2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar yaaaa
bi saattir belim ağrıyo.
sancı dedikleri bu mu?
yoksa sinemaya gittim.3 saat oturdum ondan mı ağrıyo bilmiyorum.
daha da doğuma 2 hafta var dedi doktor...

öncelikle maşallah canım bebeğine kilosu çok iyiy..
aslında ben de zorunlu sezeryan der mi acaba, beni karar vermekten kurtarır mı acaba diye çok bekledim ama normal dedi bana da
şimdi de samsunda medicalde epidural normali düşünmeye başladım(biraz tuzlu olacak ama)
tabi samsuna gidene kadar burdaki devlette bağıra bağıra normal doğurmamış olursam..
sen ne düşünüyosun canım, epidural imkanın var mı?

canım nişanın gelmesi demek hemen doğum olacak anlamına gelmiyormuş bildiğim kadarıyla ama
bence doktorunu ara istersen
en doğrusunu o bilir herhalde..

epidural var canımda o konuda kafam karışık bizim bi tanıdık olmuştu geçen sene kalçasımı çeke çeke yürüyorum hala dior normal olacaksa bırak tamamen normal olsun diyor burdan okuduğumdada memnun olanlar var bünyeden bünyeye değişiyor tabide insan tedirgin oluyor yinede

Selam fıstıklar nasılsınız? geçmişe pek bakamadım bi sayfaya bakabildim sadece. yarın doktor kontrolümüz var, kendi doktorum olmasada... ara ara sancım oluyor dün sabaah namazı vakti sancı geldi 15 sn sürdü. daha önce de olmuştu. artçılar büyük depremin habercisi malum :) artık bebeşi bekliyorum heran...

Şurada ikinci pembe çizgi var mı yok mu acaba derken tam 6 tane gebelik testinin çöpe atılmasıyla başladı bu hikaye
Önce varlığından emin olmak için heyecanla bekledik 2 Kasım 2010 da yaptırdığım kan tahlilinin sonucunun 2600 çıkmasıyla varlığın kanıtlanmış oldu
Sonra ilk muayenemiz 10. Haftamızda ….
minicik varlığınla koskocaman bir mutluluk bahşettin bize
Ardından cinsiyetinin ne olduğu merakı sardı bizi….
Ocak ayına girdiğimizde içimde minik bir pipi taşıdığımı öğrendim YİĞİT’im geliyor diyerek mutluluk gözyaşları içinde sevdiklerime haberler verdimayaklarım bulutların üzerinde….
Sonrasında aylık kontroller bazen sancılar bazen yürüyememeler bazen kramplar taaa 9. Aya kadar ara ara süren mide bulantıları derken 32. Haftaya ulaştığımızda senin ters durduğunu öğrenişim ve ilk kez sezaryen konuşulması…..
36. haftaya kadar ümitle bekleyiş…
37. haftada dönmeyecek kararı ve kesin sezaryen tarihi alınması için son bir hafta daha beklenme kararı veeeeeee sonunda senin inatla dönmeyecek olman neticesinde 24 Haziran 2011 tarihine gün alınması….
23 Haziran da hastaneye yatış işlemleri için gidip kan verilmesi izinli olarak eve dönüp senle evde geçirilen son gece….
Heyecandan uyuyamamak bazen gözyaşlarına boğulup bazen senin geleceğini düşünerek geçirilen heyecanlı saatler….
24 Haziran sabahı saat 07.00 de kalkıp babanın anneannen ve teyzenin hazırlanması eşyalarınında arabaya konulduktan sonra dualarla hastaneye doğru yola konulması….
Hastaneye vardığımızda bana çöken sakinlik ve başıma gelecek her şeyi sakince kabulleniş
Onca hastane ve doktor fobisine rağmen her şeye nerden geldiğini hala bilemeyip çözemediğim bir sukunetle razı oluş
Odama girdikten sonra hemşirelerin gelip kendilerini tanıtmalarının ardından damar yolunun açılması ve serum bağlanması…
Beni ameliyathane almadan yaklaşık bir saat önce gelip hemşirenin bana sonda takması bu sırada benim nasıl olduysa kalpten öte tarafa gitmemem
Veee
Hastabakıcıların gelip beni ameliyathaneye götürmek için sedyeye almaları ama en zoruda bu yolda yalnız gitmek babanın asansörün kapısı kapanırken bize öylece bakakalışı
Ameliyathanede orayı inceleyişim vay be hiç de öyle filmlerdeki gibi değilmiş deyişim sonra sağ tarafımda seni koyacakları yere bakarken gözümden akıp giden yaşlar….
Ardından anestezi uzmanıyla yaptığım saçmasapan konuşma
Veeee bacaklarımdan akıp giden sıcaklık doktorumun gelişi karnımda bir tuhaflık hissedişimin ardından gözümün gördüğü herkese seni soruşum
En sonunda karnımda müthiş bir baskı hissedişim ve senin sesinle kendimden geçişim seni gördüğümde en son hatırladığım doktorun hasta şoka girdi deyişi ve bana yapılan iğne sonucunda genel anesteziyle uyutulmam
Gözümü açtığımda sizi odanıza alıyoruz diyen ameliyathane görevlisine 3 kere bebeğim nasıl diye soruşum aldığım cevaplarla bi türlü tatmin olamayışım ve içimde kabaran deli gibi seni görme isteği
Odama alındığımda annemin ve babanın kollarımdan tutup beni yatıştırma çabalarına rağmen geçmek bilmeyen titremelerim taaaaaaki
Hemşire seni göğsüme dayayana kadar sen göğsüme değdiğinde vücuduma yayılan sakinlik ve tarifi olmayan o büyük mutluluk
İşte bizim hikayemizde mutlu son :
Hoş geldin YİĞİT im

