2011 Şubat Anneleri

gaye psikolojik olarak neye hazırsan onu dene bu çok önemli..

İşte sorun orada zaten! hiçbirine hazır değilim... Korkuyorum...
Normal doğumda yırtılma ve kesi olayından ve sonrasında normal cinsel hayatıma dönememekten korkuyorum.
Sezeryanda ise ameliyat fikri beni rahatsız ediyor.

selam kızlar,
gözdeden haber yok galiba daha
zapzup allah yardımcın olsun, moralin de yerinde negüzel çok sevindim senin için. inşallah cabucak alırsın yavrunu kucağına.

ben de kontrolden geldim, suyum hala tam sınırda. 6-7 cm'nin altına düşmemeliymiş benimki de 7ye yakın çıktı bu sabah. nts'de de uzun süredir ilk kez sancı çıkmadı. dr.da anlam veremedi şaşırdı. şimdi çarşamba sabah tekrar kontrole çağırdı, sezeryan gününe o zaman karar verelim bebeği tutabildiğimiz kadar tutalım diyor. belki 37yi tamamlarız;)) inş. öyle işte, rahatladık biraz daha.

kızlar bu arada ben magnesium diasporal kullanıyordum, eczanede yokmuş bu sefer magvital diye bir ilaç verdi. kullanan var mı?

herkese slm:71:

şenaycım bebeğinin suyumu azalddı,çok takip edemiyorum artık,geçmiş olsun canım onun içinmi sezeryan olacaksın?Allah yardımcın olsun,benimkide sezeryan kızım ters çünkü:33: bende kararsızım 7 şubatta alalım dedi özel doktorum ozaman ,38+2 oluyor, ama ssk daki doktor 14 şubat diyor yani 39+2 de napsam bilemedim,akıl bverin bana:18:
magnezyumu bende bulamadım aynen eczane magvital verdi ama o 365 gr lık prospektüsün dede gebeler 300 gr almalı diyor ben onun için paketin bi kısmını boşaltmıyorum suya 2/3 ünü içiyorum sende öyle yap istersen....

Normal doğumda yırtılma ve kesi olayından ve sonrasında normal cinsel hayatıma dönememekten korkuyorum.

Gayecim merak etme zaten herşey bizim elimizde değil normal doğum diye çıkarız yola sezeryan oluruz yada tam tersi sezeryan planlarız bakarız bebecik kendiliğinden gelivermiş elimizde olan bişey varmı yok relax relax...

ay kızlarr nasıl uykum var anlatamam...üzerimde öyle bi ağırlık var ki kabus gibi...
doğum konusunu bende çok takıyordum ama şu ara rahatım...çünkü artık düşünmüyorum...farkettimki düşündükçe yalnızca kendimi yıpratıyorum zaten kaderde ne varsa öyle olucak....ben doğum hikayelerini hiçç dinlemiyorum....hep kulak tıkıyorum....birde sanırım olumlu düşünmek lazım...birde en sıkıntılı zamanlar bile unutuluyo heleki kucağımızaa meleklerimizi alınca....korkmuyor değilim tabi ki çok korkuyorum....ama duaediyorumm bol bol

evet canım her sezeryana takılıyor normalde 40. hafta geçince önce suni sancıyı deniyorlar oda işe yaramazsa yani açılma olmazsa sezeryana alıyorlar tabi bunu yapan normal doğum yanlısı doktorlar.Yoksa direk sezeryana alan da var.

