2011 Şubat Anneleri

her sazeryen olana sonda takılıyormu? acaba can acıtan bişeymi yaa,bide benim gördüğüm kadarıyla çevremden ve arkadaşlarımdan,40. haftasını geçirdiği halde doğum eylemi başlamamış olanları sazeryene alıyorlar,normal doğumun gelmesini beklemiyorlar,sanırım bebeğin zehirlenme ihtimali varmış dışkısını yapabilirmiş ve yutabilirmiş,durum böyleyken halen normal doğumu bekleyen hasta ve normal doğum için bekleten doktor varmıdır acaba,nedense bu soruları düşünür oldum şu sıralar.

bazı anneler istemiyo canım bi kadın görmüştüm hastanede 42. haftasındaydı dr sezaryen yapcaz diodu kabul etmedi bekliyelim daha die :37: 40. haftada ya suni sancıyla yada sezaryenle yaptırıyolar artık doğumu drlar da

başınız saolsun canım Allah birini alıyo birini veriyo işte
sen aklına kötü şey getirme ne güzel kısa bi zaman sonra kucağında olcak bebişin kavuşma anı olarak değerlendir bende alsam keşke 2 güne kadar kızımı sağlıkla kollarıma

çok teşekkürler canım evet Allah birini alıyo birini veriyo sende sağlıkla bebişini kucağına al inşallah.

Canım sezeryan mı olacak senin doğum?

Zap_zup canım Allah yardımcınız olsun... Ne güzel bebişin kucağında olacak kısa süre sonra... Lütfen deneyimlerini bizimle mutlaka paylaş... Epidural sonrası ağrın olacak mı acaba?
Herşey bir yana Allah sağlıkla kavuştursun bebişini sana.

evet canım sezeryan olcam nasip olursa.

yok canım estağfurullah,kulağa ezanla kamet okunması yani,şu şekil

Allahü ekber, Allahü ekber. Eşhüde en la ilâhe illallah. Eşhüde en la ilâhe illallah. Eşhedü enne muhammeden abdühü ve rasululullah. Eşhedü enne muhammeden abdühü ve rasulullah. Hayye alessalat, hayye alessalat. Hayye alel-felâh. Hayye alel-felah.

[Kad kâmeti's-sâlatu. Kad kameti's-sala.] Allahü ekber, Allahü ekber, La ilâhe illallah"

parantez içindeki,kamet sözlerini söylemesenizde olur sadece ezan yeterli,zaten sünnettir farz değil.ama benim babam her seferinde coşar ve kametde getirir,müezzinler gibi:)))

şimdi anladım canım tşk ederimm :54:

kızlar karnımda bir his oluyor poponun bulunduğu kısımda ne olduğunu anlayamıyorum
böyle gaz çıkışı gibi kaka yapar gibi ama anlayamıyorum yaa sizdede oluyor mu
:26:

valla oluyorsa da hissetmiyorum canım ben :9:

günaydın kızlar

ayy maşallahh 2 günüdr uyuyabiliyorum.az önce zil sesine uyandım kalktım kapıyı açtım ama kimsecikler yok uyandığımda müzik sesi duydum hatta yeğen kalkıp tv yimi açtım dedim oda yok ayy gaipten sesler duymaya başlıyorum sanırımmm.

bide epey bi rüya gördüm yaniii

neyse kalktım bende biraz ayılayım kahvaltı ederim.hemen koşa koşa size geldimm

nurcumm güzel haberlerini bekliyoruz canımmm

gözdeciktende bekliyoruz tabikiii

valla çok heyecanlıyımm.hani çocuklar için elime doğdun derler yaaa.bu biizim bebeklerimizde öyle resmen.her ne kadar yan yana olmasakta.onlar bir yerde bizim elimize doğuyolar 9 aydır heran birlikteyiz inşallah bundan sonrada hep beraber büyütürüz bebeklerimizi.sağlıkla huzurla

aminn inşallahh :69:

selam kızlar,
gözdeden haber yok galiba daha
zapzup allah yardımcın olsun, moralin de yerinde negüzel çok sevindim senin için. inşallah cabucak alırsın yavrunu kucağına.

