2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

selam arkadaşlar dün doktroda randevum vardı ve canım çok sıkıldı,,,çatı muaynesi oldum aslına bakarsanız kolay geçti canım hiç acımadı ne ay dedim ne uf dedim ama haliyle ilk başta sıktım kendimi sonuçta hayatımda ilk kez yaptırdığım bişey utangaçlık da var doktorda ooo sen böyle yaparsan nasıl doğurcan bi de normal istiyorum diyosun dedi evet dedim normal çok istiorum dedim istiosun ama böyle olmaz dedi ve moralim yerle bir oldu..odaya geçtiğimizde eşime de dedi hiç hazır değil falan haftaya bi daha bakalım dedi doğurmazsam eğer ,..bana göre çok güzel geçti başta biraz sıktım sadece doktor sezeryana mı yönlendirmeye çalışıo yoksa yüreklendirmeye mi çalışıo anlayamadım neyse bütün günüm ağlamakla geçti :KK43: paylaşmak istedim...

Bence doktor seni yüreklendirmeye çalışmış. Haftaya daha cesur çık karşısına canım. ÇAtı muayenesi tatsız bi şey tabi, senin de canını sıkmış. Ama alışmaktan başa bir çaremiz yok. Sen içini ferah tut, inşallah sağlıkla normal doğumunu yapacaksın

Bence doktor seni yüreklendirmeye çalışmış. Haftaya daha cesur çık karşısına canım. ÇAtı muayenesi tatsız bi şey tabi, senin de canını sıkmış. Ama alışmaktan başa bir çaremiz yok. Sen içini ferah tut, inşallah sağlıkla normal doğumunu yapacaksın

teşekkür ederim cnm birden öyle deyince üzüldüm yani beklediğim gbi de değildi muayne olayı çok rahattı ama kendimi en kötüsüne alıştırmışştım haftaya daha kolay olacaktır eminm çünkü biliyorum artık ne olduğunu ,,,

selam arkadaşlar dün doktroda randevum vardı ve canım çok sıkıldı,,,çatı muaynesi oldum aslına bakarsanız kolay geçti canım hiç acımadı ne ay dedim ne uf dedim ama haliyle ilk başta sıktım kendimi sonuçta hayatımda ilk kez yaptırdığım bişey utangaçlık da var doktorda ooo sen böyle yaparsan nasıl doğurcan bi de normal istiyorum diyosun dedi evet dedim normal çok istiorum dedim istiosun ama böyle olmaz dedi ve moralim yerle bir oldu..odaya geçtiğimizde eşime de dedi hiç hazır değil falan haftaya bi daha bakalım dedi doğurmazsam eğer ,..bana göre çok güzel geçti başta biraz sıktım sadece doktor sezeryana mı yönlendirmeye çalışıo yoksa yüreklendirmeye mi çalışıo anlayamadım neyse bütün günüm ağlamakla geçti :KK43: paylaşmak istedim...

Geçen de bir arkadaşım geldi epidural olacağımı söyleyince sakın olma filan dedi..Ameliyatta üstünü örtmedikleri için kendini çok kötü hissetmiş çırılçıplaktım o düşünceyi kafamdan atamıyorum diyor kadın travma yaşamış resmen acı umurumda değildi o psikoloji beni mahvetti diyor.İkincisini sırf o yüzden genel anesteziyle olmuş acı daha fazla olsa da içim rahattı diye anlattı.Bazısı böyle konularda hassas oluyor.Keşke bayan bi doktor tercih etseydin canım belki senin için daha kolay olurdu.Doktorun yaklaşımı da pek hoş olmamış daha çok ürkütmüş seni.Bir dahakine o esnada farklı şeyler düşünmeye çalış duruma odaklanma zaten ikincide üçüncüde aynı hissetmiyorsun daha kolay geliyor sıkma sen canını...:KK34:

Diğer yerden de yazmıştım, buradanda yazayım.
Doktorunuz tavrı bana çok saçma geldi. Ben de geçen hafta çatı muayenesi oldum ve size benzer duygular yaşadım, çok ta zor geçmedi, ama insan tuhaf oluyor sonuçta.
Doktorumun tavrı hiçte sizin ki gibi değildi, hatta ben sezeryan mı olsa acaba dediğimde, korkuyor olabilirsin ama normal düşün demişti bana.
Doğuma hazırlık diye birşey de nasıl olur bilmiyorum, sonuçta ilk doğum, insan başına ne gelecek bilmiyor ki, yaşayınca göreceğiz artık. Çatı muayenesinde yaşadığınız şeyler gayet normal bence. Ciddi bir durum olmadığı sürece siz normal doğumdan vazgeçmeyin bence.
Sağlıkla, kolaylıkla kucağınıza almak nasip etsin Rabbim inş.

