kızlar biz ne zaman doğurcez beeee
sıkıldım artık bennn...
kızlar adet olduğu üzere bende doğum hikayemi yazıyorum ama benim hikayem biraz zor sakın doğum yapmamış arkadaşlar etkilenmesin çünkü herkesin yapısı aynı değil bunu yaşayarak öğrenmiş bulunmaktayım
doktor teyzemiz ve biz bebeğimizin 41 . haftasını bekleyeceğini düşünüyorduk o yuzden azar azar gelen suları pek kale almadık akıntı şeklinde olduğundan. annem yanıma gelmişti gelmez bebek daha diye onu annannemin yanına göndermiştim kızımın babannesi de bir gun önce gelmişti.derken tam 40. haftanın dolduğu gun sabah 7 de bir bardak suyum geldi babasını uyandırdım doktora görünmeliyiz dedim doktorumuz işe 9 da başladığı için o saatte acilen göründük bakınca 3 cm acıklığın var hemen odaya alınman lazım karsı binaya gec dedi. odalarda boşlıuk olmadığı için önce ebenin odasına alındık nts ye bağlandık lavman yapıldı ve serumla azar azar suni sancı verilmeye başlandı. bır sure sonra oda boşalınca bizi aldılar odamıza orda nts ve suni sancı serum devam etti eşim ve kayınvalidem yanımdaydı acılmamı iki kere kontrol ettiler 5 oldu saat ikiye doğru ve sancılarım çok sıklaştı ebemiz geldi istersen epidural yaptırlalım dedi bende bilmiyorum dedim önce sonra ağrılar dayanılmaz olunca yapıldı ve ben cok rahatladım anestezi doktoru bana tam ağrıyı kesmeyeceklerini ağrının tam kaybolmasının doğumu zorlaştırdığını söyledi yalnız iknici kere acıklığımıa bakan hemşire arka tarafın iyi ama ön kemik yapında hafif bir darlık var nasıl olur bilemem dedi 1 saat falan gecti rahatlkamıştımki epiduralin etkisi geciyor dedim eşime cunku ağrılarım artmıştı ebeyi çağırdık acılmama bi baktı tam acıklık doğum başlamış dedi doğumhaneye alındım doktorum geldi hemen oda bana hemşirenin söylediğini söyledi ön tarafında darlık var ama ben denemeye değer görüyorum belki aşarız dedi bende doktoruma başından beriçok guvendiğim için ebe hemşire doktor anestezi uzmanı başladık ama ıkın diyolar ıkınıyorum ama olmuyo doktor diyo bak bebeğin kafasına dokunuyorum ıkın ağrı geldikçe ıkındım ama olmadı
uzun uğraşlar sonunda ameliyata alıyoruz dedi doktorum üzüldüğünü görebiliyordum ama ben o kadar acı cektimki o sureye kadar alıyoruz diyince içimden sevindim çünkü ıkınmaya halim kalmamıştıepidural zaten takılı olduğu için devam etti ve sezeryanle bebeğime kavuştum çok guzel bir duygu ağladım görünce yavrumu.dikişsiz yapılmış sezeryanım odamıza alındık epiduralden ağrı kesici verildi rahattım ama bugun eve gectik ağrı kesicilerin etkileri gecti parol kullanmam tavsiye edildi ama aldım fyda etmiyor kesi yerim baya ağrılı ama kızıma baktıkca hepsini unutuyorum hem normal yaşadım hem sezeryan ikisininde bence avantaj ve dezevantajları var ve herkeste bence tum yöntemler farklı etki gösteriyor.
sevgiler.
Selam kızımın tombiş teyzeleriBugün doktor kontrolümüz vardı az önce geldik.Nihayet biz de gün sayabileceğiz artık.İnşallah haftaya bugün 38+0da 16 temmuz c. tesi günü bebişime kavuşuyorum.. 7 günümüz kaldı.Bebek kanala girdiği için doktor kilosunu net söyleyemem dedi ama fl'sine göre 3100 civarı gözüküyormuş.Ama son haftalardaki ölçümlere ben hiç güvenmem diye de ekledi,doğunca görücez artık..9 ay bekleyip ona kavuşacağın güne bir hafta kaldığını bilmek insana garip duygular yaşatıyor..Hastaneyle de konuştuk indirim konusunu 3500'e indiler en fazla..Bir de yeşil gözlü doktor teyzemize yeşil taşlı bir yüzük aldık hediye inşallah beğenir..:97:Çikolatamızı da bayatlamasın diye almamıştık onu da aldık gelirken, sanırım bir eksiğimiz kalmadı kızımdan başka..Teyzeleri dua edin bu son zamanlarda hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alalım bebeklerimizi.Gece uyuyamamıştım şimdi biraz yatayım gelince bakarım geçmişe artık...
