2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

bütün anneler uyumuş anlaşılan kaşıntıma büyük oranda çözüm buldum arkadaşlar balmandol diye bir yağ var 2 gun önce onu kullandım kaşıntım bayağı hafifledi..Banyodan sonra her yerimi yağladım yedire yedire çıkarken de sadece su tuttum yağlı kaldım yani 2 gundur kaşıntım yarı yarıya azaldı kaşıntısı olanlar denesin çok rahatlatıyor

bütün anneler uyumuş anlaşılan kaşıntıma büyük oranda çözüm buldum arkadaşlar balmandol diye bir yağ var 2 gun önce onu kullandım kaşıntım bayağı hafifledi..Banyodan sonra her yerimi yağladım yedire yedire çıkarken de sadece su tuttum yağlı kaldım yani 2 gundur kaşıntım yarı yarıya azaldı kaşıntısı olanlar denesin çok rahatlatıyor
geçen bir öğretmen arkadaş hamilelik döneminde çok kaşındığını
ve doktorun vurduğu bir iğneyle (adını hatırlamıyor)
sorunun 1 günde geçtiğini anlattı..

off ne güzel yattım,tam dalıyodum uykuya, eşim yatarken uyandım bi daha da uyuyamadım
zombi gibi geziyorum işte şimdi de..

zaten bugün doktorum hakkında bişeyler daha duydum..canım sıkıldı iyice..

Akşamüstü biraz yürüyelim dedik
bikaç ay önce doğum yapan bi arkadaş da eşiyle geziyodu karşılaştık
doğuma ne kadar var diye sorunca

19'unda ama doktor 14'ünde suni sancıyla alalım diyo dedim
doktorlarımız aynı bu arada
ikisi biden "sakın" dediler

aynı şeyleri onlara da söylemiş
bunlar da kabul etmiş, sabah 9'dan öğleden sonra 3'e kadar açılma olmamış suni sancıda
zaten bebek de büyük, sezeryana alalım deyip
hemen sezeryana almış..

Onların söylemesine göre bana bu teklif ettiği şey, sezeryanın ön adımıymış..
of inanmak istemiyorum ya,
göz göre göre o kadar da eziyet edilir mi bi insana?

"zaten doğumhaneyi, odaları ve ortamı görseniz bir dakka durmazsınız" dediler..
direk samsuna gidin ne işiniz var burda dediler
bir de onların doğum yaptığı dönem doğan bebeklerin hepsi enfeksiyon kapmış, hiç hijyenik değilmiş ortam..

kayınvalidem orda oturuyor ama bu saatten sonra samsunda beni kabul eder mi doktorlar?
yol 2 saat sürüyor, yolculuk yapmam sakıncalı olmaz mı
aman ne bileyim, kafam allak bullak oldu iyice..
ben vazgeçtim doğurmaktan kızlar, alıştım zaten hamileliğe, böyle gezerim artık kaplumbağa gibi..:KK53:

Kizcelerim gunaydin :KK71:Moralim sifir basladim gune. Kizim sabah 5'ten 10'a dek uyumadi, sagolsun mizmiz degil, sadece ilgilenmek gerekiyor tabii uyumayinca. Moralim ona bozuk degil de, anlayissiz kocama bozuk. Onun icin hic bir sey degismedi. istedigi saatte uyuyor istedigi saatte uyaniyor. Oglumda da hic kaldirmadim, calistirmadim esimi ben, kizimda da yapmiyorum. Ama bazen deli oluyorum hissizligine. Evde yardimcim var hafta ici, tamam diyorum bana bunu vermeyebilirdi de,temizlik vs. yapmiyorum neticede. O yuzden de uzerine gitmiyorum ama ben rica etmezsem elini hicbir seye atmiyor. Sabah kahvaltida oglum yemek yemek istemedi, o da ugrasmak yerine bagirip cagirip odasina gondermekle cozumu ariyor. ben zaten cok sinirliyim uykusuzluktan, yorgunluktan,istedigimde disari cikamamaktan, gurbette olmaktan.. Ortaligi sakinlestirecegi yerde benim daha cok gerilmem sebep oluyor. Tum bunlari gectim, en ufak bir iltifat, bir opucuk, bir omuz oksama da alamiyorum. O kadar ugrasiyorum, evim derli toplu, her daim pastam boregim yemegim hazir, lohusa halime ragmen makyajim etksik degil, ustum basim duzgun.. Tek bir kelime etmiyor yaa... Bugun ilk defa yemege cikacaktik kizi da alip, simdi hic cikasim yok. Sorup duruyor moralin niye bozuk diye, yorgunum diyorum. Biliyorum soylesem, dert yansam cingar cikar sonu kavga ile biter. Asla kabul etmez eksikliklerini, ona gore hep herseyin en iyisini yapiyordur kendine gore zaten. Sabah kahvalti masasindan aglaya zirlaya firladim, umru degil. Biraz once gelmis, oglani ozur diletiyor benden. Kiyamam ben yavruma ben ona uzulmemistim ki.. Ama gel gor ki ona bunu anlatamam yoksa bir hafta surat yapar huzurumu kacirir. :KK43:

slm kızlarrrr
bisss deldikk teyzeleriii

bende 27 haziran pazartesi günü saat 10:30 da genel anestezi ile kızıma kavuştum elhamdülillah...sizlerede hikayemi yazmaya geldiimm
27sinde olacağını tahmin ediyordum ama perşembe günü dra gittiğimde drdan duyunca iyicene bi tuhaf oldum bütün akşam ağladım oğlum ne olacak diyee hala o anımı düşününce gözlerim doluyoo...
neyse o 4 gün öle zor geçti ki kızlar anlatamam.psikolojim baya bi çöküktüü..
neyse pazartesi günü sabah kalktım son hazırlıklarımı yaptım oğlum babannesinde yengesiyle kalacaktı onu dedesi almaya geldi..götürdüler..en zor anlarımdan biriydişimdi bile göz yaşlarıma engel olamıyorumsonrada kayınpederim ve kayınvalidem geldiler eşim ben beraberce hastaneye gittik.hastanede annem babam ve kardeşim bizi bekliyolarmış.. yatış işlemleri yapıldı. odamıza geçtik hemşireler geldi üstümü falan giydirdiler.test için kan alırken tansiyonum düştü baygınlık gibi bişey geçirdim..
biraz kendime gelmeye başlayınca gene aldılar..ben epidural istiyodum anestezi uzmanı geldi bu durumda yapılamayacağını daha kötü olabileceğimi söyledi geneli kabul ettik..snra geldiler hasta bakıcılar ameliyata çıkış dışardakilerle vedalaşma....
ameliyathaneye girdik ama ben heyecandan korkudan titriyorum ordada hazırlıklar yapıldı biraz hemşirelerle sohbet ve hazırmısın dediler hazırım dedim ve uyudum.....
sonra şerife hanım şerife hanım aç gözünü diye hemşirelerin sesini duydum boğazımı narkoz tıkadı nefessiz kaldım biraz konuşamıyorum falan snra işaretlerimden anladılar hemen oksijen taktılar nefesim açıldı çok şkr...ama çok felaket ağrım vardı..odaya aldılar ben odama gelene kadar kızım gelmiş beni bekliyomuşhemen bi ağrı kesici yaptılar..ondan snra biraz iyi hissettim.kızımı emzirmeye çalıştılar... tebrikler falan eşim oğlumu aldı geldi kardeşiyle tanıştılar
akşam 5 gibi ayağa kaldırdılar baya bi zor oldu bi 5 dk yürüdükten snra yatağıma yatırdılar çorba falan yedim..
2 gün kalıp çarşamba sabahı çıkıcaktık ama kızımın sarılığı çıkmış ve doktorumuz küveze girmesi gerektiğini söyledi..
küvezi odamıza getirebileceğimizi söyledi getirdiler o iyi oldu.1 gecede öyle kaldık..perşembe günü evimize geldik..şimdide yeni hayatımıza alışmaya çalışıyoruz kardeşliğe alışmaya çalışıyoruz...bugün tekrar sarılığı ölçüldü oda düşmüş çok şkr...
bana gelince eve geldiğimiz gün hamile kaldığım kiloya düşmüştüm bugün tartıldım 1 kilo daha gitmiş....emzirmeye çalışıyorum günde 3 4 lt su içiyorum ilk başlarda zorlandık ama şimdilerde biraz daha iyiyiz...hemen süt gelmedi..aklınızda bulunsun süt gelmiyo diye bırakmayın bol bol su en çok sütü o yapıyo..dr sütün %80ni su dedi bende dinliyorumm....
kızım 3kilo 140 gr 49 cm doğdu...
şimdi uyuyor bunu yazabilmek için 3 kez başından kalktım
allah herkesi selamet yavrusuna kavuştursun inş...

bis fırsat buldukca geliriz...şimdilik bu kadar

Canim hayirli ugurlu olsun bebegin, ne mutlu, sen de sagsalim aldin kucagina fistigini. Senin durumun bende de olmustu ilk dogumumda. Heyecandan fenalasinca genel anesteziye almislardi. Epiduralde carpintim olacagindan korktulardi. Atlatmissin cok sukur, gule gule buyut, saglikli uzun omurler dilerim.
off ne güzel yattım,tam dalıyodum uykuya, eşim yatarken uyandım bi daha da uyuyamadım

bunlar da kabul etmiş, sabah 9'dan öğleden sonra 3'e kadar açılma olmamış suni sancıda
hemen sezeryana almış..

bir de onların doğum yaptığı dönem doğan bebeklerin hepsi enfeksiyon kapmış, hiç hijyenik değilmiş ortam..

kayınvalidem orda oturuyor ama bu saatten sonra samsunda beni kabul eder mi doktorlar?
ben vazgeçtim doğurmaktan kızlar, alıştım zaten hamileliğe, böyle gezerim artık kaplumbağa gibi..:KK53:
Vallahi diyecek bir sey yok. Allahin sevdigi kuluymussun ki onceden yuzunu gormussun. Senin dogum baslasin, hangi doktor geri cevirebilir ki? Bence sen Samsun'daki hastaneleri bir ara konus bakalim, gitmeden bilgin olsun alirlar mi almazlar mi?

