• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sağolun canlarım benim :16: inşallah daha kötüleşmeden geçer gider ,alttaki dişlere doktor bile şaşırdı ,ne çıkacak acaba burdan dedi ,o kadar kabarık ki :52::52::52:

ben biraz daha iyiyim didom ,kafamı kaldırabiliyom :32::32::32:

Allah ım ya ne çıkacak ha güldürdün beni iris ya:52::52: inşallah geçer senin iyi olmanda sevindim bu dedğim de ciddiyim ben ama rejimde vucudun direnci düşüyor zayıflarken güçsüzleşio o yüzden bol bol süt yoğurt kefir ve ıhlamur tükett

http://www.kadinlarkulubu.com/cocugum-buyurken/639313-montessori-anneleri-minikleri-34.html

ilggilenenler için ben çok begendim

klavye sorunum devam ediyor

hala tam olarak iyileşemedim

merdivennli adaptörmü yumusak mı

Tuvalet Alıştırıcı - Eğlenceli Tuvalet Eğitimi GittiGidiyor'da 94448043
şu çok cazip geldi ama kullanan var mı ?

hastalar cogunlukta galiba:5::5::5: klavye yüzünden uzun uzun yazamıyorum hatta yazmak işkence ühhhhhüüüü
bu montessori işi güzel de sürekli materyal hazırlamak lazım , evde olanlar için daha uygun sanki.hem sistemli bi şekilde oynama/öğrenme açısından hem de materyalleri hazırlama açısından...

tuvalet işlerine başlıyo musun hürrem bacım :44:

ilaç falan almadın mı , ne uzun sürdü bu griballer yaaa :47::47::47:

http://www.kadinlarkulubu.com/cocugum-buyurken/639313-montessori-anneleri-minikleri-34.html

ilggilenenler için ben çok begendim

klavye sorunum devam ediyor

hala tam olarak iyileşemedim

merdivennli adaptörmü yumusak mı

Tuvalet Alıştırıcı - Eğlenceli Tuvalet Eğitimi GittiGidiyor'da 94448043
şu çok cazip geldi ama kullanan var mı ?

hastalar cogunlukta galiba:5::5::5: klavye yüzünden uzun uzun yazamıyorum hatta yazmak işkence ühhhhhüüüü

bende takip ediyorum orayı ama bazı şeyler çok abartı geldi bana işi olmayan vakti bol annelerin ugraşacağı şeyler mesela koltuk yapmış ne gerek var hazırı var işte haaaa çocuga kendin yaptırırsın o başka
bide bizimkiler çok küçük onları uygulamamız içn konuşması ve en az 3 yaşına gelmesi gerek diye düşünüyorum

bakıyorum benim zıpırlara uyacak şeyleri yapıyorum

evdeki bütün oyuncakları oğlanın odasına koymuştum baktim çok fazla ve oynamıyorlar girdim zıpırlarla hem oyun oynadık hemde iyi bir temizlik yaptım çogu şeyi attım:52:

yeni oyuncaklar almam gerek nerden alsam önerisi olan varmı:44:

bende takip ediyorum orayı ama bazı şeyler çok abartı geldi bana işi olmayan vakti bol annelerin ugraşacağı şeyler mesela koltuk yapmış ne gerek var hazırı var işte haaaa çocuga kendin yaptırırsın o başka
bide bizimkiler çok küçük onları uygulamamız içn konuşması ve en az 3 yaşına gelmesi gerek diye düşünüyorum

bakıyorum benim zıpırlara uyacak şeyleri yapıyorum

ben de aynı şeyi düşünüyorum...vakit lazım onları yapmaya ....koltuk da bişeye benzememiş açıkçası :52::52::52:
3 olmasa da en azından 2 yaşına gelmesi lazım diye düşündüm ben de , diğer çok basit şeyleri zaten yapıyoruz gibi....
sen büyük zıpırla onları yapmaya kalkasn küçüğü naapcan , atar kendini beşiklerden balkonlardan o arada :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