Canım benim annesin tabi kılına zarar gelse için yanar...Allah daha büyük dert vermesin geçer bir kaç güne inşallah...kızlar slm bizim oldu bugun sunnetimiz acı hissetmiyor
diyenler halt etmis nasıl aglıyor yavrum simdi uyudu
ama arada aglama pozlarına giriyor sanırım bu gece
biraz zor gececek dr.kalsa yarın banyo bile yaptırın
dedi o ağla ben ağla geldigimizden beri anne olmak
ne zor bi seymis ya
Hoşgeldin canım ben de İzmitten geldim İstanbula İzmitin neresindesin canım?hoşbulduk canım evet valla bu sıcakta çok zormuş hamiş olmak ama napalım bebişlerimiz için değer ben izmitte yaşıyorum bebişimde oğlan olcak inşallah isminide taha koyucaz allah izin verirse
Biraz fazla acı çekmişsin ama sonu güzel olmuş çok şükür tebrik ederim canım bebeklerimiz için her şeye katlanıyoruz napalım..kızlar adet olduğu üzere bende doğum hikayemi yazıyorum ama benim hikayem biraz zor sakın doğum yapmamış arkadaşlar etkilenmesin çünkü herkesin yapısı aynı değil bunu yaşayarak öğrenmiş bulunmaktayım
doktor teyzemiz ve biz bebeğimizin 41 . haftasını bekleyeceğini düşünüyorduk o yuzden azar azar gelen suları pek kale almadık akıntı şeklinde olduğundan. annem yanıma gelmişti gelmez bebek daha diye onu annannemin yanına göndermiştim kızımın babannesi de bir gun önce gelmişti.derken tam 40. haftanın dolduğu gun sabah 7 de bir bardak suyum geldi babasını uyandırdım doktora görünmeliyiz dedim doktorumuz işe 9 da başladığı için o saatte acilen göründük bakınca 3 cm acıklığın var hemen odaya alınman lazım karsı binaya gec dedi. odalarda boşlıuk olmadığı için önce ebenin odasına alındık nts ye bağlandık lavman yapıldı ve serumla azar azar suni sancı verilmeye başlandı. bır sure sonra oda boşalınca bizi aldılar odamıza orda nts ve suni sancı serum devam etti eşim ve kayınvalidem yanımdaydı acılmamı iki kere kontrol ettiler 5 oldu saat ikiye doğru ve sancılarım çok sıklaştı ebemiz geldi istersen epidural yaptırlalım dedi bende bilmiyorum dedim önce sonra ağrılar dayanılmaz olunca yapıldı ve ben cok rahatladım anestezi doktoru bana tam ağrıyı kesmeyeceklerini ağrının tam kaybolmasının doğumu zorlaştırdığını söyledi yalnız iknici kere acıklığımıa bakan hemşire arka tarafın iyi ama ön kemik yapında hafif bir darlık var nasıl olur bilemem dedi 1 saat falan gecti rahatlkamıştımki epiduralin etkisi geciyor dedim eşime cunku ağrılarım artmıştı ebeyi çağırdık acılmama bi baktı tam acıklık doğum başlamış dedi doğumhaneye alındım doktorum geldi hemen oda bana hemşirenin söylediğini söyledi ön tarafında darlık var ama ben denemeye değer görüyorum belki aşarız dedi bende doktoruma başından beriçok guvendiğim için ebe hemşire doktor anestezi uzmanı başladık ama ıkın diyolar ıkınıyorum ama olmuyo doktor diyo bak bebeğin kafasına dokunuyorum ıkın ağrı geldikçe ıkındım ama olmadı
uzun uğraşlar sonunda ameliyata alıyoruz dedi doktorum üzüldüğünü görebiliyordum ama ben o kadar acı cektimki o sureye kadar alıyoruz diyince içimden sevindim çünkü ıkınmaya halim kalmamıştıepidural zaten takılı olduğu için devam etti ve sezeryanle bebeğime kavuştum çok guzel bir duygu ağladım görünce yavrumu.dikişsiz yapılmış sezeryanım odamıza alındık epiduralden ağrı kesici verildi rahattım ama bugun eve gectik ağrı kesicilerin etkileri gecti parol kullanmam tavsiye edildi ama aldım fyda etmiyor kesi yerim baya ağrılı ama kızıma baktıkca hepsini unutuyorum hem normal yaşadım hem sezeryan ikisininde bence avantaj ve dezevantajları var ve herkeste bence tum yöntemler farklı etki gösteriyor.