Ayyyy kızlar bu ne yaaa karabasan gibi kabuslardan bahsediyosunuz.Kzılar bi kere normal doğumda hissedeceğiniz tek şey sancıların acılarııııı onun dışında boydan boya yırtılsanızda hissetmiyormuşsunuz oarada oluşan gerginlikten dolayı....Hem ayrıca kimsenin sizin yırtılmanıza izin verdiği yok zaten doktor hemen ufak bi kesi atıyorlar.Yani orasını kulak memesi gibi düşünün oradaki azıcık kesiden korkuyorsunzuda karnınıza yapılacak 7 kat derine inen 10 cm lik kesiden korkmuyorsunuz pes yahu.Ya siz elinizi bıçak kestiği zamanki sızlamayı hiçmi bilmiyorsunuz kaldıki sezeryandaki kesi onun kaç katı evet doğrudur sezeryan sonrası çok kolay ayağı kalkanda var ancak birincisi herkes bir değil ikinciside o kadar ağrı kesici bana verilse bende kalkarım hemen ayağıya.Korkmayın bu kadar normal doğumdan evet feci hikayeler bende duydum ama bu feci hikayelerin çocğunda ya bebek çok iri ya annenin kemik yapısı hakikaten çok dar yada zaten kendini şartlandırmış kötü olacağına başına gelmiş.Benim bi arakadaşım ani doğum yaptığı için ağdamı yapamadım diye doğum sırasında sıkıldıkça sıkılmış kasmış kendini çocuğun doğumu çok zor olmuş bu yüzden güzel ıkınmadığı için geçememiş kanaldan iki satt vs. Neler neler var eğer kandinizi sıkmaz ve vücudunuza güvenirseniz herşey yolunda gider.Zaten normal doğum yapamayacak olanları doktorlar ayıla bayıla sezeryan yapıyolar merak etmeyinnnnnn.

canım orası öyle tabi.. sezeryan neresinden bakarsan bak bir ameliyat!!! fakat normal doğumda o kesi yada yırtılmayı hissetmiyorsun hikayelerine de hiiiç inanmıyorum... insanın eti yada derisi yırtılır da duymaz mı hiç acı?? Eğer duymuyorsan ya ağrı kesici yapılmıştır (ki bazı yerlerde yapmıyorlar) yada doğum sancıları tıpkı şiddetli adet sancısı gibi diyenler palavra atıyorlar.Doğum sancısı öyle şiddetli ki o yırtılma yanında hiç bişey kalıyor demektir.
Hastanede yattığımda duyduğum o çığlıklar falan aklımdan gitmiyor bi türlü... Kadınlar saatlerce bağırdılar yaaa :S :18: Madem hissetmiyorsun neden bağırıyorlar? yada madem adet sancısı gibi bişey bu doğum işi neden baırıyor millet avaz avaz? bu insanlar hiç mi adet sancısı yaşamadı?
Valla kafam her saniye bi fikir üretiyor ve ne üretirse üretsin ben korkuyoruuuummm

evet kızlar sona yaklaştıkça beni de korku sardı ama benim aklımdan bir an olsun ne sezaryen nede epidural geçti :19: hepsinin artısı eksisi var ama biz en sağlıklı ve doğal olandan yola çıkalım bakarsın sezaryen olur bi sebeple o hayırlıysa eyvallah :42: bence şimdiden düşünüp kabusa çevirmemek gerek ben de çok korkuyorum ama ii olcağını kolay olcağını düşünüyorum :16: kötü şeyler aklınıza getirmeyin hem manikin dediği gibi orda dr kontrolunde herşey bi biz doğurmuyoz ya :49:
benim dr um saolsun çok gaz veriyo bana hiç kötü bişiden bahsetmiyo kuaför salonundaki muhabbeten farksız doğum muhabetimiz :9: siz de ii şeyler düşünün lütfen ii olsun :74:

canım orası öyle tabi.. sezeryan neresinden bakarsan bak bir ameliyat!!! fakat normal doğumda o kesi yada yırtılmayı hissetmiyorsun hikayelerine de hiiiç inanmıyorum... insanın eti yada derisi yırtılır da duymaz mı hiç acı?? Eğer duymuyorsan ya ağrı kesici yapılmıştır (ki bazı yerlerde yapmıyorlar) yada doğum sancıları tıpkı şiddetli adet sancısı gibi diyenler palavra atıyorlar.Doğum sancısı öyle şiddetli ki o yırtılma yanında hiç bişey kalıyor demektir.
Hastanede yattığımda duyduğum o çığlıklar falan aklımdan gitmiyor bi türlü... Kadınlar saatlerce bağırdılar yaaa :S :18: Madem hissetmiyorsun neden bağırıyorlar? yada madem adet sancısı gibi bişey bu doğum işi neden baırıyor millet avaz avaz? bu insanlar hiç mi adet sancısı yaşamadı?
Valla kafam her saniye bi fikir üretiyor ve ne üretirse üretsin ben korkuyoruuuummm