Canım Allah bağışlasın, facete okudum az önce hikayeni ağlayasım geldikçe birinin hikayesi çıkıyor karşıma :)
slm kızlarr raporumu aldım bugün iznime çıktım kızım 3 kilo 100 gr olmuş :nazar::emir_bebek: herşey normal dedi sonra sana normal demiştik demi dedi bende yok ben kararsızım konuşacaktık dedim konuşacak bişey yok herşey normal gözüküyor normal olacak dedi :KK53: bende szeryan dedim yapmam dedi on beş gün sonra tekrar gel dedi öle yani bizde normal beklioz güya konuşacaktık emirvakilik yaptı :63: tırsık oluomm hayrlısı artık :KK52::KK52:

korkma canım hayırlısı olsun maşallah güzel kızına büyümüş epeyce...

Kızlar, az önce tuvalette kan geldi. Ne yapmalıyım? Elim ayağım titriyo. Nişan mı bu? Doktora gideyim mi şimdi? :KK53:

nişan olabilir canım kaçıncı haftan? nişandan sonra sancı başlar zaten telaş yapma, bazen günler alabiliyormuş. sancıların başlarsa filan doktorunu aramayı ihmal etme. bizi de haberdar et tabikiii :)

kızlar yaaaa
bi saattir belim ağrıyo.
sancı dedikleri bu mu?
yoksa sinemaya gittim.3 saat oturdum ondan mı ağrıyo bilmiyorum.
daha da doğuma 2 hafta var dedi doktor...

canım normal bel ağrısı benim hep oluyor. bazen saplanıyor ağrı :KK43: bi hafatdır sürekli büyük tuvaletim varmış gibi dolaşıyorum bele baskıdanmış son haftalarda olur dedi tecrübeli anneler...

canım normal bel ağrısı benim hep oluyor. bazen saplanıyor ağrı :( bi hafatdır sürekli büyük tuvaletim varmış gibi dolaşıyorum bele baskıdanmış son haftalarda olur dedi tecrübeli anneler...[/QUOTE .!.:
saol canım cevabın için. hiç böle olmamıştım...

peki kızlar gerçek sancıları ve doğumun geldigini nasıl anlicez yaaa.???
ben hiç bişe bilmyom.
şimdi bişeler okuyorum..
mesela yemek yememek gerekiyormuş...

