2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar ,
Bursa Medikal Parkta epudural normal yada epidural sezeryan yapan varmı acaba anestezi uzmanı nasıl çok merak ediyorum

anca yazabiliyorum kızlar...
bugün dr.a gidicektim biliyosunuz..iki dr a gittim çook yoruldum stresliydi..bebeğim doğum kanalına girmemiş,baya bi yukardaymış hala kafası..3.900 olmuş..yani iri bebek..iri bebek olduğu için de doğum kanalına girmesi zormuş biraz..her iki dr da aynısını söledi..:26:nst ye girdik hareketleri biraz yavaş yarım saatte 4 kere anca hareket etti..150 lerde kalp atışları..acil bi durum yok..ama bu saatten sonra doğum kanalına girmesi zorlaşır dedi dr..:KK50:bugün yarın da bekleyelim ama cumartesi artık müdahale etmemiz lazım dedi..bebeği riske atamazmış beni de tabi..çünkü ben de git gide strese giriyorum iyice ve acaip ağırlaşıyorum..:85:
kısaca bu cumartesi ya suni sancı vericek normali denicek ya da direk epidural sezeryan..ben de daha fazla bekleyemicem sanırım,epidural sezeryan olucam mecbur..kanala girmiyosa zorla sokmak da riskli sonuçta...siz olsanız napardınız bilmiorum ama ben çok yoruldum maddi ve manevi olarak..:85:
buarada hastane genel anestezi yapmıomuş sadece epidural sezeryan yapıolarmış..anestezistlerine baya güveniyolar..hatta 2 hastası vardı dr.un yeni sezeryandan çıkmış..onların yanına götürdü beni bak dedi korkulucak hiç bişi yok..hiç bişi hissetmiceksin,bebişin doum anına şahit olucaksın,hemen emziriceksin ve sonrasında ağrı da çekmiceksin dedi...kadın da onayladı daha doğumdan çıkalı bi saat olmamış olmasına rağmen gayet ii görünüodu..dr um çook ilgili daha tanışalı 2 gün oluyo ama baya bende güwen oluşturdu..normal doğum da isersen suni sancıyla deneriz dedi ama o riski göze alamıyorum..saatlerce sancı çekicem buna ne ben dayanırım ne de tombik bebiş..
bizden haberler böyle kızlar..yarın da tekrar gidicem dr.a,son hazırlıkları tamamlayıp konuşup cumartesiye hazırlanıcam hayırlısıyla..:26:
hakkinizda hayirlisi olsun cnm

esra canim o lohusa sekeri yerine toz seker koysak olmazmi acaba

Canlarim gunaydin :KK3:
Herkes iyi mi? Doguran dogurmayan kimler var bakamadim. Hemen bir sey yazmak istedim size. Bayagidir Subat annelerini okuyordum, bir kiz sut arttirici bir lohusa serbeti tarifi vermis, ben de denedim dun. Yok boyle bir sey, goguslerim tas oldu, sutum fiskirdi resmen. Kiz kac kere emdi bosaltti, iki saate tas oldu tekrar :nazar: :21::21::21:Mutlaka yazin bunu ve deneyin. Ben yaptigim olcude yaziyorum. Ustelik sadece 2 bardak icmistim biri sabah biri aksam olmak uzere.

2 cay kasigi zencefil(toz koydum, tarifte taze zencefil diyordu)
2-3 cubuk tarcin
2 tatli kasigi karanfil
2 tatli kasigi tane karabiber
Sabun kadar lohusa sekeri
Buyukce bir tencerye yaptim, aldigi kadar su koydum, icine de damak tadima gore toz seker ekledim. Yarim saat kaynattim. Sonra bir bardak sicakken ictim, aksama da dolaptan cikarip soguk ictim.

