• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

arkadaşlar sorunuma cevap yazan herkese çok teşekkür ederim.. benim her şey o kadar hızlı oldu ki.. 30 mayıs son adetimin ilk günü. ama ben daha 25 haziranda idrar testi ile öğrenmitim. erken gebelik dedi doktor. hemen midem bulanmaya kusmaya başladım. gittik bu arada keseyi gördük henüz daha kalp atışlarını bile duymamıştık ki doktor ben görüyorum demişti sonra da 1 ay sonraya verdi randevuyu. ben de zaten bulantılardan çok kötü olup evden dışarı çıkamadıımdan 1 ay sonrasında gittim doktor ultrasonda görür görmez hemen bozuldu ve ense kalınlığını 4.1mm olarak ölçtü. elimde liste vardı soracaklarımın yazılı olduğu:((( daha bunları soracaktım dedim ama doktorum hemen bir profösöre gitmem gerektiğini söyledi. hiç bişi sormadan apar topar ağlayarak çıktık. nişantaşında bilinen en iyi perinatologlardan biri hayri ermişin muayenehanesine gittik. doktor orda da ayrıntılı ultrasonda baktı ve ense kalınlığının hatta 5.2mm olduğunu söyledi. ben ikili test hiç yaptırmadım yani yapmaya gerek yok dedi doktorlar:((( şimdi burda yazılanlara bakıyorum daha bi çok kişi ikili test sonucunu almamış bile. ben 6 gün önce öğrenmiş oldum. inşallah çarşamba gnü de bir terslik bir sıkıntı olmadan innnşallahh sorunsuz bir şekilde cvs işlemi yapılacak. cvs tecrübesi olan istanbulda sayılı doktor varmış. onu da prof dr recep has yapacak inşallah. 3 hafta sonra da sonuçlanacak. yani amniyosentez dönemi gelinceye kadar inşallah hayırlı haberleri öğrenmiş olurum. sonuç kötü bile olsa aldırmayı düşünemiyorum :(((( lütfen herkesin duasını bekliyorum. hamilelerin duaları kabul olurmuş. hepimiz birbirimiz için dua edelim. Allah hepimize hayırlısıyla sağlıklı bebekler versin...

Canım evet ense kalınlıgı malesef ki biraz fazla. Diyecek bir şey bulamıyorum. Çünkü çok üzüldüm. :(

Cvs dediğin ne ilk defa duyuyorum ben. İnşallah güzel haberlerle gelirsin. dualarımız seninle.

evet bende sakıncası olduğuna dair hiçbir kesin bulguya rastlamadım.Öte yandan insan tabi ister istemez endişeleniyor.Ancak hamileliğinde sigara içenleri alkol alanları düşündükçe bu onların yanında neki diyorum ister istemez.İşte insan kendine teselli arıyor.Benim yakınımda da hamileyken saç boyatanlar oldu ama bitkisel boyattılar. Bitkisellerde çabuk akıyormuş yine boyatmak zorunda kalıyormuşsun diye duydum.Ben bir kez boyatıp hamileliğimi kapatmayı düşüyorum.O yüzden normal boyalar daha mı mantıklı acaba diyorum.Öfff öf.

Manikcim ablam hamileyken her ay boyadı. Bir şey olmadı.

Benim de saçlarım sarıya boyalı. Oglumda hiç boyatmadım. Bunda da boyatmayı düşünmüyorum.

kızlar bugün internetimiz yoktu anca girebildim.merak eden olduysa bir problem yok Allaha şükür.eski sayfaları okuyamadım şimdilik.akşama doğru tekrar gelecegim.sevgilerr

evet bende sakıncası olduğuna dair hiçbir kesin bulguya rastlamadım.Öte yandan insan tabi ister istemez endişeleniyor.Ancak hamileliğinde sigara içenleri alkol alanları düşündükçe bu onların yanında neki diyorum ister istemez.İşte insan kendine teselli arıyor.Benim yakınımda da hamileyken saç boyatanlar oldu ama bitkisel boyattılar. Bitkisellerde çabuk akıyormuş yine boyatmak zorunda kalıyormuşsun diye duydum.Ben bir kez boyatıp hamileliğimi kapatmayı düşüyorum.O yüzden normal boyalar daha mı mantıklı acaba diyorum.Öfff öf.