ben de kontrolden geldim, suyum hala tam sınırda. 6-7 cm'nin altına düşmemeliymiş benimki de 7ye yakın çıktı bu sabah. nts'de de uzun süredir ilk kez sancı çıkmadı. dr.da anlam veremedi şaşırdı. şimdi çarşamba sabah tekrar kontrole çağırdı, sezeryan gününe o zaman karar verelim bebeği tutabildiğimiz kadar tutalım diyor. belki 37yi tamamlarız;)) inş. öyle işte, rahatladık biraz daha.

kızlar bu arada ben magnesium diasporal kullanıyordum, eczanede yokmuş bu sefer magvital diye bir ilaç verdi. kullanan var mı?

ben dedim sana bişey çıkmayacak meraak etme diyeee... emrem annesini telaşlandırmak istedi biraz o kadar :69: sıkma canını güzel olacak herşey allahın izniyle :54:

Son düzenleme:
offf kızlar yaaa... şimdi epidural normal doğum ile ilgili araştırma yaptım yine ikilemde kaldım.... Çoook memnun olanlar da var hiç memnun olmayanlarda... Ne yapacağım ben :18:
Normal doğuma dayanabilir miyim acaba? sancısından geçtim kesilme yada yırtılma olayına dayanabilir miyim acaba? Ayy kafayı yiicem düşünürken...

offf kızlar yaaa... şimdi epidural normal doğum ile ilgili araştırma yaptım yine ikilemde kaldım.... Çoook memnun olanlar da var hiç memnun olmayanlarda... Ne yapacağım ben :18:
Normal doğuma dayanabilir miyim acaba? sancısından geçtim kesilme yada yırtılma olayına dayanabilir miyim acaba? Ayy kafayı yiicem düşünürken...

Bende yicemm az kaldıııı ... kafamm allakk bullakkkk napcazzzzzzz

slm kızlar...

hastaneden geldik.. yorulduk baya :49: dün gece 4 de bir baş ağrısı ile uyandım.. halada başım çatlıyor.. yazıp kaçıcam.. ilaç içip uzanıcam..

nst ye girdik 10 dakika sancı çıkmadı.. 10 dakikanın sonunda kızım kıpraşınca kalp atışları kaydı.. nst yi yapan ebe kıldı biraz suratsızdı.. kızıma haşin davrandı kalp atışlarını bulmak için.. ama kızım tepki gösterdi vermedi kalp atışı biliyormusunuz.. ebe uyuz oldu.. neyseki doktorum 10 dakikalık çıktıda yeter dedi.. haftaya tekrar gidicem..

multi vitamin,magnezyum ve kan hapı kullanıyordum.. vitamini ve magnezyumu kesti.. kan hapına devam dedi..

bu hafta neler bekliyor beni dedim.. heran herşeye hazırlıklı ol artık dedi.. çıkışa yönelmiş dedi.. kafaasını tam sokmamış ama yönelmiş dedi.. bu hafta kafasını yerleştirir aşşağıya dedi.. kafasını yerleştirme esnasında karnında, belinde ve kasıklarında ağrı hiissedersin normal bunlar korkma dedi.. doğum sancısıyla bu türlü sancıları bir birinden ayırmak için elinde su şişesiyle su içerek soluna yat 5-10 dakikada kesilirse ağrılar yerleşme ağrılarıdır yok kesilmezse doğum sancılarıdır dedi.. nişan gelebilir.. nişandan önce su gelebilir.. belli olmaz bunlar dedi.. belli bir sırası yok dedi.. kafasını yerleştirdiği zaman karnın aşşağıya düşer dedi.. nefes alman kolaylaşır, miğden rahatlar dedi.. anlarsın zaten hemen hissedersin dedi..

boynuna kordon dolanmış.. :50: ben normal doğum istiyorum.. çıkarmı peki kordon dedim.. yok artık bu saatten sonra zor dedi.. bakalım haftaya gittiğimde de tekrar bakıcaz ve tam bir karar vericez..

işte böyle kızlar.. şimdi bize müsade baya kötüyüz.. ilaç içip uzanıcaz kızımla.. uyanınca geliriz yine.. iyi bakın kendinize..