Insallah sizde de bendeki etkiyi yapar.
Bugun alisveri merkezine gidecegim cocuklarla, bakalim iki cocukla nasil basa cikacagim. Gelip yazacagim bir ara yeniden. Optum siziiiii:KK69:

Günaydın arkadaşlar,
bende pzt yi bekliyorum sabırsızlıkla.sabah 9 da spinal epidural kombine anesteziyle sezaryan olucam.çook heyecanlıyım, biran önce pzt olsun istiyorum.
bu arada spinal epidural kombine sezaryan olan varmı aranızda.arkım doğum hemşiresi o önerdi, drumla görüştüm oda onayladı, doğum sonrası 4 5 saat ağrı sancı hissetmezsin dedi.bende karar verdim.inş iyi olur:97:

Gunaydin sekerlerZehra'dan haber yok mu?Biz bugun oglum ve kizimla alisveris merkezine gittik. Masallah Sena hic sorun cikarmadi. Ama Cinliler gicik ettiler. Her magazada cocugun basina coktuler. Gelip gidip bakan mi ararsiniz, ellemeye kalkan mi... Battaniyesini orttum kapattim tamamen ben de. Oglum da pusetin etrafindakileri cince uyardi bakamazsiniz diye aslan oglum benim :))))))
Herkese Merhaba,Uzun zamandır topikte yazılanları okuyorum ama bir türlü yazamadım. Gerçi bir ara 1 yada 2 mesaj atmıştım ama baya önceleriydi. Herkes ne güzel bebeklerine kavuşuyor darısı bizlerinde başına. topikte kimse kalmadı demişiniz hemen arttırayım dedim :)
Hosgeldin tekrardan o zaman. Hayirlisi ile dogur insallah canim.
hakkinizda hayirlisi olsun cnmesra canim o lohusa sekeri yerine toz seker koysak olmazmi acaba
Olur tabii, burada lohusa sekeri ne gezer, ben kirmizi gida boyasi koydum bir de toz seker. Siz bulabilirsiniz diye orjinal malzemeyi yazmistim. Aslinda gida boyasina bile gerek yok.

Daha önceden sezeryan deneyimi olan arkadaşlar söyleyebilir misiniz ben ne zaman sağa sola dönerek kendi yatağımda uyuyabileceğim...Sancılarım çok kötü değil ama sağa sola dönemiyorum sırtıma destek koymadan yatamıyorum çünkü yatarsam hızlı kalkamam bebeğime bakmak için...24 saat asker şeklindeyim:)))

Canlarim gunaydin :KK3:
Herkes iyi mi? Doguran dogurmayan kimler var bakamadim. Hemen bir sey yazmak istedim size. Bayagidir Subat annelerini okuyordum, bir kiz sut arttirici bir lohusa serbeti tarifi vermis, ben de denedim dun. Yok boyle bir sey, goguslerim tas oldu, sutum fiskirdi resmen. Kiz kac kere emdi bosaltti, iki saate tas oldu tekrar :nazar: :21::21::21:Mutlaka yazin bunu ve deneyin. Ben yaptigim olcude yaziyorum. Ustelik sadece 2 bardak icmistim biri sabah biri aksam olmak uzere.

2 cay kasigi zencefil(toz koydum, tarifte taze zencefil diyordu)
2-3 cubuk tarcin
2 tatli kasigi karanfil
2 tatli kasigi tane karabiber
Sabun kadar lohusa sekeri
Buyukce bir tencerye yaptim, aldigi kadar su koydum, icine de damak tadima gore toz seker ekledim. Yarim saat kaynattim. Sonra bir bardak sicakken ictim, aksama da dolaptan cikarip soguk ictim.

