2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

canım bu kasılmaysa bende bayadır var ama yorulunca oluyo dinlenince geciyo 8. ayımda çok olmuştu süt içmeye başlayınca düzenli gecti demin doğum yapmış bi arkla görüştüm ağrıda oluyo dedi bendede seninki gibi ağrı yok sadece bir yere toplanıyo karnım bazen adı kasılmaysa iyi ama gecen haftada oluyodu ama nst de bişey çıkmadı
suna bak ya kasılmak istiyoruz artık dimi :KK1:önceden olunca korkuyoduk erken gelmesin diye şimdide gels,in diye bakıyoruz gelmiyolarrrr:KK36:

aynen canım artık kasılmak istiyoruuuum:KK1: :KK76: benim karnım bir yere toplanmıyor komple sertleşiyor önceden olmazdı böyle yorgun olmadığımda yatarken de oluyor sütümü falan da içiyorum,aaaayyy bilmiyorum yaaa artık başlasın su sancılar ben bir doğurucam ama eşim dokuz doğurdu şimdiye kadar ne zaman olacak diye:KK60:

aynen canım artık kasılmak istiyoruuuum:KK1: :KK76: benim karnım bir yere toplanmıyor komple sertleşiyor önceden olmazdı böyle yorgun olmadığımda yatarken de oluyor sütümü falan da içiyorum,aaaayyy bilmiyorum yaaa artık başlasın su sancılar ben bir doğurucam ama eşim dokuz doğurdu şimdiye kadar ne zaman olacak diye:KK60:

ayynen canım ya bizde öyle ama ağrı yok işte bende hep ağrı bekliyorum ama yok ne kadar yorulsamda nasip bakalım ne zaman olcak olmazsa suni sancı verilcek sanırım oda cok zormuşş

evet canım hepsini çook güzel yazmışsın..bencede epiduralin avantajları daha fazla gibime geliyo..:44:sonuçta ikisinde de uyuşmuş oluyosun,ama epiduralde ağrın oldukça ağrı kesici alman sürekli daha güzelmiş tabi..ama burası da ufak yer ve ufak bi hastane sonuçta..burda epidural yaparlar mı bilmiyorum..bende yarın dr.umla konuşucam işala..eğer epidural varsa ve de ii bi anestezist yapıyosa epidural isterim..tansyonum düşerse de dedğin gibi bayıltırlar direk napalım..olmazsa eğer genel anestezi..yani bünyeden bünyeye değişir ağrılar sonrasında haklısın..ooff hayırlısı hakkımızda canım..araştırmaya devam..ben yarın konuşucam dr umla..hatta bi dr a daha gidicem ondan da randewü aldım..napim aklımda bi soru işareti kalmasın..

Ne yaptın canım sen? Doktorunla konuşabildin mi? Ben NTS çin bugün tekrar gittim hastaneye (dün açken yaptırmışım, aç olmamak gerektiğini bilmiyordum :KK52: ) Doktoruma da gitmişken sordum epidural uygulama var mı diye. O da spinal var ama kullanmıyoruz dedi. Yani benim seçeneğim yok, elim mahkum genel anestezi olacak. İnanır mısın alternatifimin olmaması bu ara hoşuma giden bi durum, en azından iki arada, bi derede kalmıyorum bu sayede. Çünkü, özellikle sağlıkla ilgili konularda insan neyin daha iyi olacağını nasıl kestirsin ki :KK24:

Oyun parkı için bi sinekliğimiz kaldı sanırım başka da bişey yok hatırladığım.Zaten oda filan almadım bi yatağı bi de dolabı var yavrumun dün dolabını yerleştirdim minik minik kıyafetlerini yerleştirmek çok güzeldi ama hiç pembesi yokmuş kızımın yeni farkettim..Bundan sonrakileri artık kesinlikle pembe alacağım..:KK6: Heyecan eşimde de bende de hat safhada:18: Allahım hiçbirimize umulmadık bir terslik yaşatmaz inşallah..