Güzel haberlerini bekliyoruz canım bugün için.İnş.çarşamba günü kavuşursun minik oğluşuna hasrette biter böylece

Geri sayım artık bizim içinde başladı
Son :9 gün :))

nurcum gözünaydın canım kvden gidiyormuş.Ailen geliyor ne güzel bundan sonraki bekleyişlerde ailen yanında olacak hep.
Artık bizde kavuşalım bebişlerimize dimi.

Bu arada gözdeden haberi olan varmı umay kızımız gelmiştir dimi artık dünyaya :emir_bebek:

gözde doğumaa girdimiki acaba inş çok rahat bi şekilde kavuşur bebişine oda sezeryan olucaktı galiba inş oda çabucak toparlanır doğumdan sonra

nur gözün aydın kayınvalide gidiyormuş ailen geliyormuş ikisi içinden ayrı ayrı gözün qydın

günaydın kızlar,
nasılsın bugün bebişler nasıl
bugün bizim babamız izinli birazdan oğlumuzun arabasını almaya gidicez inşallah sokaklarda doğurmam bende:9::9:

ayy çok sevindim ya hadi gözünüz aydın canım o zaman gözde kızını kollarına almıştır şuan inşallah sorunsuz geçmiştir doğumda

evet canım kendini sıkmazsan çok rahat acımıyor parmağıyla kemiklere bakıyor zor değildi yani sancilarım ara ara devam ediyor ama kalçamla babaklarım çok ağrımaya başladı çok zor yürüyorum sünnet olmuş çocuklar gibi:9::9::9:

inşallah bu hafta daha fazla açılırdı doğururum bende:9::9:

sevimcim inşallah oğluşunuda alıp biran önce evinize dönersiniz bugün güzel haberlerinizi bekliyoruz

nurcum gözün aydın canım hem kvden gidiyormuş hemde annenler geliyormuş çok sevindim canım artık rahat rahat doğurabilirsin stres yapma

canım erkeklere göre yapılan hiçbirşeye gerek yok ama biz kadınlar öyle değiliz iyi ki almışsın yoksa içinde kalırdı canım
çok saolun kızlar...o kadar rahatım ki şuan sanki içimde hiç korku yok kızım hemencecikk gelsin istiyorum sanırım bu anne rahatlığı...canım annem:16:
günaydın kızlar

ayy maşallahh 2 günüdr uyuyabiliyorum.az önce zil sesine uyandım kalktım kapıyı açtım ama kimsecikler yok uyandığımda müzik sesi duydum hatta yeğen kalkıp tv yimi açtım dedim oda yok ayy gaipten sesler duymaya başlıyorum sanırımmm.

bide epey bi rüya gördüm yaniii

neyse kalktım bende biraz ayılayım kahvaltı ederim.hemen koşa koşa size geldimm

nurcumm güzel haberlerini bekliyoruz canımmm

gözdeciktende bekliyoruz tabikiii

valla çok heyecanlıyımm.hani çocuklar için elime doğdun derler yaaa.bu biizim bebeklerimizde öyle resmen.her ne kadar yan yana olmasakta.onlar bir yerde bizim elimize doğuyolar 9 aydır heran birlikteyiz inşallah bundan sonrada hep beraber büyütürüz bebeklerimizi.sağlıkla huzurla
inş canım en kısa zamandaa kızlarrr betülümüz aramızdaa diye yazmak istiyorum:32:

ŞENAYCIM güzel haberlerle dönmüşsün çok sevindim canım...hayırlısı olsun inş...bebekleri tutabildiğimiz kadar tutalım diyorlar sonrada bebekler nazlanıyorlar...bizde 36yı görebilirmiyiz acaba diyorduk nerdeyse 40 olcaz şimdide minik kızım naz yapıyor....hayırlısı....
ZAPZUP canım allah kurtarsın...inş sorunsuz bi şekilde kucağına alırsın minişini:16:
GÖZDE umayı almıştır inş kucağına...sabah kalktığımda ilk aklıma onlar geldi...gözde şimdi meleğini almıştır kucağına mis kokusuyla mest olmuştur inş...

kızlar sipariş üzareine bebk bataniye takımı örüyorum sipariş almak isteyen olursa özelden irtibata geçebilir

