• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben 5 kalpli olmuşum lan bu arada , tatlişkommmmmm nerdesinnnnnn :52::52::52:

aslinda dogru iriscan ama iste esref saatlerine bagli bazen oynayip bazen de kafalarini kirmaya calisabiliyorlar :52:
aslinda bakici isi guzel olur ha
bak alsende 2 tane wavy im 1 tane bende 2 tane etti 5
ee tamam iste bir siniflik adam olduk bence
ben bizim evi tahsis ederim :51:
aslında sen daha şanslısın ,onlar birlikte oynamayı öğreniyolar...bizde de sistemlibi oynama yok ki , herşey spontane gelişiyo...gün boyu bakıcı ablamızda 8-10 çocukla sosyalleşiyo zaten.akşam gelince yedir içir yıka uyut faslı oluyo aslında toplam 1 saat ya oynuyoruz ya oynamıyoruz ...

siz bi bakıcı bulun birinizin evinde dördüne de baksın kreşe vereceğiniz parayı ona verin bence :52:

hah elinde oyuncakla gezinme odum patliyor dusunce oyuncak bir yerine baticak diye
bazen kendiliginden oyuncaklara daliyorlar (nadirennn) o zaman bir seviniyorum ki sormayin ama dedigim gibi nadir oldugu icin pek farketmiyor
cok komik oluyorlar otobus gibi biri gidip biri geliyor
ama mecbur odanin kapisini kapali tutuyorum ozellikle evde yalnizsam
cunku farkli odalara dagildilar mi toplayamiyorum sonra kuuutt diye bir ses duymaktan korkuyorum :25:
haa bu arada kizlar aklima gelmisken diim haftasonu bizim sipalardan biri elini semaverde yakti
yanimda da surcek bisi yoktu sadece arnica vardi plasebo etkisi olur diye surdum
ciddi ciddi acisini aninda aldi sonrada hicbisi olmadi aklinizda olsun
bi de odtucanim su minoset nedir ne ise yarar nasil kullanilir
calpol u sevmiyor muyuz artik :44:
Selam kizlar
Ben de su paylastiginiz aktivitelere falan bi bakiyim dedim de senaysenin dedigi gibi kendimi cok ilgisiz ve bilgisiz bir anne gibi hissettim. Biz de de durum maksimum iki dk bi oyuncakla ilgilenme kalan zamanda eline bi oyuncak alip evde gezinme seklinde. Bazen bakicimiz uzun sure oyalayabiliyor ama o da surekli farkli oyuncaklarla
Yani ben montessori topigindeki gibi bisiler hazirlasam (ki yetenegim yoktur) bile miranin ilgisi anlik olur iyice gicik olurum :)
Gecende bi kitapta okudum yeni yurumeyi ogrenen cocuklar daha cok yurumeyi gelistirmeyi tercih eder oyunla yemekle uyumakla daha az ilgilenirmis. Belki de ilgilerinin cabuk dagilmasi bundandir.

varsa yoksa yurusunler anacim bunlara cuval yarisi organize edelim il birincileri bölge yarismasina gitsin :35:
aynen bizde de durum aynı , ayakkabı giyip tur atma derdinde bizim kıpır...bizimkiler sistemli programlı bişeye odaklanmak için çok küççükler bence ,çok şey beklemeyelim ,salalım koşsunlar :4::4::4:

nooldu bacım szin abd ,taşınma işleri :3:

Bu arada dun menenjit asisinin ikincisi icin dra gittik gitmisken de biraz konustuk. 2-2,5 yasina kadar hayir demenin kizmanin ya da uzun uzun anlatmanin bir faydasi olmayacagini tehlikeli buldugunuz ya da dokunmasini istemediginiz seyleri ortadan kaldirmanin en iyi cozum oldugunu soyledi. Ayrilirken aglayan bi cocuksa gizli gizli kacmayin mutlaka gidiyorum diyin gittiginizi ve donugunuzu gordugunde annem beni biraksa da geri doner diye dusunecegini ama kacarsaniz annem aniden ortadan kaybolabiliyor diye tedirgin olacagini soyledi. Annesinin bacagina yapisan bi cocuksa (bkz.Mira) 12-18 ay arasi bunun en yogun donemi oldugunu sonra azalacagini soyledi. Tuvalet egitimine baslamanin en erken 15. Ay (ki cok erken dedi) normali 21-24. Aylar arasi dedi. Cocuk simdi tuvaletini belli ediyor olsa bile sizin bu duruma verdiginiz onemi farkedince isbirliginden vazgecip saklayabilir dedi:)))
Bi de su calpol meselesi. Bi takim soylentiler var o yuzden calpol yazmayalim dedi minoset surup verdi aklinizda olsun...
Yazdiklarimi okumaktan kafaniz patladiysa da minoset hap tavsiye ederim :))))

Abd vizesi icin gorusmem taaa 2 ekimde vize cikarsa 9unda gidicez..
Tasinmayi da ekimin son haftasonusu gibi planladik bi terslik olmazsa
Mobilden yaziyom hizli olsun diye o yuzden bu kadar duygusuz yazilarim :)

ne duygusuzu , espri bile yapmışın balkabağım ( bkz. minoset hap :33: )
doktor amcaya sevgiler , biz de faydalandık sayesinde ,söylediklerine katılıyorum.özellikle 2 yaş sendromu ve hayır dememekle ilgili , okuduklarım ve eş dost akraba çocuklarından gözlemlediklerim de aynısı , hayır dedikçe coşuyorlar ,orta yol bulmakta fayda var :46:
vize çıkarsa aynı gün yolcuyuz demek , ben de 9 u akşam uçuyorum ama benim yol kısa , bana her yer trabzon :52::52::52:
taşınmaya yetişiyom bacım darlanma , 21 ekimde burdayım :7:

Son düzenleme:
inşallah çirkin ördeğim :16:

aslında sen daha şanslısın ,onlar birlikte oynamayı öğreniyolar...bizde de sistemlibi oynama yok ki , herşey spontane gelişiyo...gün boyu bakıcı ablamızda 8-10 çocukla sosyalleşiyo zaten.akşam gelince yedir içir yıka uyut faslı oluyo aslında toplam 1 saat ya oynuyoruz ya oynamıyoruz ...

siz bi bakıcı bulun birinizin evinde dördüne de baksın kreşe vereceğiniz parayı ona verin bence :52:

adanalı topikolar bul bence bacım .akrabalarda yaşıtı yoksa en güzeli o ....

nerden bulum kız yok kimse adanada kimse ağustos ayında doğurmamış sanırsam yada nete takılmayacak kadar yoğunlar

aynen bizde de durum aynı , ayakkabı giyip tur atma derdinde bizim kıpır...bizimkiler sistemli programlı bişeye odaklanmak için çok küççükler bence ,çok şey beklemeyelim ,salalım koşsunlar :4::4::4:

nooldu bacım szin abd ,taşınma işleri :3:

anam bizimkide aynı ewdeki bütün terlikleri ayakkabıları giyme derdinde yürüdünde terliğin kaldı diyorum bende

