2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

bütün anneler uyumuş anlaşılan kaşıntıma büyük oranda çözüm buldum arkadaşlar balmandol diye bir yağ var 2 gun önce onu kullandım kaşıntım bayağı hafifledi..Banyodan sonra her yerimi yağladım yedire yedire çıkarken de sadece su tuttum yağlı kaldım yani 2 gundur kaşıntım yarı yarıya azaldı kaşıntısı olanlar denesin çok rahatlatıyor
Kaşıntım yok ama senin adına sevindim canım bayadır çekiyodun bu dertten..Gözün aydın..:KK69:
off ne güzel yattım,tam dalıyodum uykuya, eşim yatarken uyandım bi daha da uyuyamadım
zombi gibi geziyorum işte şimdi de..

zaten bugün doktorum hakkında bişeyler daha duydum..canım sıkıldı iyice..

Akşamüstü biraz yürüyelim dedik
bikaç ay önce doğum yapan bi arkadaş da eşiyle geziyodu karşılaştık
doğuma ne kadar var diye sorunca

19'unda ama doktor 14'ünde suni sancıyla alalım diyo dedim
doktorlarımız aynı bu arada
ikisi biden "sakın" dediler

aynı şeyleri onlara da söylemiş
bunlar da kabul etmiş, sabah 9'dan öğleden sonra 3'e kadar açılma olmamış suni sancıda
zaten bebek de büyük, sezeryana alalım deyip
hemen sezeryana almış..

Onların söylemesine göre bana bu teklif ettiği şey, sezeryanın ön adımıymış..
of inanmak istemiyorum ya,
göz göre göre o kadar da eziyet edilir mi bi insana?

"zaten doğumhaneyi, odaları ve ortamı görseniz bir dakka durmazsınız" dediler..
direk samsuna gidin ne işiniz var burda dediler
bir de onların doğum yaptığı dönem doğan bebeklerin hepsi enfeksiyon kapmış, hiç hijyenik değilmiş ortam..

kayınvalidem orda oturuyor ama bu saatten sonra samsunda beni kabul eder mi doktorlar?
yol 2 saat sürüyor, yolculuk yapmam sakıncalı olmaz mı
aman ne bileyim, kafam allak bullak oldu iyice..
ben vazgeçtim doğurmaktan kızlar, alıştım zaten hamileliğe, böyle gezerim artık kaplumbağa gibi..:KK53:
Okudukça ağzım açık kalıyor bu doktor maceralarınızı yazdıkça ben hiç denk gelmedim galiba böylelerine...Meslek ahlakı diye bi şey kalmamış bazı doktorlarda.Sezeryan olacaksan iki gün sonra 2 saat yolculuk yapmak baya zor gelebilir canım o yüzden bulunduğun yerde doğum yapsan daha iyi olur.Normal doğum olacaksa samsuna gidebilirsin oturmak rahat olur çünkü yol uzun olsa da.Yine de canını sıkmamaya çalış canım nasıl olsa doğunca her şeyi unutacaksın inşallah...:emir_bebek:
Kizcelerim gunaydin :KK71:Moralim sifir basladim gune. Kizim sabah 5'ten 10'a dek uyumadi, sagolsun mizmiz degil, sadece ilgilenmek gerekiyor tabii uyumayinca. Moralim ona bozuk degil de, anlayissiz kocama bozuk. Onun icin hic bir sey degismedi. istedigi saatte uyuyor istedigi saatte uyaniyor. Oglumda da hic kaldirmadim, calistirmadim esimi ben, kizimda da yapmiyorum. Ama bazen deli oluyorum hissizligine. Evde yardimcim var hafta ici, tamam diyorum bana bunu vermeyebilirdi de,temizlik vs. yapmiyorum neticede. O yuzden de uzerine gitmiyorum ama ben rica etmezsem elini hicbir seye atmiyor. Sabah kahvaltida oglum yemek yemek istemedi, o da ugrasmak yerine bagirip cagirip odasina gondermekle cozumu ariyor. ben zaten cok sinirliyim uykusuzluktan, yorgunluktan,istedigimde disari cikamamaktan, gurbette olmaktan.. Ortaligi sakinlestirecegi yerde benim daha cok gerilmem sebep oluyor. Tum bunlari gectim, en ufak bir iltifat, bir opucuk, bir omuz oksama da alamiyorum. O kadar ugrasiyorum, evim derli toplu, her daim pastam boregim yemegim hazir, lohusa halime ragmen makyajim etksik degil, ustum basim duzgun.. Tek bir kelime etmiyor yaa... Bugun ilk defa yemege cikacaktik kizi da alip, simdi hic cikasim yok. Sorup duruyor moralin niye bozuk diye, yorgunum diyorum. Biliyorum soylesem, dert yansam cingar cikar sonu kavga ile biter. Asla kabul etmez eksikliklerini, ona gore hep herseyin en iyisini yapiyordur kendine gore zaten. Sabah kahvalti masasindan aglaya zirlaya firladim, umru degil. Biraz once gelmis, oglani ozur diletiyor benden. Kiyamam ben yavruma ben ona uzulmemistim ki.. Ama gel gor ki ona bunu anlatamam yoksa bir hafta surat yapar huzurumu kacirir. :KK43:
Ahh şu erkekler ince düşünmeyi beceremiyorlar nedense..Onlar da bizi ayrıntılı düşünmekle suçluyor genelde üstüne üstlük..Eşine anlatman lazım bunları sanırım gerçekten farkına varamayabiliyorlar bazen ne derece duyarsız ve kırıcı olduklarının...Eşlerimiz arasında pek fark yok aslında sadece benim eşim ben durumu anlatınca değiştirmeye çalışır davranışlarını.ben de illa ki anlatmam mı lazım diye düşünüyorum kendisinin anlaması lazım...:KK19::KK19:
Maşallah bebişine canım. Annesini biraz korkutmuş ama sonra rahatlamışsın.
Annende gelince daha rahat edersin. Seninde doğum zamanın belli oldu. Ne güzel rahat rahat hazırlan şimdi. Hastaneyede devam herhalde değiştirmeyeceksin sanırım
Sağol teyzesi...:KK48:Korktuk hem de nasıl iki dakika da olsa..İnsan o kadar kısa süre bile olsa ben ne olursa olsun çekerim bebeğim iyi olsun yeter ki diyor.Hamilelikten dolayı şikayet ettiğim zamanlar için Allah affetsin...Evet değiştirmeyi düşünmüyorum artık bu vakitten sonra zor olacak gerçekten..Eşim haftaya günü netleşince konuşurum diyor.İndirtebildiğimiz kadar artık...:KK61:
günaydın herkese ben salı günü bebeğimi kucağıma alacağım hayırlısıyla peki kaç kilo gidiyor sezeryan doğumda son iki haftadır verdiğim kilolarla toplam 17 kilo aldım
İnşallah canım..İlk doğumumda (sezeryan)doğumdan 10 gün sonra tam 10 kilo vermiştim ben canım..Eğer süt stresine girmez de çok yemezsen aldıklarını çok kolay verirsin hiç korkma...:KK34:
Daha çok ilgi beklliyruz doğru erkekler rahat ama ben kendime yeni taktik buldum...Sürüm sürüm süründürmeye karar verdim şimdi benim eşim gene aramadı salı gununden beri salı da doğumum var haber vermedim...Büyük ihtimal gelmeyecek kimseye sormamışta çünkü(yüzü yok)Eğer gelirse yabancı gibi davraıcam maddi manevi hiç bir beklentim yok gibi davranıcam...Sadece çocuğu hatrına dost olmak zorunda olduğumuzu çocuğu koz olarak kulanmamamızı biz ayrı ayrı onun ebevenleri lduğumuz belirtteceğim..Sabırla bu tutumumu surdurucem ondan vazgeçtiğimi hissettiricem...Sonunda da deliye dönecek bu kendime guvenin nerden kaynaklandığyla ilgili..Çokta mutlu görüneceğim ki 3 ay 5 ay içinde şüpheler onu yemeye başlayacak acaba benle ilgilenen biri mi var vs...sonra da sürüm sürüm sürenecek ben yolculuğumun sonuna geldim bebeğim kucağımda benimle olacak o da dış kapının dış mandalı gibi kalacak artık bana ilgi sevgi şefkat göstermese de olur geçti artık beni bu kadar ağlattı yanına kalmayacak....Çocugu kullanmadan onun dersini vericem hep hamile ve hassas kalacağımı zannediyor ama şimdiden kendimi toparlamaya başladım güvenim tekrar eski haline geliyor...Sizce nasıl bulduğum taktik sonucu daha düşünmedim %90 ayrılık olur göze aldım herşeyi