Doktorumu aramadım, ama duş aldım. Hastaneye bi gidelim diyoruz. Sancım yoktu hiç ama panik yaptım ya, ince ince ağrı var gibi ama panikten de olabilir belki. Ya hazır değilim bu kadar erken olmasına :KK53: Bu arada, adet kanı gibi idi. 36+6. günüm yarın ...

Doktorumu aramadım, ama duş aldım. Hastaneye bi gidelim diyoruz. Sancım yoktu hiç ama panik yaptım ya, ince ince ağrı var gibi ama panikten de olabilir belki. Ya hazır değilim bu kadar erken olmasına :KK53: Bu arada, adet kanı gibi idi. 36+6. günüm yarın ...

ay canım yaa
Allah yardımcın olsun...

gerçek sancılarla yalancı sancılar varmış onları oku...

dinlendin mi geçiyo mu
gerci senden nişan gelmiş.
ayyyy bilmiyorum kiiii

Bence kesinlikle hastaneye gitmelisin canım adet kanaması gibi diyorsun Allah korusun ciddi bir şey olmasın git bir görün için rahat olsun

:))) yarın iki doğum daha var demek ki yanlız değilim kan gelen arkadaşın bence suyu bu gece gelir alıntı yapamadım ondan

:)))ya ben bilmiyorum ki nedir ne değildir???
bi saat sürdü şimdi taş gibiyim....

evet ben de kan man da yok...

yok ya ben leyla gibi sinemaya gittim. 3 saat oturdum.ondan ağırdııı gibiiiii:KK37::KK37:

kızlaar şimdi geldim doktordann hemen anlatıorum !!
allahım iyiki doktorumu ve hastanemi değişmişimm!!!:26:yeni doktorumdan çook memnun kaldım çook iyi bilgilendirdi bizi..ama malesef bebeğimizin miyadı dolmuş..:85:suyum azalmış,plezenta yaşlanması başlamış yani bende..nst ye girdim.bebeğin kalp atışları yavaşlamış..biraz da iri bebek olduğu için henüz doğum kanalına girmemiş..:KK50:bebişimiz3.500 kilo olmuş..şoka girdim salak doktor cuma günü 3.100 kilo demişti!!:KK47: normalde 37.hafta bebeğin doğum kanalına girmiş olması lazımmış..ama bizim bebiş biraz hareketsiz ve iri olduğu için henüz girememiş..:93:suni sancı verelim istersen bakalım giricek mi dedi..bende dedim bekleyebildiğimiz kadar bekleyelim...perşembe gününe kadar beklicez..eğer perşembeye kadar doğum kanalına girerse zaten sancıyla gelirsin dedi.ama perşembe de doğum kanalına girmezse sezeryanla alıcaklar mecburen..bebişimin dayanma gücü tükenmiş..:96:sezeryanı hiçç düşünmüodum napıcam bilmiorum ama bebişimi tehlikeye atamam..:KK43:herşeyde vardır bi hayır diyorum..ama eski doktorum bana bunların hiç birini sölememişti ya herşey normal diyodu nst yibile yanlış çekmişler orda!!ona kalsak allah korusun bebişime de bana da bişi olucaktı!!ya nst ye bakıp nasıl söylemez bebek de anormall,k olduğunu yaa...:95:neyse şükür son anda kurtulduk bebişimle..artık perşembeye kadar girer mi doğum kanalına bilemiyorum..nst de sancım da çıkmadı karnımda daha yukarda..napim artık girmezse de sezeryan..tehlikeye atamam bebişimi,durum baya ciddi çünkü..hareketleri de çok azaldı zaten..:85:hergün dinle dedi doktor hareketlerini..:KK14:sizlerin bebişleri girdi mi doğum kanalına kızlar buarada?

