• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

Evet kızlar tekirdağda böyle pişirirler genelde, suyla olan versiyonunuda yaparım içine domates rendesi ve salça katıp ama sütlüyü severim mmm besleyici olsun diye kağanada sütle yapıyorum, bide sıcakken içine ezine peyniri eklicen küçük parçalı, yemede yanında yat
Çanakkaleli bi arkadaş vardı onlarda sütle pişiriyorlarmış, ama doğu taraflarında hep su ile piştiğini duydum bide çiğ yapıyomuş onlar taranayı bizimki tozdur
:84::84:ay peynir meynir noluyo ya ağzım sulanmaya başladı bu gece bişey yemeden yatmam bne yokbizim tarhanada toz benim annem bilmez tarhana falan kayınvalidem yapar biz bulgaristan göçmeniyiz genelde hamurişi olayı gelişmiştir bizde eşim adanalı onlardada yemekler bol salçalı ve yağlı olur
offf aşk ne demek bayılıyorum makarnaya.gece gündüz bayram seyran farketmezz.makarna yemeyen eşime bile alıştırdım.hele kremalı mantarlı bi makarna sosu yapıyorum bayılıyo bugüne kadar makarna diye ne yemişim falan diyo yanii.

hem kolay hem masrafsız hemde zahmetsiz bir lezzet makarna.
benim eşimde mantarlı şeyleri çok sever nasıl yapıyorsun sosu yazda bende bi deneyeyim pek mantar yemeklerini bilmem bne aramda yoktur.

Ay benimkide kilo aldıkça alıyo :)) benide bahane gösteriyo :)) kağandada aynı böyle olmuştu, ama doğumdan sonra diyet yapcakmış öyle diyo bakalım, oda doğumu bekliyo yani :)) o zaman evde olacağımız için sen bol bol sebze pişirirsin hamurdu ekmekti yemeyiz diyo bakalım
o zamanda yemeklerini özledim yap bi börek çörekte yiyelim der.ya erkeklerin rejim yapması kadınlarınkinden beter oluyo valla ben eşim rejim yaptığında çok acıyorum hergün eve baş ağrısıyla geliyor.
evet ama yöreden yöreye tarhanalarda farkediyor.bizimkide tozdur neresi hatırlamıyorum mersin galiba yalan olmasın otaraftada tarhanalar kağıt gibi yani cips gibi tadıda farklı her yöre farklı yapabiliyor

ama sütlü hiiçç duymamıştımm.aklımda olsun gün olur lazım olurr

ailem mersinde yaşıyor dediğin doğru orda çerez olarak bile tüketiyorlar tarhanayı çerezlik tarhana die satılıyor kayınvalidemde toz yapar ama.diğerini hiç denemedim tadını bilemicem.

slm kızlar gececiler burda :))geldiğim gibi geri kaçasım geldi yemek muhabbetini görünce şekerli bir obur olarak rejim yapmak zoruma gidiyor......olsun geçmişe hiç bakmadım biraz turlayım ..buralardayım :))
Dur kaçma cnm :)) gece gece acıkınca aklımıza yemekten başka bişi gelmiyo napalm :))
bu arada burcu açtığın konulara şöle bi bakayım dedim şimdi kağanın doğum hikayesini okuyunca gözlerim doldu valla çok zor zamnalr geçirmişsin canım ama allahın izniyle hepsini atlatmışsın,allah şimdide bebeğini sağsalim kucağına almayı nasip etsin.

Cnm evet çok zordu ama çok şükür atlattık, dr bile ilk gittiğimizde çok ümitsiz konuşmuştu, 35. haftayı görüncede e hadi doğurmuyonmu doğur artık demeye başlamıştı :)) 36da ciğerleri gelişmesine rağmen haftasını tamamlasın diye 37artı 5 te ayaklandım,2gün sonra tam sabahına sezaryen olacağım gece sancılandım... ayağa kalksaymışım öncesinde hemen gelecekmiş bizim kağan paşa...
Çok şükür bu günleri gördük ya, sağlık olsun, herşey boş diyor insan

slm kızlar gececiler burda :))geldiğim gibi geri kaçasım geldi yemek muhabbetini görünce şekerli bir obur olarak rejim yapmak zoruma gidiyor......olsun geçmişe hiç bakmadım biraz turlayım ..buralardayım :))

canım kusura bakma canını istetiysek haklısın benimkide düşüncesizlik:69:neyse kapatalım kızlar konuyu

Dur kaçma cnm :)) gece gece acıkınca aklımıza yemekten başka bişi gelmiyo napalm :))

Cnm evet çok zordu ama çok şükür atlattık, dr bile ilk gittiğimizde çok ümitsiz konuşmuştu, 35. haftayı görüncede e hadi doğurmuyonmu doğur artık demeye başlamıştı :)) 36da ciğerleri gelişmesine rağmen haftasını tamamlasın diye 37artı 5 te ayaklandım,2gün sonra tam sabahına sezaryen olacağım gece sancılandım... ayağa kalksaymışım öncesinde hemen gelecekmiş bizim kağan paşa...
Çok şükür bu günleri gördük ya, sağlık olsun, herşey boş diyor insan

doğru canım önce sağlık,maşallah büyümüşte abi bile olucak baksana.allah ikisinede uzun ömürler versin.