Senin kocan için denecek çok var ama susmak en iyisi galiba..Sen zaten eşinden ayrılmayı göze almışsın canım.Bu duruşun bence çok anlamlı ve doğru bence..Ama ben sonunun ayrılık olacağını düşünmüyorum.Eşin senin ondan vazgeçtiğini,onsuz da yaşayabileceğini anlayınca geri adım atacaktır bence..Değişecektir.Senden ve bebeğinden vazgeçebileceğini sanmıyorum vazgeçebiliyorsa da kendisi kaybeder canım.Ama ayrılma kararı gerçekten üzerinde çok düşünülmesi gerekn bir durum her iki durumda da zor olacak senin için Allah yardımcın olsun canım...

slm kızlar cok ozluyorum sizlerle muhabbeti valla bi yazıp kacıyor
gibi oluyorum ama yat kalk uykusuzluk yorgunluk gerginlik hepsi
üst üste sanırım lohusa sendromu dedikleri bu olsa gerek cok
gergin hissediyorum kendimi evden dısarı cıkamamak havanın
sıcaklıgı bide sitede dış cephe yapıyorlar gunduz tam uyucam
matkap sesleri cıldırttı beni umarım sizde hersey yolundadır
artık cogunuzun yaklastı dogumlar sıkıntılar artmış az kaldı ama
bu gunlerinizi arayacaksınız valla olabildigince dinlenin yada dısarda
dolanın kendinizi dopinkleyin derim:KK34:

günaydın herkese ben salı günü bebeğimi kucağıma alacağım hayırlısıyla peki kaç kilo gidiyor sezeryan doğumda son iki haftadır verdiğim kilolarla toplam 17 kilo aldım

canım hayırlı ugurlu olsun simdiden canım benimde
son anda sezeryan oldu hiç korkma oyle abartılacak
bi dikiş agrısı olmuyor ki benim gibi canı tatlı bi insan
bunu diyorsa dusun yani bebegin sana herseyi unutturuyor
ben 78 kilo ile girdim hast.den 72 ile cıktım simdi 67 kilo oldum
zaten sut verdigin zaman gunde 3 litre su iciyorsun bide cok
ter kaybediyorsun o yuzden kilolar iniyor hemen 60 kilo ile
başlamıstım 7 kilo kaldı ama ben cocuk 1 yasına gelene kadar
kilo vermeyi dusunmuyorum sutum olsunda ona yetsin bana
yeter:KK34:

Ya kızlar ben valize iç çamaşırı koymadımmmm... Sezeryandan sonra nasıl kilot lazım ki. Düşük bel mi yüksek bel mi?