İnşallah canım, amin :nazar: Ben de son hazırlıklarımı yapıyorum. Bebeğimin odası 2-3 gün içinde gelecekmiş inşallah, gerçi odasını şimdi kullanmayacak ama o doğmadan herşeyi onu hazır beklesin istiyorum :KK8: Gittigidiyor'da güzel cibinlikler var özel bişeyler arıyorsan, ben vaktim kalmadığı için cibinlik işini askıya aldım, çok gerekirse sonra sipariş veririm diyorum. Hepimizin minişleri eşyalarını güle güle kullanırlar inşallah, Rabbim heveslerimizi kursağımızda bıraktıracak durumlar yaşatmasın yeter ki :emir_bebek: :nazar:

Ne yaptın canım sen? Doktorunla konuşabildin mi? Ben NTS çin bugün tekrar gittim hastaneye (dün açken yaptırmışım, aç olmamak gerektiğini bilmiyordum :KK52: ) Doktoruma da gitmişken sordum epidural uygulama var mı diye. O da spinal var ama kullanmıyoruz dedi. Yani benim seçeneğim yok, elim mahkum genel anestezi olacak. İnanır mısın alternatifimin olmaması bu ara hoşuma giden bi durum, en azından iki arada, bi derede kalmıyorum bu sayede. Çünkü, özellikle sağlıkla ilgili konularda insan neyin daha iyi olacağını nasıl kestirsin ki :KK24:
:nazar:

bende yarın gidicem canım doktora..yarın işala belli olucak herşey..bende genel anestezi olurum sanırım..çünkü burda da fazla seçeneğim yok..aslında bende senn gibi düşünüorum fazla seçeneğin olmaması ii ya..sonuçta genel anestezi olsun napalım yapcak bişi yok..zaten ben uyanık olmak istemiorum..bian önce uyutsunlar beni olsun bitsin..sadce bebişimi hemen görmek isterdim ama nasip olmıcak heralde napalım..:26: gün aldın mı sen sezeryan için canım ? buarada nst.ten nasıl çıktı ?bebişin kalp atışları filan iyidir işala? ben de yarın giricem nst ye..evet aç gitmemek gerekiyomuş..hatta tatlı bişiler yemek gerekiyomuş ki bebek hareket etsin..benm aksi gibi ne zaman nst ye girsem hiç hareket etmio..bugün tatlı bişiler aldım yarın yanımda götürücem bakalım işe yarıcak mı..işala kalp atışları yüksek çıkar ya...150 lerdeydi geçen nst de dr yavaş dedi..bakalım yarın nolucak..

kanalda olunca 3 doktorda farklı ölçtü bende
bacak boyuda 3 doktorda aynı çıkmış
son haftalar 40-50 gr alınır demişlerdi , oylede oldu
seninki işin kolayını bulmuş ne kanala girmiş ne kilodan çekinmiş maşallah:nazar:

sorma yaa..bugün o kadar çok yürüdüm ki anlatamam.. bi de hergün bi saat yüzüorum yani denemediğin yol kalmadı..ama yok kanala girmio..:KK52:dr bi kaç gün bekleyelim demiştii...yarın gidicez bakalım,hatta iki dr a gidicez bakalım ne dicekler...işala kanala girmiştir yaa:26: girmediyse de yapcak bişi yok zorla sokucak deiliz..kaderime boyun eğicem napalım..:KK50:
bugün bizim ebeye gittim olanları anlattım..korkma dedi acil bişey olsa dr seni bırakmazdı mutlaka sezeryana alırdı dedi..o sana olasılıkları söylemiş,bekleyebildiğin kadar beklersiniz dedi..bende öyle yapıyorum,normal doğum benm hayalimdi..:KK59:ama bebişim en büyük hayalim ona hiçbi şekilde kıyamam..hepimiz için hayırlısı kızlar..:26:

sorma yaa..bugün o kadar çok yürüdüm ki anlatamam.. bi de hergün bi saat yüzüorum yani denemediğin yol kalmadı..ama yok kanala girmio..:KK52:dr bi kaç gün bekleyelim demiştii...yarın gidicez bakalım,hatta iki dr a gidicez bakalım ne dicekler...işala kanala girmiştir yaa:26: girmediyse de yapcak bişi yok zorla sokucak deiliz..kaderime boyun eğicem napalım..:KK50:
bugün bizim ebeye gittim olanları anlattım..korkma dedi acil bişey olsa dr seni bırakmazdı mutlaka sezeryana alırdı dedi..o sana olasılıkları söylemiş,bekleyebildiğin kadar beklersiniz dedi..bende öyle yapıyorum,normal doğum benm hayalimdi..:KK59:ama bebişim en büyük hayalim ona hiçbi şekilde kıyamam..hepimiz için hayırlısı kızlar..:26:

iyi geceler kızlar...