günaydın kızlar !
dün doktor randevüm vardı..hiç ummadığım şeyleroldu şokunu hala atlatabilmiş diilim..:KK50:doktorum hastaneyi değişiyomuş!:KK52:başka bi hastaneye geçicekmiş..tabi gideceği için de bize olan muamelesi tamamen değişti..:KK53: 9 aydır gidiyodum bi de aynı doktora o kadar pahalı mahalı demeyip sırf normal doğumu destekliyo diye ona gidiyoduk..keşke gitmez olaydık..:KK43:neyse,gider gitmez bana dedi ki;ya sende hemoroit vardı seni sezeryana alalım ! ya dedim ne alakası var bende hemoroid yok aldırmıştım ben hemoroidleri..:KK53:şuan için bi sorunum yok dedim..nese ordan bişi çıkmayınca ultrasona girdim.bu sefer de nolmuş bu çocuğa böle ya şekli tamamen değişmiş dedi!:KK53: allahım beni aldı bi korku ecel terleri dökmeye başladım..:18:dedi nasıl besledin bunu 3.200 olmuş dedi! ben de sandım 4 kilo filan oldu heralde..yani zaten 39.haftadayım normal diil mi:44: kendi de demişti 3.5 kilo olarak doğar demişti..nese ordan da bi vurdu..sora çatıya bakiim dedi,ama baya bi baktı yani yine de sesimi çıkarmadım..:85:sora bişi demedi..dedi bebek doğum kanalına bile girmemiş..daha geçen hafta doğum kanalına girdi demişti ama hafta anlaşılan geri çıkmış..:KK37: sora postladı bizi,bi de bende mantar çıktı dedim ilaç filan vermicekmisiniz..gider ayak bi krem yazdı yolladı..ya şoka girdim resmen adam gidicek nasısa die savdı bizi..önce sezeryana alıcaktı tabi hasta kaçmasın die sonra biz istemeyince kıvırdı gitti..:85:ya napıcam ben bilmiyorum hiç böle bişi düşünmemiştim..büyük ihtimalle alman hastanesine geçicek doktor..ama ben gitmem ona bi daha:KK50: insan der yani alman hastanesine geçicem oraya gelirsiniz bilmem ne..daha belli değil belki alman hastanesine geçerim dedi..biz gittik hemen alman hastanesine sorduk evet dediler yeni doktorumuz geliyo..yani gitmem ben ona ne biçim muamele yaptı ya...:KK43:burda fazla doktor ya da hastane de yok..alman hastanesi de zaten uçmuş bi durumda fiyat olarak..biz bu doktorun olduğu hastaneyle fiyat olarak da anlaşmıştık ama malesef bundan başka kadın doktoru da yok orda..:KK50:bi yer var işte ona bakıcaz başka bi hastane biraz ufak bi yer ama napim..zaten doğuma kalmış kaç haftam:83: oof doktorlar son anda kıwırıo derlerdi de inanmazdım kızlaar:85:

Aksilik oldu canım ya.. Son dakikada. Canım, kontrolünü yaptırdığın hastanede başka bir doktor edinmeye çalış. Ne bu böyle, son dakikada kıvırtmak...

aaynen canım fena yorgun hissediyorum birde kendimi dünde odamız tam bitti bi içini düzmek kaldı ee bebek odasındakileri başka yere tıkıştırmak içinde uğraştm pencerelerim için sineklik geldi ev berbat oldu camları sil temizlik yap yoruldum üstüne iikide kocam istemedi bişey :KK1::KK1:of ölürdüm şu an eve gdip fena uyuyasım var

Odasının tamamlanmasına çok sevindim canımm. Yorulmuşsun ama eminim ki değmiştir :))))

Bu arada ben de kısaca dünkü doktor maceramı paylaşayım arkadaşlar
hem de akıl istiyorum sizden..

Doktorum içeri girer girmez normal,sezeryan seni bi şekilde 14'ünde doğurtucam dedi..
Çünkü 15-23 arası izinli kendileri..
Ben de dedim durun bi bakalım duruma..

Önce ultrasonda baktı doktor
iki hafta önden giden kafa gelişimi normale dönmüş
yani normal doğumu engelleyecek bi kafa değil sanırım artık, tam haftasıyla uyumlu olmuş artık..
Bebeğim olması gereken yerdeymiş ama henüz doğum kanalına girmemiş..

Plesanta yüzünden bebeğin yüzünü hiç göremiyoruz zaten ultrasonda son iki muayenede..
"plesanta sanki rahim ağzında gibi "dedi önce. "Doğum sırasında kanama fazla olabilir" dedi..
Sonra da "yok yok şurda açıklık var bebek ordan çıkar" dedi, "kanama da olmaz ya" dedi.. Anlamadım tabi ben bişey..
Hatta ben "bu sezeryan olmasını gerektircek bişey değil mi" dedim
Çatıda anlarız birazdan dedi..

Sonra çatıya baktı
eşim "eşim çok nazlıdır, bence normale dayanamaz, canı tatlıdır deyince"
"ben çatıda anlarım normal yapıp yapamayacağını" dedi.

Çatı biraz acıdı tabi ama çok da değil
afedersiniz bi ara büyüğümü yapacakmış gibi hissettim
Çatım çok iyiymiş, 4 kilo bile doğurursun sen dedi
1 cm açıklık var dedi..
bebeğin şu an 3 kilo, doğumda zaten en fazla 3,5 olur dedi..