canım sezeryansa gerek yok hast.de file
tarzı bi sey giydiriyorlar ben hiç kullanmadan
geri getirdim kilotları bilgin olsun:KK34:

slm kızlarrrr
bisss deldikk teyzeleriii

bende 27 haziran pazartesi günü saat 10:30 da genel anestezi ile kızıma kavuştum elhamdülillah...sizlerede hikayemi yazmaya geldiimm
27sinde olacağını tahmin ediyordum ama perşembe günü dra gittiğimde drdan duyunca iyicene bi tuhaf oldum bütün akşam ağladım oğlum ne olacak diyee hala o anımı düşününce gözlerim doluyoo...
neyse o 4 gün öle zor geçti ki kızlar anlatamam.psikolojim baya bi çöküktüü..
neyse pazartesi günü sabah kalktım son hazırlıklarımı yaptım oğlum babannesinde yengesiyle kalacaktı onu dedesi almaya geldi..götürdüler..en zor anlarımdan biriydişimdi bile göz yaşlarıma engel olamıyorumsonrada kayınpederim ve kayınvalidem geldiler eşim ben beraberce hastaneye gittik.hastanede annem babam ve kardeşim bizi bekliyolarmış.. yatış işlemleri yapıldı. odamıza geçtik hemşireler geldi üstümü falan giydirdiler.test için kan alırken tansiyonum düştü baygınlık gibi bişey geçirdim..
biraz kendime gelmeye başlayınca gene aldılar..ben epidural istiyodum anestezi uzmanı geldi bu durumda yapılamayacağını daha kötü olabileceğimi söyledi geneli kabul ettik..snra geldiler hasta bakıcılar ameliyata çıkış dışardakilerle vedalaşma....
ameliyathaneye girdik ama ben heyecandan korkudan titriyorum ordada hazırlıklar yapıldı biraz hemşirelerle sohbet ve hazırmısın dediler hazırım dedim ve uyudum.....
sonra şerife hanım şerife hanım aç gözünü diye hemşirelerin sesini duydum boğazımı narkoz tıkadı nefessiz kaldım biraz konuşamıyorum falan snra işaretlerimden anladılar hemen oksijen taktılar nefesim açıldı çok şkr...ama çok felaket ağrım vardı..odaya aldılar ben odama gelene kadar kızım gelmiş beni bekliyomuşhemen bi ağrı kesici yaptılar..ondan snra biraz iyi hissettim.kızımı emzirmeye çalıştılar... tebrikler falan eşim oğlumu aldı geldi kardeşiyle tanıştılar
akşam 5 gibi ayağa kaldırdılar baya bi zor oldu bi 5 dk yürüdükten snra yatağıma yatırdılar çorba falan yedim..
2 gün kalıp çarşamba sabahı çıkıcaktık ama kızımın sarılığı çıkmış ve doktorumuz küveze girmesi gerektiğini söyledi..
küvezi odamıza getirebileceğimizi söyledi getirdiler o iyi oldu.1 gecede öyle kaldık..perşembe günü evimize geldik..şimdide yeni hayatımıza alışmaya çalışıyoruz kardeşliğe alışmaya çalışıyoruz...bugün tekrar sarılığı ölçüldü oda düşmüş çok şkr...
bana gelince eve geldiğimiz gün hamile kaldığım kiloya düşmüştüm bugün tartıldım 1 kilo daha gitmiş....emzirmeye çalışıyorum günde 3 4 lt su içiyorum ilk başlarda zorlandık ama şimdilerde biraz daha iyiyiz...hemen süt gelmedi..aklınızda bulunsun süt gelmiyo diye bırakmayın bol bol su en çok sütü o yapıyo..dr sütün %80ni su dedi bende dinliyorumm....
kızım 3kilo 140 gr 49 cm doğdu...
şimdi uyuyor bunu yazabilmek için 3 kez başından kalktım
allah herkesi selamet yavrusuna kavuştursun inş...

bis fırsat buldukca geliriz...şimdilik bu kadar

canım allah analı babalı buyutsun inş. cok sevindim
nazarlardan korusun allah sizi bol su bol sut:KK34:
bende içe içe bi hal oldum sıcaklarda ii geliyor valla:KK34:

evet canım son dakikada kıwırdı ama nasıl kıwırdı çok şaşırttı beni..ama malsef o hastanedeki tek kadın doğumcumuz oydu..başka da yok..zaten hastane de dandik gitmem ben bi daha oraya..iyice soğudum herşeydenn..:85:yarın için başka bi hastaneden gün aldık allahım işala normal birileri rastlar bana :26:

İnşallah cnaım yaa. İnşallah bulduğun hastane içine siner. Çok az kaldı, şimdi böyle bi stres yaşama.

Çok kilo almamışsın canım, tebrikler. Salı günü de büyük buluşma olacak :)))) Çok sevindim. İnşallah yavrunu sağlıkla kucağına alırsın

Ah Pelincim, ne güzel yazmışsın, yoğunsun tabi. Ama ben bir haftadır geceleri hiç uyuyamıyorum, bebeğim sağolsun iç organlarıma tekme atmayı çok seviyor. Ne dışarıda rahatım ne evde...
Sana bi şey sormak iistiyorum: sesn sezeryan yaptın, sütün ne kadar zaman sonra geldi? Süt sağma makinası aldın mı? Faydasını gördün mü?

Canım ben sezeryana girerken tartılmadım ama 88-89 falanımdır herhalde. Şimdi 77 kg yum. İlk doğumdaki kadar çabuk veremedim. 1 hafta sonrası 77 olabildim. Doğumdan hemen sonra ikinciyi doğuracak gibiydi karnım. çok korktum öyle kalacak sandım. ilkinde hemen küçülmüştü çünkü. 70 le hamile kalmıştım. Normal kilomda 38 bedenken 57-60 arasıydı. Şu an Kavitasyonu araştırıyorum. kilolarımdan biran önce kurtulabilmek için. Sofyada bulamayabilirim. 40 ımın çıkmasını bile beklemicem.sıkılaştırıcı ve çatlakları giderici ne varsa onlarıda uygulatacağım. Bu yöntemleri deneyen varsa bilgi verirseniz sevinirim. Yarın bir yerle görüşeceğim.

