• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

bende dün iki tane dikişsiz alt çamaşırı aldım tanesi 5 liradan.artık çamaşırlar sıkmaya başladı :sinifsinif: hamile çamaşırlarına baktım ama onlar kocamandı daha okadar karnım çıkmadı...

yaaa bu arada kızlar mutfağımı karıncalar basmışşşş:((( şimdi orayı temizliyordum yoruldum az mola vereyim dedimmm..napıyım ben bu karıncalara yaaaaa püüffff

birde limon kabukları korsan gelmezler

Günaydın canım,sende uykusuz kervanına katılmışsın dün gece,bu sıcaklarda biz biraz zor uyuycaz galiba,ama davulcuyu bu sene gayet net bir şekilde duydum :))
Sana nazar değdirdik galiba canım,güzel gitmeye başlamıştın ne güzel.Onlar iyi olsunda bizler azıcık çekelim sıkıntılarını :)
Kg konusunda benide esgeçmeyin çok dikkat li olman gerekiyor kolay alıp zor verenlerdenim çünkü bende :))

ay çiçekcim ben senin yerinde olmak için neler vermezdim şuan.
eminim 2011 şubat anneleri zayıflıyor topiği açacağız biz
bende veremiyorum çünkü hiçeyvahedigeldismile

bereket evet ama kusura bakmasınlar içim cız etsede elektrik süpürgesinin içini boyladılar :(( ayyy bide fena oldum onları görüncee.sanki üzerimde geziyorlar..mutfağı komple kaldırdım.al işte yoktan yere iş çıktı yoruldum püüfff

verdiğin adreslerdeki elbiseler çok hoş ben daha alışveriş yapmadım önceki elbiselerim var aynı göğüs altından bol onu giyiyorum öyle güzel oluyooki karnım çıkıyooo tam hamile gibi oluyorum...onlarla idare ediyorum şimdilik azcık daha büyüsün kilo falan alırsam giremem içlerine diye daha alıışveriş yapmadım

günaydın annişler.herkese hayırlı ramazanlar.geceleri sıcaktan insan rahat uyuyamıyorki.hep bi huzursuzluk oluyo.sağa dön sola dön.havalar biraz serinlesede rahatlasak.

ay çiçekcim ben senin yerinde olmak için neler vermezdim şuan.
eminim 2011 şubat anneleri zayıflıyor topiği açacağız biz
bende veremiyorum çünkü hiçeyvahedigeldismile

yok canım hiç öyle söyleme ben hamiş kalabilmek için 13 kg verdim ve onları bu zaman boyuncada geri almak istemiyorum.Eşimin tarafındaki hep zayıf bende kiloyuyum olmuyor çok kötü hissediyorum kendimi onların yanında :(

Sırt ve yüz üstü yatış
Sırt üstü yatış Inferior Vena Cava adlı ana toplar damar sistemine baskı yapacağından önerilmez. Bu durum nefes almada sıkıntı yaratır; sırt ağrılarını ve basurları arttırabilir, sindirim işlemini engelleyebilir, solunumu ve dolaşımı bozabilir ve kan basıncınızın düşmesine neden olabilir.

Yüz üstü yatış da bebeğe baskı yapacağından önerilmez. Ayrıca tahmin edersiniz ki karnınızdan dolayı bu pozisyonda uyumak pek de mümkün değildir.

Sol yan yatış
Hamilelikte sol yan yatış bebeğe maksimum kan akışı sağlamasından ve annenin böbrek fonksiyonlarını artırmasından dolayı önerilen uyku pozisyonudur. Çünkü böbrek fonksiyon artışı su tutulmasını da azaltır. Ayrıca karaciğerimizin vücudumuzun sağ yanında olmasından dolayı da sola yan yatış karaciğer baskısını da azaltacaktır.

En rahat uyku pozisyonu sol yana yatıp dizlerin karına çekilmesi şeklindedir. Dizlerin arasında yumuşak ve ince bir yastık koyulması da iyi olacaktır. Aynı zamanda sırtın yumuşak bir yastık veya battaniye ile desteklenmesi de önerilmektedir.