sevgiler.
canım tarihi almışsın hayırlı doğumlar olur inşallah. Zaman geçmez şimdi sana her akşam gezmeye çıkın eşinle. sonra yine eve kapanacaksın çünkü bir süre.
Bana da 15 temmuzda doğuracakmışım gibi geliyor.
Hayırlısı artık.
vuslat canım merhaba
tarihini almışsın ne güzel başka alternatifin olmaması :) abla olucak kızın dediğin gibi .. tam sen toparlanınca ben sezeryan olucam galiba :)) Allah sağlıkla sıhhatle kavuşmak nasip etsin cümlemize :)
Merhaba canım hoşgeldin aldık sonunda çok şükür...Sen hala kararsızsın ama ben hep seni normal doğuracakmışsın gibi hissediyorum nedense...:97:Hayırlısı neyse öyle olsun yine de canım dediğin gibi sağlıkla gelsinler de..
Kızlar bu arada size bir şey danışayım.Doğumdan sonra eve geldiğimizde hasta yatağınızı salona mı yatak odasına mı hazırlayacaksınız?Salonda dursak biraz iyileşene kadar daha mı iyi olur acaba?Ben yatak odasında sıkılırım sürekli duramam salona hazırlasam birileri gelir gider rahat edemem siz nasıl yapacaksınız?park yatağı o odaya geçireceğiz de aklıma takıldı..
Kızlar bu arada size bir şey danışayım.Doğumdan sonra eve geldiğimizde hasta yatağınızı salona mı yatak odasına mı hazırlayacaksınız?Salonda dursak biraz iyileşene kadar daha mı iyi olur acaba?Ben yatak odasında sıkılırım sürekli duramam salona hazırlasam birileri gelir gider rahat edemem siz nasıl yapacaksınız?park yatağı o odaya geçireceğiz de aklıma takıldı..
ben salonda yatıcam cnm. çünkü klima takıldı yeniii.bayılıodum valla sıcaktan. kayınpederim taktırdı saolsun
oo kayınpedere bak her eve lazım valla... canım sen isme karar verdinmi merak ettim :86:
kerem diorum ama kesin değil daha:) çook kararsız bi insanım. fikirlere açığım fikrin varsa.
Canım benim annesin tabi kılına zarar gelse için yanar...Allah daha büyük dert vermesin geçer bir kaç güne inşallah...
Hoşgeldin canım ben de İzmitten geldim İstanbula İzmitin neresindesin canım?
Biraz fazla acı çekmişsin ama sonu güzel olmuş çok şükür tebrik ederim canım bebeklerimiz için her şeye katlanıyoruz napalım..
Amin canım aldık çok şükür.Doktor c. tesi deyince şok oldum o kadar yakın bir tarih beklemiyordum.Sen o zamana kadar kalma canım ya ama bugün dışarı çıkınca sanki daha bi hafiftim daha hızlı yürüyebildim önceden nefes nefese kalırdım çatıya ininca rahatladı ciğerler demek ki sen de hafiflemişsindir sanırım benim gibi.Evet gezmek lazım bol bol ama ben bebiş doğunca da gezmeyi düşünüyorum çok sıkıldım evde 3 aydır durasım yok pek..
ayy kelin ilacı olsa durumu var şu anda benimde eşim elif diye tutturdu bende tamam dedim... kerem güzel aslında anlamıda güzel.. erkek olsaydı oğuz kaan koyacaktık biz..
Günaydın kızlar, ne sıcak bi geceydi :26:
Allah kolaylık verir inş canım. zor işler ama hiç bişey bebişlerimizden mühim değil. Allah yardımcın olsun.