Garfield eğer Samsun a gidecek olursan Özel Anadolu Hastanesinde Zehra Yılmaz var ilk oğlumda ona gitmiştim. çok iyi bir Dr. tavsiye ederim. bende kurs nedeniyle 5. ayımdan sonra Ankara ya gitmiştim. 3 ay sonra geri döndüm ve Zehra Hoca doğurttu beni sezeryanla. Normal doğumu tavsiye ediyodu. Sezeryanı tavsiye etmeyen bir Dr. Ama bebeğim iriydi ve sezeryanı tavsiye etti. Ben yinede normal istiyorum desem normal de yaptırırdı ama ben tırstım galiba:KK54: Hakkında hayırlısı olsun.
Geriye dönük okumayı çok istiyorum ama bi türlü başaramıyorum. Birde bebek arabası işini ihmal ettim. Sofyadan alırım diye düşünmüştüm. Ama burada da gezeceğiz. Lazım olacak. Şu an internette hem zayıflama yöntemleri hemde pusetlere dalmış durumdayım.
Süt le ilgili Nahtigall benim aynı gün sütüm geldi ama bebişe yetmedi yinede. bizde gece sarılık riskide vardı göğüslerimde acıdığı için mama verdirdik şırınga ve kaşıkla.Karnı tok olduğu için ilk gecede sabaha kadar hem bebek hem biz rahat rahat uyduk. Sonra bir daha hiç mama vermedik. Hep emzirdim. Emziriyorum. Süt için hiç birşey yapmadım. Pompamı hastaneye götürdüm ama gerek kalmadı. Evda göğüs uçlarım acdığı için sağıp bebişe öyle içireyim dedim. bebek için medela kalma biberon aldım. Aynı anne sütü emer gibi emiliyor ucu farklı. Eğer biberon vermek zorunda kalırsanız tavsiye ederim. Pompada bebğin emdiği gibi sağarken uçlarını acıttığı için ben emzirmenin daha mantıklı olduğunu düşündüm. Lansinoh krem çok işe yarıyor. göğüslerim sayesinde yara olmadı acımasına rağmen. 14 gün oldu hala acıyolar.göğüs kalkanınıda kullanıyorum benim çok işime yarıyor. çünkü bir göğsümü emerken bebeiş diğerinden sütler damlıyor. Ama dışarı çıkarken bir yelekle falan saklamak gerek tuhaf duruyor.Şu an sütde artık bebeğe göre oluştuğu için sanırım ilk günlerdeki kadar çok sütüm olmuyor. bebek emip bitiriyor.Dolayısıyla göğüs kalkanınıda 2 gündür kullanmıyorum. Ama dışarı çıkarsam emzirmem gecikirse falan gerekebilir.
Aklıma gelenler bunlar.
Biz bebişimle çok iyiyiz...:nazar:
Kendinize dikkat edin...:KK16:

selam hatunlar kaç gündür giremedim siteye biraz maceralı günler geçiridik cuma 37+0 da kontrole gittik nstye bağladı sancın var alttan bakıcam dedi baktı 3cm açılman var doğurursun sen dedi yarın gel yine bakalım gittim yarın oldu yine baktı 4cm olmuş nstde sancın var sen hissetmiyorsun istersen suyunu patlatayım 2saate doğarsın dedi zaten muayene sırasında kanama oldu nişanda geldi,ben de herşeyin kendiliğinden olmasını istiyorum eve gideyim sancılarım geldiğinde gelirim dedim iyi ki öyle demişim bu doktorlar kendilerini ne sanıyorlar iki gün üstüste elini sokup kanamayı başlattı bir de daha 37deyken sanki geç kalmış gibi sancı yok su gelmemiş gel doğurtayım diyor,sitresten 2günde 1kilo verdim zaten karşıydım çatı muayenesine büyüklerim sancı gelmeden yaptırma diyorlardı haklılarmış boşuna eziyet etti noldu işte yine beklicem sancı gelsin ki gideyim,ellerine düştük ya bilmişlik taslıyorlar sadece,bebeğin hareketlerini hisstettiğim sürece suyum ve sancım gelmeden gitmicem artık...

Son düzenleme:
Bi doğuran bi doğurmayan pişman zaten biz de senin yerinde olmayı sabırsızlıkla bekleyenlerdeniz:))Tatlı yorgunluklar bunlar canım başka bir rahatsızlık filan olmasın da ...sen de bebeğinle bu güzel günlerin kıymetini bil bence ne de olsa bir daha bebek olmayacaklar..İnşaatınız biter bir an önce de rahat rahat dinlenebilirsin o da yormuştur seni..Kendine ve bebişine iyi bak canım...:KK69:
Canım ben sezeryana girerken tartılmadım ama 88-89 falanımdır herhalde. Şimdi 77 kg yum. İlk doğumdaki kadar çabuk veremedim. 1 hafta sonrası 77 olabildim. Doğumdan hemen sonra ikinciyi doğuracak gibiydi karnım. çok korktum öyle kalacak sandım. ilkinde hemen küçülmüştü çünkü. 70 le hamile kalmıştım. Normal kilomda 38 bedenken 57-60 arasıydı. Şu an Kavitasyonu araştırıyorum. kilolarımdan biran önce kurtulabilmek için. Sofyada bulamayabilirim. 40 ımın çıkmasını bile beklemicem.sıkılaştırıcı ve çatlakları giderici ne varsa onlarıda uygulatacağım. Bu yöntemleri deneyen varsa bilgi verirseniz sevinirim. Yarın bir yerle görüşeceğim.