Canım bende inanmıyorum o adet sancısınızn biraz fazlasına ki ben adet sancısı da çekmedim hiç hayatımda artık gaz sancısı ile karşılaştırma yapıyorum.Ama ablam normal doğum yaptı ve bir arkadaşımda hiçte öyle avaz avaz bağırmamışlar.Herkesete aynı düzeyde olmuyorki sancılar her insanın acıya verdiği tepki farklı ben acıdan ağlamaya başlarım mesela bağırmam genelde.Canım ama yırtıma olmuyor zaten diyorum ya doktorlar kesi atıyor bebek başı çıkmadan ama gerçekten hissetmiyormuşsun ablam yemin billah etti bende ondan çok korkuyor ve inanmıyordum ama gerçekten öyleymiş dedi hatta ablam en çocuk çcouk çıkarken acıcak zannediyormuş onuda tuvaletini yaparmış gibi hissediyorsun diyor.En zor kısmı sancılarmış onuda son zamanlardaki sancılar çok fena dedi. Hadi diyelim ki normal doğum çok feci bişey katlanılması dayanılmaz o zaman ilkini normnal yapan bütün kadınlar ikincide sezeryan olmazmıydı düşünsene. Asla normal yapmazlardı.Hem bu tür kötü düşüncelerin kime ne faydası var evet hepimiz korkuyoruz ben hiç tedirgin değilim giricem çıkıcam fıytt diye doğurucam demiyorum ki...Hatta belki bende sezeryan olmak zorunda kalıcam.Ama güzel düşüneklim ki güzel olsun.Ama yok ben illaki normal doğumu düşünmek bile istemiyorum diyorsan ol o zman sezeryan ama burda normal doğumla ilgili kabus hikayelerini okudukça ben kendimi çok tuhaf hissetmeye başlıyorum bunu diyorum.

Canım bende inanmıyorum o adet sancısınızn biraz fazlasına ki ben adet sancısı da çekmedim hiç hayatımda artık gaz sancısı ile karşılaştırma yapıyorum.Ama ablam normal doğum yaptı ve bir arkadaşımda hiçte öyle avaz avaz bağırmamışlar.Herkesete aynı düzeyde olmuyorki sancılar her insanın acıya verdiği tepki farklı ben acıdan ağlamaya başlarım mesela bağırmam genelde.Canım ama yırtıma olmuyor zaten diyorum ya doktorlar kesi atıyor bebek başı çıkmadan ama gerçekten hissetmiyormuşsun ablam yemin billah etti bende ondan çok korkuyor ve inanmıyordum ama gerçekten öyleymiş dedi hatta ablam en çocuk çcouk çıkarken acıcak zannediyormuş onuda tuvaletini yaparmış gibi hissediyorsun diyor.En zor kısmı sancılarmış onuda son zamanlardaki sancılar çok fena dedi. Hadi diyelim ki normal doğum çok feci bişey katlanılması dayanılmaz o zaman ilkini normnal yapan bütün kadınlar ikincide sezeryan olmazmıydı düşünsene. Asla normal yapmazlardı.Hem bu tür kötü düşüncelerin kime ne faydası var evet hepimiz korkuyoruz ben hiç tedirgin değilim giricem çıkıcam fıytt diye doğurucam demiyorum ki...Hatta belki bende sezeryan olmak zorunda kalıcam.Ama güzel düşüneklim ki güzel olsun.Ama yok ben illaki normal doğumu düşünmek bile istemiyorum diyorsan ol o zman sezeryan ama burda normal doğumla ilgili kabus hikayelerini okudukça ben kendimi çok tuhaf hissetmeye başlıyorum bunu diyorum.

belki hadi sezeryan olayım diyince olabilecek olsam bu kadar korkmazdım... Nasıl olsa sezeryan seçeneğim var derdim... Fakat doğumevinde öyle bir seçeneğim yok maalesef... Onlar sezeryan olsun diyene kadar ben ne söylesem boş!!!
oooff offff niye bu doğum işinin kolay bir yolu yok? !!!!:84:

kızlar şu avaz avaz bağırma olayıyla ilgili bişeyler paylaşayım sizinle...
annem benim doğumumda hastaneye gitmişler....sancı çekiyormuş....insanlar çok bağırıyomuş annemin yanımda bi kadın daha varmış o da bu insanlar neden bağırıyo anlamdım falan diyomuş...sonra o kadını almışlar doğumhaneye kadın başlamış bu sefer avaz avaz bağırmaya annem çığlıkları duyunca bende korktum diyo.... ilk doğumun heyecanıda var tabi....sonra ebe gelmiş,yeterli açılman olmuş, hadi gidiyoruz demiş annemde benim doğumum olmaz daha demiş...ebede niye ki diye sormuş....annem (kıyamamm) ben daha o kadınlar gibi bağırmadım kii demişş ebe çokk gülmüşş anneme:60:
yanı herkeste farklı oluyo demekki kızlar...