allah yüzüne bakmış yine canımda başka doktora gitmişin hayrlısı bebeklerimiz sağ salim gelsinde sezeryan olsun napalım

slm kızlar nasılsınız ben işten ayrılmak zorunda kaldım erken o yüzden giremiyorum evde netim yok beni merak eden arkadaşlara çok tşk ederim tahlil sonuçlarını doktora gösterdim demir anemisi değilmiş boş yere o kadar demir hapı kullanmışım akdeniz anemisinden şüpheleniyor hala ama doğumdan önce akdeniz anemisi için test yapamam kanın zaten çok düşük tehlikeli dedi şimdi tek yaptığımız doğuma kadar b12 ve kanımı yükseltmeye çalışıyoruz eğer ayın 8 ine kadar yükseltemezsek kan takviyesi yapılacak dışardan kan verilecek şimdilik durum böle bekliyorum ve dinleniyoruz kızımla ben biraz geçmişe bakıp geliyim uzun zamandır yokum doğum yapan varmı çok
:KK52::KK52:

sonuçlarının kötü çıkmamasına sevindim canım

Merhaba güzel annişler
hepinize destek olduğunuz için tek tek teşekkürler
Öncelikle yeni doktoruma bayıldım, laf aramızda yakışıklıda kereta :KK1:
herşeyin normal olduğunu soyledi bana , nst ye soktu kordon dolanması duyunca , nst de ne sancı çıktı ne bir problem , usg dede görmedim zaten , kordon dolansaydı boyle güzel çıkmazdı kalp atışları dedi
ayrıca her 5 kadının 3 ünün bebeğinde karşılaşılıyo kordon dolanması dedi ve bu normal doğum yapmamak için bir sebep olamaz dedi
kızım 3300 olmuş boylu kız olucak dedi
çatı muaynemi yaptı , kesinlikle %90 normal yapabillirsin dedi
%10 da doğabilecek problemler olabillir dedi o zaman ben riske atmam dedi
hastane kurallarına göre normal isteyen anneyi ebeler son ana kadar bekletiyolarmış en son artık tam doğacakken bana haber verilir dedi
ve bu bende doğum yapmak istersen gelirim dedi :KK66: :KK66: :KK66:
nasıl mutlu oldum nasıl sevindim anlatamam kızlar çıkışta kızıma bişey aldık oyaladık anca yazabiliyorum
hepimizin gönlüne göre olur inşallah herşey :nazar::nazar:

:KK1::KK1:
benim annem hep gözüme bakıyor diğerlerinin umrunda değil :KK1:
ay desem doğuracak annem :KK1:

hakkında hayırlısı canım
sağlıkla gelsin bebişlerde gerisi teffarruat vala

kız işler kaçmıyor :KK1:
keyfine bak görme tozları , kimsenin rahatı kaçmasın dimi :nazar:

evt doktor önemli gerçekten içine sindiyse ne güzel canım hayırlısı inşallah

23 Haziran perşembe akşamı hafif bir ağrı beni yoklamaya başladı...kabızlık çekiyordum..doğum hiç aklıma bile gelmedi...akşamın ilerleyen saatlerinde doktorum sancılar için hastenede ilaç vermişti onu içtim...gece banyo yaptım belki biraz rahatlarım diye...gecenin ilerleyen saatlerinde tuvaletimi yapmayı başardım..sonra yatağa girdim yattım...gece babam doğum olabilir ağrın çoksa hastaneye gidelim bir baksınlar demişti..adamın içine doğmuş sanki...:nazar::KK1:
gece saat 2 buçuk civarı yatakta bir uyandım suyum patladı birden...hemen çığlık çığlığa eşimi kaldırdım...adam neye uğradığını şaşırdı...oda hemen annemleri kaldırdı...hep birlikte arabaya bindik jet hızıyla hastaneye uçurdu eşim beni..arabada annem ve babam bana habire telkin veriyordu..ben sancı geldikçe çığlık atıyordum...hastaneye yaklaşınca birde yol çalışması çıkmazmı karşımıza eşim ara sokaklara daldı gecenin 3 ünde...:nazar::KK1: öyle böyle hastaneye yetiştik...yolda doğum ebesini aradım ...ben hastaneye geliyorum suyum patladı dedim...oda öbür ebeye haber vermiş...kapıda tekerlekli sandelye beni bekliyordu...neyse arabadan indim...sandalyeyle hemen yukarı çıkardılar....bu arada suyum habire gidiyordu...neyse ebe beni hemen nts bağladı..bak endişe etme bebeğin kalp aşını sana dinletecem dedi...ama beni almış telaş...ilk doğumya su gidince çocuğa bişey olcak sandım...suyu patlayıp bir gün bekleyen gebeler var dedi ebe...ben şok oldum..bu arada sancılar sıklaştı...öbür doğum ebeside geldi hastaneye...oda doktoru aradı..kendi doktorum izindeydi...başka doğum doktorunu aradılar...sonra ebe alttan muayene etti..ben hasteneye inlettim tabi...zaten iki hafta öncesinde 3cm açıklık vardı...8 cm olmuş açıklık...ebe doğum başlamış dedi...hemen ameliyat haneye aldılar beni...bu arada ebe tekrar muayene etti..ben çığlık çığlığaydım...dışarda annem çığlıklarıma dayanamamış kadın bayılmanın eşiğine gelmiş..tansiyonu falan fırlamış..annelik işte...sonra doktor geldi...beni doğum koltuğuna yatırdılar...doktora beni kurtarın hocam dediğimi hatırlıyorum...oda bize yardım edersen herşey güzel olacak dedi...sancı gelince ıkın dedi..bende ıkındım doktor karnıma bastırdı buse doğdu...

işte böyle bizim hikayemiz..buse ağlamaya başladı...devamı duygusal anlar işte canlarım...

:KK16: tekrar hayrlı olsun canım

slm kızlarrrrrrr:KK3:
hiç girmeye fırsatım olmuyo bende 1 temmuz cuma sabah saat: 9.30 da spinal yöntemle dogum yaptım şimdi kuzumla alışmaya calışıyoruz birbirimize rabbim sizede hayırlı dogumlar nasip etsin inşşş :KK19: :nazar: :emir_bebek: :KK19:

meloşumm sanada hayrlı olsunn tekrar :KK19:

kızlar ben de bugün doktora gittim, 21 ine saat 10a randevu verdi doktor. şimdiden bebek 3250ymiş. :nazar::KK49::nazar:

az kalmış sennde hayrlısıyla alırsın inşallah kucağına canım

kızlarrr

bugün doktor kontrolümüz vardı bebeğim doğum kanalına girmiş o yüzden kilosunu ölçemedi doktor sinir oldum... ne olacak bizim halimiz bilmem bi normal diyorum bi sezeryan diyorum iyice sersemledim... doktorda bile 2 kere fikir değiştirdim..

bende çok kararsızdım taki doktorum bugün sezeryan yapmam diyinceye kadar :KK52:

:))) yarın iki doğum daha var demek ki yanlız değilim kan gelen arkadaşın bence suyu bu gece gelir alıntı yapamadım ondan