Garfield eğer Samsun a gidecek olursan Özel Anadolu Hastanesinde Zehra Yılmaz var ilk oğlumda ona gitmiştim. çok iyi bir Dr. tavsiye ederim. bende kurs nedeniyle 5. ayımdan sonra Ankara ya gitmiştim. 3 ay sonra geri döndüm ve Zehra Hoca doğurttu beni sezeryanla. Normal doğumu tavsiye ediyodu. Sezeryanı tavsiye etmeyen bir Dr. Ama bebeğim iriydi ve sezeryanı tavsiye etti. Ben yinede normal istiyorum desem normal de yaptırırdı ama ben tırstım galiba:KK54: Hakkında hayırlısı olsun.
Geriye dönük okumayı çok istiyorum ama bi türlü başaramıyorum. Birde bebek arabası işini ihmal ettim. Sofyadan alırım diye düşünmüştüm. Ama burada da gezeceğiz. Lazım olacak. Şu an internette hem zayıflama yöntemleri hemde pusetlere dalmış durumdayım.
Süt le ilgili Nahtigall benim aynı gün sütüm geldi ama bebişe yetmedi yinede. bizde gece sarılık riskide vardı göğüslerimde acıdığı için mama verdirdik şırınga ve kaşıkla.Karnı tok olduğu için ilk gecede sabaha kadar hem bebek hem biz rahat rahat uyduk. Sonra bir daha hiç mama vermedik. Hep emzirdim. Emziriyorum. Süt için hiç birşey yapmadım. Pompamı hastaneye götürdüm ama gerek kalmadı. Evda göğüs uçlarım acdığı için sağıp bebişe öyle içireyim dedim. bebek için medela kalma biberon aldım. Aynı anne sütü emer gibi emiliyor ucu farklı. Eğer biberon vermek zorunda kalırsanız tavsiye ederim. Pompada bebğin emdiği gibi sağarken uçlarını acıttığı için ben emzirmenin daha mantıklı olduğunu düşündüm. Lansinoh krem çok işe yarıyor. göğüslerim sayesinde yara olmadı acımasına rağmen. 14 gün oldu hala acıyolar.göğüs kalkanınıda kullanıyorum benim çok işime yarıyor. çünkü bir göğsümü emerken bebeiş diğerinden sütler damlıyor. Ama dışarı çıkarken bir yelekle falan saklamak gerek tuhaf duruyor.Şu an sütde artık bebeğe göre oluştuğu için sanırım ilk günlerdeki kadar çok sütüm olmuyor. bebek emip bitiriyor.Dolayısıyla göğüs kalkanınıda 2 gündür kullanmıyorum. Ama dışarı çıkarsam emzirmem gecikirse falan gerekebilir.
Aklıma gelenler bunlar.
Biz bebişimle çok iyiyiz...:nazar:
Kendinize dikkat edin...:KK16:
İyi olmanıza çok sevindim .:nazar::nazar:Tabi sen artık o kadar sık giremezsin anlarız biz seni merak etme:KK34::KK69: ama tavsiyeler gerçekten iyi oluyor..Arada girip tecrübelerini yaz bize faydalanalım.En güzeli de galiba sütünü emmesi bebeğinin herkes emzirebilir inşallah çok güzel bir duygu o...:KK69:
selam hatunlar kaç gündür giremedim siteye biraz maceralı günler geçiridik cuma 37+0 da kontrole gittik nstye bağladı sancın var alttan bakıcam dedi baktı 3cm açılman var doğurursun sen dedi yarın gel yine bakalım gittim yarın oldu yine baktı 4cm olmuş nstde sancın var sen hissetmiyorsun istersen suyunu patlatayım 2saate doğarsın dedi zaten muayene sırasında kanama oldu nişanda geldi,ben de herşeyin kendiliğinden olmasını istiyorum eve gideyim sancılarım geldiğinde gelirim dedim iyi ki öyle demişim bu doktorlar kendilerini ne sanıyorlar iki gün üstüste elini sokup kanamayı başlattı bir de daha 37deyken sanki geç kalmış gibi sancı yok su gelmemiş gel doğurtayım diyor,sitresten 2günde 1kilo verdim zaten karşıydım çatı muayenesine büyüklerim sancı gelmeden yaptırma diyorlardı haklılarmış boşuna eziyet etti noldu işte yine beklicem sancı gelsin ki gideyim,ellerine düştük ya bilmişlik taslıyorlar sadece,bebeğin hareketlerini hisstettiğim sürece suyum ve sancım gelmeden gitmicem artık...

Doktorlar acaba doğum gece filan gelebilir diye mi muayeneye gittiğinizde hemen almak istiyorlar.Bu mu yani..rahatlarını düşündükleri için mi...:KK47:İnsanın inanası gelmiyor sen o güne kadar bi sürü para dök onların şu yaptığına bak insan cidden deli oluyor..Nişan gelse de 1 hafta hata daha fazla duranlar olabiliyormuş bekle tabi canım tamam miadında bebek ama ne kadar dursa o kadar iyi her şey zmanında güzel..Sıkma canını sen canım o doğacağı zamanı bilir sancını bekle bakalım...

evet canım son dakikada kıwırdı ama nasıl kıwırdı çok şaşırttı beni..ama malsef o hastanedeki tek kadın doğumcumuz oydu..başka da yok..zaten hastane de dandik gitmem ben bi daha oraya..iyice soğudum herşeydenn..:85:yarın için başka bi hastaneden gün aldık allahım işala normal birileri rastlar bana :26:
Canım çok geçmiş olsun sana da . Senden kaynaklanan bir nedenlede değiştirebilirdin Dr unu. O yüzden sıkma canını. İnş. yeni Dr un daha iyidir...