evdeki bütün oyuncakları oğlanın odasına koymuştum baktim çok fazla ve oynamıyorlar girdim zıpırlarla hem oyun oynadık hemde iyi bir temizlik yaptım çogu şeyi attım:52:

bana yeğenimden gelen oyuncaklar var ,hakkaten çok oyuncak olunca hiçbiriyle oynamıyo...az ve öz olması daha mantıklı ,hatta yengem şey demişti ; bi süre sakla bazı oyuncaklarını ,özlesin sonra ver demişti ,öyle yapıyom.... evdeki tabak çanakla da oyunuyo zaten , kitapları seviyo...ahşap oyuncak da alınabilir yaşına uygun...çok da abartma bence...
işe başlayınca naapıcan peki , iki zıpıra da kaynana mı bakıcak ? görümcenin bebeğine bakıyo mu bu arada :44:

ben de aynı şeyi düşünüyorum...vakit lazım onları yapmaya ....koltuk da bişeye benzememiş açıkçası :52::52::52:
3 olmasa da en azından 2 yaşına gelmesi lazım diye düşündüm ben de , diğer çok basit şeyleri zaten yapıyoruz gibi....
sen büyük zıpırla onları yapmaya kalkasn küçüğü naapcan , atar kendini beşiklerden balkonlardan o arada :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

bana yeğenimden gelen oyuncaklar var ,hakkaten çok oyuncak olunca hiçbiriyle oynamıyo...az ve öz olması daha mantıklı ,hatta yengem şey demişti ; bi süre sakla bazı oyuncaklarını ,özlesin sonra ver demişti ,öyle yapıyom.... evdeki tabak çanakla da oyunuyo zaten , kitapları seviyo...ahşap oyuncak da alınabilir yaşına uygun...çok da abartma bence...
işe başlayınca naapıcan peki , iki zıpıra da kaynana mı bakıcak ? görümcenin bebeğine bakıyo mu bu arada :44:

yok çok bişey almıcam zaten bir kaç kitap ahşap tut burak yaz boz ahşap şekili geçirmeler oluyır onardan bide kıza bişey gördüm ipi var ucunda ahşapran tekerlekli köpek v.b takmışlar onu sever diye düşünüyorum

bu hafta bir kreşe daha bakıcam sonra haftaya kayıt yaptırırız
kızada kv bakıcam diyor
kızı daha işe başlamadı rapor alıyor ocak ayına kadar sonrada ne yapar bilmiyorum

Selamm topikolarımm :3::3::3:
Sümük bitmeyince doktora gittik sabah. Boğazı kızarık biraz , biraz da geniz akıntısı varmış....Antibiyotike gerek yok dedi kongest şurup verdi...burun akıntısını da serum fiz. geçirmez dedi çok yoğun , otrivine verdi...inşallah geçer artık ,heryerimiz sümük oldu :53::53::53:

azı dişleri de çıakrıyo ya , o da zorluyodur dedi , iyileşme sürecini geciktirir dedi...

Gecmis olsun kipircana ilaclarini icsin guzel güzel iyilessin :)))

Ikeadan aldim ben ahsap oyuncaklardan cnm..

guzelcanlar biz geldik :3::3:
iriscan insallah umayimin sumukleri de gecer bir an once
alsenim krese karar verince hangisi oldugunu soyler misin
aysem bisiler ic iyiles sen de ya napti bu havalar
bugun panduf aldim sipalara once bir garipsediler ama alistilar sonra
bir de bu oyun islerini gorunce kendimi hepten salak benimsedim
biz ne oyuncak varsa 2 dk onla oynayim sonra tabana kuvvet yuruyoruz olmadi bogusuyoruz
en sevdiklerimiz tahta yapbozlar ve isikli ziplayan toplarimiz ha bi de akilli telefonlar (oyuncak)
bunlarla bile oyle aman aman oynamiyoruz varsa yoksa tepiselim :52::52:

biz ne oyuncak varsa 2 dk onla oynayim sonra tabana kuvvet yuruyoruz olmadi bogusuyoruz
en sevdiklerimiz tahta yapbozlar ve isikli ziplayan toplarimiz ha bi de akilli telefonlar (oyuncak)
inşallah bir karar verirsem söylerim sana aklımdaki rota en çok orayı beğendim ama 1100 tl ayrı olarak senelikte kırtasiye tiyatro parası alıyrlar servis yok eşime daha burayı beğendim demedim :53:tepkisi ne olur bilmiyorum devlet şu çalışan anneye kreş yardımını versede ona göre ayarlasak

benim zıpırlarda acayip kavga ediyorlar oğlan hiç bir şeyini kızla paylaşmak istemiyor yavrum kızım da oğlanın elinden aldığı gibi pırrrr kaçıyor eşimle oturup gülüyoruz:1:

rota da pahaliymis be guzelim tam da bizim evin dibi aslinda
walla soyle bir kres yardimi bisi verseler bari
hele bizi dusunsene 1100 * 2 dedin mi ohh :52:
bizimkiler de bazen acaip kavga ediyorlar bazen de birbirlerine oyuncak veriyorlar verdigi oyuncagi almazsa yine kiziyorlar amaa :52:
oglan simdi oyuncaklari gec seni paylasiyor ya onun karin agrisi da vardir senin isin zor be guzelim :44:
inşallah bir karar verirsem söylerim sana aklımdaki rota en çok orayı beğendim ama 1100 tl ayrı olarak senelikte kırtasiye tiyatro parası alıyrlar servis yok eşime daha burayı beğendim demedim :53:tepkisi ne olur bilmiyorum devlet şu çalışan anneye kreş yardımını versede ona göre ayarlasak

benim zıpırlarda acayip kavga ediyorlar oğlan hiç bir şeyini kızla paylaşmak istemiyor yavrum kızım da oğlanın elinden aldığı gibi pırrrr kaçıyor eşimle oturup gülüyoruz:1:

kreş muhabbeti dönmüş bende hafta sonu kızımla gideceğim play group sınıfları arıyorum biraz sosyalleşsin die adana da yok ya sinir oldum birtek gymboree de var o da çok pahalı bulsak da gitsek beraberr

Gecmis olsun kipircana ilaclarini icsin guzel güzel iyilessin :)))
inşallah çirkin ördeğim :16:

aslında sen daha şanslısın ,onlar birlikte oynamayı öğreniyolar...bizde de sistemlibi oynama yok ki , herşey spontane gelişiyo...gün boyu bakıcı ablamızda 8-10 çocukla sosyalleşiyo zaten.akşam gelince yedir içir yıka uyut faslı oluyo aslında toplam 1 saat ya oynuyoruz ya oynamıyoruz ...

rota da pahaliymis be guzelim tam da bizim evin dibi aslinda
walla soyle bir kres yardimi bisi verseler bari
hele bizi dusunsene 1100 * 2 dedin mi ohh :52:
bizimkiler de bazen acaip kavga ediyorlar bazen de birbirlerine oyuncak veriyorlar verdigi oyuncagi almazsa yine kiziyorlar amaa :52:
oglan simdi oyuncaklari gec seni paylasiyor ya onun karin agrisi da vardir senin isin zor be guzelim :44:

siz bi bakıcı bulun birinizin evinde dördüne de baksın kreşe vereceğiniz parayı ona verin bence :52:

kreş muhabbeti dönmüş bende hafta sonu kızımla gideceğim play group sınıfları arıyorum biraz sosyalleşsin die adana da yok ya sinir oldum birtek gymboree de var o da çok pahalı bulsak da gitsek beraberr

adanalı topikolar bul bence bacım .akrabalarda yaşıtı yoksa en güzeli o ....