sennde yarın doğumun var herlde canım güzel haberlerini alırız inşallah

Son düzenleme:
Geçmişi tam okuyamadım ama Beydanın yazdıklarını akşam okumuştum. Yeni Dr unu beğenmene sevindim. Nst için bana 120 nin altına düşerse hemen doğuma alınırsın demişlerdi. Ayrıca sancılarda yükselen bir eğri şeklinde ve siyah çizgiler sıklaşıp kalınlaşarak gösteriyormuş kendini.
Normale kendini hazırlamıştın inş. normal yapabilirsin. İlk doğumumda bende normali bekledim. 40. haftamda iri bebek olduğu anlaşıldığı için ve hiç sancım,açılmam falanda olmadığı için 40+1 de oğlum 4600 doğdu. Senin suyunun azalma oranı nedir bilmiyorum ama fazla önemli miktarda olsa hemen sezeryana alırdı demekki değil. biraz daha bekle istersen. Yinede sezeryan olursa dünyanın sonu değil. 1. gün akşam ayaklandım. sadce dikiş yerleri yüzünden hastanedki ayarlanabilen yatakları evde çok aradım. ilk hafta yatıp kalkmak zor oldu benim için. Ben ağrı kesici içmeyi sevmediğimden onunda etkisi var tabi. spinal anesteziydi 2 sezeryanımda 4. ve 5. günler müthiş başağrılarım oldu. ağrı kesici bile içtim hatta nescafe bile ama faydası olmadı.6. gün sabah uyandığımda hiç bir ağrım yoktu. Anestezi dr u epidurali tavsiye etmedi. Bazen uyuşma bile olamayabiliyomuş. Bazı yerlerde bende okumuştum şikayetleri. Birazda o yüzden epiduralden vazgeçtim. başağrısını bilmeme rağmen spinali tercih ettim. Ondada kesecekleri duygusundan korkarak bişey görmüyosunuz ama ben daha önce çok izlediğim için korktum beni uyutun dedim. ama genel anestezi gibi olmadığı için dikişlerim atılır atılmaz uyandırdılar.odama gidincede oğlum geldi ve hemen sütümde vardı emdi bebiş. 37. haftamda ve sezeryan olmama rağmen süt sıkıntısı olmadı.Sizinde olmayacak inş. Birde benim ilk sezeryanım çok daha rahattı. bu 2. olduğu için ağrılarım falan daha çok oldu ve kilolarımda kaldı maalesef. sanırım yavaş yavaş gidecek:KK43: Ama ilkinde eve döndüğümde kimse doğum yaptığıma inanmayacak kadar zayıflamıştım. göbek falanda yoktu. şu an kilolarıma çok sinir oluyorum. kavitasyona güvenmiştim. oda 6 ay olsun sonra gel dediler ya üff:KK14:

kilolarını öyle yada böyle verirsin canım takma kafana..ayağa kalkıp kendine gelebilmen daha önemli..beni en çok tedirgin eden sezeryan sonrası kalkabilmem,kendime gelebilmem bebeğimle ilgilenebilmem..ve 20 kilo aldığım için kilolarımdan kurtulabilmem de tabiki takıntılarım arasında..dr perşembeye kadar bekleyelim sonra nst ye bakıcaz ona göre karar veririz dedi..ben bekleyebildiğimiz kadar bekleyelim dedim normal doğum için..ama olmıcaksa da bebeişi tehlikeye atamam napalım..ben de beklemiyodum böyle bi sonuç ama kısmet..bebeğim çok hareketsiz ve kilolu olduğu olduğu için kafaso doğum kanalına girmemiş..bu hafta girer mi bilemiyorum..bakalım artık hayırlısı..ben artık bişey düşünemiyorum..ama sezeryan kabusumu nasıl yenicem onu da bilmiyorum..yavaş yavaş alıştırıcam kendimi artık..bende sezeryan olursam beni uyutmalarını tercih ederim sanırım..bakalım dr umla konuşucam..epidural olursam da çok ii bir anestezist olması lazım..ona da bakıcaz artık..:KK50:

MELİKE_ECESU

şimdı cekılıs ve kampayalarda gordum profılını
dogum yapmıs
bebegını saglıklan kucagına almıssın
senı tbr edıyorum
rabbm analı babalı saglıklı ımanlı bırsekılde buyutmeyı nasp eylesın ınsallah....

Heyecandan uyuyamıyorum kalkıp kalkıp bi yerleri siliyorum...Bana dua edin lütfen sorunsuz sağlıklı bir bebeğim olsun sütüm gelsin çok ağrım olmasın...Göbeğimde hemen insin:)))

Heyecandan uyuyamıyorum kalkıp kalkıp bi yerleri siliyorum...Bana dua edin lütfen sorunsuz sağlıklı bir bebeğim olsun sütüm gelsin çok ağrım olmasın...Göbeğimde hemen insin:)))

merhaba kızlar.dün doktora gittik. 3250 gr olmuş bebişim:nazar: cuma günü çatı muayenesi yapcakmış. tırsıom birass

regl sancıları gibi sancılarım var. bu neyin alameti? doğuma ne kadar zamanım olduğunu gösteren bir işaret mi bu?

X