:84::84:ay peynir meynir noluyo ya ağzım sulanmaya başladı bu gece bişey yemeden yatmam bne yokbizim tarhanada toz benim annem bilmez tarhana falan kayınvalidem yapar biz bulgaristan göçmeniyiz genelde hamurişi olayı gelişmiştir bizde eşim adanalı onlardada yemekler bol salçalı ve yağlı olur

benim eşimde mantarlı şeyleri çok sever nasıl yapıyorsun sosu yazda bende bi deneyeyim pek mantar yemeklerini bilmem bne aramda yoktur.

o zamanda yemeklerini özledim yap bi börek çörekte yiyelim der.ya erkeklerin rejim yapması kadınlarınkinden beter oluyo valla ben eşim rejim yaptığında çok acıyorum hergün eve baş ağrısıyla geliyor.

ailem mersinde yaşıyor dediğin doğru orda çerez olarak bile tüketiyorlar tarhanayı çerezlik tarhana die satılıyor kayınvalidemde toz yapar ama.diğerini hiç denemedim tadını bilemicem.

Cnm bizde bulgaristan macuruyuz dedelerden :) eşimin tarafıda macurdur

yok ama yaaa ben zayıf sefiomm amaa :17: hele evlenirken nasıl filinta gibiymiş adama 1 yılda 10 kilo aldırmışım insafff:37: eşimin babası 110 kilo falan ondan tırsıyorumm şimdiden koyvermesin de sonradan sıkıntı olmasın istiyorum.

bizde ilk evlendiğimizde eşim ilk 6 ayda 10 kilo falan aldı şimdi onları veriyor ama ben hamileykende olmaz ki:32:

burdan yazsam olurmukii

malzemeler
makarna
krema
mantar,
maydonoz(varsa fesleğen.ben bulamadım maydonozla yapıyorum)
kaşar peyniri

yapılışı

makarnaları haşlıyoruz

diğer tarafta mantarları doğrayıp yağda soteliyoruz.daha sonra üzerine kremayı döküp biraz daha yüksek ateşte karıştırarak kremanın pişmesini sağlıyoruz.bazı marka kremalar koyu oluyor çok koyuysa azcık süt ekleyebilirsiniz
kremayı pişirdikten sonra en son kaşar peyniri rendesi ekliyoruz en son tuz karabiber ve biraz maydonoz koyup iki çeviriyoruz.sosla makarnayı karıştırıyoruz.

tabağa aldığımızda üzerine kaşar ve maydonozla süsleyip servis yapıyoruz

lokantalarda bu makarnayıı 15 liradan aşağı yiyemezsiniz haberiniz olsun :37: aslında parmesan peyniri ve fesleğenle yapıolar ama ben onları almadım kaşar ve maydonozlada aynı şey oluyoo masrafa gerek yok :37:

burdan yazsam olurmukii

malzemeler
makarna
krema
mantar,
kaşar peyniri

yapılışı

makarnaları haşlıyoruz

diğer tarafta mantarları doğrayıp yağda soteliyoruz.daha sonra üzerine kremayı döküp biraz daha yüksek ateşte karıştırarak kremanın pişmesini sağlıyoruz.bazı marka kremalar koyu oluyor çok koyuysa azcık süt ekleyebilirsiniz
kremayı pişirdikten sonra en son kaşar peyniri rendesi ekliyoruz en son tuz karabiber ve biraz maydonoz koyup iki çeviriyoruz.sosla makarnayı karıştırıyoruz.

lokantalarda bu makarnayıı 15 liradan aşağı yiyemezsiniz haberiniz olsun :37: aslında parmesan peyniri ve fesleğenle yapıolar ama ben onları almadım kaşar ve maydonozlada aynı şey oluyoo masrafa gerek yok :37:

Sağolasın cnm kaydettim masaüstüne yarın denicem sonucu yazarım sana:71:

Cnm bizde bulgaristan macuruyuz dedelerden :) eşimin tarafıda macurdur[/QUOT

ya öylemi sizinkiler baya önce göç etmiş o zaman ben ora doğumluyum biz en son göç edenlerdeniz 89göçmeni hatta orda babaannemler 2 amcam falan işte uzaktan anne baba tarafından akrabalar falan yaşıyor,onlarda göç edip geri dönmüşler ama babam direnmiş dönmem ben bi daha demiş iyikide dönmemiş.ben 3 kez falan gittim oralara gördüm doğduğum yerleri.

Son düzenleme:
burdan yazsam olurmukii

malzemeler
makarna
krema
mantar,
kaşar peyniri

yapılışı

makarnaları haşlıyoruz

teşekkürler canım bende bi deneyeyim bakalım beğnecekmi eşim.ben mantarı hiç sevmem yutamıyorum öle yumuşakla sert arası şeyleri.