$69880_1303589009125_1812480578_600138_4042633_n.jpg $155173_1353234490231_1812480578_685227_1176132_a.jpg $163174_140125432709313_100001355709097_199217_1949319_a.jpg

Bende yicemm az kaldıııı ... kafamm allakk bullakkkk napcazzzzzzz

valla ne yapacağımızı bi bilsem kafam rahat olacak ama hiç bişey bilmeden korku içinde beklemek en beteri...
Bazen diyorum 16 yaşında küçücük kızlar tek başlarına evlerde doğuruyorlar ben neden doğuramayım? ama hemen sonrasında bu cesaret yerini korkuya bırakıp Allahım nasıl dayanacağım o ağrı ve acıya demeye başlıyorum...
Kaldı ki herkes doğum konusunda farklı görüşlerde... Kimisi sezeryan olabiliyorsan hiç düşünme sezeryan ol diyor kimisi kesinlikle normal doğum yap diyor.
Kimisi normal doğumda feci deneyimler yaşamış kimisi de 3. ıkınmasında bebeğini kucağına almış.
Çok endişeliyim beeeeeeeennnnnn :18:

ayhhh kızlar herkesin mesajlarını tek tek okudum

beni bi heyecan sevinç endişe korku merak sabırsızlık telaş ....... aldı gittiii

yani böyle sersem gibi oldum resmenn. ne hissettiğimi ben bile anlayamıyorum şu andaaa

valla ne yapacağımızı bi bilsem kafam rahat olacak ama hiç bişey bilmeden korku içinde beklemek en beteri...
Bazen diyorum 16 yaşında küçücük kızlar tek başlarına evlerde doğuruyorlar ben neden doğuramayım? ama hemen sonrasında bu cesaret yerini korkuya bırakıp Allahım nasıl dayanacağım o ağrı ve acıya demeye başlıyorum...
Kaldı ki herkes doğum konusunda farklı görüşlerde... Kimisi sezeryan olabiliyorsan hiç düşünme sezeryan ol diyor kimisi kesinlikle normal doğum yap diyor.
Kimisi normal doğumda feci deneyimler yaşamış kimisi de 3. ıkınmasında bebeğini kucağına almış.
Çok endişeliyim beeeeeeeennnnnn :18:

evet işte sorun orda her kafadan farklı bir ses çıkıyor insan ne düşüneceğini şaşırıyor. bir de ilk doğum olunca başına ne geleceğini bilmiyorsun tamam normal doğum sağlıklı ama nasıl bir doğum olur ne kadar sancı çekeriz buna dayanabilir miyiz sonrasında psikolojik olarak tramva yaşar mıyım bunları düşünüyorum. Yada hiç bu psikolojiyi yaşamadan sezeryana mı karar versem diorum onunda sonrası acı ama bi müddet kesik acısı işte en azından dayanılmaz değildir diorum bi bayılıp bir ayılsammı diyorumm gerçekten zor bir karar ya allah hepimize kolaylık versin. Tecrübeli anneler bize bilgi verirlerse memnun olrumm ...

ayhhh kızlar herkesin mesajlarını tek tek okudum

beni bi heyecan sevinç endişe korku merak sabırsızlık telaş ....... aldı gittiii

yani böyle sersem gibi oldum resmenn. ne hissettiğimi ben bile anlayamıyorum şu andaaa

Valla bende aynı duygular içindeyim.... bebeklerine kavuşacak arkadaşlar için çok seviniyorum...
kendi doğumumu düşündükçe endişeleniyorum ve korkuyorum... Artık 38. haftaya yaklaştığım için sabırsız ve telaşlıyım.... karıştım valla :37:

evet işte sorun orda her kafadan farklı bir ses çıkıyor insan ne düşüneceğini şaşırıyor. bir de ilk doğum olunca başına ne geleceğini bilmiyorsun tamam normal doğum sağlıklı ama nasıl bir doğum olur ne kadar sancı çekeriz buna dayanabilir miyiz sonrasında psikolojik olarak tramva yaşar mıyım bunları düşünüyorum. Yada hiç bu psikolojiyi yaşamadan sezeryana mı karar versem diorum onunda sonrası acı ama bi müddet kesik acısı işte en azından dayanılmaz değildir diorum bi bayılıp bir ayılsammı diyorumm gerçekten zor bir karar ya allah hepimize kolaylık versin. Tecrübeli anneler bize bilgi verirlerse memnun olrumm ...