Geçen de bir arkadaşım geldi epidural olacağımı söyleyince sakın olma filan dedi..Ameliyatta üstünü örtmedikleri için kendini çok kötü hissetmiş çırılçıplaktım o düşünceyi kafamdan atamıyorum diyor kadın travma yaşamış resmen acı umurumda değildi o psikoloji beni mahvetti diyor.İkincisini sırf o yüzden genel anesteziyle olmuş acı daha fazla olsa da içim rahattı diye anlattı.Bazısı böyle konularda hassas oluyor.Keşke bayan bi doktor tercih etseydin canım belki senin için daha kolay olurdu.Doktorun yaklaşımı da pek hoş olmamış daha çok ürkütmüş seni.Bir dahakine o esnada farklı şeyler düşünmeye çalış duruma odaklanma zaten ikincide üçüncüde aynı hissetmiyorsun daha kolay geliyor sıkma sen canını...:KK34:

doktorun bi sorunu vardı heralde falan diye düşünmeye çalışıyorum da para veriyoruz sonuçta daha dikkatli olması lazım dimi ,,,çok abarttı gereksiz yere kızdı düşünmemeye çalışıcam napayım artık

magnezyum kullanmıyormusun fıstık
içemiyorsan bol süt içmelisin

artık içicem valla gece çok kötü oldum kan değerimde çok düşük çıktı 8,11 çıktı çok moralim bozuldu:KK59::KK59: bu arada akşam eşimin kucğaında bu bedenle uyuya kalmışım tv izlerken sabah diyorki kızım gene maşallahı vardı attı da attı kıyamadım uyandrmadım diyo ismimiz gene değişti bakalım kaç defa daha değişecek EFSA diyoruz anlamı:GÜZEL BEREKETLİ KADIN DEMEKMİŞ

selam hanımlar nasılsınız
herkes tek tek almış beb,işleri kucağına biz kaldık sanırım
ayın 1 ınde muayne oldum herşey normal di
çatı muaynesını küçük ellı bı ebe yaptı :) çok kolaydı dıyemıcem ama
henuz başı yola gelmemiiş ama çatı normal için musait dedi
beklıyoruz bakalım
ama hareketlerınde yavaşlama yok hala çok hareketlı oğlum
bırde aşırı derece şişim ayaklarım ve ellerım
ellerimi yumruk yapamıyorum sıkamıyorum yanı çok acıyo bu şişlik nası geçcek bilmıyorum
siz de çok şişmisınız napıyosunuz bunun için

beklıyoruz bakalım
ellerimi yumruk yapamıyorum sıkamıyorum yanı çok acıyo bu şişlik nası geçcek bilmıyorum

Merhaba canım, ben daha çatı muayenemi yaptırmadım. Herhalde doktor acele etmek istemiyor. Seninkinin iyi geçmesine sevindimm.
Benim de oğlum çok hareketli, yerinde rahat galiba :))))
Benim de el ve ayaklarımda şişlikler çok kötüydü. Şimdi ellerim normale indi ama bacak ve ayaklarımda eskisi ile kıyaslanamaz ama gene de şişlik var. Sana yaptıklarımı yazayım: bol su içiyorum, yemeklerde tuzu kestim ve en büyük etki peynir olarak her zaman yediğim peyniri bırakarak dil peynirine geçmemle oldu. Migrostan alıyorum, açık reyondan. Ama bazen kapalı aldığım da oluyor. Tavsiye ederim

selam fıstıklar napıyosunuz? ben saat 2buçuk gibi doktora gitcem önce nst sonra muayene. malum kendi doktorum yok diğer hanıma muayene olcam. çatı muayeneni ben yaparım diyodu doktorum ama o gelene kadar.... bakalım hakkımızda hayırlısı. bu arada fıstığım çok hareketli bugünlerde o hareket ettikçe çıkacakmış gibi hissediyorum..

