2011 Şubat Anneleri

selam kizlar, bugun moralim bozuk.. glukozyuklemesi yapildi ve tamam bitti gidecegim derken, biraz bekle degerler yuksek cikti cok asagi inip doktor ile konusman lazim dediler. beklemeye basladim bende.

idrar larin daha sonucuna bakmadan sanirim, ilk geldigimde baktiklari idrar tahlininin sonucu cok yuksek cikmis, deger 10 un ustunde asiri yuksek dedi. dogum poliklinigini aradilar ve asagi in dediler.

neyse gittim, doktorun su an vakti yokmus herhalde ebe geldi konusmaya, iste simdi niye doktor istemisti bunu biliyormusun falan diye soru sordu, bende pcos var, insulindirenci var birde daha once dusukler yaptim dedim. sonra ebe gitti doktor ile konustu geldi. en kisa zamanda sabahtan geleceksin ve gunluk hasta olacaksin, kan testleri idrar testleri, doktor ile gorusme ve ultrasyon gibi seyler yapilacak dedi. bende pazartesi gunu zaten doktor saatim vardi dedim, ozaman herseyi pazartesi gunu yapalim sana sabahtan saat verelim dedi. bakalim pazartesi gunu sabahtan gidecegim 8 gibi ve 15-16 kadar orada duracagim sanirim..

moralim cok bozuldu..

Arkadaşlar ne kadar çok şey yazmışsınız. Giremedim bugün hiç.

Kaçırdıgım haberler yoktur umarım :)

Kafeinden bahsetmişsiniz ama ben günde 1 bardak kahve içiyorum :(

selam kizlar, bugun moralim bozuk.. glukozyuklemesi yapildi ve tamam bitti gidecegim derken, biraz bekle degerler yuksek cikti cok asagi inip doktor ile konusman lazim dediler. beklemeye basladim bende.

idrar larin daha sonucuna bakmadan sanirim, ilk geldigimde baktiklari idrar tahlininin sonucu cok yuksek cikmis, deger 10 un ustunde asiri yuksek dedi. dogum poliklinigini aradilar ve asagi in dediler.

neyse gittim, doktorun su an vakti yokmus herhalde ebe geldi konusmaya, iste simdi niye doktor istemisti bunu biliyormusun falan diye soru sordu, bende pcos var, insulindirenci var birde daha once dusukler yaptim dedim. sonra ebe gitti doktor ile konustu geldi. en kisa zamanda sabahtan geleceksin ve gunluk hasta olacaksin, kan testleri idrar testleri, doktor ile gorusme ve ultrasyon gibi seyler yapilacak dedi. bende pazartesi gunu zaten doktor saatim vardi dedim, ozaman herseyi pazartesi gunu yapalim sana sabahtan saat verelim dedi. bakalim pazartesi gunu sabahtan gidecegim 8 gibi ve 15-16 kadar orada duracagim sanirim..

moralim cok bozuldu..

Canım çok geçmiş olsun.

Benim de oglumda gebelik şekeri yüksek çıkmıştı. 1 hafta diyet vermişlerdi. Sonra normale dönmüştü.

Hastanede yükleme için beklemenin ne sinir bozucu oldugunu biliyorum :( Allah yardımcın olsun.

Bu arada ilaçlardan bahsedilmiş. ben folik asit ve megadayn kullanıyordum.

Şimdi giynoferro sanol ve vitamin kullanıyorum. Demir ilacının içinde folik asitte var.

Gerçekten çok ayıp canım ama ya hamile insan bu yemeğe çok ihtiyacı var,yesinki bebişte büyüsün.Ben görümcelerle gidince yemeği hiç beklemiyorum onlar 10'da yiyorlar bende kendim dışardan birşey alıp yiyorum kızıyor bana biliyorum suratından anlıyorum ama akşam 6'dan 10'a kadar bekleyememki onun keyfini.
Bence sende hiç kimseyi bekleme ufak ufak birşeyle ye canım.Kahvaltı tarzı birşeyler ye olmazsa yeniden öğle yemeğindede ama sakın aç kalma bebişinin besine ihtiyacı var :)

Canım ben de idare ediyırum dışardan alınan yiyeceklerle aram pek yok. Ev yemeği istio canım. Bu arada eve meyve ve kahvaltılık kısmını biz alıyoruz. Çünkü onlar meyveyi de az alıo. Ya ne blim bir de kaynanamın kendi kayınvalidesi de bi süredir onlarda. Onlar da sürekli didişio. Hiç huzurlu bi ortam yok. Kayınvalidem kaynansına sabah ne yiyosan ye akşama kadar yemek yok falan dio.Ben de bunlara alınıyorum üzerime çekiyorum. Eşim de sen acıktığında söyle o yapmak zorunda dio.Arada kaldım.Kimseye de anlatamıyorum sizin de başınızı şişirdim. Bu arada 18inde randevum var doktorla inşallah sağlılklıdır bebeğim test ypılacak bi de cinsiyetini de söyler belki:kedi:

Senin bu kayınvalidene çok kızdım canım,ben yazık evde bir yaşlı daha varmış üstelik sen görmemeye çalış artık ne yapacaksın bebeğine kavuşacağın günü hayal et bak 19 gün kaldı :))

canım zaten hemen takviye edilmesi gereken bir durum olsaydı en başta yapılan testlerden sonra başlatırdı doktorun. bunların hepsini not al, gidince sorarsın. (ben kontrole giderken elimde not defterimle gidiyorum hatta doktorum espiri konusu yaptı, çıkar kara kaplı defteri bakalım diyor) herkesin doktoru farklı izlediği yol farklı. ben vitamin konusunu sormuştum 3-4 ay gibi başlarız çok ilaçla yüklemeyelim seni şimdiden demişti.

Not defteri aldım canım yanıma,yazıyorum artık herşeyi bundan sonra dahada dikkatli olucam artık yoksa çok panik oluyorum :))

moralim cok bozuldu..

Geçmiş olsun canım,çok fazla kendini üzme olur mu.evridikide söylemiş düzelebilir bir durummuş seninkide öyle olabilir.Pazartesiye kadr kendinve ve bebişine iyi bak tmam mı dr.gittiğinizde ikinizde iyi olmuş olun.

Günaydın kızlar dün gece gene çok kötü geçti,kramplarımı geçiremedim,ikincisi diş eti çekilmesi yaşıyorum dün bütün gece uyumadım nerdeyse ne yaptıysam geçiremedim ilaç almadım tabii ama zor tuttum kendimi ben böyle ağrı çekmedim hayatımda,dişimde değil ağıran nasıl başladı o et çekilmesi hiç anlamadım.Sabah işe gelirkende yolun ortasında bacağım kasıl sen,akan trafiğin ortasında kalıyordum nerdeyse,çok zorlamaya başladı bu bebiş beni.Tamam midem bulanmıyor halsizliğim gitti ama diğer yan etkileri çok zorlamaya başladı artık :((

Günaydın kızlar dün gece gene çok kötü geçti,kramplarımı geçiremedim,ikincisi diş eti çekilmesi yaşıyorum dün bütün gece uyumadım nerdeyse ne yaptıysam geçiremedim ilaç almadım tabii ama zor tuttum kendimi ben böyle ağrı çekmedim hayatımda,dişimde değil ağıran nasıl başladı o et çekilmesi hiç anlamadım.Sabah işe gelirkende yolun ortasında bacağım kasıl sen,akan trafiğin ortasında kalıyordum nerdeyse,çok zorlamaya başladı bu bebiş beni.Tamam midem bulanmıyor halsizliğim gitti ama diğer yan etkileri çok zorlamaya başladı artık :((

günaydın,
bebişin büyüyyor annesi,sendeki calsiyum artık ona lazım yapcak bişi yok,geçen martta doğum yapan bi arkadaşım geldi eşi anlatıo gece bacakları kasılıomuş ovuyolarmış anca rahatlıomuş,hamilelik çok meşakkatli,rabbim herkese kolaylık versin

moralim cok bozuldu..

geçmiş olsun canım canının sıkma diğer arkadaşlarda söylemişler zaten iyi olacağını düşün kafanı takma konuyu çok bilmiyorum o yüzden orum yapmak stmiyorum ama herşeyin düzeleceğini düşün

kramplar ca eksikliğinden canım doktoruna bir başvur bence sana hap verecektir genelde kramplar son aylarda olur diyorlardı demkki erkende olabiliyormuş bir ara tekrar bahsetmiştin ama iş yaptığın için olduğunu söylemiştin bende ona yormuştum ama şimdi durup dururken olmuş birde maden suyu tüket günde 1 doktor öneriyor kramplar için benim bildiklerim bu kadar bunlarda geçecek unutma

CENNET ANNELERİN AYAĞI ALTINDADIR.
Bu söz boşa değilmiş dünyaya bir can getirmek için bu yapılanlar bu çekilenlerin bir mükafatı
Allah hepimize sabır ve dayanma gücü, çevremizdekilerede( özellikle eşlerimize) anlayış versin AMİN AMİN:Saruboceq::Saruboceq:

moralim cok bozuldu..