mesela 2 arkadaşım epidural sezeryan oldular çok rahatlardı... hiç sıkıntıları olmadı... Normal doğum yapanlardan da feci hikayeler duydum... Mesela görümcem 4 doğum yapmış hepsinin hikayesi ayrı kabus.
Tarifsiz duygular içindeyim...deliricem.

slm kızlar...

hastaneden geldik.. yorulduk baya :49: dün gece 4 de bir baş ağrısı ile uyandım.. halada başım çatlıyor.. yazıp kaçıcam.. ilaç içip uzanıcam..

nst ye girdik 10 dakika sancı çıkmadı.. 10 dakikanın sonunda kızım kıpraşınca kalp atışları kaydı.. nst yi yapan ebe kıldı biraz suratsızdı.. kızıma haşin davrandı kalp atışlarını bulmak için.. ama kızım tepki gösterdi vermedi kalp atışı biliyormusunuz.. ebe uyuz oldu.. neyseki doktorum 10 dakikalık çıktıda yeter dedi.. haftaya tekrar gidicem..

multi vitamin,magnezyum ve kan hapı kullanıyordum.. vitamini ve magnezyumu kesti.. kan hapına devam dedi..

bu hafta neler bekliyor beni dedim.. heran herşeye hazırlıklı ol artık dedi.. çıkışa yönelmiş dedi.. kafaasını tam sokmamış ama yönelmiş dedi.. bu hafta kafasını yerleştirir aşşağıya dedi.. kafasını yerleştirme esnasında karnında, belinde ve kasıklarında ağrı hiissedersin normal bunlar korkma dedi.. doğum sancısıyla bu türlü sancıları bir birinden ayırmak için elinde su şişesiyle su içerek soluna yat 5-10 dakikada kesilirse ağrılar yerleşme ağrılarıdır yok kesilmezse doğum sancılarıdır dedi.. nişan gelebilir.. nişandan önce su gelebilir.. belli olmaz bunlar dedi.. belli bir sırası yok dedi.. kafasını yerleştirdiği zaman karnın aşşağıya düşer dedi.. nefes alman kolaylaşır, miğden rahatlar dedi.. anlarsın zaten hemen hissedersin dedi..

boynuna kordon dolanmış.. :50: ben normal doğum istiyorum.. çıkarmı peki kordon dedim.. yok artık bu saatten sonra zor dedi.. bakalım haftaya gittiğimde de tekrar bakıcaz ve tam bir karar vericez..

işte böyle kızlar.. şimdi bize müsade baya kötüyüz.. ilaç içip uzanıcaz kızımla.. uyanınca geliriz yine.. iyi bakın kendinize..

canım dikkat et hareketllerini çok iyi takip et...hep normal istiyorduk ama olmayınca olmuyor,normal ya da sezeryan sağlıklı olması önemli üzme kendini,olmazsa sen de 14 şubat al hepimiz aynı gün doğuralım:9:

mesela 2 arkadaşım epidural sezeryan oldular çok rahatlardı... hiç sıkıntıları olmadı... Normal doğum yapanlardan da feci hikayeler duydum... Mesela görümcem 4 doğum yapmış hepsinin hikayesi ayrı kabus.

epidural olayı güzel bi olay bu şekilde doğum yapanlarda genelde çok memnun eğer güvenilir ellerdeyseniz düşünebilirsiniz diyorum. Ama güvenmeden asla. Ayy sezeryana mı karar versemm. Bugün nst ye girdim çıktım, önümüzdeki hafta dr bekliyor pazartesi yada salı gidicem gittiğimde 37+4 yada 5 olmuş olcamm diyorum ki bi anda ver kararı sezeryan istiyorum hocam de al gününü hemen bi yum gözünü bi de aç pffffffffff:17:

gaye psikolojik olarak neye hazırsan onu dene bu çok önemli..