kızlar sakın beni yanlış anlamayın,benimde yoğun bir işhayatım var,herzaman da bakımlı olmak zorundayız, benimde saçlarım boyalı,ama hiç düşünmüyorum boyamayı topluyorum dipleri siyah çıktı olsun hiç önemli değil, hamile olduğumu öğrendikten sonra tırnaklarımı kestim oje de hiç sürmüyorum, bunların hepsi kimyasal bebeğime zarar vermek istemiyorum haklısınız benim bi arkadaşım saçlarını dda boyattı,sigarada içti alkolde aldı ve çok sağlıklı bi oğluşu oldu ama tam tersi olursa Allah korusun ben çok vicdan azabı cekerim,belki biraz fazla pipirikliyim ama tevekküle herzaman inanırım ben elimden geleni yapayım da gerisi rabbimin takdiri naçinaze fikrimkaydirigubbakcemile5

arkadaşlar sorunuma cevap yazan herkese çok teşekkür ederim.. benim her şey o kadar hızlı oldu ki.. 30 mayıs son adetimin ilk günü. ama ben daha 25 haziranda idrar testi ile öğrenmitim. erken gebelik dedi doktor. hemen midem bulanmaya kusmaya başladım. gittik bu arada keseyi gördük henüz daha kalp atışlarını bile duymamıştık ki doktor ben görüyorum demişti sonra da 1 ay sonraya verdi randevuyu. ben de zaten bulantılardan çok kötü olup evden dışarı çıkamadıımdan 1 ay sonrasında gittim doktor ultrasonda görür görmez hemen bozuldu ve ense kalınlığını 4.1mm olarak ölçtü. elimde liste vardı soracaklarımın yazılı olduğu:((( daha bunları soracaktım dedim ama doktorum hemen bir profösöre gitmem gerektiğini söyledi. hiç bişi sormadan apar topar ağlayarak çıktık. nişantaşında bilinen en iyi perinatologlardan biri hayri ermişin muayenehanesine gittik. doktor orda da ayrıntılı ultrasonda baktı ve ense kalınlığının hatta 5.2mm olduğunu söyledi. ben ikili test hiç yaptırmadım yani yapmaya gerek yok dedi doktorlar:((( şimdi burda yazılanlara bakıyorum daha bi çok kişi ikili test sonucunu almamış bile. ben 6 gün önce öğrenmiş oldum. inşallah çarşamba gnü de bir terslik bir sıkıntı olmadan innnşallahh sorunsuz bir şekilde cvs işlemi yapılacak. cvs tecrübesi olan istanbulda sayılı doktor varmış. onu da prof dr recep has yapacak inşallah. 3 hafta sonra da sonuçlanacak. yani amniyosentez dönemi gelinceye kadar inşallah hayırlı haberleri öğrenmiş olurum. sonuç kötü bile olsa aldırmayı düşünemiyorum :(((( lütfen herkesin duasını bekliyorum. hamilelerin duaları kabul olurmuş. hepimiz birbirimiz için dua edelim. Allah hepimize hayırlısıyla sağlıklı bebekler versin...

Cnm benim bak diyeceklerimi sakince düşünmeni ve öyle değerlendirmeni istiyorum tamammı sakın üzülme amacım seni üzmek değil, cnm bak hamilesin bebeğini seviyorsun biliyorum ne olursa olsun onu dğurmayıda düşünüyorsun anladığım kadarı ile...
Cvs yaptıracakmışsın inş sonuçları temiz çıkar, inş. bu bebeği sağlıklı olarak kucağına alırsın, ve bu günler tamamen geride kalır...bir dr a bağlı kalma derim birçok dr a git göster,