hissettiğim şeyleri yazmışsın son cümlelerinde... iki gündür başım ağrıyor. daha yeni geçti. bebeğimi hep annem beni nasıl kucaklamışsa öyle kucaklayacağım diye hayal etmiştim. hamileliğimin başından beri her gece kafamı yastığa koyduğumda aynı hayal; bebeğim bütün zorluklara rağmen doğuyor. doğuruyorum...

hayırlısı sezeryanmış demekki dediğin gibi bebeğim benimde en büyük hayalim.

onlar iyi olsun da gerisi önemli değil. Allahım sağlıcakla kucağımıza alıp bugünleri tebessümle anmayı nasip etsin. :KK49:

iyi geceler kızlar...

hissettiğim şeyleri yazmışsın son cümlelerinde... iki gündür başım ağrıyor. daha yeni geçti. bebeğimi hep annem beni nasıl kucaklamışsa öyle kucaklayacağım diye hayal etmiştim. hamileliğimin başından beri her gece kafamı yastığa koyduğumda aynı hayal; bebeğim bütün zorluklara rağmen doğuyor. doğuruyorum...

hayırlısı sezeryanmış demekki dediğin gibi bebeğim benimde en büyük hayalim.

onlar iyi olsun da gerisi önemli değil. Allahım sağlıcakla kucağımıza alıp bugünleri tebessümle anmayı nasip etsin. :KK49:

benm de başıma vurdu sıkıntı malsef günlerdir..ama bebişimizi düşünelim o zaman insan herşeye katlanıyo..bazen diyorum o nasıl isterse öyle olucak..bu doğum şekli onun tercihi,benm tercihim değil..ne zaman nasıl dünyaya gelmek istiyosa öyle gelir..işala tebessümle hatırlıcaz bu günlerimizi..

bende yarın gidicem canım doktora..yarın işala belli olucak herşey..bende genel anestezi olurum sanırım..çünkü burda da fazla seçeneğim yok..aslında bende senn gibi düşünüorum fazla seçeneğin olmaması ii ya..sonuçta genel anestezi olsun napalım yapcak bişi yok..zaten ben uyanık olmak istemiorum..bian önce uyutsunlar beni olsun bitsin..sadce bebişimi hemen görmek isterdim ama nasip olmıcak heralde napalım..:26: gün aldın mı sen sezeryan için canım ? buarada nst.ten nasıl çıktı ?bebişin kalp atışları filan iyidir işala? ben de yarın giricem nst ye..evet aç gitmemek gerekiyomuş..hatta tatlı bişiler yemek gerekiyomuş ki bebek hareket etsin..benm aksi gibi ne zaman nst ye girsem hiç hareket etmio..bugün tatlı bişiler aldım yarın yanımda götürücem bakalım işe yarıcak mı..işala kalp atışları yüksek çıkar ya...150 lerdeydi geçen nst de dr yavaş dedi..bakalım yarın nolucak..

" En kötü karar bile, kararsızlıktan iyidir " demişler, doğru da demişler :KK8:

Gün almadım daha canım, haftaya salı konuşacağız bu konuyu ama dün "19/20/21 temmuz günlerim boş, hangisini istersin?" diye sormuştu doktorum. Ben de az önce annemlerle konuştum, onlar 19 olmasını istediler, yurtdışından gelecekleri için "ne kadar erken olsa bizim için o kadar iyi olur" dediler. Büyük bi ihtimal, 19 temmuz olur o yüzden, tabi benim miniğim o kadar beklerse içimde :KK1: Özellikle o lekelenmeden sonra geceleri kasılmalarım filan arttı, her an gelebilirmiş gibi geliyo bazen. Gerçi karnım filan düşmedi aşağıya ya da belirgin bi sancım da yok ama inşallah bekler meleğim annennesini ve dedesini :90:

Nst iyi dedi doktor, hareketlenmiş düne göre ( Tabi dün benim açlıktan midem guruldarken meleğim nasıl ekşın yapsın içerde :KK52: ) Değerleri 140 ile 160 arasında zikzaklı ama bu zamana kadar atışları yavaş filan demedi, benim meleğimin değerleri de bu zamana kadar hep o aralıkta oysa, seninki neden öyle söyledi ki acaba? Bu doktorları da anlamıyorum bazen, boşyere canımızı sıkıp, kafamızı karıştırmasalar keşke :KK53: Hadi, sen de git gel bakalım. Hayırlı haberlerle gelirsin inşallah :emir_bebek:

" En kötü karar bile, kararsızlıktan iyidir " demişler, doğru da demişler :KK8:

Gün almadım daha canım, haftaya salı konuşacağız bu konuyu ama dün "19/20/21 temmuz günlerim boş, hangisini istersin?" diye sormuştu doktorum. Ben de az önce annemlerle konuştum, onlar 19 olmasını istediler, yurtdışından gelecekleri için "ne kadar erken olsa bizim için o kadar iyi olur" dediler. Büyük bi ihtimal, 19 temmuz olur o yüzden, tabi benim miniğim o kadar beklerse içimde :KK1: Özellikle o lekelenmeden sonra geceleri kasılmalarım filan arttı, her an gelebilirmiş gibi geliyo bazen. Gerçi karnım filan düşmedi aşağıya ya da belirgin bi sancım da yok ama inşallah bekler meleğim annennesini ve dedesini :90:

Nst iyi dedi doktor, hareketlenmiş düne göre ( Tabi dün benim açlıktan midem guruldarken meleğim nasıl ekşın yapsın içerde :KK52: ) Değerleri 140 ile 160 arasında zikzaklı ama bu zamana kadar atışları yavaş filan demedi, benim meleğimin değerleri de bu zamana kadar hep o aralıkta oysa, seninki neden öyle söyledi ki acaba? Bu doktorları da anlamıyorum bazen, boşyere canımızı sıkıp, kafamızı karıştırmasalar keşke :KK53: Hadi, sen de git gel bakalım. Hayırlı haberlerle gelirsin inşallah :emir_bebek:

bende zikzaklar pek yok hep aynı gibi..150 lerde 140 larda filan..çok hareketli olmadığı için öle dedi belkide..yaa son anda panik yapıolar aslında bütün dr lar bizi..yok şöyle yok böyle .. işala hayırlı haberlerle gelirim..iki dr la görüşücem bakalım artık canım..:26:

Bu arada, kafama takıldı, şimdi ben sezeryan için 19'unu seçersem kızım yengeç burcu olacak, 21 sonrası istersem aslan olacak. Kızımın kaderi ( karakteri ) benim iki dilimin ucunda mı olacak demek bu ? :KK53: :KK60: Yoksa, beklenen doğumum 27 temmuz olduğu için, kızım ne zaman doğarsa doğsun, o bir aslan mı? :KK37::KK68:

bende zikzaklar pek yok hep aynı gibi..150 lerde 140 larda filan..çok hareketli olmadığı için öle dedi belkide..yaa son anda panik yapıolar aslında bütün dr lar bizi..yok şöyle yok böyle .. işala hayırlı haberlerle gelirim..iki dr la görüşücem bakalım artık canım..:26:

Dün doktorum şekerli şeyler yiyip gel demişti. Nst'de sıra beklerken bi meyve suyu içtim, bir kek, bir de çikolata yedim ve ilk defa Nst kağıdım bu kadar zikzaklı çıktı canım, haberin olsun :KK66: :KK56:

canım biliyosun benim kordon dolandı demişti güzide doktorum
fakat yeni doktorum nst ye aldığında beni bebişin kalp atışları çok güzel 130 la 159 arası dedi kordon olsaydı boyle güzel çıkmazdı dedi
ve eve gelincede 120 den aşağısı düşük 160 tan sonrası yüksek kalp atışı diye bir yazı okudum
sanada yollayacaktım linki ama bulamadım
senin doktorun yavaş demesine anlam veremdim ben :44:

birde ultrasonda hala yüzü görülüyorsa ve usg aletini aşağılara indirmiyorsa kanala girmemiştir diye yazmıştı kızlar bunlara dikkat ettin mi muayne olurken?