Eğer gece uyandığınızda kendinizi sırt üstü yatıyor bulursanız endişelenmeyin. Uyku esnasında pozisyon değiştirmeniz çok normal bir harekettir ve kontrol edilemez. Zaten son trimesterde sırtüstü yatarken rahatsızlık duyacağınızdan bu pozisyona geçiyor da olmayacaksınız; rahatsızlık duyup uyanacaksınız.

İlk 3 ay
İlk üç ayda istediğiniz herhangi bir pozisyonda yatmanız mümkündür. Sonrasında sol tarafa doğru yatmanız gerecektir. Ama yine de alışkanlığı geliştirmek açısından erken gebelik döneminde yana doğru yatış gerçekleştirebilirsiniz.

American Dietetic Associalion (Amerikan Diyetisyenler Birliği)’ne göre;

Anne adayı Ortalama alınması gereken kilo Maksimum alınması gereken kilo
Düşük ağırlıklı 12 kg 18 kg
İdeal ağırlıklı 9 kg 12 kg
Kilolu 7 kg 11 kg
İkiz bebek 16 kg 20 kg olmalı.

Hamileliğin ortalama 39-40 hafta olduğu kabul edildiğinde, anne adaylarının, hem doğum hem de doğumdan sonraki günler için kilolarını kontrol etmesi son derece önemli.

Normal kilolu kadınların kontrollü bir hamilelik için, alması gereken kilo miktarları:

Gebeliğin 4. ayına kadar; toplam 1 veya 3 kg almak idealdir.
Gebeliğin 5. ayında; en fazla 1 kg
Gebeliğin 6. ayında; en fazla 1 kg
Gebeliğin 7. ayında; en fazla 2 kg
Gebeliğin 8. ayında; en fazla 2 kg
Gebeliğin 9. ayında; en fazla 2 kg almalısınız.

Hamilelikte sadece annenin kilo artışı değil, bebeğin kilo artışının da dikkate alınması gerekir. İlk 16 hafta içinde yavaş gelişen bebekler, en çok kiloyu, 7. ile 9. aylarda alırlar. Özellikle bu aylarda, bebeklerin haftada 250 gram kilo aldığı düşünüldüğünde, anne adaylarının en fazla kilo artışını 7 ile 9. aylara bırakması gerekir.

sol tarafım uyuştu sola yatmaktanbilmiyorumkismile

bu bilgi iyi oldu sağol sudenur en azından artık bilinçli yatacağız

yok canım hiç öyle söyleme ben hamiş kalabilmek için 13 kg verdim ve onları bu zaman boyuncada geri almak istemiyorum.Eşimin tarafındaki hep zayıf bende kiloyuyum olmuyor çok kötü hissediyorum kendimi onların yanında :(

ayy çiçekcim seni şimdi daha iyi anlıyorum
benim eşimin tarafında tüm görümceler 45 kg kayınvalide 60 kilo erkekler bile cılız birde antalyadalar yani denize gidiyoruz hep beraber
gerçi onlar bana biz seni bu halinle seviyoruz diyorlar ama ben çok huzursuz oluyorum inan yanlarında:kedi:

Son düzenleme:
ayy çiçekcim seni şimdi daha iyi anlıyorum
benim eşimin tarafında tüm görümceler 45 kg kayınvalide 60 kilo erkekler bile cılız ben
birde antalyadalar yani denize gidiyoruz hep beraber
gerçi onlar bana biz seni bu halinle seviyoruz diyorlar ama ben çok huzursuz oluyorum inan yanlarında:kedi:

Aynen canım eşimde ben seni böyle seviyorum diyor ama hepsi cılız yani birde böyle aldıkları kıyafetleri gösteriyorlar,ee tabi insan istermez utanıp sıkılıyor onların yanında sen dobiş gibisin onlar zayıf onun için çok idareli gitmem gerekiyor :))

Back