Canım moralini bozma lütfen bende pcos 'lu ve insülin direnci olan biriyim.Hatta ben hamile kalmadan 1 ay önce tespit edildi benim insülin direncim ve sadece 1 ay ilaç kullanabildim sonra hamile kaldım... Henüz bende gebelik şekeri bakılmadı ama bende şüpheleniyorum... Fakat kendine bunu çok dert etme... Direkt şeker hastası olup hamilelik geçiren çok arkadaşım var... Diyetisyen kontrolünde bilinçli bir şekilde hareket edersen hiç bir sorun kalmaz... Lütfen şimdi moralini bozup bebeğinide etkileme.

Ahh canım yaa ne yapalım bugünler de geçecek inşallah... İşte bunlar yüzünden annelerin hakları asla ödenemiyor... bebiş daha rahme düştüğü andan itibaren her sıkıntıyı anneler çekiyorlar.Allah yardımcın olsun... İnşallah ilerleyen haftalarda devam etmez bu sıkıntıların.

günaydın,
bebişin büyüyyor annesi,sendeki calsiyum artık ona lazım yapcak bişi yok,geçen martta doğum yapan bi arkadaşım geldi eşi anlatıo gece bacakları kasılıomuş ovuyolarmış anca rahatlıomuş,hamilelik çok meşakkatli,rabbim herkese kolaylık versin

Günaydın,amin canım gerçekten kasılmalar çok kötü oluyor,allahım sağlıkla gönderdirsinde bebişlerimizi başka birşey istemiyorum.

kramplar ca eksikliğinden canım doktoruna bir başvur bence sana hap verecektir genelde kramplar son aylarda olur diyorlardı demkki erkende olabiliyormuş bir ara tekrar bahsetmiştin ama iş yaptığın için olduğunu söylemiştin bende ona yormuştum ama şimdi durup dururken olmuş birde maden suyu tüket günde 1 doktor öneriyor kramplar için benim bildiklerim bu kadar bunlarda geçecek unutma

Günaydın canım 19 günüm kaldı randevuya ama bu gidişle erken gidicem sanırım.Dün gece soda içtim,tuzsuz birşeyler yemeğe çalıştım,bacaklarımı dinlendirdim ama yok geçmedi sanırım ca eksikliğim var benim :((

benide o listeye eklermisinz bnmde 25şubat dedidoktor doğumumu

Günaydın diğer bilgilerinin hepsi varmı canım

CENNET ANNELERİN AYAĞI ALTINDADIR.
Bu söz boşa değilmiş dünyaya bir can getirmek için bu yapılanlar bu çekilenlerin bir mükafatı
Allah hepimize sabır ve dayanma gücü, çevremizdekilerede( özellikle eşlerimize) anlayış versin AMİN AMİN:Saruboceq::Saruboceq:

:Saruboceq::Saruboceq: çok doğru bir söz canım,bunca zaman bebek istedik dünyaya gelirken biz biraz zorluk çekicez ama sonrada onlarla beraber sefasını sürücez hep öyle düşünürek zaman geçirmeye çalışıyorum ben zaten yoksa gerçekten bazı şeylere dayanmıyor insan

Günaydın arkadaşlar.
Çağlayancım dikkatli ol cnm,calsiyum takviyesi gerekiyor sana sanırım.
Chreey umarım tahlil sonuçların iyi çıkar

Canım moralini bozma lütfen bende pcos 'lu ve insülin direnci olan biriyim.Hatta ben hamile kalmadan 1 ay önce tespit edildi benim insülin direncim ve sadece 1 ay ilaç kullanabildim sonra hamile kaldım... Henüz bende gebelik şekeri bakılmadı ama bende şüpheleniyorum... Fakat kendine bunu çok dert etme... Direkt şeker hastası olup hamilelik geçiren çok arkadaşım var... Diyetisyen kontrolünde bilinçli bir şekilde hareket edersen hiç bir sorun kalmaz... Lütfen şimdi moralini bozup bebeğinide etkileme.

Ahh canım yaa ne yapalım bugünler de geçecek inşallah... İşte bunlar yüzünden annelerin hakları asla ödenemiyor... bebiş daha rahme düştüğü andan itibaren her sıkıntıyı anneler çekiyorlar.Allah yardımcın olsun... İnşallah ilerleyen haftalarda devam etmez bu sıkıntıların.

Amin canım hep o sıkıntıların biticeği zamanı düşünerek dayanmaya çalışıyorum zaten allah hepimize yardım etsin,asıl bundan sonrası bizim için daha zahmetli olacak

Back