Ama ya çıkmazsa, yine doğuracakmısın, sakat yada özürlü bir bebek dünyaya getirip ömrün oldukça onu görüp hem üzülüp hem vicdan azabı çekeceksin, eskiden mayıs annelerinde akman1981 diye bir nikle bir ark yazıyordu, dr.lar bebeğin sağlıklı olmayacak alalım dediler fakat aldırmadı, ve bebek sakat doğdu, bir gözü yokmuş... Allah korusun... ve herkes kıza aldırma türü şeyler yazmışlardı, oda aldırmak istemiyordu, aldırmadı, sonra bebek doğunca bi kaç sefer daha yazdı foruma çok vicdan azabı çekiyorum bebeğe bunları yaşattığım için diye... sonrada yazmadı foruma çok etkilenmiştim... hatta bir yandanda acaba doğurmasına kk mı neden oldu diyede üzülmüştüm... bebek sakattı ve yoğun bakımda hortumlarla yaşam mücadelesi veriyordu yeterli olamayacağı bir hayat için...
Anneside mafoldu, bebekte, yani diyeceğim o ki, cnm inş. sağlıklı bir bebeğin vardır, ama olurda tüm doktorlar bebeğin sağlıklı olmadığı konusunda görüş birliğine varırlar ise hem onun hemde senin ve eşinin mutluluğu için herşeyi baştan gözden geçirmeni tavsiye ederim, senin hayatın boyunca sen bakarsın peki ya senden sonra kim bakar...
KK ya yazdıklarını takip edicem inş. güzel haberlerle dönersin ama olmazsa kendini çok yıpratma cnm Rabbim sana yeni ve sağlıklı evlatlar verebilir unutma bunu,
Herşeyin hayırlısı olsun diye dua ederim hep hayırlı değilse olmasın diye...
Ve henüz bebeğin yüzünü görmedin tekmesini duymadın kokusunu almadın, doğurupta kaybetsen eğer daha çok üzülürsün emin ol... bunları yaşatmasın Rabbim kimseye evlat acısı göstermesin...
Allah yardımcın olsun cnm benim, inş. cvs güzel sonuçlanır, sonuncunda bebek sağlıklıdır ve dktorlar yanılmıştır, hayırlısı ile kucağına alırsın inş. dualarım seninle ve bebeğinle

Son düzenleme:
selam herkeslere misafirlerim vardı o yüzden anca gelebildim

benimde saçlarımda boya var ve diplerden kendi saçlarım geliyor hiiiiççç tınmıyorum.boyatmayıda düşünmüyorum zaten hamiile olduğum belli olunca kimsenin niye saçlarıon böyle diye soracağınıda sanmıyorum.belki birşey olmaz ama işte riske atmakta istemiyorum.çok sıkıntı yaratırsa kestiririm gider zaten sıcak

alocum yazdıklarını gözlerim dolu dolu okudum dualarımız seninle Allah büyük inşallah bebeğinde sru yoktur.Herşey Allah tan burcuu ya katılmamakta elde değil.ama seni çok ama çok iyi anlıyorum.Rabbim bebeklerimize sağlık kuvvet bizlere de sabırlar versin inşallah

Kızlar iyi akşamlara.s., geçmişe çok az bakabildim bir ara yeniden bakıcam, alocuma üzüldüm... yazmadan edemedim, Allah yardımcısı olsun...
Biz birazdan hazırlanıp ark.larla buluşmaya gidicez, kağan uyansında, onu bekliyoruz,
Bugün sadece 1 sefer kustum iyi bir durum :)
bulantım var ama en azından çıkarmıyorum, görüşmek üzere
opuyorumnanaktan

görüşürüz burcu bizde kayınvalideme iftara gideceğiz yavaş yavaş hazırlanayım
şu saat oldu hala sıcakk pööfffff

Mrb arkadaşlar
Ben bugün pek iyi değilim epeyce sancım oldu :(
Sabah 2 saat boyunca temizlik yaptım ondan oldu sanırım.Yattım hatta birazda uyudum ama pek faydası olmadı.
Şimdide işyerindeyim,yarın sabaha değin nöbetciyim

arkadaşım benim doktorum saçını kesinlikle boyatma demişti hoş benim zaten kendi saçımdı ööle de bi düşüncem yoktu ama önlem olsun diye söölemişti ben senin yerinde olsam bebeğimin sağlığı için ööle gezmeyi tercih ederim hem bu sene uçlar boyanmış moda :))