Plesentayı sordum ben
bi sorun yok dedi..
zaten ben dokundum bebeğin kafasına dedi..
Artık ne kadar soktuysa elini düşünün..:KK1:

Ve en son "ben seni sezeryan yapmaya kıyamam" dedi..
Sen çok çok rahat normal doğum yaparsın dedi..Son haftada gördğüm en güzel çatı dedi..
(Ama çok korkuyosam istersem sezeryan yapabilecek potansiyel de var doktorumda)

Ama şöyle birşey sunuyo bana
gitmeden 14'ünde suni sancıyla normal doğum yaptırayım sana diyo..

Ben pek sıcak bakmayınca bu teklife ( buarada nöbetine denk getirmek için bu teklifi izne gitmeyecek olsa da yapacaktı, yapmıştı)
"O zaman 14'ün de gel, açılma 4-5 cm olmuşsa, istersen hemen suni sancıyla doğurturum, istemezsen de beklersin" dedi..

Ben de madem normal olacak
bari oğlum geleceği zamanı kendi seçsin diyorum
Bu arada beklenen doğum tarihim 19 temmuz
Sizce mantıklı mı teklifi?

Aa bi de şey de dedi..
Açıklığım varmış zaten, belki de 14'üne kadar kendiliğinden bile gelebilir dedi..
Allah'ım inşallah öyle olur,

Gerçi ben çok korkuyorum, normal yapabilir miyim hala güvenemiyorum kendime ama
herşey normal olması yolunda bu kadar olumluyken de
sezeryanı da bi taraftan düşünmek ne kadar mantıklı?

Of kızlar kısaca yazıcam dedim ama uzattım farkındayım..
kafam çok karışık..
ve çok ama çok korkuyorum..:18: :18: :18:
napiym ben?

Garfieldcım, doktorların neredeyse hiçbiri sezeryan isteyen bir kadını geri çevirmiyor. Ama ilerleyen sayfalarda yazdıklarını okuyunca derim ki hiç o hastanede doğum yapma, ya kendine başka bir hastane bul ya da Samsun'u ayarla. Sorun sadece doktor değil ki hastane de sıkıntılı. O hastaneyi çıkar canım kafandan

ya ben bu doğum kanalı olayını anlayabilmiş değilim kızlar..10 gün dedi doğum kanalına girmiş..dün de dedi daha doğum kanalına bile girmemiş..nası oluyo yani geri mi kaçtı naptı bu oğlan? ya da kanala girip çkıyo mu öle dolaşıo mu napıo..:KK37:zaten sinirden bişi soramadım benim moron doktoraa..:KK47:nese pzt başka bi doktora muayene olucam zaten bakalım o ne dicek..:44:
benm bebek de şimdi 3.200 olmuş.dr bey naptın sen buna diyo..yani normal kilosu en fazla 3.5 filan doğar:emir_bebek:

Bu doktorlar son haftalarda bööyle dansöz gibi kıvırtıyorlar. 3.200 de ne var ? Millet 4 kilolarda doğuruyor

Merhaba güzel annişler
dünki moral bozukluğundan sonra pek girmek istemedim , çok canım sıkkındı
neyse eşim işten gelince konuştuk , oda tedirgin oldu , pekte birşeye karar veremedik açıkçası
hastane değiştirimiycem yanlızca doğum başladığında hastanye gittiğimde normal için uğraşmaya karar verdik
birde bir sürü orda çalışan tanıdık çıktı onları seferber edicem artık

HAklsın c naım, insanın içine kurt düşünce insan ne yapacağını bilemiyor. Ama verdiğiniz karar çok mantıklı. Zaten doğum sancısı başlayınca kolay kolay sezeryana alamıyorlar.

slm kızlarrrr
bisss deldikk teyzeleriii

bende 27 haziran pazartesi günü saat 10:30 da genel anestezi ile kızıma kavuştum elhamdülillah...sizlerede hikayemi yazmaya geldiimm
27sinde olacağını tahmin ediyordum ama perşembe günü dra gittiğimde drdan duyunca iyicene bi tuhaf oldum bütün akşam ağladım oğlum ne olacak diyee hala o anımı düşününce gözlerim doluyoo...
neyse o 4 gün öle zor geçti ki kızlar anlatamam.psikolojim baya bi çöküktüü..
neyse pazartesi günü sabah kalktım son hazırlıklarımı yaptım oğlum babannesinde yengesiyle kalacaktı onu dedesi almaya geldi..götürdüler..en zor anlarımdan biriydişimdi bile göz yaşlarıma engel olamıyorumsonrada kayınpederim ve kayınvalidem geldiler eşim ben beraberce hastaneye gittik.hastanede annem babam ve kardeşim bizi bekliyolarmış.. yatış işlemleri yapıldı. odamıza geçtik hemşireler geldi üstümü falan giydirdiler.test için kan alırken tansiyonum düştü baygınlık gibi bişey geçirdim..
biraz kendime gelmeye başlayınca gene aldılar..ben epidural istiyodum anestezi uzmanı geldi bu durumda yapılamayacağını daha kötü olabileceğimi söyledi geneli kabul ettik..snra geldiler hasta bakıcılar ameliyata çıkış dışardakilerle vedalaşma....
ameliyathaneye girdik ama ben heyecandan korkudan titriyorum ordada hazırlıklar yapıldı biraz hemşirelerle sohbet ve hazırmısın dediler hazırım dedim ve uyudum.....
sonra şerife hanım şerife hanım aç gözünü diye hemşirelerin sesini duydum boğazımı narkoz tıkadı nefessiz kaldım biraz konuşamıyorum falan snra işaretlerimden anladılar hemen oksijen taktılar nefesim açıldı çok şkr...ama çok felaket ağrım vardı..odaya aldılar ben odama gelene kadar kızım gelmiş beni bekliyomuşhemen bi ağrı kesici yaptılar..ondan snra biraz iyi hissettim.kızımı emzirmeye çalıştılar... tebrikler falan eşim oğlumu aldı geldi kardeşiyle tanıştılar
akşam 5 gibi ayağa kaldırdılar baya bi zor oldu bi 5 dk yürüdükten snra yatağıma yatırdılar çorba falan yedim..
2 gün kalıp çarşamba sabahı çıkıcaktık ama kızımın sarılığı çıkmış ve doktorumuz küveze girmesi gerektiğini söyledi..
küvezi odamıza getirebileceğimizi söyledi getirdiler o iyi oldu.1 gecede öyle kaldık..perşembe günü evimize geldik..şimdide yeni hayatımıza alışmaya çalışıyoruz kardeşliğe alışmaya çalışıyoruz...bugün tekrar sarılığı ölçüldü oda düşmüş çok şkr...
bana gelince eve geldiğimiz gün hamile kaldığım kiloya düşmüştüm bugün tartıldım 1 kilo daha gitmiş....emzirmeye çalışıyorum günde 3 4 lt su içiyorum ilk başlarda zorlandık ama şimdilerde biraz daha iyiyiz...hemen süt gelmedi..aklınızda bulunsun süt gelmiyo diye bırakmayın bol bol su en çok sütü o yapıyo..dr sütün %80ni su dedi bende dinliyorumm....
kızım 3kilo 140 gr 49 cm doğdu...
şimdi uyuyor bunu yazabilmek için 3 kez başından kalktım
allah herkesi selamet yavrusuna kavuştursun inş...