Bu arada dun menenjit asisinin ikincisi icin dra gittik gitmisken de biraz konustuk. 2-2,5 yasina kadar hayir demenin kizmanin ya da uzun uzun anlatmanin bir faydasi olmayacagini tehlikeli buldugunuz ya da dokunmasini istemediginiz seyleri ortadan kaldirmanin en iyi cozum oldugunu soyledi. Ayrilirken aglayan bi cocuksa gizli gizli kacmayin mutlaka gidiyorum diyin gittiginizi ve donugunuzu gordugunde annem beni biraksa da geri doner diye dusunecegini ama kacarsaniz annem aniden ortadan kaybolabiliyor diye tedirgin olacagini soyledi. Annesinin bacagina yapisan bi cocuksa (bkz.Mira) 12-18 ay arasi bunun en yogun donemi oldugunu sonra azalacagini soyledi. Tuvalet egitimine baslamanin en erken 15. Ay (ki cok erken dedi) normali 21-24. Aylar arasi dedi. Cocuk simdi tuvaletini belli ediyor olsa bile sizin bu duruma verdiginiz onemi farkedince isbirliginden vazgecip saklayabilir dedi:)))
Bi de su calpol meselesi. Bi takim soylentiler var o yuzden calpol yazmayalim dedi minoset surup verdi aklinizda olsun...

bizde haftaya olucaz menenjit aşısını.. walla ben onu sevmiyorum ya ewde kaldır gittiğin yerde diken üstünde otur ellemesin die.. bizimki anlıyo kızım cıs diyorum yada ellememesi gerektiği bişe olunca parmağımla hayırrr diyorum simdi öğrendi fırına çay bardağına(içindeki çay değilde başka bişe olsa bie) cısss diyo bende evet kızım cıs ellersen elin yanar diyorum tv ünitesinin yanına gidio ordaki biblolara bakıo eliye bana hayır dio ellemio yani nasıl alışırsa öyle gider mantığındayım ben tabi bu benim fikrim.. bizimkide yapısıo kızım geliyorum diorum ama sallamıoodadan çıkmamla ağaması bir oluyo... kafamız patlamadı da ben ne kadar uzun cevap yazdım ya bunu farkettim sana gerekecek minoset sanırsamm:1::1:

aslinda dogru iriscan ama iste esref saatlerine bagli bazen oynayip bazen de kafalarini kirmaya calisabiliyorlar :52:
aslinda bakici isi guzel olur ha
bak alsende 2 tane wavy im 1 tane bende 2 tane etti 5
ee tamam iste bir siniflik adam olduk bence
ben bizim evi tahsis ederim :51:

hah elinde oyuncakla gezinme odum patliyor dusunce oyuncak bir yerine baticak diye
bazen kendiliginden oyuncaklara daliyorlar (nadirennn) o zaman bir seviniyorum ki sormayin ama dedigim gibi nadir oldugu icin pek farketmiyor
cok komik oluyorlar otobus gibi biri gidip biri geliyor
ama mecbur odanin kapisini kapali tutuyorum ozellikle evde yalnizsam
cunku farkli odalara dagildilar mi toplayamiyorum sonra kuuutt diye bir ses duymaktan korkuyorum :25:
haa bu arada kizlar aklima gelmisken diim haftasonu bizim sipalardan biri elini semaverde yakti
yanimda da surcek bisi yoktu sadece arnica vardi plasebo etkisi olur diye surdum
ciddi ciddi acisini aninda aldi sonrada hicbisi olmadi aklinizda olsun
bi de odtucanim su minoset nedir ne ise yarar nasil kullanilir
calpol u sevmiyor muyuz artik :44:

varsa yoksa yurusunler anacim bunlara cuval yarisi organize edelim il birincileri bölge yarismasina gitsin :35:

çuval yarışı mı , çok mantıklı :46::46::46:
aslında bunları bi araya getirsek hiçbişeye ihtiyaç yok...kıpır yaşıtı birini bulunca süpersonik vakit geçiriyo :29:

ben açıkcası doktorun hayır demenn faydası olmayacağı fikrine katılamayacağım:50:ben oğluma 1 yaşında başladım hayır demeye :1:
mesela o sıcak hayır dediğimde hiç dokunduğunu görmedim yada çöp karıştırdığını daha bunun gibi bir çok şey tabiki kızarak değil ama hayır dedim ve nedenini anlattım hep

ondan ayrılırkende hiç yalan söylemedim yada kaçmadım bizzat o kapıda beni uğurladı