Kızlar ben kızımla kavuşmaya gidiyorum dua edin bana bol bol duaya ihtiyacım var....Saat 1 ile 2 arası kavuşacağım kızıma ...

oy canım benim inş hayırlısıyla kavuşursun dualarımız seninle...

canım facete yazdım. çok takma kafana hepimiz yaşıyoruz bunları kimse rahat olmak durumda değil utanmamız normal. doktorun belki ters psikoloji yapmıştır bilemiyorum.
artık içicem valla gece çok kötü oldum kan değerimde çok düşük çıktı 8,11 çıktı çok moralim bozuldu:KK59::KK59: bu arada akşam eşimin kucğaında bu bedenle uyuya kalmışım tv izlerken sabah diyorki kızım gene maşallahı vardı attı da attı kıyamadım uyandrmadım diyo ismimiz gene değişti bakalım kaç defa daha değişecek EFSA diyoruz anlamı:GÜZEL BEREKETLİ KADIN DEMEKMİŞ

geçmiş olsun canım dikkat et. güzel isim seçmişsiniz hayırlısı :)

beklıyoruz bakalım

canım şişlik hepimizde var, çok yorulmamak tuzlu yememek, suyu bol tüketmet çare olmasada hafifletiyor.

ayy kızlar sezeryan olanları okumaktan gına geldi vala..:KK50:napim kendimi alıştırmak için araştırma yapıyorum netten bol bol..:26:
bi de doğum kanalına girmemiş bebişleri okuyorum..kilolu bebişlerin son haftada girmesi zormuş,girse bile sıkışma riski varmış kanalda..sanırım benm bebiş de giremez artık..nese perşembeye kadar beklicem artık..:KK31:
plesenta yaşlanması suyunun azalması cidden çook önemli ve tehlikeli bi sorunmuş..benm suyum azaldığı için ondan da tırsıyorum çok..ama neye göre bu suyu ölçüyolar anlayabilmiş değilim...perşembe günü ebe gelicek dr a benimle..tekrar ölçücekler bakalım suyunda azalma varmı..
bebiş hareketleri de ; 60 a düşerse ciddi tehlike varmış..benimki 150 lerde bazen aşağı düşüyo ama zikzaklar hiç yok gibi bişi..yani normal bebişlerde hareket ettikçe kalp atışı yükseliyo 160 lara filan vuruyo..benimki çok kötü değil ama iyi de sayılmazmış..perşembe nst ye giricem tekrar onu da o zaman öğrenicem artık..bu arada nst yi kaç dak çektikleri de önemlimiş..yarım saat dinlemeleri gerekiyomuş nst de..eğer bebek hareketleri azsa şeker takviyesi yapıp tekrar bakıyolarmış..beni 20 dak dinlediler ama şeker takviyesi filan yapılmadı...
suni sancı olayı da baya karışık..bebeim doum kanalına girmediği için,bende hiç açılma olmadığı için,kalp atışları da düşük olduğu için ve de suyum azaldığı için suni sancı almayı düşünmüyorum..bebeğimi riske atamam..ama açılma varsa,kalp atışları normalse ve suyu da iyiyse suni sancı doğumu kolaylaştırıyomuş..
işte ebenin yaptığı açıklamalar ve benim araştırmalarım..bunlar kaba taslak şeyler işte..hayırlısı bakalım 2 gün daha sabredicem..çok stresli ama napalım..:26:

ayy kızlar sezeryan olanları okumaktan gına geldi vala..:KK50:napim kendimi alıştırmak için araştırma yapıyorum netten bol bol..:26:
bi de doğum kanalına girmemiş bebişleri okuyorum..kilolu bebişlerin son haftada girmesi zormuş,girse bile sıkışma riski varmış kanalda..sanırım benm bebiş de giremez artık..nese perşembeye kadar beklicem artık..:KK31:
plesenta yaşlanması suyunun azalması cidden çook önemli ve tehlikeli bi sorunmuş..benm suyum azaldığı için ondan da tırsıyorum çok..ama neye göre bu suyu ölçüyolar anlayabilmiş değilim...perşembe günü ebe gelicek dr a benimle..tekrar ölçücekler bakalım suyunda azalma varmı..
bebiş hareketleri de ; 60 a düşerse ciddi tehlike varmış..benimki 150 lerde bazen aşağı düşüyo ama zikzaklar hiç yok gibi bişi..yani normal bebişlerde hareket ettikçe kalp atışı yükseliyo 160 lara filan vuruyo..benimki çok kötü değil ama iyi de sayılmazmış..perşembe nst ye giricem tekrar onu da o zaman öğrenicem artık..bu arada nst yi kaç dak çektikleri de önemlimiş..yarım saat dinlemeleri gerekiyomuş nst de..eğer bebek hareketleri azsa şeker takviyesi yapıp tekrar bakıyolarmış..beni 20 dak dinlediler ama şeker takviyesi filan yapılmadı...
suni sancı olayı da baya karışık..bebeim doum kanalına girmediği için,bende hiç açılma olmadığı için,kalp atışları da düşük olduğu için ve de suyum azaldığı için suni sancı almayı düşünmüyorum..bebeğimi riske atamam..ama açılma varsa,kalp atışları normalse ve suyu da iyiyse suni sancı doğumu kolaylaştırıyomuş..
işte ebenin yaptığı açıklamalar ve benim araştırmalarım..bunlar kaba taslak şeyler işte..hayırlısı bakalım 2 gün daha sabredicem..çok stresli ama napalım..:26:

canım üzme kendini. bunda da vardır bi hayır. illa normal olacak diye bişey yok ki. bebeğin ve senin için hayırlısı neyse o olsun artık.

doktorun bi sorunu vardı heralde falan diye düşünmeye çalışıyorum da para veriyoruz sonuçta daha dikkatli olması lazım dimi ,,,çok abarttı gereksiz yere kızdı düşünmemeye çalışıcam napayım artık
Evet canım saçmalamış biraz ama para vermesen bile öyle davranmaya hakkı yok valla bazı sağlık çalışanlarında en ufak bi yanlış tutum görsem ben azarlıyorum susuyolar bu sefer.Başka bi iş değil ki bu insanlar zaten sana geldiklerinde hassas oluyor en zayıf anlarında geliyorlar.Bir de sen öyle davranınca zaten...Bir dahakine öyle davranırsa sen de benim böyle davranmam normal ama sizin böyle davranmanız anormal de anlasın tutumunun yanlışlığını ay sinirlendim bak şimdi:KK19::KK47::KK47:
Demirini ihmal etme canım kanını şu andan sonra pekmez filan çok yükseltmez ilacını düzgün al.İsminin anlamı çok güzelmiş hayırlı olsun canım..
beklıyoruz bakalım

Ben de şişim ama sizin kadar değil suyu ihmal etme canım günde 3 litre iç tuzu da azalt faydasını görürsün...

İyi bir doktor buldun sonunda sevindim canım inşallah her şey istediğin gibi olur...

:KK43:Ne güzel bir hikaye...:KK43:Benim de normal doğurasım geldi o heyecan telaş ne güzeldir..:KK69:Allah kızınla ailene uzun sağlıklı bir ömür nasip etsin canım...:KK71:

Dikkat et bi bakalım kasılman filan var mı..:26:Olmadı doktorunu ararsın..
amin bitanem...inşallah sende sağlıkla istediğin gibi güzel bir doğum yaparsın vuslatcım...darısı başına olsun inşallah gülüm...:nazar::KK19:
allah yüzüne bakmış yine canımda başka doktora gitmişin hayrlısı bebeklerimiz sağ salim gelsinde sezeryan olsun napalım

sonuçlarının kötü çıkmamasına sevindim canım

evt doktor önemli gerçekten içine sindiyse ne güzel canım hayırlısı inşallah

:KK16: tekrar hayrlı olsun canım

meloşumm sanada hayrlı olsunn tekrar :KK19:

az kalmış sennde hayrlısıyla alırsın inşallah kucağına canım

bende çok kararsızdım taki doktorum bugün sezeryan yapmam diyinceye kadar :KK52:

sennde yarın doğumun var herlde canım güzel haberlerini alırız inşallah
saol bitanem...darısı başına olsun ladyyycim..:nazar::KK19::KK19:

kızlar bu sabah hafif bi leke vardı bende kahverengimsi... dün gecede nefesimi kesecek gibi bi sancım oldu 10-15 sn. sonra geçti dahada olmadı.. perşembe günümüz doluyor ve ben yarın doktor kontrolüne gidicem fakat benim doktorum izinde.. herhangi bi doktora gideyim diyorum.. sizce gelen leke ne anlama geliyor.. :?

kızlar bu sabah hafif bi leke vardı bende kahverengimsi... dün gecede nefesimi kesecek gibi bi sancım oldu 10-15 sn. sonra geçti dahada olmadı.. perşembe günümüz doluyor ve ben yarın doktor kontrolüne gidicem fakat benim doktorum izinde.. herhangi bi doktora gideyim diyorum.. sizce gelen leke ne anlama geliyor.. :?