Son düzenleme:
Selam kizlar
Ben de su paylastiginiz aktivitelere falan bi bakiyim dedim de senaysenin dedigi gibi kendimi cok ilgisiz ve bilgisiz bir anne gibi hissettim. Biz de de durum maksimum iki dk bi oyuncakla ilgilenme kalan zamanda eline bi oyuncak alip evde gezinme seklinde. Bazen bakicimiz uzun sure oyalayabiliyor ama o da surekli farkli oyuncaklarla
Yani ben montessori topigindeki gibi bisiler hazirlasam (ki yetenegim yoktur) bile miranin ilgisi anlik olur iyice gicik olurum :)
Gecende bi kitapta okudum yeni yurumeyi ogrenen cocuklar daha cok yurumeyi gelistirmeyi tercih eder oyunla yemekle uyumakla daha az ilgilenirmis. Belki de ilgilerinin cabuk dagilmasi bundandir.

Selam kizlar
Ben de su paylastiginiz aktivitelere falan bi bakiyim dedim de senaysenin dedigi gibi kendimi cok ilgisiz ve bilgisiz bir anne gibi hissettim. Biz de de durum maksimum iki dk bi oyuncakla ilgilenme kalan zamanda eline bi oyuncak alip evde gezinme seklinde. Bazen bakicimiz uzun sure oyalayabiliyor ama o da surekli farkli oyuncaklarla
Yani ben montessori topigindeki gibi bisiler hazirlasam (ki yetenegim yoktur) bile miranin ilgisi anlik olur iyice gicik olurum :)
Gecende bi kitapta okudum yeni yurumeyi ogrenen cocuklar daha cok yurumeyi gelistirmeyi tercih eder oyunla yemekle uyumakla daha az ilgilenirmis. Belki de ilgilerinin cabuk dagilmasi bundandir.

aynen bizde de durum aynı , ayakkabı giyip tur atma derdinde bizim kıpır...bizimkiler sistemli programlı bişeye odaklanmak için çok küççükler bence ,çok şey beklemeyelim ,salalım koşsunlar :4::4::4:

nooldu bacım szin abd ,taşınma işleri :3:

Bu arada dun menenjit asisinin ikincisi icin dra gittik gitmisken de biraz konustuk. 2-2,5 yasina kadar hayir demenin kizmanin ya da uzun uzun anlatmanin bir faydasi olmayacagini tehlikeli buldugunuz ya da dokunmasini istemediginiz seyleri ortadan kaldirmanin en iyi cozum oldugunu soyledi. Ayrilirken aglayan bi cocuksa gizli gizli kacmayin mutlaka gidiyorum diyin gittiginizi ve donugunuzu gordugunde annem beni biraksa da geri doner diye dusunecegini ama kacarsaniz annem aniden ortadan kaybolabiliyor diye tedirgin olacagini soyledi. Annesinin bacagina yapisan bi cocuksa (bkz.Mira) 12-18 ay arasi bunun en yogun donemi oldugunu sonra azalacagini soyledi. Tuvalet egitimine baslamanin en erken 15. Ay (ki cok erken dedi) normali 21-24. Aylar arasi dedi. Cocuk simdi tuvaletini belli ediyor olsa bile sizin bu duruma verdiginiz onemi farkedince isbirliginden vazgecip saklayabilir dedi:)))
Bi de su calpol meselesi. Bi takim soylentiler var o yuzden calpol yazmayalim dedi minoset surup verdi aklinizda olsun...
Yazdiklarimi okumaktan kafaniz patladiysa da minoset hap tavsiye ederim :))))

aynen bizde de durum aynı , ayakkabı giyip tur atma derdinde bizim kıpır...bizimkiler sistemli programlı bişeye odaklanmak için çok küççükler bence ,çok şey beklemeyelim ,salalım koşsunlar :4::4::4:

nooldu bacım szin abd ,taşınma işleri :3:

Abd vizesi icin gorusmem taaa 2 ekimde vize cikarsa 9unda gidicez..
Tasinmayi da ekimin son haftasonusu gibi planladik bi terslik olmazsa
Mobilden yaziyom hizli olsun diye o yuzden bu kadar duygusuz yazilarim :)

Son düzenleme:
Back