bide calpol ve minosetin içerikleri aynı diye biliyorum acep yanlışmı dur bi bakayım

ben açıkcası doktorun hayır demenn faydası olmayacağı fikrine katılamayacağım:50:ben oğluma 1 yaşında başladım hayır demeye :1:
mesela o sıcak hayır dediğimde hiç dokunduğunu görmedim yada çöp karıştırdığını daha bunun gibi bir çok şey tabiki kızarak değil ama hayır dedim ve nedenini anlattım hep

ondan ayrılırkende hiç yalan söylemedim yada kaçmadım bizzat o kapıda beni uğurladı

bide calpol ve minosetin içerikleri aynı diye biliyorum acep yanlışmı dur bi bakayım

doktorun hayır-dan kastı 2 yaş sendromundaki inatlaşma hayır-ları bence ...yoksa ufak tefek hayırlar mutlaka olmalı , bi çizgi çizmeliyiz yani...

nerden bulum kız yok kimse adanada kimse ağustos ayında doğurmamış sanırsam yada nete takılmayacak kadar yoğunlar

anam bizimkide aynı ewdeki bütün terlikleri ayakkabıları giyme derdinde yürüdünde terliğin kaldı diyorum bende

bizde haftaya olucaz menenjit aşısını.. walla ben onu sevmiyorum ya ewde kaldır gittiğin yerde diken üstünde otur ellemesin die.. bizimki anlıyo kızım cıs diyorum yada ellememesi gerektiği bişe olunca parmağımla hayırrr diyorum simdi öğrendi fırına çay bardağına(içindeki çay değilde başka bişe olsa bie) cısss diyo bende evet kızım cıs ellersen elin yanar diyorum tv ünitesinin yanına gidio ordaki biblolara bakıo eliye bana hayır dio ellemio yani nasıl alışırsa öyle gider mantığındayım ben tabi bu benim fikrim.. bizimkide yapısıo kızım geliyorum diorum ama sallamıoodadan çıkmamla ağaması bir oluyo... kafamız patlamadı da ben ne kadar uzun cevap yazdım ya bunu farkettim sana gerekecek minoset sanırsamm:1::1:

biz ayakkabıları saklıyoruz ,özellikle kendininkileri alıp kapıya yatıyo dışarı çıakrın diye :emir_bebek:
ben de ona evde giysin diye altı sertçe bi terlik ayakkabı arası bişey aldım ,onu giydirip evde dolandrıyom şimdilik kanıyo...

ayy desene kasımda rahat ederiz bunlar kendi kendilere oynarlar dermişimmmm:52:

hee 2 gün rahat ederiz bacım :8::8::8:

Odtucanim minoset calpolun yerine gecebilecek parasetemollu bi agri kesici yine dis agrisida falan kullanilabiliyor. Calpolun durumu baska bi ilacin pazarlama hilesi de olabilir ama kafam rahat etsin diye vermiycem ben artik

Didocum alsencim benim kiz hayir diyince gulup gulup yeniden yapiyordu onun icin danistim. Bazi cocuklar bunu oyun haline getirebilirler dedi. Yoksa kastim hayir demeden ozgur cocuk yetistirin ekolu degil cunku buna ben de inanmiyorum. Mira da cay bardagi gorunce ufff ufff diyor ya da tvnin onune gidince parmagini sallayip hmmm diyor yani aslinda yasaklari biliyor ama bazen sansini zorluyo yine de :)
İrisimm hele hi sag salim gidelim donelim de tasinmayi oyle dusunelim. Senin yolun iki kati benim sadece ilk ucusum sonra da bi 11 saat daha (saskin,gergin,endiseli smiley).