merhaba arkadaşlar. ben 34 yaşındayım sat 30 mayıs ama 1 hafta erken gittiği için 12 haftalık hamileyim.. inşallah hayırlısıyla şubat annesi olabilirim :((( 5 gün önce doktorum ultrasonda ense kalınlığını fazla buldu. hemen prof a yönlendirdi. prof da onayladı ve kan testi yani 2li testi yapmaya bile gerek yok çünkü çok kalın dedi:((( 5 gündür hayatımın en kötü günlerini geçiriyorum. bulantı ve kusmaların hala devam ediyor.. sıcaklar bir yandan bu haber bir yandan.. yine de isyan etmiyorum Allah'ıma şükür diyorum gerçi.. bugün proftan çarşambaya randevu aldım. cvs dedikleri karından plesan taya girip parça alma işlemini yapacaklar. eğer 16. haftaya kadar beklersem de amniyosentez yapacaklardı. cvs de de amniyosentezde de düşük riski varmış. Allah yardımcım olsun lütfen dularınızı bekliyorum:((( çok gerideki yazılanlara bakamadım ama burdan sorsam var mı benimle aynı durumda olan??? ve doktorları yüzde kaç iyi sonuç çıkar diyorlar??? ben hep başka şeyler duydumç özellikle ense kalınlığı çok önemli bir bulguymuş :((((

Aramıza hoşgeldin canım.Allah hakkında hayırlısını versin.Ama bu durumda olupta sağlam bebek olarak doğan örnekler var.İnşallah bebişin çok sağlıklıdır.Başka dr larada git bence.Dualarımız seninle

merhaba arkadaşlar bende şubat annesiyim 1 tane oğlum var benide kabul edermisiniz sizlerle tanışmak isterim herkese iyi akşamlar kendinize iyi bakın ........
Aramıza hoşgelsin canım.Hayırlı hamilelikler...

Günaydın kızlar.Sabah kontrolüm vardı.bebişim bugün itibariyle 13 hafta 4 günlük.Gelişimi normalmiş.2litestin sonucunu bekliyorum inşallah bişey çıkmaz.Doktor ense kalınlığı falan normal dedi.bugün çok mutluyum .Bebişimin cinsiyetini öğrendik.Doktor erkek dedi.Doktordan geldiğimden beri uyuyamıyorum.Rüyamda görmüştüm rüyam çıktı.Allah hepimizin bebişlerine sağlık versin.

gözünaydın canım.ayyy topik maşallah prenslerlegamyoncuiremsu doldu.hani prensesler ortada yokmu daha

kızlar bende çok kötüyüm diş agrısı 3 gündür mahvoldum.agladım gece.dün dr gittim.5 ay alsun doggunu alır çürügü temizlerim dedi.antibiyotik verdi.agrı kesici ama ben hala agrıdan duramıyorum

geçmiş olsun canım.benim bir arkadaşımda hamiyken dişini çektirdi geçenlerde.eskidendi o doğumu beklemek falan.eğer iltihap yoksa çektir kurtul bir an önce.tabi önce druna sormalısın

yaa benim dokununca göğüs acıması dışında bi hamilelik belirtim kalmadı.bişeymi var acaba diye endişeleniyorum.randevumada 18 gün var daha.bu rahatlık beni endişelendiriyor.

2. hamileliğim olduğu halde yani daha önce bu durumları bildiğim halde aynı şey bendede var.sürekli kendimi dinleyip duruyorum.merak etme canım.güzel düşün.bizimkisi annelik duygusundan :ecrin_bebek:

bebişlerimin hareketlerini bi hissetmeye başlasak hayırlısıyla ozaman daha rahat edicez .en azından iyi hareket ediyor dicez

oda zor bir durum,
bebeiş uzun süre hareket etmeyince bu seferde bişeymi olduki diye panikliyor insan.eyvahedigeldismile

neslicim geçmiş olsun canım

mrb arkadaşlar bende şubat annesi olucam inşşalh sat 26 bisan 5 şubat gibi gözküyo şimdilik.bakalım bizim kız acelecilik etmezse tabi.dr 10 gün önce 10 gün sonra olabilr dedi ben 1 haftadır kızımın tepiklerini hissetmeye başladım zaten miniğim acaip hareketli napcaz biz bu yaramazla bilmiyorum zaten kova burcu çocukları pek yerinde duramaz allah hepimize kolaylık versin.hepimiz sağlıkla kucağımıza laırız inşallah bebişerimizi

