:84::84:ay peynir meynir noluyo ya ağzım sulanmaya başladı bu gece bişey yemeden yatmam bne yokbizim tarhanada toz benim annem bilmez tarhana falan kayınvalidem yapar biz bulgaristan göçmeniyiz genelde hamurişi olayı gelişmiştir bizde eşim adanalı onlardada yemekler bol salçalı ve yağlı olurEvet kızlar tekirdağda böyle pişirirler genelde, suyla olan versiyonunuda yaparım içine domates rendesi ve salça katıp ama sütlüyü severim mmm besleyici olsun diye kağanada sütle yapıyorum, bide sıcakken içine ezine peyniri eklicen küçük parçalı, yemede yanında yat
Çanakkaleli bi arkadaş vardı onlarda sütle pişiriyorlarmış, ama doğu taraflarında hep su ile piştiğini duydum bide çiğ yapıyomuş onlar taranayı bizimki tozdur
benim eşimde mantarlı şeyleri çok sever nasıl yapıyorsun sosu yazda bende bi deneyeyim pek mantar yemeklerini bilmem bne aramda yoktur.offf aşk ne demek bayılıyorum makarnaya.gece gündüz bayram seyran farketmezz.makarna yemeyen eşime bile alıştırdım.hele kremalı mantarlı bi makarna sosu yapıyorum bayılıyo bugüne kadar makarna diye ne yemişim falan diyo yanii.
hem kolay hem masrafsız hemde zahmetsiz bir lezzet makarna.
o zamanda yemeklerini özledim yap bi börek çörekte yiyelim der.ya erkeklerin rejim yapması kadınlarınkinden beter oluyo valla ben eşim rejim yaptığında çok acıyorum hergün eve baş ağrısıyla geliyor.Ay benimkide kilo aldıkça alıyo :)) benide bahane gösteriyo :)) kağandada aynı böyle olmuştu, ama doğumdan sonra diyet yapcakmış öyle diyo bakalım, oda doğumu bekliyo yani :)) o zaman evde olacağımız için sen bol bol sebze pişirirsin hamurdu ekmekti yemeyiz diyo bakalım
evet ama yöreden yöreye tarhanalarda farkediyor.bizimkide tozdur neresi hatırlamıyorum mersin galiba yalan olmasın otaraftada tarhanalar kağıt gibi yani cips gibi tadıda farklı her yöre farklı yapabiliyor
ama sütlü hiiçç duymamıştımm.aklımda olsun gün olur lazım olurr
ailem mersinde yaşıyor dediğin doğru orda çerez olarak bile tüketiyorlar tarhanayı çerezlik tarhana die satılıyor kayınvalidemde toz yapar ama.diğerini hiç denemedim tadını bilemicem.