Aha ceyda gelmis
Odtucanim sen minnosu nasil oyaladin ucakta?? Cok yurumek istedi mi koridorlarda? Basinc felan etkiledi mi agladi mi hic? Bi de jetlag oldu mu?

biz ayakkabıları saklıyoruz ,özellikle kendininkileri alıp kapıya yatıyo dışarı çıakrın diye :emir_bebek:
ben de ona evde giysin diye altı sertçe bi terlik ayakkabı arası bişey aldım ,onu giydirip evde dolandrıyom şimdilik kanıyo...

hee 2 gün rahat ederiz bacım :8::8::8:

bizimde var terlik ayakkabı ama ille benimkini giyecek kırmızı ayakkabımı giyince bakıo aaaaaaaaaaaa diooo kırmızı hastasımıdır nedir cözemedim henüz... rahat edermiyiz şenlikmi olur görecez

Aha ceyda gelmis
Odtucanim sen minnosu nasil oyaladin ucakta?? Cok yurumek istedi mi koridorlarda? Basinc felan etkiledi mi agladi mi hic? Bi de jetlag oldu mu?

Hellooooo nen geldim evet
Emzirmeyi birakmamaistim, biraz ole oyaladim. Biraz ucumuzun kucaginda dolandi. Koltukladda masalarda takildi. Sonfaaa bol bol kucuk oyincakalardan almistim yanima onlala takildi. Bileti alirlarken basket yani sepet isteyin acente yazsin, yoksa uymasi zor oluyo o kadar yolda. Bide bizim ucakta bic bos yer yoktu fazla dolanamadik malesef, nonormalde baya yer oluyomus. Biz hot seasonda gittik ve franfurrttan kalkti ucak, lufthansa ile geldik thy nin ucusu yokmus. hic bos yer yoktu. Thy bilmem ist kalkinca cok dolu olur.mu. genelde iyiydik ama. Hatt arka koluktaki amcdan aferim aldi en mutluyolcu diye.
Jetlag oldu tabi ama ilk 2gun em zoruydu, akdam 5 de uyuyup geve 2 de kalkoyoduk.
Bole iste odtucanim.
Optum cok
Kendinize ii bakin lennnnn hepiniz

Hellooooo nen geldim evet
Emzirmeyi birakmamaistim, biraz ole oyaladim. Biraz ucumuzun kucaginda dolandi. Koltukladda masalarda takildi. Sonfaaa bol bol kucuk oyincakalardan almistim yanima onlala takildi. Bileti alirlarken basket yani sepet isteyin acente yazsin, yoksa uymasi zor oluyo o kadar yolda. Bide bizim ucakta bic bos yer yoktu fazla dolanamadik malesef, nonormalde baya yer oluyomus. Biz hot seasonda gittik ve franfurrttan kalkti ucak, lufthansa ile geldik thy nin ucusu yokmus. hic bos yer yoktu. Thy bilmem ist kalkinca cok dolu olur.mu. genelde iyiydik ama. Hatt arka koluktaki amcdan aferim aldi en mutluyolcu diye.
Jetlag oldu tabi ama ilk 2gun em zoruydu, akdam 5 de uyuyup geve 2 de kalkoyoduk.
Bole iste odtucanim.
Optum cok
Kendinize ii bakin lennnnn hepiniz
Tesekkur ederim tavsiyelerin icin. Bebek yatagi ayirttik. Biz de lufthansayla gidicez munih aktarmali. Ben de bikac kucuk oyuncak aldim hic gostermiyorum yola kadar. Atistirmalik
Bisiler alicam bi de. Ama en cok jetlagden korkuyorum zaten 10 gunlugune gidiyoruz uyku sorunu yuzunden zehir olmaz insallah.
Hadi sana da iyi sabahlar odtucanim. Gorusmek uzere...