canım dikkat et hareketllerini çok iyi takip et...hep normal istiyorduk ama olmayınca olmuyor,normal ya da sezeryan sağlıklı olması önemli üzme kendini,olmazsa sen de 14 şubat al hepimiz aynı gün doğuralım:9:

ya evet bu 14 Şubat olayını rabbim biliyor ya bende çok istiyorummm. :emir_bebek:

epidural olayı güzel bi olay bu şekilde doğum yapanlarda genelde çok memnun eğer güvenilir ellerdeyseniz düşünebilirsiniz diyorum. Ama güvenmeden asla. Ayy sezeryana mı karar versemm. Bugün nst ye girdim çıktım, önümüzdeki hafta dr bekliyor pazartesi yada salı gidicem gittiğimde 37+4 yada 5 olmuş olcamm diyorum ki bi anda ver kararı sezeryan istiyorum hocam de al gününü hemen bi yum gözünü bi de aç pffffffffff:17:

Valla bende öyle bi durum da yok... doğumevinde öyle keyfi sezeryan yapmıyorlar... Ancak dışarıda özel olabilirim... Sezeryanın da 2. 3. doğum sorunları var... :37: uffff kafam çok karışık... Sanırım en iyisi kendimi kaderin akışına bırakmak... Kaderimde ne varsa onu yaşayacağım.Belki korktuğum gibi olmaz kolay bir doğum yaşarım.

her sazeryen olana sonda takılıyormu? acaba can acıtan bişeymi yaa,bide benim gördüğüm kadarıyla çevremden ve arkadaşlarımdan,40. haftasını geçirdiği halde doğum eylemi başlamamış olanları sazeryene alıyorlar,normal doğumun gelmesini beklemiyorlar,sanırım bebeğin zehirlenme ihtimali varmış dışkısını yapabilirmiş ve yutabilirmiş,durum böyleyken halen normal doğumu bekleyen hasta ve normal doğum için bekleten doktor varmıdır acaba,nedense bu soruları düşünür oldum şu sıralar.
evet canım her sezeryana takılıyor normalde 40. hafta geçince önce suni sancıyı deniyorlar oda işe yaramazsa yani açılma olmazsa sezeryana alıyorlar tabi bunu yapan normal doğum yanlısı doktorlar.Yoksa direk sezeryana alan da var.

Ayyyy kızlar bu ne yaaa karabasan gibi kabuslardan bahsediyosunuz.Kzılar bi kere normal doğumda hissedeceğiniz tek şey sancıların acılarııııı onun dışında boydan boya yırtılsanızda hissetmiyormuşsunuz oarada oluşan gerginlikten dolayı....Hem ayrıca kimsenin sizin yırtılmanıza izin verdiği yok zaten doktor hemen ufak bi kesi atıyorlar.Yani orasını kulak memesi gibi düşünün oradaki azıcık kesiden korkuyorsunzuda karnınıza yapılacak 7 kat derine inen 10 cm lik kesiden korkmuyorsunuz pes yahu.Ya siz elinizi bıçak kestiği zamanki sızlamayı hiçmi bilmiyorsunuz kaldıki sezeryandaki kesi onun kaç katı evet doğrudur sezeryan sonrası çok kolay ayağı kalkanda var ancak birincisi herkes bir değil ikinciside o kadar ağrı kesici bana verilse bende kalkarım hemen ayağıya.Korkmayın bu kadar normal doğumdan evet feci hikayeler bende duydum ama bu feci hikayelerin çocğunda ya bebek çok iri ya annenin kemik yapısı hakikaten çok dar yada zaten kendini şartlandırmış kötü olacağına başına gelmiş.Benim bi arakadaşım ani doğum yaptığı için ağdamı yapamadım diye doğum sırasında sıkıldıkça sıkılmış kasmış kendini çocuğun doğumu çok zor olmuş bu yüzden güzel ıkınmadığı için geçememiş kanaldan iki satt vs. Neler neler var eğer kandinizi sıkmaz ve vücudunuza güvenirseniz herşey yolunda gider.Zaten normal doğum yapamayacak olanları doktorlar ayıla bayıla sezeryan yapıyolar merak etmeyinnnnnn.

Son düzenleme:
Back