bis fırsat buldukca geliriz...şimdilik bu kadar

Şerife'ciğim, çookkkk tebrik ediyorum seni :)))))) HArika bir hikaye. Allah analı babalı büyütmenizi nasip etsin :))) Çok duygulandım

kızlar az önce Cetrefilli aradı
hepinize çok selamı var
Ankaradaymış yeni doktoruna gitmiş , doktoru herşeyin yolunda olduğunu soylemiş
Bebişin kafa çapı kanala yerleştiği için 1 hafta geriden çıkmış , biraz ona sıkıntı yapmış ama normal olduğunu konuştuk
yeni doktoru kilosuna takmış , bebişi 20 temmuz gibi olabillirmiş
sizleri sordu ve selamlarını gönderdi

ok selamlarımı ilet canım. İyi haberlerine çok sevindim

selamlar kızlar bağlantım iyi olmadığı için sık giremiyorum şimdi iyiydi hemen okuyayım neler olmuş dedim maşallah bebişlerine kavuşanlara darısı başımıza bizde bugun hastaneye gittik benim bebişinde yeri rahatmış doğum kanalına girmemiş bekletcek bizi. catımada baktı doktor ama eli kırılmış ya ona üzüldüm sol elle baktı o yzüden inş doğumuma iyileşir alçıdada azcık gerci sorun olmuyo diyo ama sezeryan olursa nasıl olur bilemicem artık normal doğum olabilirmi dedim oda bebek doğana kadar anlamak inan mumkun değil dedi bazı bebekler doğum esnasında kalp atışları yavaşladığı için sezeryan yapmak zorunda kalınaniliyor dedi son ana kadar belli değil yani neyse nasip artık beklicez Rabbim neyi nasip ettiyse o olcak ama beklicez artık bakalım
:KK3::KK4::KK4::KK4:

Hehehhee, benimki de yeriden memnun :)))

Canım nereden edindin bu yağı?

hemen sezeryana almış..

Yukarıda da yazdığım gibi o hastaneyi düşünme bence canım

Kizcelerim gunaydin :KK71:Moralim sifir basladim gune. Kizim sabah 5'ten 10'a dek uyumadi, sagolsun mizmiz degil, sadece ilgilenmek gerekiyor tabii uyumayinca. Moralim ona bozuk degil de, anlayissiz kocama bozuk. Onun icin hic bir sey degismedi. istedigi saatte uyuyor istedigi saatte uyaniyor. Oglumda da hic kaldirmadim, calistirmadim esimi ben, kizimda da yapmiyorum. Ama bazen deli oluyorum hissizligine. Evde yardimcim var hafta ici, tamam diyorum bana bunu vermeyebilirdi de,temizlik vs. yapmiyorum neticede. O yuzden de uzerine gitmiyorum ama ben rica etmezsem elini hicbir seye atmiyor. Sabah kahvaltida oglum yemek yemek istemedi, o da ugrasmak yerine bagirip cagirip odasina gondermekle cozumu ariyor. ben zaten cok sinirliyim uykusuzluktan, yorgunluktan,istedigimde disari cikamamaktan, gurbette olmaktan.. Ortaligi sakinlestirecegi yerde benim daha cok gerilmem sebep oluyor. Tum bunlari gectim, en ufak bir iltifat, bir opucuk, bir omuz oksama da alamiyorum. O kadar ugrasiyorum, evim derli toplu, her daim pastam boregim yemegim hazir, lohusa halime ragmen makyajim etksik degil, ustum basim duzgun.. Tek bir kelime etmiyor yaa... Bugun ilk defa yemege cikacaktik kizi da alip, simdi hic cikasim yok. Sorup duruyor moralin niye bozuk diye, yorgunum diyorum. Biliyorum soylesem, dert yansam cingar cikar sonu kavga ile biter. Asla kabul etmez eksikliklerini, ona gore hep herseyin en iyisini yapiyordur kendine gore zaten. Sabah kahvalti masasindan aglaya zirlaya firladim, umru degil. Biraz once gelmis, oglani ozur diletiyor benden. Kiyamam ben yavruma ben ona uzulmemistim ki.. Ama gel gor ki ona bunu anlatamam yoksa bir hafta surat yapar huzurumu kacirir. :KK43:

Ah bu kocalar canım..... Ananları tembel yetiştirmiş. Yokluğu bilmezler, anlayıştan yoksunlar. İnşallah bizler böyle yetiştirmeyeceğiz.
Senin haftalar önce yazdığın şeyi san ahtırlatayım canım: kızlar sütünüüzün bol olmasını istiyorsanız moralinizi hiç bir şeye bozmayın..... Bunu unutma canım. Bugünler geçici. Tabi sen de yeni doğum yaptın, hassassın, oğlun suçlu gibi gösterilmiş. Hassas olmasan dahi eşin de sağolsun pek yardıma hevesliymiş. Alsın o oklavayı....

Kızlar sağolun yanıt yazmışsınız sıkıntıma. İnşallah herşey yolunda gider, testlerimin değerleri iyi gider de iyi bir doğumum olur

Kaç zamandır güzel bir uykuya hasretim kızlar.. Gece uykularınız nasıl? Benim bıcırık gece yatağa mı yatacağım, hemen göğüs kafesime yerleşiyor, kaykılıyor, oradaki organlara sırtını yaslıyor. Gece kaç defa oraları tekmeliyor. Ağrılarla uyandırıyor. Gene sabaha karşı saat bilmem kaçtan beri ayaktayım. Yerini de değiştirmedi. Sürekli baskı yapıyor. Ancak, oturarak rahat edebiliyorum ama bu durumda ayaklarım sallandığı için iyice şişiyorlar.

Gozunaydin, ne guzel annecigine kavusacaksin. Gorumcene sinir oluyorum kac seferdir. Boyle icten pazarlikli uckagitci tiplere sinir oluyorum. Ama canim hata sende. yaptiracaktin bastan beri isleri, bak duruyor muydu yaninda. Dortnala kacardi. Toz aldiricaktin, utu yaptiricaktin, ayh uyh yapicaktin belim sirtim diye. Boylece abisine bps yere sov yapmamis olurdu :KK1:

Sağol canım senin annecik gitti benimki geldi hayatın her anında olduğu gibi doğumdada yalnız bırakmıyorlar bizi.
Sana da tekrardan allah kavuştursun umarım annenin yokluğunu fazla hissetmezsin. Biran önce 2 çocuklu hayata alışabilirsin inşallah. Benim gözüm korkuyor çünkü ne yalan söyleyeyim.

Görümceme sinir olmamak mümkünmü. Ama gel gör ki yapımda yok ondan bundan iş beklemek iş buyurmak. Çok ayyh uyh yaptım belim sırtım diye numarada değil tabiki sende biliyorsun son günler artık ağrıyor her yanımız.. Ama ay benimde belim kırıldı bugün gibi cevaplar aldım. Birkeresinde bende pc başında çok oturmaktandır dedimde bozuldu.
Neyse bugün gidiyor artık. Annemde yanımda yatırır o beni bol bol. arada yürüyüşe de çıkarız. Bu yürüyüşe de çıkmıyordu. Kim kalkacak bigisayardan.
Hani hakkını yiyemem temizlik şirketi bizi ekince temizliğime yardımı oldu. ama 3 haftadır burda temizlik 3 gün sürdü. Anla artık.

SAğol canım, uykusuzluk dışında iyiyim.
Sen nasılsın? Senin de doğum epey az kaldı :))

O uykusuluk hepimizin sorunu sanırım. Yatakta dön dön uyutmadım eşimi. Zaten dönemiyorum ters ksplumbağa misali. Bari geleyim buraya bakayım dedim.
Benim doğuma ne kadar kaldı acaba heran diye bekliyoruz ama kızımız nazlı 41. haftada bitecek.
AAnnem geldi dün karnıma baktı gelir gelmez. Bu bizi bir 10 gün daha bekletir herhalde dedi. :KK37:
Hakkımızda hayırlısı artık.
İlaçların işe yaradımı kullanıyormusun

O uykusuluk hepimizin sorunu sanırım. Yatakta dön dön uyutmadım eşimi. Zaten dönemiyorum ters ksplumbağa misali. Bari geleyim buraya bakayım dedim.
Benim doğuma ne kadar kaldı acaba heran diye bekliyoruz ama kızımız nazlı 41. haftada bitecek.
AAnnem geldi dün karnıma baktı gelir gelmez. Bu bizi bir 10 gün daha bekletir herhalde dedi. :KK37:
Hakkımızda hayırlısı artık.
İlaçların işe yaradımı kullanıyormusun

Ben de daha 37. haftaya yeni girdim ama benimkinin de gelmeye niyeti hiç yokmuş gibi geliyor bana.
Maalesef sadece zyrtec verdi doktor. Kaşıntılarımı biraz azaltıyor. Bu durumun tek tedavisi doğummuş, ilacı yokmuş. Hormonların yaptığı bir şeymiş. İnsan, şimdi ne gereği vardı diyor ama yapacak bi şey yok...