Insallah sizde de bendeki etkiyi yapar.
Bugun alisveri merkezine gidecegim cocuklarla, bakalim iki cocukla nasil basa cikacagim. Gelip yazacagim bir ara yeniden. Optum siziiiii:KK69:
Tarifi aldım canım lohusa şerbeti tarifi arıyordum iyi oldu tam..
Maaşallah iki günde uzman anne olmuşsun canım Allah bebek doğar doğmaz içine o duyguyu veriyor galiba ne güzel..Sütün yetiyodur canım endişelenme hiç bol sıvı al sadece.Sarılığı artmaz inşallah Masal bebeğimizin..İnşallah bir an önce de iyileşirsin canım...Mecburen yalnızım canım annem haftaya gelecek memleketten,arkadaşlar hep tatilde,eşim akşam geliyor işten yorgun oluyor zaten konuşabileceğim tek kişi yok.Olsa da artık içimden konuşmak da gelmiyor nedense telefonlara bile bakasım yok..:KK59:

Zaten sezeryana girerken bakmışlardı sütün var dediler gaza geldim bende:)Ama gögüslerim yara oldu emzirirke canım çok yanıyor nasıl acıyla emzirdiklerine inanamazdım ama yeter ki o doysun diye bakıyorum her uyanmasında kaka yapmışssa dunyalar benim oluyor darısı hepinizin başına öğleden sonra dr umuza gideceğiz bir de şu dikişlerim geçse daha verimli olacağım kızıma...Sen son zamanlardasın ben de de olmuştu içe kapanma hali şimdi kimseden ilgi bile beklemiyorum bebğimle ilgilenilsin ben mutlu oluyorum yetiyor bana ben bebeğime bakabileyim doyurabileyim oyle bile mutluyum hamilelikteki o hassaslık geçti ama kızımı severken lakap söylendiğinde(çirkin ya da kel vs..ne olursa) uyuz oluyorum onun adını ben koydum oyle hitap edeceksiniz diyorum..
Hayırlısıyla biz de doğursaydık ben de daha iyi olacağıma inanıyorum haklısın canım.İnsan bebeğine ne olursa olsun kıyamıyor değil mi..Geçen gün nst bağlanırken rahatsız oldu kızım,hemşire tam kalp atışını buluyor benimki sıkıya gelemiyor ya kaçıyor hemşire buluyor bağlıyor benimki kaçıyor.:KK1:Bu böyle 15 dk sürdü sanırım hemşire sinirlendi..Karnıma bakarak bi daha da oynama sakın! dedi sinirli bi şekilde kadını parçalayasım geldi valla bi şey diyecektim zor tuttum kendimi...:KK47: :KK47:Eşim farkına bile varmamış ona gelince anlattım nasıl gülüyor..:KK1:
slm kızlar
bende uyuyamayanlardanım
gece 1 gibi regl ağrısı gibi ağrıyla yattım 2.40 da uyandm
takip ettim 5 dk. bir ağrım oldu
şimdi de takip ediorum ama bi 4. dk. oluo bi 15 dk.
ve şiddet olarakda beni zorlamıo çok yani geriliyorum ama deli bi ağrı diil
yarım saatte birde tuvalete çıkıorum
ne ola ki bu
eşimide uyandırmadım
Hadi bugün sen de doğurursun inşallah..:KK66:
O ben sezeryan olacağım dediğimde inanmamıştı sanki 15 temmuz falan sayıklıyordu bir insanın özellikle bir kadının hayatındaki en özel ve güzel günü kaçırdı...Telafisi asla yok 15 temmuzu beklesin o zor günlerim bitti dunyama en güzel MASAL geldi...İsterse gelir görür bebeğini ilerde bi otel var gelmeden rezervasyon yaptır diyeceğim artık gönül kapımda evimin kapısı da kapalı ona ama babası olarak gelip istediği kadar görebilir kızımı arada asla kullanmayacağım onu üzmek adıa
Çok iyi düşünmüşsün canım.En sinir olduğum şeylerden biridir babaya ya da anneye karşı çocuğun kullanılması.Öğretmen olduğum için böyle olayları o kadar çok görüyoruz ki.Olayların içinde en çok yıpranan çocuk oluyor ama anne de baba da bunun farkına varamıyor nefretlerinden..Sen şimdiden çok iyi bir anne oldun canım..:81:.
günaydıın kızlar......
anneler bu sabah uyuyolar galiba :KK14:

günaydın kızlaaar
İkinize de günaydın güzel anneler..(Biraz geç mi oldu ne):KK1:
Herkese Merhaba,
Uzun zamandır topikte yazılanları okuyorum ama bir türlü yazamadım. Gerçi bir ara 1 yada 2 mesaj atmıştım ama baya önceleriydi. Herkes ne güzel bebeklerine kavuşuyor darısı bizlerinde başına. topikte kimse kalmadı demişiniz hemen arttırayım dedim :)
Hoşgeldin canım konuş tabi vakit geçmiyor yoksa laflıyoruz iyi oluyor..
günaydın anneleeeeer,gece bir kaç kez karnım sertleşti ve nefes almakta zorlandım inşallah sancı habercisi olurda bugün sancılarım kendiliğin den başlar kızlar:97:
Heyecanla bekliyorum ben de hadi bakalım..:18:
günaydın kızlar :KK64:
Günaydın canım..Nasılsın??
Daha önceden sezeryan deneyimi olan arkadaşlar söyleyebilir misiniz ben ne zaman sağa sola dönerek kendi yatağımda uyuyabileceğim...Sancılarım çok kötü değil ama sağa sola dönemiyorum sırtıma destek koymadan yatamıyorum çünkü yatarsam hızlı kalkamam bebeğime bakmak için...24 saat asker şeklindeyim:)))

Canım benim acı hissetmeden hareket edebilmem 20günü bulmuştu sanırım ama 10. günden sonra baya rahatlamıştım öyle hatırlıyorum.Ama kişiden kişiye de değşiyor onu da biliyorum..

selam kızlar nasılsınız bakalım?? biz oğluşumun ilk banyosunu yaptırdık bugün... maşallah kuzum suyu sevecek galiba hemen hemen hiç ağlamadı teyzeleri banyo bitince ağladı sadece mis gibi bembeyaz oldu kuzum....:nazar::nazar::nazar:

Evde yazın sıcakta otur otur vakit geçmiyor ya. benim yanımda kimsede yok ne aile nede arkadaş. Binada iyi komşu bulurum dedim ama tek bulduğum 67 yaşında ki teyze :KK43:
oğlum olursa belki vakit geçer diye umut ediyorum artık..

Serbulocum hoşgeldin nasılsın?Dün verdiğin tavsiyeyi uyguladım eşimi geldiğinde kulaklarından tuttuğum gibi Gözdağına çay bahçesine götürdüm.İki insan yüzü gördüm bi değiştim bi mutlu oldum ..:KK1:Sen naptın bakalım??

Evde yazın sıcakta otur otur vakit geçmiyor ya. benim yanımda kimsede yok ne aile nede arkadaş. Binada iyi komşu bulurum dedim ama tek bulduğum 67 yaşında ki teyze :KK43:
oğlum olursa belki vakit geçer diye umut ediyorum artık..

Seninle aynı durumdayız demek canım.ben de öyle ne akraba ne eş ne dost..Ama ilginçtir ki ben de aslında kimseyle görüşmek istemiyorum nedense..İyice doğuma odaklandım galiba başka bir konuda konuşmak istemiyorum sanırım o yüzden..Bebişlerimiz gelince sıkılmaya vaktimiz olmayacak inşallah canım..:KK12::KK6::86:

kızlaaaaaarr !! yarın sabah 9.00 da minnoşuma kavuşuyorum epidural sezeryanla...:KK52: :KK52: artık dr bekletmek istemedi..benm de bebişin de beklemeye gücü kalmamışş artıkınn:KK5:

serbulocum hoşgeldin nasılsın?dün verdiğin tavsiyeyi uyguladım eşimi geldiğinde kulaklarından tuttuğum gibi gözdağına çay bahçesine götürdüm.iki insan yüzü gördüm bi değiştim bi mutlu oldum ..:KK1:sen naptın bakalım??