Ya kızlar ben valize iç çamaşırı koymadımmmm... Sezeryandan sonra nasıl kilot lazım ki. Düşük bel mi yüksek bel mi?
Bana çamaşır çok gerekmedi. Yattığım yerde ped değiştirdiler ilk gün. 2. günde 1 çamaşır ve gece pedi kullandım. Çıktığım gün 3. günde 1 çamaşır gerekti o kadar. Çamaşırlarımda hiç kirlenmedi zaten. Dikişlerimin bandajı alındıktan sonra dr um sezeryan dikişine çamaşırın gelmesin yukarıda olsun dedi.

slm kızlarrrr
bisss deldikk teyzeleriii

bende 27 haziran pazartesi günü saat 10:30 da genel anestezi ile kızıma kavuştum elhamdülillah...sizlerede hikayemi yazmaya geldiimm
27sinde olacağını tahmin ediyordum ama perşembe günü dra gittiğimde drdan duyunca iyicene bi tuhaf oldum bütün akşam ağladım oğlum ne olacak diyee hala o anımı düşününce gözlerim doluyoo...
neyse o 4 gün öle zor geçti ki kızlar anlatamam.psikolojim baya bi çöküktüü..
neyse pazartesi günü sabah kalktım son hazırlıklarımı yaptım oğlum babannesinde yengesiyle kalacaktı onu dedesi almaya geldi..götürdüler..en zor anlarımdan biriydişimdi bile göz yaşlarıma engel olamıyorumsonrada kayınpederim ve kayınvalidem geldiler eşim ben beraberce hastaneye gittik.hastanede annem babam ve kardeşim bizi bekliyolarmış.. yatış işlemleri yapıldı. odamıza geçtik hemşireler geldi üstümü falan giydirdiler.test için kan alırken tansiyonum düştü baygınlık gibi bişey geçirdim..
biraz kendime gelmeye başlayınca gene aldılar..ben epidural istiyodum anestezi uzmanı geldi bu durumda yapılamayacağını daha kötü olabileceğimi söyledi geneli kabul ettik..snra geldiler hasta bakıcılar ameliyata çıkış dışardakilerle vedalaşma....
ameliyathaneye girdik ama ben heyecandan korkudan titriyorum ordada hazırlıklar yapıldı biraz hemşirelerle sohbet ve hazırmısın dediler hazırım dedim ve uyudum.....
sonra şerife hanım şerife hanım aç gözünü diye hemşirelerin sesini duydum boğazımı narkoz tıkadı nefessiz kaldım biraz konuşamıyorum falan snra işaretlerimden anladılar hemen oksijen taktılar nefesim açıldı çok şkr...ama çok felaket ağrım vardı..odaya aldılar ben odama gelene kadar kızım gelmiş beni bekliyomuşhemen bi ağrı kesici yaptılar..ondan snra biraz iyi hissettim.kızımı emzirmeye çalıştılar... tebrikler falan eşim oğlumu aldı geldi kardeşiyle tanıştılar
akşam 5 gibi ayağa kaldırdılar baya bi zor oldu bi 5 dk yürüdükten snra yatağıma yatırdılar çorba falan yedim..
2 gün kalıp çarşamba sabahı çıkıcaktık ama kızımın sarılığı çıkmış ve doktorumuz küveze girmesi gerektiğini söyledi..
küvezi odamıza getirebileceğimizi söyledi getirdiler o iyi oldu.1 gecede öyle kaldık..perşembe günü evimize geldik..şimdide yeni hayatımıza alışmaya çalışıyoruz kardeşliğe alışmaya çalışıyoruz...bugün tekrar sarılığı ölçüldü oda düşmüş çok şkr...
bana gelince eve geldiğimiz gün hamile kaldığım kiloya düşmüştüm bugün tartıldım 1 kilo daha gitmiş....emzirmeye çalışıyorum günde 3 4 lt su içiyorum ilk başlarda zorlandık ama şimdilerde biraz daha iyiyiz...hemen süt gelmedi..aklınızda bulunsun süt gelmiyo diye bırakmayın bol bol su en çok sütü o yapıyo..dr sütün %80ni su dedi bende dinliyorumm....
kızım 3kilo 140 gr 49 cm doğdu...
şimdi uyuyor bunu yazabilmek için 3 kez başından kalktım
allah herkesi selamet yavrusuna kavuştursun inş...

bis fırsat buldukca geliriz...şimdilik bu kadar

Canım bebeğine sende kavuşmuşsun. Allah sağlıklı güzel ömür versin. Kilolarımla benim başım dertte. Sen vermişsin ne kadaaaaaaaaar güzel.

:KK16:

Sakın sunni sancı falan alma bebek 37+ da çünkü çok güçlü olsa kendi gelir hiç yorma bebeğini bi de o sancıları yiyip yiyip sezeryan a girmek var geçen burda 3 gun önce sezeryan olan bi arkadaş adını unuttum yazmştı doğum hikayesini toparladım demişt hiç korkma yatcaz kalkcaz bebeğimiz yanımızda olacak hem de hiç yorulmamamış olarak...Çok istedim ben normal doğumu epidralli ama kısmet olmadı dönmedi bebeğim...Şimdi 10 gundur sezeryan fikrine alıştım Bende bebeğimde önce Allah a sonra dr lara emanet elim kolm bağlı biz anne oluyoruz kız anneler cesur olur korkma herşeyi atlatırız

haklısın gözdecım bende oglumla anlasma yaptım ,salıya kadar kendı suyuyla gelmeye kalkarsa denıycem normal,ama gelmezse onu da kendımıde sıkmak ıstemıyorum sunı sancıyla allah korusun ıkınamam oda başa çıkamaz o stresle falan,sonunda sezeryan olmakda var onca acıdan sonra...