Bu arada ben de kısaca dünkü doktor maceramı paylaşayım arkadaşlar
hem de akıl istiyorum sizden..

Doktorum içeri girer girmez normal,sezeryan seni bi şekilde 14'ünde doğurtucam dedi..
Çünkü 15-23 arası izinli kendileri..
Ben de dedim durun bi bakalım duruma..

Önce ultrasonda baktı doktor
iki hafta önden giden kafa gelişimi normale dönmüş
yani normal doğumu engelleyecek bi kafa değil sanırım artık, tam haftasıyla uyumlu olmuş artık..
Bebeğim olması gereken yerdeymiş ama henüz doğum kanalına girmemiş..

Plesanta yüzünden bebeğin yüzünü hiç göremiyoruz zaten ultrasonda son iki muayenede..
"plesanta sanki rahim ağzında gibi "dedi önce. "Doğum sırasında kanama fazla olabilir" dedi..
Sonra da "yok yok şurda açıklık var bebek ordan çıkar" dedi, "kanama da olmaz ya" dedi.. Anlamadım tabi ben bişey..
Hatta ben "bu sezeryan olmasını gerektircek bişey değil mi" dedim
Çatıda anlarız birazdan dedi..

Sonra çatıya baktı
eşim "eşim çok nazlıdır, bence normale dayanamaz, canı tatlıdır deyince"
"ben çatıda anlarım normal yapıp yapamayacağını" dedi.

Çatı biraz acıdı tabi ama çok da değil
afedersiniz bi ara büyüğümü yapacakmış gibi hissettim
Çatım çok iyiymiş, 4 kilo bile doğurursun sen dedi
1 cm açıklık var dedi..
bebeğin şu an 3 kilo, doğumda zaten en fazla 3,5 olur dedi..

Plesentayı sordum ben
bi sorun yok dedi..
zaten ben dokundum bebeğin kafasına dedi..
Artık ne kadar soktuysa elini düşünün..:KK1:

Ve en son "ben seni sezeryan yapmaya kıyamam" dedi..
Sen çok çok rahat normal doğum yaparsın dedi..Son haftada gördğüm en güzel çatı dedi..
(Ama çok korkuyosam istersem sezeryan yapabilecek potansiyel de var doktorumda)

Ama şöyle birşey sunuyo bana
gitmeden 14'ünde suni sancıyla normal doğum yaptırayım sana diyo..

Ben pek sıcak bakmayınca bu teklife ( buarada nöbetine denk getirmek için bu teklifi izne gitmeyecek olsa da yapacaktı, yapmıştı)
"O zaman 14'ün de gel, açılma 4-5 cm olmuşsa, istersen hemen suni sancıyla doğurturum, istemezsen de beklersin" dedi..

Ben de madem normal olacak
bari oğlum geleceği zamanı kendi seçsin diyorum
Bu arada beklenen doğum tarihim 19 temmuz
Sizce mantıklı mı teklifi?

Aa bi de şey de dedi..
Açıklığım varmış zaten, belki de 14'üne kadar kendiliğinden bile gelebilir dedi..
Allah'ım inşallah öyle olur,

Gerçi ben çok korkuyorum, normal yapabilir miyim hala güvenemiyorum kendime ama
herşey normal olması yolunda bu kadar olumluyken de
sezeryanı da bi taraftan düşünmek ne kadar mantıklı?

Of kızlar kısaca yazıcam dedim ama uzattım farkındayım..
kafam çok karışık..
ve çok ama çok korkuyorum..:18: :18: :18:
napiym ben?

Canım benim sıkma canını normal doğum yapmak için çatında müsaitse bırak bebişin ne zaman doğmak isterse ozaman gelsin.
Gelişimini tamamlayacak ben dışarı çıkmaya hazırım diyecekki sonra sende bebişinde sorunlar yaşamayın.
Benim doktorumda bugün tatile çıktı 14 üne kadar izinli bende kızımın istediği zaman gelmesini bekliyorum 42 haftam 13 ünde doluyor.
Oluruna bıraktım artık.
İnsan 9 ay gittiği dr.unu istiyor doğumda doğal olarak ama normal doğumda dr. değil senin performansın önemli. Sezeryandaysa dr.unun.
Birde bu açıdan düşün bakalım.
Olmamış meyvayı dalından koparmak gibi birşey izne çıkıcam diye suni sancı vermek bence.
Tabi karar yine senin canım

Ben de daha 37. haftaya yeni girdim ama benimkinin de gelmeye niyeti hiç yokmuş gibi geliyor bana.
Maalesef sadece zyrtec verdi doktor. Kaşıntılarımı biraz azaltıyor. Bu durumun tek tedavisi doğummuş, ilacı yokmuş. Hormonların yaptığı bir şeymiş. İnsan, şimdi ne gereği vardı diyor ama yapacak bi şey yok...