Seninle aynı durumdayız demek canım.ben de öyle ne akraba ne eş ne dost..ama ilginçtir ki ben de aslında kimseyle görüşmek istemiyorum nedense..iyice doğuma odaklandım galiba başka bir konuda konuşmak istemiyorum sanırım o yüzden..bebişlerimiz gelince sıkılmaya vaktimiz olmayacak inşallah canım..:KK12::KK6::86:

inşallah....
:KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62::KK62:

Serbulocum hoşgeldin nasılsın?Dün verdiğin tavsiyeyi uyguladım eşimi geldiğinde kulaklarından tuttuğum gibi Gözdağına çay bahçesine götürdüm.İki insan yüzü gördüm bi değiştim bi mutlu oldum ..:KK1:Sen naptın bakalım??
:

ayy canım hoşbulduk napimm ya akşam duş aldım tavuk gibi yattım uyudum.. sabahta annem duş aldı ona masaj yaptım tırnaklarını kestim, kendi tırnaklarımı kestim.. şimdide yavaştan acıkıyorum semiz otu yemeği yapıcam..iyi yapmışsın canım yaa açık hava çok iyi geliyor insana birde orası yüksek esmiştir pöfür pöfür sabiha gökçen çok net görünüyor ordan inen uçaklar felan bende birkez gitmiştim.. bizim burdada üsküdarda fethi paşa korusu var boğazı teeden görüyor ben çok seviyorum orayı oraya gideriz ara sıra... birde kalamış marinaya yakın romantika diye bi yer var çok güzel bi park denizin kenarında çok bakımlı ve çok pahalı bi yer :) orayada mutlaka gidin belki biliyorsundur ama ben genede söliyim :)

fatma süheyla yeniden hoşgeldin canım :)

Gözdecim hayırlı olsun Allah sağlıcakla büyütmeni nasip etsin....

Seninle aynı durumdayız demek canım.ben de öyle ne akraba ne eş ne dost..Ama ilginçtir ki ben de aslında kimseyle görüşmek istemiyorum nedense..İyice doğuma odaklandım galiba başka bir konuda konuşmak istemiyorum sanırım o yüzden..Bebişlerimiz gelince sıkılmaya vaktimiz olmayacak inşallah canım..:KK12::KK6::86:

a pendikte misin canım :)
kızlaaaaaarr !! yarın sabah 9.00 da minnoşuma kavuşuyorum epidural sezeryanla...:KK52: :KK52: artık dr bekletmek istemedi..benm de bebişin de beklemeye gücü kalmamışş artıkınn:KK5:

hadi hayırlısıyla kurtulursun inş. canım ay bende salıya kadar zaman nası geçecek bilmiyorumm...

hadi bakalım gözün aydın canım.. geliyor karahanımız :) sağlıkla sıhhatle ağrısız acısız olur inşallah canım

Günaydın arkadaşlar,
bende pzt yi bekliyorum sabırsızlıkla.sabah 9 da spinal epidural kombine anesteziyle sezaryan olucam.çook heyecanlıyım, biran önce pzt olsun istiyorum.
bu arada spinal epidural kombine sezaryan olan varmı aranızda.arkım doğum hemşiresi o önerdi, drumla görüştüm oda onayladı, doğum sonrası 4 5 saat ağrı sancı hissetmezsin dedi.bende karar verdim.inş iyi olur:97:

hadi hayırlısı canım..bende yarın epidural sezeryan olucam işalaa..çok fina heyecanlıyımm pat die bayılmasam iidir napıcam bilmiyorum..:18:Allahım güç verir bize işala..:18:düşündükçe içimde kelebekler uçuşuyo vala..:KK53:spinal epidural kombine nası oluyo ikisini de mi uyguluyolar? dr bana seçme şansı vermedi,sadece epidural sezeryan yapıolarmış..bende bişi demedim zaten..:26:

X