en ıyısı salı sabahı bebısı kucaklamak dua ıle,bu arada benımde esım sadece dogdugu gun yanımda olabılecek sonra gene saatlerce uzaga gıdecekk,muduru ızın vermedı kaldıkı devlet memuru,beyınsız adamm

yanı senle ıkımızde güçlüü olmalıyız malesef

Bi doğuran bi doğurmayan pişman zaten biz de senin yerinde olmayı sabırsızlıkla bekleyenlerdeniz:))Tatlı yorgunluklar bunlar canım başka bir rahatsızlık filan olmasın da ...sen de bebeğinle bu güzel günlerin kıymetini bil bence ne de olsa bir daha bebek olmayacaklar..İnşaatınız biter bir an önce de rahat rahat dinlenebilirsin o da yormuştur seni..Kendine ve bebişine iyi bak canım...:KK69:

İyi olmanıza çok sevindim .:nazar::nazar:Tabi sen artık o kadar sık giremezsin anlarız biz seni merak etme:KK34::KK69: ama tavsiyeler gerçekten iyi oluyor..Arada girip tecrübelerini yaz bize faydalanalım.En güzeli de galiba sütünü emmesi bebeğinin herkes emzirebilir inşallah çok güzel bir duygu o...:KK69:

Doktorlar acaba doğum gece filan gelebilir diye mi muayeneye gittiğinizde hemen almak istiyorlar.Bu mu yani..rahatlarını düşündükleri için mi...:KK47:İnsanın inanası gelmiyor sen o güne kadar bi sürü para dök onların şu yaptığına bak insan cidden deli oluyor..Nişan gelse de 1 hafta hata daha fazla duranlar olabiliyormuş bekle tabi canım tamam miadında bebek ama ne kadar dursa o kadar iyi her şey zmanında güzel..Sıkma canını sen canım o doğacağı zamanı bilir sancını bekle bakalım...

canım inş.zamanı gelince kucagınıza alırsınız bebişleri
cok manyak bi duygu ama yorgunlukda yok diyemicem:KK1:
inşaat da beni biraz yordu haklısın sende kendine ii bak
hayırlı dogumlar inş.:emir_bebek:

İnşallah cnaım yaa. İnşallah bulduğun hastane içine siner. Çok az kaldı, şimdi böyle bi stres yaşama.

Çok kilo almamışsın canım, tebrikler. Salı günü de büyük buluşma olacak :)))) Çok sevindim. İnşallah yavrunu sağlıkla kucağına alırsın

Ah Pelincim, ne güzel yazmışsın, yoğunsun tabi. Ama ben bir haftadır geceleri hiç uyuyamıyorum, bebeğim sağolsun iç organlarıma tekme atmayı çok seviyor. Ne dışarıda rahatım ne evde...
Sana bi şey sormak iistiyorum: sesn sezeryan yaptın, sütün ne kadar zaman sonra geldi? Süt sağma makinası aldın mı? Faydasını gördün mü?

canım benimde son zamanlarda oyleydi kaburgalarım
kırılıyor sanıyordum valla allahdan cok sıcaklara kalmadım:KK1:
canım sutum 3 gun sonra geldi ama her uyandıgında emziriyordum
dr.süt kanallarını uyarır dedi ve bi kasıkda olsa gelir o da yeter dedi
ben sut sağma almadım ama pişman oldum sonra birden geldi ve
benim bebegim biliyorsun 2450 geldi eve hemen yoruluyordu sütler
kaldı bi gece gogusum sisti ateş yaptı ve sıtmaya cevirdi eşim hemen
süt sağma makinası kiraladı ama gerek kalmadı şimdi 2 saatte bi emziriyorum
uyuyorsa zorla kaldırıyorum:KK1:

haklısın gözdecım bende oglumla anlasma yaptım ,salıya kadar kendı suyuyla gelmeye kalkarsa denıycem normal,ama gelmezse onu da kendımıde sıkmak ıstemıyorum sunı sancıyla allah korusun ıkınamam oda başa çıkamaz o stresle falan,sonunda sezeryan olmakda var onca acıdan sonra...

en ıyısı salı sabahı bebısı kucaklamak dua ıle,bu arada benımde esım sadece dogdugu gun yanımda olabılecek sonra gene saatlerce uzaga gıdecekk,muduru ızın vermedı kaldıkı devlet memuru,beyınsız adamm

yanı senle ıkımızde güçlüü olmalıyız malesef

Canım eşin devlet memuruysa sana tanınmış yasal bir hakkı kimse engelleyemez isterse cumhurbaşkanı olsun.Vermiyorum diyemez suç işlemiş olur..Hadi diyelim eşin zıt gitmek istemedi rapor alsın benim eşim devlet memuru değil doğum için izin verilmiyor onlara o da bir hafta rapor alacak o hafta..

Serbulocum nerelerdesin?:92:Girmiyorsun sanırım bir kaç gündür .Bi ara aklıma geldin doğurdu mu acaba dedim..:KK1:

canım inş.zamanı gelince kucagınıza alırsınız bebişleri
cok manyak bi duygu ama yorgunlukda yok diyemicem:KK1:
inşaat da beni biraz yordu haklısın sende kendine ii bak
hayırlı dogumlar inş.:emir_bebek:

canım benimde son zamanlarda oyleydi kaburgalarım
kırılıyor sanıyordum valla allahdan cok sıcaklara kalmadım:KK1:
canım sutum 3 gun sonra geldi ama her uyandıgında emziriyordum
dr.süt kanallarını uyarır dedi ve bi kasıkda olsa gelir o da yeter dedi
ben sut sağma almadım ama pişman oldum sonra birden geldi ve
benim bebegim biliyorsun 2450 geldi eve hemen yoruluyordu sütler
kaldı bi gece gogusum sisti ateş yaptı ve sıtmaya cevirdi eşim hemen
süt sağma makinası kiraladı ama gerek kalmadı şimdi 2 saatte bi emziriyorum
uyuyorsa zorla kaldırıyorum:KK1:

Yanlız olmadığıma çok sevindim canım. Moralim çok bozuluyordu. Benim de karaciğer enzimlerimde artış olmuş. Belirtisi de çatır çatır kaşınmalarımmış. Doktor gözetim altına aldı. Haftalık yaptıracağım testler var, eğer bu enzimlerde artış olursa doğum öne çekilebilirmiş. Suni sancı ile normal yaptırabilirlermiş ama sezeryan durumu da olabilir. Süt sağma makinası almadım ama sezeryanda lazım olur mu diye sordum sana. Yanıtın için çok sağol :)))) Nereden kiraladınız makinayı? Ne kadara kiralanıyor?
Minik Mert'ini yanaklarından öpüyorum :))))

Vallahi diyecek bir sey yok. Allahin sevdigi kuluymussun ki onceden yuzunu gormussun. Senin dogum baslasin, hangi doktor geri cevirebilir ki? Bence sen Samsun'daki hastaneleri bir ara konus bakalim, gitmeden bilgin olsun alirlar mi almazlar mi?