tecrübesizim ama sanırım doğum çok yakın demek oluyo canım (1-2 gün gibi) Allah yardımcın olsun,,,

kızlaaaaaar merhabaaa ben daha doğurmadım:82: dün gittim sancım 35-40arasıydı doktorum aktif sancın yok dedi çatı muayenesi yapmadı sancı yokken açılman olmaz dedi perşembe sabahı gel dedi bakalım o zamana sancım gelmiş olacak mı:KK51:
bugün öğlen belimin sol tarafına acayip bi ağrı saplandı uzun süre devam etti ağladım acıdan doktorumu arayıp sordum doğum sancısı mı diye doğum sancısı değil ama habercisi dedi doğumdan 2-3gün öncesinde olur dedi,perşembe günü ne olacak bakalım.ayyyy kızlar sancım gelsin gelsin diyordum bugün belimin ağrısına ağladım resmen canım çok acıdı o kadar güzel birşey değilmiş bu ağrı:KK37::KK37::KK53::KK53:

slm kızlarrrr
bisss deldikk teyzeleriii

bende 27 haziran pazartesi günü saat 10:30 da genel anestezi ile kızıma kavuştum elhamdülillah...sizlerede hikayemi yazmaya geldiimm
27sinde olacağını tahmin ediyordum ama perşembe günü dra gittiğimde drdan duyunca iyicene bi tuhaf oldum bütün akşam ağladım oğlum ne olacak diyee hala o anımı düşününce gözlerim doluyoo...
neyse o 4 gün öle zor geçti ki kızlar anlatamam.psikolojim baya bi çöküktüü..
neyse pazartesi günü sabah kalktım son hazırlıklarımı yaptım oğlum babannesinde yengesiyle kalacaktı onu dedesi almaya geldi..götürdüler..en zor anlarımdan biriydişimdi bile göz yaşlarıma engel olamıyorumsonrada kayınpederim ve kayınvalidem geldiler eşim ben beraberce hastaneye gittik.hastanede annem babam ve kardeşim bizi bekliyolarmış.. yatış işlemleri yapıldı. odamıza geçtik hemşireler geldi üstümü falan giydirdiler.test için kan alırken tansiyonum düştü baygınlık gibi bişey geçirdim..
biraz kendime gelmeye başlayınca gene aldılar..ben epidural istiyodum anestezi uzmanı geldi bu durumda yapılamayacağını daha kötü olabileceğimi söyledi geneli kabul ettik..snra geldiler hasta bakıcılar ameliyata çıkış dışardakilerle vedalaşma....
ameliyathaneye girdik ama ben heyecandan korkudan titriyorum ordada hazırlıklar yapıldı biraz hemşirelerle sohbet ve hazırmısın dediler hazırım dedim ve uyudum.....
sonra şerife hanım şerife hanım aç gözünü diye hemşirelerin sesini duydum boğazımı narkoz tıkadı nefessiz kaldım biraz konuşamıyorum falan snra işaretlerimden anladılar hemen oksijen taktılar nefesim açıldı çok şkr...ama çok felaket ağrım vardı..odaya aldılar ben odama gelene kadar kızım gelmiş beni bekliyomuşhemen bi ağrı kesici yaptılar..ondan snra biraz iyi hissettim.kızımı emzirmeye çalıştılar... tebrikler falan eşim oğlumu aldı geldi kardeşiyle tanıştılar
akşam 5 gibi ayağa kaldırdılar baya bi zor oldu bi 5 dk yürüdükten snra yatağıma yatırdılar çorba falan yedim..
2 gün kalıp çarşamba sabahı çıkıcaktık ama kızımın sarılığı çıkmış ve doktorumuz küveze girmesi gerektiğini söyledi..
küvezi odamıza getirebileceğimizi söyledi getirdiler o iyi oldu.1 gecede öyle kaldık..perşembe günü evimize geldik..şimdide yeni hayatımıza alışmaya çalışıyoruz kardeşliğe alışmaya çalışıyoruz...bugün tekrar sarılığı ölçüldü oda düşmüş çok şkr...
bana gelince eve geldiğimiz gün hamile kaldığım kiloya düşmüştüm bugün tartıldım 1 kilo daha gitmiş....emzirmeye çalışıyorum günde 3 4 lt su içiyorum ilk başlarda zorlandık ama şimdilerde biraz daha iyiyiz...hemen süt gelmedi..aklınızda bulunsun süt gelmiyo diye bırakmayın bol bol su en çok sütü o yapıyo..dr sütün %80ni su dedi bende dinliyorumm....
kızım 3kilo 140 gr 49 cm doğdu...
şimdi uyuyor bunu yazabilmek için 3 kez başından kalktım
allah herkesi selamet yavrusuna kavuştursun inş...

bis fırsat buldukca geliriz...şimdilik bu kadar

canım hayırlı olsun bebişin,hangi hastanede doğum yaptın merak ettim?

X