Topikcanlar selam. Telefonum kafayı yedi giremedim iki gündür.
Hastalara geçmiş olsun..
Ben de uzun zamandır montessori topiklerini okuyorum bir de kitap aldım. Materyalleri kendim yapacak zamanım yok ama materyallerle aynı işlevi gören oyuncaklar satılıyor.. Zaten çoğu aktivite 2 yaş üzeri.. Basit olan kürdan geçirmece makarna takmaca yapıyıruz şimdilik..
Adım adım alacağım galiba.. Geçen sırdum ama kaynadı dido iris sizde var alayım mı sizce?
Oyuncak anne diye bir site buldum güzel otuncaklar var, almadım daha ama alınabilir.
Oyuncakları azalttım ben de sırayla verîyorum..
Hayır da diyorum ve anlıyor ..
Tuvalet için erken bence.. İlkbaharda başlamayı düşünüyorum..
Bugün aysreyle görüştük, hala hasta:((
Öpüldünüz

Topikcanlar selam. Telefonum kafayı yedi giremedim iki gündür.
Hastalara geçmiş olsun..
Ben de uzun zamandır montessori topiklerini okuyorum bir de kitap aldım. Materyalleri kendim yapacak zamanım yok ama materyallerle aynı işlevi gören oyuncaklar satılıyor.. Zaten çoğu aktivite 2 yaş üzeri.. Basit olan kürdan geçirmece makarna takmaca yapıyıruz şimdilik..
Adım adım alacağım galiba.. Geçen sırdum ama kaynadı dido iris sizde var alayım mı sizce?
Oyuncak anne diye bir site buldum güzel otuncaklar var, almadım daha ama alınabilir.
Oyuncakları azalttım ben de sırayla verîyorum..
Hayır da diyorum ve anlıyor ..
Tuvalet için erken bence.. İlkbaharda başlamayı düşünüyorum..
Bugün aysreyle görüştük, hala hasta:((
Öpüldünüz

meraba canım bende var adım adım çok çok memnunum bütün hayatımız değişdi diyemem.. daha tüm etkinlikleri yapamıyoruz belki onun etkisi vardır.. ama yanında gelen materyaler çok ilgisini çekiyor... daire takma oyunu falan var onlarıda iyi güzel yapıyoruz ama dediğim daha tam etkisi yok.. bana sorarsan alabilirsin ama bir arkadaş geçen ay başladı 2 ayı konuşamıodu mesela resimde göstere göstere dede demeyi öğrendi... tuvalete bnde ilkbaharda başlıycam inşallah

uzun zamandan sonra topiği tekrar acmak bana farz oldu

o zaman herkezeee GUNAYDINNNNN:3::3::3:

anammm kim gelmişşşş hosgeldin canım arkadaşım ne yapıosun anlat bakem... yağmurcan alışdımı okula nasıl gidio oğluşum ne yapıooo.. ikiside iyidir umarım o gün aramıssın hastanede idik sonra döndüm müsait değildin sanırsam... sana hergün dua ediyom canım bebek arabası içeri atılı kullanmıyoruz durmuyor die söyleniyodum ya bastonu sewdi hayatımı kolaylaşdırdın be canımmm çok çok saol tekrardan

anammm kim gelmişşşş hosgeldin canım arkadaşım ne yapıosun anlat bakem... yağmurcan alışdımı okula nasıl gidio oğluşum ne yapıooo.. ikiside iyidir umarım o gün aramıssın hastanede idik sonra döndüm müsait değildin sanırsam... sana hergün dua ediyom canım bebek arabası içeri atılı kullanmıyoruz durmuyor die söyleniyodum ya bastonu sewdi hayatımı kolaylaşdırdın be canımmm çok çok saol tekrardan
GÜLE GÜLE kullansın bende şimdi beğendiği için daha memnun oldum. neydi öle surekli kucakta can dayanır ne kol.
yagmu rcok seviyo şimdilik sadece diğer cocuklar gibi ödev yapmakta zorlanıyoruz. yapamadım olmadı becermedim gibi laflarlar ve mızmızlıkla ders yapıyoruz. memnunsun mükemmel kızım. oğlanda pişikten kurtulamadı ama sanırım mantar
dun saglık ocağına göturdum. kremle şurup verdi.

Back