aramıza hoşgeldin canım.hayırlı hamileleikler.ilk bebekmi?
Selam hanımlar nasılsınız? Geçenlerde benim kontrolüm vardı 12+5 iken... Gittik doktor teyzemiz uzun uzun gösterdi bize minişimizi.Eşim de videoya kaydetti tüm ultrasonu... Doktor teyzemz baktııı baktııı cinsiyet konusunda net bişiy söyleyemedi... pipiye benzer bir çıkıntı var gibi ama kızlarda da bu haftada klitoris şişkin olduğundan çıkıntı gibi gözükebiliyormuş... O nedenle net bişiy söylemedi... Biz şimdilik kızmış gibi düşünüyoruz... Arife gününden 1 gün önce tekrar kontrol var 3'lü testte yapılcak belki o zaman netleşir cinsiyetimiz.
Sizler nasılsınız? güncel listemiz hangi sayfada? Bebişinin cinsiyeti belli olanlar var mı?

Gözünaydın canım.Bebeğin cinsiyeti birdahaki görüşe desene :)

Dualarımız seninle canım.Allah inşallah herşeyi gönlüne göre verir,bebeişin sağlıklı bir şekilde kucağına gelir.

Manikcim bende öğretmenim
saçlarım hep röflelidir
ilk hamileliğimde hiç boyatmamıştım uçlar sarı dipler kahverengi gittim okula
şimdide boyatmayacağım üstelik bu sefer beyazlarımda var.

Mrb arkadaşlar
Sabah 2 saat boyunca temizlik yaptım ondan oldu sanırım.Yattım hatta birazda uyudum ama pek faydası olmadı.

Mısracım geçmiş olsun canım.
Yarın Antalya'ya gelmek üzere yola çıkıyoruz ama çok korkuyorum aşırı sıcakmış öylemi???

ayyy her seferinde kalabalığı kaçırıyorum.ben geliyorum forumda in cin top oynuyor.yarında Antalya'ya gidiyoruz zaten bundan sonra çok giremem dönene kadar.dönüncede okul başlıcakbilmiyorumkismile

Manikcim ablam hamileyken her ay boyadı. Bir şey olmadı.

Benim de saçlarım sarıya boyalı. Oglumda hiç boyatmadım. Bunda da boyatmayı düşünmüyorum.
evet zaten bi zararı olduğunu duysam boyatmıycam ama böylede çok moralim bozuluyor keşke hamile kalmadan önce kendi rengine boyatsaydım bu kadar sıkıntı çekmezdim.

kızlar sakın beni yanlış anlamayın,benimde yoğun bir işhayatım var,herzaman da bakımlı olmak zorundayız, benimde saçlarım boyalı,ama hiç düşünmüyorum boyamayı topluyorum dipleri siyah çıktı olsun hiç önemli değil, hamile olduğumu öğrendikten sonra tırnaklarımı kestim oje de hiç sürmüyorum, bunların hepsi kimyasal bebeğime zarar vermek istemiyorum haklısınız benim bi arkadaşım saçlarını dda boyattı,sigarada içti alkolde aldı ve çok sağlıklı bi oğluşu oldu ama tam tersi olursa Allah korusun ben çok vicdan azabı cekerim,belki biraz fazla pipirikliyim ama tevekküle herzaman inanırım ben elimden geleni yapayım da gerisi rabbimin takdiri naçinaze fikrimkaydirigubbakcemile5

ben aslında başkaları için değil kendim için böyle yarı farklı renk olunca moralim bozulduğu için boyatmayı istiyorum.Ben kendimi iyi biliyorum kendimi bakımsız hissedip evden bile çıkmak istemeyeceğime eminim.Pimpiriklenmekte istemiyorum çok fazla sakınan göze çöp batar misali.Ama yinede sizlerle paylaşmak beni rahatlatıyor.

şimdi farkettim canım.
benim 2. hamileliğim sanki hafif hafif bişeyler hissetmeye başladımda onu araştırıyordum netten.biz bu konuda şanslıyız 14. haftanın sonuna doğru hissedermişiz ama ilk gebeliği olanlar 20. haftayı beklemek zorundaymış.
ama benimki daha 12,5 haftalık sanırım hissettiklerim gaz olsa gerekohaoldumsmile

