemlerine odaklanmak yerine vücuduna geçirdiği değişikliği hazetmesi için yardımcı olduğunuz takdirde daha rahat edeceksiniz. Bu nedenle uykusuzlukla mücadele etmek yerine fırsat bulduğunuz her anda dinlenmeyi tercih etmelisiniz.

Hamilelikte iyi bir uyku için neler yapabilirsiniz?

İlk aylarınızdan başlayarak hamileliğinizin ileriki dönemlerinde büyük yarar sağlayacak sol tarafa yatma egzersizlerine başlayın. Sağ tarafınıza da yatıp iki tarafı dinlendirecek şekilde uyuyabilirsiniz.
atarken bacaklarınızın arasına, sırtınızın ve karnınızın altına destek olarak yastık koyabilirsiniz. Vücudunuzun üst bölümünü yükseltirseniz mide yanması ve nefes darlığını engellemiş olursunuz.
Yatmadan önde çay, kahve gibi içecekler içmemeye özen gösterin ve gün içerisinde düzenli egzersizler yapmayı ihmal etmeyin. Düzenli egzersiz kendinizi zinde hissetmenize neden olacaktır. Ancak egzersizleri uyumadan en az 4 saat önce yapmış olmalısınız.
Hamileliğiniz boyunca sağlıklı yiyecekler tüketin. Sık sık ve az az yiyin, hazmedemeyeceğiniz büyük lokmalar yemeyin. Kafein, çikolata, asitli meyve ve meyve suları, domates, hardal, ve sirke, naneli ürünler, baharatlı etler, kızarmış ve yağlı yiyeceklerden uzak durun.
Rahat edebileceğiniz kıyafetler seçin. Özellikle belinizi sıkmayacak şekilde giyinin.
Tatlı rüyalar...

İyiyim canım doktora gözüküp iyi olduğumuzu duyduğumda daha da iyi olucam inşallah :18:

masumiyet cnm ikinci anneliğin olacak sanırım kısmetse ilk dogumun normalmiydi sezeryanmı

Yok tatlım benım ılk annelıgım olucak Allah nasıp ederse ama burda egeada vardı onun ıkıncı annelıgı olucak kısmetse o bıze deneyımlerıyle de yardımcı olucaktır mutlaka :)

2009 Ekim Annesi olarak 2,5 yaşında bir minik prensese sahipken, kısmetse 2012 Ekimde bir misafirimizin daha geleceğini öğrenmiş bulunuyorum. Yaş 35, SAT 1 Ocak, Şehir :İstanbul, Boy:158cm, Kilo: 51, Beklenen doğum tarihi: 7 Ekim (Sezeryan olacağı için 1 Ekim)

Ben de keseyi dün alttan muayenede gördüm. 2 hafta sonraki randevuda kalp atışlarını duyabileceğim kısmetse. Herkesin hakkında hayırlısı olsun, fazla da kasmayın, olacağına varıyor herşey.

Yok tatlım benım ılk annelıgım olucak Allah nasıp ederse ama burda egeada vardı onun ıkıncı annelıgı olucak kısmetse o bıze deneyımlerıyle de yardımcı olucaktır mutlaka :)

pardon cnm yukarda ilk hamileliğin oldugunu belirtmişsin zaten.evet inşallah ilerleyen zamanlarda deneyimli arkadaşlar bize yardımcı olur.bu arada ne güzel listemiz baya kalabalıklaşmış 20 kişi olmuş:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…