Bu arada, kafama takıldı, şimdi ben sezeryan için 19'unu seçersem kızım yengeç burcu olacak, 21 sonrası istersem aslan olacak. Kızımın kaderi ( karakteri ) benim iki dilimin ucunda mı olacak demek bu ? :KK53: :KK60: Yoksa, beklenen doğumum 27 temmuz olduğu için, kızım ne zaman doğarsa doğsun, o bir aslan mı? :KK37::KK68:

ne önemi var :KK1:

aslan 23 temmuzda başlıyor canım.

günaydın kızlarrr... dün doktorum izinde olduğu için başka bi bayan dr.dan aldım randevuyu (benim dr.um erkek) okadar ilgisiz alakasız bi kadınki girdim içeri hemen nst istedi nst çıkıncada herşey normal 2 günde bi nst çekil dedi. sancın suyun yada nişanın gelirse acile başvur dedi sinir kadın ya. cuma tekrar başka b, dr.dan randevu alıp nst çektirmem gerekiyor onun dediğine göre. benim dr.umda p.tesi geliyor. benim oğluşumda hiçbi tepki yok ama sanırım bebişimin yeri rahat.. 40.hafta doldu artık :) annem kız kardeşim burada.. kayınvalidem zaten alt katta doğal olarak oda hep burada.. telefonumuzda hiç susmuyor...sıkıldım bende artık doğsun istiyorum rüyamlarımda doğum yapıyorum yada doğum yapmış oluyorum... Rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin..

günaydın kızlarrr... dün doktorum izinde olduğu için başka bi bayan dr.dan aldım randevuyu (benim dr.um erkek) okadar ilgisiz alakasız bi kadınki girdim içeri hemen nst istedi nst çıkıncada herşey normal 2 günde bi nst çekil dedi. sancın suyun yada nişanın gelirse acile başvur dedi sinir kadın ya. cuma tekrar başka b, dr.dan randevu alıp nst çektirmem gerekiyor onun dediğine göre. benim dr.umda p.tesi geliyor. benim oğluşumda hiçbi tepki yok ama sanırım bebişimin yeri rahat.. 40.hafta doldu artık :) annem kız kardeşim burada.. kayınvalidem zaten alt katta doğal olarak oda hep burada.. telefonumuzda hiç susmuyor...sıkıldım bende artık doğsun istiyorum rüyamlarımda doğum yapıyorum yada doğum yapmış oluyorum... Rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin..

ilk dr um bayandı ,sinir oluyordum tavırlarına, bende değiştirdim, şimdiki erkek çok memnunum, ilgi alaka arkadaşmış gibi sohbet havasında geçiyor muayenelerimiz....
Allah bir avazda kurtarsın arkadaşım, hareketlerini saymak gerekiyormuş son haftalarda, günde 10 defa ayrı ayrı oynayacak dedi sevgili dr um, biraz daha dayan canım sağlıkla kucağına alman dileğiyle....

Merhabalar kızlar, dün akşam evimizde aksiyon vardı. Dün sizlere de bahsetmiştim. Bi önceki gece 2 de karın sertliği ve acıyla uyandım ve gün boyunca geçmedi. Akşma eşim yürüyüşe çıkardı, belki bebek şeklini değiştirir diye. Yok, hiç bi şey kafi gelmedi. Salya sümük doktorumu aradım. Bebek inanılmaz hareketli, acılardan duramıyorum diye. DOktor, hareketli olması iyi ama siz gene de hastaneye gidin, bi nst çektirin, tekrar konuşuruz dedi. Hastaneye gittik, nöbetçi kadın doğumcuyu görünce benim bebek hareketleri bıraktı, yattı, uyudu. Ultrasonda herşey normal çıktı. Nst den sonra anlaşıldı ki benim o acılar sadece bebek değil kasılmalarmış. Ön kasılmalarım başlamış. Doktorum yarınki randevumu bugüne almamı istedi. Öğleden sonra 2 de randevumuz var. Annem paniklere düştü, gece gece kalktık, bavulumu kapattık. İçimden dedim ki, hazırlayıcı kasılmalar böyleyse doğum ağrısı nasıl olacak.
Umarım herkes iyidir.

X