merhaba arkadaşlar;
bugün benim için kötü geçti.markete gitmiştik alışveriş için saat 5 gibi. alışveriş biraz uzayınca tam et reyonunun orda aşırı midemin bulandığını hissettim ve daha önce üniv.de kan şekerim düştüğü için bayıldığımdan bayılmanın nasıl geldiğini biliyorum ve bugün eşime ben bayılıcam şimdi dedim o sırada kasiyer kızın sandalyesinde oturmadığını ve turuncu sandalyenin boş olduğunu görünce hemen oraya geçip oturdum ve inanın bayılmaktan kıl payı kurtuldum kasiyer kız çok ilgilendi sağolsun hemen çikolata istedim getirdi eşim yazık perişan oldu. çikolatayı yiyince kendime geldim.kızlar valla ben hiç iyi beslemiyorum kendimi ve su o kadar az içiyorum ki.iştahım pek olmuyor öğlenleri kalkıp birşey hazırlamaya halim olmuyor,meyve içecek ceviz falanla geçiştiriyorum.bu sıcaklarda halsizlik yapıyor üstüne böyle kan şekeri düşüyor aman siz dikkat edin. öpüyorum hepinizi.

merhaba arkadaşlar;
bugün benim için kötü geçti.markete gitmiştik alışveriş için saat 5 gibi. alışveriş biraz uzayınca tam et reyonunun orda aşırı midemin bulandığını hissettim ve daha önce üniv.de kan şekerim düştüğü için bayıldığımdan bayılmanın nasıl geldiğini biliyorum ve bugün eşime ben bayılıcam şimdi dedim o sırada kasiyer kızın sandalyesinde oturmadığını ve turuncu sandalyenin boş olduğunu görünce hemen oraya geçip oturdum ve inanın bayılmaktan kıl payı kurtuldum kasiyer kız çok ilgilendi sağolsun hemen çikolata istedim getirdi eşim yazık perişan oldu. çikolatayı yiyince kendime geldim.kızlar valla ben hiç iyi beslemiyorum kendimi ve su o kadar az içiyorum ki.iştahım pek olmuyor öğlenleri kalkıp birşey hazırlamaya halim olmuyor,meyve içecek ceviz falanla geçiştiriyorum.bu sıcaklarda halsizlik yapıyor üstüne böyle kan şekeri düşüyor aman siz dikkat edin. öpüyorum hepinizi.

canım benim yaa çok çok geçmiş olsun dikkat et cnm yaa kan şekerin düşünce bayılma oluyo biliyorum yanında sürekli tatlı bişiler taşı ağzında mutlaka şekerin falan olsun dışarı tek çıkma mümkün olduğuncaa iiyiki eşinde yanındaymış cnm ekrar geçmiş olsun bidaha yaşamazsın inş bide suyu zorlada olsa al yanına içmeye çalış ben öle yapıyorum 1 litrelik şişeme günde 3 kere bitirmeye gayret ediyorum
aslında daha fazla bile bitirmek gerekte işte Allah sağlık versin hepimzin bebişlerine ve bizlere

canım benim yaa çok çok geçmiş olsun dikkat et cnm yaa kan şekerin düşünce bayılma oluyo biliyorum yanında sürekli tatlı bişiler taşı ağzında mutlaka şekerin falan olsun dışarı tek çıkma mümkün olduğuncaa iiyiki eşinde yanındaymış cnm ekrar geçmiş olsun bidaha yaşamazsın inş bide suyu zorlada olsa al yanına içmeye çalış ben öle yapıyorum 1 litrelik şişeme günde 3 kere bitirmeye gayret ediyorum
aslında daha fazla bile bitirmek gerekte işte Allah sağlık versin hepimzin bebişlerine ve bizlere

canım yaa çok teşekkür ederim.çok haklısın tatlı birşeyler taşımak lazım her zaman.su konusunda da yani sen yine baya iyi içiyorsun benim 5 bardağı geçmez.böyle yapıyorum sonra üzülüyorum.

Mrb arkadaşlar

mısra kendini yorma canım yaa şu ayıda bi atlatalım sonra yavaştan yavaştan yaparız temizliğimizi biliyorum yapmayıncada olmuyo ama işte benmde sürekli sancılarım olduğu için kalkışmıyorum hiç bişeye gelen giden de yok zaten bi eşim bi ben napiim bisüre kalsın sonra bi kadın tutarız yapar inşş.yeterki sağlık olsun tatlım iice dinlen ayaklarını havaya kaldırıp yat bol bol nöbetçiymişsinde allah kolaylık versin cnm meleklerimizede sağlık versin hepimiznkine inşş

Back