Epidural sezeryan olacak nasipse. doktorum salı günü geliyor. sabahtan gideceğim direk alırsa salı olur yoksa ç.ba. ama diğer doktor salıya hazırlıklı gel daha fazla bekletmez doktorun demişti :44:
Selam kızımın tombiş teyzeleriBugün doktor kontrolümüz vardı az önce geldik.Nihayet biz de gün sayabileceğiz artık.İnşallah haftaya bugün 38+0da 16 temmuz c. tesi günü bebişime kavuşuyorum.. 7 günümüz kaldı.Bebek kanala girdiği için doktor kilosunu net söyleyemem dedi ama fl'sine göre 3100 civarı gözüküyormuş.Ama son haftalardaki ölçümlere ben hiç güvenmem diye de ekledi,doğunca görücez artık..9 ay bekleyip ona kavuşacağın güne bir hafta kaldığını bilmek insana garip duygular yaşatıyor..Hastaneyle de konuştuk indirim konusunu 3500'e indiler en fazla..Bir de yeşil gözlü doktor teyzemize yeşil taşlı bir yüzük aldık hediye inşallah beğenir..:97:Çikolatamızı da bayatlamasın diye almamıştık onu da aldık gelirken, sanırım bir eksiğimiz kalmadı kızımdan başka..Teyzeleri dua edin bu son zamanlarda hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alalım bebeklerimizi.Gece uyuyamamıştım şimdi biraz yatayım gelince bakarım geçmişe artık...
Kızlar çok doldum bugun misafirlerim geldi bebeği yıkamak için bebeğimi yıkadık sonunda misler gibi oldu...Konusurken çok fzla kucağa alışmasın biz alıştırdık dediler bende çok ağladım...Ben butun sevgimi vermessem şımartmassam kim şımartırki diye lohusalıktan herhalde herkes şımartsın istiyorum çünkü büyükanne vs akraba yok ben varım ben sevgimi vermessem şımartmassam kucağıma alıp güven vermessem kim yapacak ki benim kadar sevgi verecek gözümden sakınıyorum onu aklım gidiyor kakasını görünce dunyalar benim oluyor demek ki doyuyor diye...Lohusalık ok garip hamileyken bu kadar duygusal değildim ama şimdi butun dunya o annelik çok başka bir duyguymuş Allah ım hepinizin bebeklerini size bağışlasın hastalık dert keder göstertmesin hep gülenyüzlerini görün bebeklerinizin...Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Allah ım...
ayy canım benim hoşbulduk... bak nasıl yüreklendim şimdi ben varya normal doğurmayı başarabilirsem kk ya adımı altın harflerle yazdırırım moderatöre yok yok.. sevgili kk üyeleri serpil normal doğurdu diye ...renkli yanıp sönen ışıklarla sitenin ana sayfasına yazdırırım
Ya bi de ameliyatlı ameliyatlı eşim beni ezer diye korkuyorum açıkçası onu mu salona atayım yoksa..canım ben pek düşkünüm rahatıma yatak odasında yatarım ... bi gelen olursa da salona geçer uzun otururum.. hem heryer dağılmamış olur
ben salonda yatıcam cnm. çünkü klima takıldı yeniii.bayılıodum valla sıcaktan. kayınpederim taktırdı saolsun
Ay nasıl güldürdün beni eşime de okudum yazdığını o da gülüyo. Tatlım sen normal doğur ben gebelik bölümüne yeni konu açıcam ibreti alem olsun diye"Serpil çatır çatır normal doğurdu demek ki siz de doğurabilirsiniz"olacak konu adı da... İşin şakası bu tabi ,sen kızının adını ne düşünüyordun canım??
Ya bi de ameliyatlı ameliyatlı eşim beni ezer diye korkuyorum açıkçası onu mu salona atayım yoksa..
??
Ben 60 evlerdeydim canım Derincede...Geçen sene eylülde taşındık daha buraya alışamadım henüz İzmiti çok seviyordum ben ama kısmet burası oldu...hoşbulduk canım ben izmit merkezdeyim santralda oturuyorum sen neredeydin istanbula gitmeden önce
ayy öle valla ben başarabilirsem herkez yapar dediğin gibi babası elif diye tutturdu başka isim kabul etmiyo, bende beğendim...sen ne düşünüyorsun canım... Ayy ezermi hiç koca kadını boşver dağıtma evini