kızlar sanırım benim nişanım geldiiii :))) böyle sümük gibi açık kahverengi bir akıntı ama şuan çok ağrım yok bakalım bekliyorum bişey olursa haber veririm

selam kızlar,
gözdeden haber yok galiba daha
zapzup allah yardımcın olsun, moralin de yerinde negüzel çok sevindim senin için. inşallah cabucak alırsın yavrunu kucağına.

ben de kontrolden geldim, suyum hala tam sınırda. 6-7 cm'nin altına düşmemeliymiş benimki de 7ye yakın çıktı bu sabah. nts'de de uzun süredir ilk kez sancı çıkmadı. dr.da anlam veremedi şaşırdı. şimdi çarşamba sabah tekrar kontrole çağırdı, sezeryan gününe o zaman karar verelim bebeği tutabildiğimiz kadar tutalım diyor. belki 37yi tamamlarız;)) inş. öyle işte, rahatladık biraz daha.

kızlar bu arada ben magnesium diasporal kullanıyordum, eczanede yokmuş bu sefer magvital diye bir ilaç verdi. kullanan var mı?

herkese slm:71:

şenaycım bebeğinin suyumu azalddı,çok takip edemiyorum artık,geçmiş olsun canım onun içinmi sezeryan olacaksın?Allah yardımcın olsun,benimkide sezeryan kızım ters çünkü:33: bende kararsızım 7 şubatta alalım dedi özel doktorum ozaman ,38+2 oluyor, ama ssk daki doktor 14 şubat diyor yani 39+2 de napsam bilemedim,akıl bverin bana:18:
magnezyumu bende bulamadım aynen eczane magvital verdi ama o 365 gr lık prospektüsün dede gebeler 300 gr almalı diyor ben onun için paketin bi kısmını boşaltmıyorum suya 2/3 ünü içiyorum sende öyle yap istersen....

kızlar magnesium diasporal artık üretilmiyormuş onun yerine magvital veriyorlar artık eczaneler bende 36a kadar kullandım magvital ama artık bırakmak gerekiyomuş kasılmaları etkilediği için dr bana içme artık dedi aslında sizinde haftanız dolmuş neden devam ediyosunuz ki

kızlar sanırım benim nişanım geldiiii :))) böyle sümük gibi açık kahverengi bir akıntı ama şuan çok ağrım yok bakalım bekliyorum bişey olursa haber veririm

kızlar magnesium diasporal artık üretilmiyormuş onun yerine magvital veriyorlar artık eczaneler bende 36a kadar kullandım magvital ama artık bırakmak gerekiyomuş kasılmaları etkilediği için dr bana içme artık dedi aslında sizinde haftanız dolmuş neden devam ediyosunuz ki

Ayyy ciddi miiii? doktorunla görüştün müüüü? ne dedi? :18: ayy heyecan yaptım... hemde 37+5 sin... benden sadece 2 gün öndesiiinnn :18:amaniiiiinnnn

ay canım hadi bakalım hayırlısı Allah yardımcın olsunnn habersiz bırakma bizi duaile

Ayyyyyy gayeeeee tam biran olsun unutmuştum derken tekrar aklıma getirdin normal doğumuuu,zaten pimpirikliyim korkuyorum,tüm korkularımı tek tek sıralamışsın,benim rahim kemiklerim ne dar nede genişmiş,bebek iri olursa zorlanırmışım,açıkçası doktorum yapın müsait rahat rahat doğurursun demediği için çıkmazdayım,riske atmak istemiyorum bebeği ve kendimi,doğumda zorlanacağıma eminimmmm,of yaa kararsızım bende,aklıma geldikçe psikolojim bozuluyor,bu perşembe doktorumla enine boyuna konuşucam,ve bi karar vericem artık,aslında beni rahatsız eden ikilemde kalmış olmam,bundada çevre faktörü var,bi karar verebilsem rahatlicam:(( herkes akıl veriyor,sezeryan olan sezeryanı öneriyor normal yapan normali,hatta bir tane manyak var bizimkilere söyleyin fatma kesinlikle normal doğursun sezeryan olmasın demiş milletin aklını bulandırmış,ama en yakın arkadaşlarımda sezeryan oldular çok memnunlar,sezeryan diyince millet surat asıyo bana,başta annem,sonuçta bu benim seçimim neye hazır hissediyosam ona karar vericem yetti be

hadi hayırlısııııı

Şöyle bir geçmişe baktım hemen yazayım aklımdakileri :)

