2011 Şubat Anneleri

Öncelikle yeni gelen arkadaşlar hoşgelmişler sefa getirmişler.hayırlı hamilelikler güzel dostluklar dilerim...

canım ya hiçbirinizi panik yapmak için yazmamıştım .sadece kan hapı hamilelikte ne için veriliyor onu açıklamak istemiştim.şimdi çok üzüldüm
belkide başka bir durumdandır ama ben öyle biliyorum yani

offf deminden beri okuyorum ama yorum yapmamak için kendimi zor tutuyorum çok sinirlendim çoookkkklava: sen kimseyi takma gir mutfağa aç buzdolabını istediğin herşeyden ye ya orası kocanım eski evi diye düşün rahat ol

Kızlar birşey sorucam ben süt içemiyorum diye dün akşam nesquik aldım onunla içtim sabah.Bundan sonrada sabah ve akşam öyle içiyim diyorum diğer türlü kokuyor çünkü bebeğe bir zararı olur mu ?

bence olmaz canım zararı olsa küçük çocuklar için yapılmış birlşey onlara vermeyiz ( bence yani )

canım kaç kilo ile hamile kaldın bilmiyorum ama ben 94 kg ile hamile kaldım hamilelik göbeğim falan çıkmadı ( o farklı oluyor çünkü) ama ben zaten var olan kocaman göbüşümü daha bir gere gere geziyorum vallahi şuan kilo düşünülecek dönem değil zevk almaya çalış durumundan bak 3 ayımız bitti hamileliğin çeyreği bitti yani boşver kim ne derse desin umursama hem biz şanslıyız daha az kiloyla hamileliği tamamlayacağız (gerçi bizim vermemiz daha zor oluyor ama ) sonrada zayıflama topiğine geçeriz beraberce:)

aynı kayınvalide bende de var canım.anlamıyorum neden yapıyorlar bence ogullarının bize ilgisini çekemiyorlar

canım sen en iyisi kendin hazır tür şeyler yap pide söyle en azından.meyve filan bol bol ye.eşin yapsın biraz akşamdan.sende utanma söyle bana yemek yapın ben yapamıyorum de.zor olsada bebeğin için yapacaksın.utanıyor insan başkası düşünmeden istemek.ama ne yapacagız canım insanlar anlayışsız.
ben kayınvalidemin dolabını bile açamam sofrada kendi yer gel otur sende ye. açsın demez insanlar öyle işte..ama kendi geldiğinde evinden rahatdır bizde

aynı kayınvalide bende de var canım.anlamıyorum neden yapıyorlar bence ogullarının bize ilgisini çekemiyorlar

Evet ben de o da var çünkü kayınvalidem normalde hiç mutlu değil. Dünyaya nden geldim gibisinden yaşıyor. Bazen üzülüyorum ona çok mutsuz. Ama kayınpederim iyidir hep kayınvalideme sen bu kızı aç bırakıon heralde falan dio o da sinir oluo tabi. Neyse alışıcas artık napalım.benneyaptımki

Canım senin dediğini eşim de dio açsan söle bi şeler hazırlasın sen hamilesin dio ama benim de huyum var 10 yıl aç kalsam açım diyemem başkasına. Öle alışmışım. Kendim meyve falan süt yoğurt idare ediyorum pide falan ya da dışardan yiyemiyorum çünkü olmuo hamileyim canım istemio. Hamile değilken öğle yemeklerini dışarda yerdik zaten de.Artık ben dışarda yiyemiyorum. Bu arada kendi rejimde heralde herkesi rejimde sanıo. Evde kendi kayınvalidesi var kadın yaşlı ona da çoğu zaman yemek vermio. Biraz tuhaf bi insan.

GEBELİKTE GÜNLÜK BESLENME PROGRAMI
Kahvaltı:
1 su bardağı kalsiyumdan zengin az şekerli süt
1 karper büyüklüğünde peynir veya 1 adet yumurta
1 adet meyve veya ½ su bardağı meyve suyu
1 ince dilim ekmek
Domates, kırmızı biber, yeşil biber, maydanoz.
Ara öğün:
1 adet meyve veya meyve suyu
Öğle:
1 tabak etli( tavuk, hindi eti, yağsız kırmızı et) sebze yemeği
1 kase pilav veya makarna veya 1 orta boy patates
1 kase kuru baklagil yemeği veya pilaki
1 dilim ekmek
1 kase yoğurt/cacık/ayran
1 adet meyve
Ara öğün: 1 su bardağı kalsiyumdan zengin az şekerli süt
1 adet meyve
Akşam:
1 kase tercih edilen çorba (yoğurtlu, tarhana, kuru baklagil)
1 tabak sebze yemeği (mevsim sebzeleri ile hazırlanmış)
1 dilim ekmek
1 adet meyve
Mevsim salata
Ara öğün:
1 su bardağı kalsiyumdan zengin az şekerli süt

Hamileliğiniz süresince yaklaşık 9-12 kilo almanız gerekir. Bu ağırlık kazanımı sizin hamilelik öncesindeki kilonuza ve çoğul gebelik (ikiz veya fazla) durumunuza göre değişiklik gösterir.

Hamilelik öncesinde zayıfsanız (beden kitle indeksiniz 18,5'in altındaysa), ve hekiminizin başka bir uyarısı yoksa hamileliğiniz süresince yaklaşık olarak 15 kg kadar kilo almanız uygun olacaktır.

Bende dr.gelince gitsem mi kızlar 25.beklemeden kontrole ne yapsam benimki hiçbirşey demedi vermedide aklıma takıldı şimdi bütün bu söyledikleriniz bilmiyorumkismile

canım zaten hemen takviye edilmesi gereken bir durum olsaydı en başta yapılan testlerden sonra başlatırdı doktorun. bunların hepsini not al, gidince sorarsın. (ben kontrole giderken elimde not defterimle gidiyorum hatta doktorum espiri konusu yaptı, çıkar kara kaplı defteri bakalım diyor) herkesin doktoru farklı izlediği yol farklı. ben vitamin konusunu sormuştum 3-4 ay gibi başlarız çok ilaçla yüklemeyelim seni şimdiden demişti.

aramıza hoşheldin dilek, inşallah hiç bir sorun olmaz, bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.

inşallah canım güzel haberlerler gelirsin, hep beraber seviniriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…