Bendeki gebelik zehirlenmesi gibi desene. onunda tek tedavisi doğummuş. Gerçi ben dikkat ederek ve internetteki araştırmalarımın sonucuyla zehirlenmemi orta dereceden hafife getirebildim ama sizin durumda şunu ye bunu yeme gibi bir durum söz konusu değil herhalde
Dediğin gibi yapacak birşey yok doğumu bekleyeceğiz el mahkum. geçmiş olsun tekrardan

Arkadaşlar 11 temmuza doğum için gün verdi dr um, bebeğim ters olduğu için..oğluma kavuşucam ama erkenmi diye çok endişeleniyorum.bi yandanda biran önce kavuşmak istiyorum ve çok korkuyorum acaip heyecanlıyım:KK52::KK52:

aaaa aynı günnnn... erken değilmiş öyle diyor dr. benimde çatım darmış o yüzden sezeryana karar verdim.Allah sağlıklı sıhhatli bebeklerimize kavuşturmayı nasip etsin. Çok tırsıyorum benim spinal olcek.

benimde sizinle aynı gün olucak kızlar benimkide sezeryan olacak, yanlız ben epudral ,spinal farkını bilmiyorum, birde kokteyl duydum herikiside dahilmiş üç gün ağrı hissetmiyormuş anne....

merhaba arkadaşlar bizde bugün kontrolümüzü olduk.. önce nst kontrolü nst de sancılar çıktı ufak ufak. sonra çatı ya baktı doktorum hiç öle çok acı veren bişi deil sadece biraz yanma hissediyosun.. açıklık var dedi biraz bu bebek biraz erken gelecek gibi dedi.. bu hafta gelir gibi dedi.. kan degerlerim düşmüş demir ilacı devam tabiki.. salı günü annem gelecek inşallah annem geldikten sora dogar bekler annanesini ufaklık. kilomuzda 3170 olmuş. sabırsızlanmaya başladım bakalım hayırlısı artık..:KK66::KK66::KK66::KK66:

Hadi bakalım kızlar anneliğe az kalmış. Hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah yavrularınızı. Bizide habersiz bırakmayın ama. bir haftanız var ne güzel gününüzü bilmek

Bendeki gebelik zehirlenmesi gibi desene. onunda tek tedavisi doğummuş. Gerçi ben dikkat ederek ve internetteki araştırmalarımın sonucuyla zehirlenmemi orta dereceden hafife getirebildim ama sizin durumda şunu ye bunu yeme gibi bir durum söz konusu değil herhalde
Dediğin gibi yapacak birşey yok doğumu bekleyeceğiz el mahkum. geçmiş olsun tekrardan

Çok sağol canım. Durum senin de dediğin gibi... Yemek, içmek bi şey değiştirmiyor. İnternette de hep aynı şeyler yazıyor. Bu durumun en güzel yanı, doğumum erkene alınsa bile bebeğim zamanında doğmuş olacak. Kimi hamilelerde 30. haftada da başlayabiliyormuş.

Selam güzel anneler.Az önce kontrolden geldik.kızımı çook özlemiştim hasret giderdik...:KK16:Kilomuz haftasıyla uyumlu çok şükür 3000 civarı(2978gr) olmuş benim minik kızım.:nazar:Doktor ilk baktığında mesanesi çok doluydu ölçtü neden çişini yapmamış bu kız dedi.Korktum biraz tabi.Problem olsaydı şimdiye kadar çoktan belli olurdu hem suyu da az olurdu suyu da normal deyince rahatladım çok şükür.Bu sefer mışıl mışıl uyuyordu tatlı kızım ilk defa uyurken gördüm her seferinde parmağını emiyordu öncekilerde...Sonra uyanınca idrarını da yaptı doktor tekrar ölçtü mesanesini küçülmüştü..
Doktorum doğum tarihi hakkında bir şey demeyince ben dayanamadım sordum annem gelecek ne zaman olur diye:KK1: annen c. tesi gelsin o hafta içi 39. haftanın içinde alalım dedi.O da spinal ya da epidural taraftarı.Genel yapmayalım dedi.Kan değerlerimi görünce biraz tedirgin oldu tabi ilaçlarını iyi kullan filan dedi.Yani kızımı kucağıma almama 15-20 günümüz filan kaldı bizim de...Heyecanlanmaya başladım şimdiden..Bizden bu kadar sizde durumlar nasıl geçmişi okuyayım bi neler yazmışsınız..

Maşallah bebişine canım. Annesini biraz korkutmuş ama sonra rahatlamışsın.
Annende gelince daha rahat edersin. Seninde doğum zamanın belli oldu. Ne güzel rahat rahat hazırlan şimdi. Hastaneyede devam herhalde değiştirmeyeceksin sanırım

Merhaba güzel annişler
dünki moral bozukluğundan sonra pek girmek istemedim , çok canım sıkkındı
neyse eşim işten gelince konuştuk , oda tedirgin oldu , pekte birşeye karar veremedik açıkçası
hastane değiştirimiycem yanlızca doğum başladığında hastanye gittiğimde normal için uğraşmaya karar verdik
birde bir sürü orda çalışan tanıdık çıktı onları seferber edicem artık

üç kağıtçınında böylesi , varlıkları dert yoklukları dert vala

Canım en önemlisi senin kararın. Yalnız şu kordon dolanması için tekrar bir ultrasona girsen için daha bir rahat ederdi herhalde. İhmal etme bu durumu. devlet hastanesine falan bir git baksınlar istersen

Varlıklarıda yoklukları da dert haklısın canım. İkili oynamasa sorun yokda ben iki yüzlülüğü ve her iyi şeyi kendine mal etme durumunu hazmedemiyorum

X