Manikcim ezan okuma ve kamet olayını sormuşsun. Benim oglumunkini babamız okudu. kızımınkini de dedesi okudu. 7 güne kadar okunabiliyor. bizimkilerin ikisi de 2. gün okundu.

Mapuci sezeryanda sonda takıyorlar. ama oglumda ameliyathaneye girmeden taktılar. Yani uyuşturmadan. şimdi ise doktora özellikle tembihledim. uyuştuktan sonra takılsın diye.Anestezi doktoru beni uyuttuktan sonra taktılar.

Bir de ilkinde lavman da yapılmıştı bana ama bunda yapmadılar. Unuttular mı bilmem ama çok mutlu oldum ve sesimi çıkarmadım hiç :)

Gözdecim hayırlı haberlerle gel inşallah :)

Şenaycım gözünaydın. Emre bey biraz daha bekler inşallah.

Yasemin moralini bozma. Kendinize dikkat edin.

Son birkaç sayfaya ancak bakabildim. Okuyamadım hepsini. Kusura bakmayın :)

Son düzenleme:
kizlar ben daha duruyorum kasilmalarim 1 saat falan duzenli geliyo sonra noluyorsa geçiyor anlamadim hayirlisi bakalim bekliyoruz:49::34:

umay hanim gelmmedimiki daha merak ettim:44:

kızlar 2011 şubat annelerinin doğum yapanlar yada doğum tarihi alanlar topiği varmııı:emir_bebek:

ohh canim ya ne guzelll valla benim gelmis kadar sevindimmm:1:

Ayyyyyy gayeeeee tam biran olsun unutmuştum derken tekrar aklıma getirdin normal doğumuuu,zaten pimpirikliyim korkuyorum,tüm korkularımı tek tek sıralamışsın,benim rahim kemiklerim ne dar nede genişmiş,bebek iri olursa zorlanırmışım,açıkçası doktorum yapın müsait rahat rahat doğurursun demediği için çıkmazdayım,riske atmak istemiyorum bebeği ve kendimi,doğumda zorlanacağıma eminimmmm,of yaa kararsızım bende,aklıma geldikçe psikolojim bozuluyor,bu perşembe doktorumla enine boyuna konuşucam,ve bi karar vericem artık,aslında beni rahatsız eden ikilemde kalmış olmam,bundada çevre faktörü var,bi karar verebilsem rahatlicam:(( herkes akıl veriyor,sezeryan olan sezeryanı öneriyor normal yapan normali,hatta bir tane manyak var bizimkilere söyleyin fatma kesinlikle normal doğursun sezeryan olmasın demiş milletin aklını bulandırmış,ama en yakın arkadaşlarımda sezeryan oldular çok memnunlar,sezeryan diyince millet surat asıyo bana,başta annem,sonuçta bu benim seçimim neye hazır hissediyosam ona karar vericem yetti be

hadi hayırlısııııı

Benim istemediğim bi durum da normal doğum diye gidip onca sancı çekip sonra bebek tehlikeye girince acil sezeryana almaları... Bari olacaksa baştan sezeryan olsun.... Bunca normal doğuran varsa ondan daha fazla da sezeryan doğuran var!
Şimdi çok çok yakın bir arkadaşıma sordum epidural sezeryan olmuştu sancın ne kadar oldu diye... hiç olmadı dedi...sadece çok zorlanacağım bişey yaparsam biraz sızladı 1 hafta falan dedi.Kaldı ki bu arkadaşım arka arkaya 2 kez sezeryan oldu. 1 kez doğum yaptı 7 aylık lohusa iken tekrar hamile kaldı ve yine sezeryan oldu.
Bide ben normal doğumda ne kadar sorun yaşamasam da sonrasında cinsel hayatıma hemen dönebileceğimi sanmıyorum... Canım yanacak korkusuyla muhtemelen hep çekinik kalacağım eşimden.

Back