Garfieldcım, doktorların neredeyse hiçbiri sezeryan isteyen bir kadını geri çevirmiyor. Ama ilerleyen sayfalarda yazdıklarını okuyunca derim ki hiç o hastanede doğum yapma, ya kendine başka bir hastane bul ya da Samsun'u ayarla. Sorun sadece doktor değil ki hastane de sıkıntılı. O hastaneyi çıkar canım kafandan.

Canım benim sıkma canını normal doğum yapmak için çatında müsaitse bırak bebişin ne zaman doğmak isterse ozaman gelsin.
Gelişimini tamamlayacak ben dışarı çıkmaya hazırım diyecekki sonra sende bebişinde sorunlar yaşamayın.
Benim doktorumda bugün tatile çıktı 14 üne kadar izinli bende kızımın istediği zaman gelmesini bekliyorum 42 haftam 13 ünde doluyor.
Oluruna bıraktım artık.
İnsan 9 ay gittiği dr.unu istiyor doğumda doğal olarak ama normal doğumda dr. değil senin performansın önemli. Sezeryandaysa dr.unun.
Birde bu açıdan düşün bakalım.
Olmamış meyvayı dalından koparmak gibi birşey izne çıkıcam diye suni sancı vermek bence.
Tabi karar yine senin canım

ya böleler malsef canım..ben artık hiç güwenmiorum doktorlara..ben değiştim hastaneyi de doktoru da..bakalım yarın gidicem yeni hastaneye doktora..bakalım kabul edicekler mi :26:

Okudukça ağzım açık kalıyor bu doktor maceralarınızı yazdıkça ben hiç denk gelmedim galiba böylelerine...Meslek ahlakı diye bi şey kalmamış bazı doktorlarda.Sezeryan olacaksan iki gün sonra 2 saat yolculuk yapmak baya zor gelebilir canım o yüzden bulunduğun yerde doğum yapsan daha iyi olur.Normal doğum olacaksa samsuna gidebilirsin oturmak rahat olur çünkü yol uzun olsa da.Yine de canını sıkmamaya çalış canım nasıl olsa doğunca her şeyi unutacaksın inşallah...:emir_bebek:

sağolun arkadaşlar, bugün pazar diye arayamadım samsunu
yarın arıycam bakalım
hakkımızda hayırlısı..

Serbulocum nerelerdesin?:92:Girmiyorsun sanırım bir kaç gündür .Bi ara aklıma geldin doğurdu mu acaba dedim..:KK1:

ayyy canım benim sağolasın fark edilmek ne güzel ... dün pazara gittim evden çıkarken anahtarı evde unuttum o yüzden akşama kadar ablamda kaldık :KK1: bugün de sabah kahvaltıya gittik eşimle dönüşte bi ağırlık çöktü bana sizi okudum ama yazacak bişey bulamadım...sen nasılsın tatlım hastaneye karar verdinmi

ayyy canım benim sağolasın fark edilmek ne güzel ... dün pazara gittim evden çıkarken anahtarı evde unuttum o yüzden akşama kadar ablamda kaldık :KK1: bugün de sabah kahvaltıya gittik eşimle dönüşte bi ağırlık çöktü bana sizi okudum ama yazacak bişey bulamadım...sen nasılsın tatlım hastaneye karar verdinmi

Bi daha anahtarı filan unutayım deme günümüz yaklaştı bi gün görmesem doğurdu sanıyorum..:18::KK1:Eşimizle aramızı düzelttik galiba sonunda kahvaltılara filan gidilmiş aferin size:))):KK34::KK69:Hastaneyi değiştirmeyeceğim canım son zamanlarda değiştirmek istemiyorum doktorumuz sağolsun hala gün vermedi bi gün arayıp yarın gel doğurtayım diyecek heralde onu bekliyorum artık.:KK53::KK53::KK53:37. hafta kontrolünde gün veririm dedi fiyatı da gün kesinleşince konuşacağız bakalım.

Bi daha anahtarı filan unutayım deme günümüz yaklaştı bi gün görmesem doğurdu sanıyorum..:18::KK1:Eşimizle aramızı düzelttik galiba sonunda kahvaltılara filan gidilmiş aferin size:))):KK34::KK69:Hastaneyi değiştirmeyeceğim canım son zamanlarda değiştirmek istemiyorum doktorumuz sağolsun hala gün vermedi bi gün arayıp yarın gel doğurtayım diyecek heralde onu bekliyorum artık.:KK53::KK53::KK53:37. hafta kontrolünde gün veririm dedi fiyatı da gün kesinleşince konuşacağız bakalım.

ayy sorma canımm yaa 3.5 yıllık evliyim ilk defa başıma geldi anahtar olayı :KK1: zaten yarım akıllı oldum ödemmler fazla olunca beyne basınç yapıyo galiba:KK1:eşimlede arayı şimdilik düzelttik bana annesi konusunda hak verdi... onunda hoşuna gitmiyormuş annesinin tavırları...böle şeyler söleyince bende rahatladım:KK37: hangi hastaneye gidiyordun canım sen ?

X