Son düzenleme:
Cnm bizde bulgaristan macuruyuz dedelerden :) eşimin tarafıda macurdur[/QUOT
ya öylemi sizinkiler baya önce göç etmiş o zaman ben ora doğumluyum biz en son göç edenlerdeniz 89göçmeni hatta orda babaannemler 2 amcam falan işte uzaktan anne baba tarafından akrabalar falan yaşıyor,onlarda göç edip geri dönmüşler ama babam direnmiş dönmem ben bi daha demiş iyikide dönmemiş.ben 3 kez falan gittim oralara gördüm doğduğum yerleri.

Cnm büyükbabam (annemin babası) ilkokulu bitirince göçmüşler bulgaristandan, sizden baya önce olmuş o zaman, ben bilmiyorum oraları... babamın anne tarafıda romanyadan göçmüş onlarda babasının babası fln baya eskilerden yani

teşekkürler canım bende bi deneyeyim bakalım beğnecekmi eşim.ben mantarı hiç sevmem yutamıyorum öle yumuşakla sert arası şeyleri.

ben bayılırım eşimde hiç yemezmiş şimdi alıştı 2 hafta yemesek hemen alır gelir yapta yiyelim diyee :)
adamın yeme alışkanlıklarını değiştirdim valla

ama bugün düşündümde bi yemek yaptımm söylemeyeyim şimdi demeyelim dedikçe giriyoruz :37: neyse bi güzel yedii 10 değil 15 numara olmuş dedi.bende tabii 4 köşe zevkten

o yemeğide hiç yapamıyordum hatta ilk zamanlar anneme sorsana nasıl yapıomuş anlatsın derdi o derece yapamıyordum yanii.

hatta ilk evlendiğimde pratik hiç yoktu böyle tuhaf oluyodu yemekler.Allah razı olsun bi gün bişi demedi hep yedi yemem demedi güzel olmuş dedi teşvik ettii.ama ben bilyodumyani bende yiyorum kötüydüü.

aama hevesimi hiç kırmadı.şimdiyse yemeğe misafir çağırmaya bayılır.gittiklerindede mutlaka teşekkür eder tebrik eder her yerdede söyler

insan mutlu oluyo yaptığı bişi beğenilince özellikle eşi beğenince başka bir mutluluk oluyor.hele benim gibi beceriksizlikten azimle başarıya ulaştıysanız o 15 numara çok kıymetli oluyorr

Cnm büyükbabam (annemin babası) ilkokulu bitirince göçmüşler bulgaristandan, sizden baya önce olmuş o zaman, ben bilmiyorum oraları... babamın anne tarafıda romanyadan göçmüş onlarda babasının babası fln baya eskilerden yani
anladım canım sizin baya uzaklara dayanıyor,bigün gidip görmek nasip olur belki sizede köyünüzü görmek falan güzel yerler tavsiye ederim.
ben bayılırım eşimde hiç yemezmiş şimdi alıştı 2 hafta yemesek hemen alır gelir yapta yiyelim diyee :)
adamın yeme alışkanlıklarını değiştirdim valla

ama bugün düşündümde bi yemek yaptımm söylemeyeyim şimdi demeyelim dedikçe giriyoruz :37: neyse bi güzel yedii 10 değil 15 numara olmuş dedi.bende tabii 4 köşe zevkten

o yemeğide hiç yapamıyordum hatta ilk zamanlar anneme sorsana nasıl yapıomuş anlatsın derdi o derece yapamıyordum yanii.

hatta ilk evlendiğimde pratik hiç yoktu böyle tuhaf oluyodu yemekler.Allah razı olsun bi gün bişi demedi hep yedi yemem demedi güzel olmuş dedi teşvik ettii.ama ben bilyodumyani bende yiyorum kötüydüü.

aama hevesimi hiç kırmadı.şimdiyse yemeğe misafir çağırmaya bayılır.gittiklerindede mutlaka teşekkür eder tebrik eder her yerdede söyler

insan mutlu oluyo yaptığı bişi beğenilince özellikle eşi beğenince başka bir mutluluk oluyor.hele benim gibi beceriksizlikten azimle başarıya ulaştıysanız o 15 numara çok kıymetli oluyorr
ellerine sağlık canım,bende ilk evlendiğimizde bi türlü adapte olamamıştım aslında çok güzel yemek yapardım ama 1 ay falan olmadı sanırım yeni mutfağıma alışmak biraz uzun sürdü şimdi nedir beğenmediği yemek sayısı genelde çok güzel olmuş deyip her yemekten sonra yanağıma bi öpücük kondurur hatta bazen annemin yaptığından güzel yapmışsın bile diyo valla gazlıyomu yoksa gerçekmi söylüyo bilemicem artık.:1:ama şimdi bende cidden çok güzel yemek yapıyom ya:27::32:
Bu arada 5sefer dakik geldi şimdi gelmiyo kesildi

iyi canım aman kesilsin.

hadi iyi geceler kızlar ben gidip önce bi dolabı kurcalayayım sonrada uyumayı denyeyim öpüyoruz sizleri kendinize iyi bakın,görüşrüz.

burcuu habire tıkınmaktan sancılanıyo olmayasın sen :37:

hanifecim iyi geceler görüşürüzzz afiyet olsun bu arada

Back