2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bu arada moralimm çok bozuk,sizinle paylaşmak istiyorum

benim abimin 8 senedir çocuğu olmuyor,denemedikleri tedavi kalmadı,aşılamalar,yumurtlama takibleri,2 defa tüp bebek falan sonuç hüsran,şu sıralar yengemin kanamaları oluyordu beraberinde sıkıntı ve stres,ve 8 yıl sonra öğrendikki yengemin troid bezini kaplayan 4 cm büyüklüğünde bir kisti varmış,herşey Allahtan çocuk ister olsun ister olmasın,bizim derdimiz yengem ve abimmm(( yengemin durumu çok üzüyor bizi,kendiside çok korkuyor moralimiz sıfır,kistim kötü huylu deyip duruyor ( dün sonucu öğrendiğinde akşama kadar çalışamamış,ağlayıp durmuş makina başında,aradım biraz kafasını dağıtsın diye dakikalarca konuştum,sonra annemi aradım telefonda ağlıyor,bu sefer onu teselli etmeye çalıştım,telefonu kapadım ben kötü oldum bu kezde,sonuç olarak ameliyat olması lazım,kistin biyopsi edilmesi gerekiyormuş,ne olur dua edin kötü bişey çıkmasın,daha çok genç,Allahım 8 sene çocuksuzlukla imtihan etti,yüzü gülsün artık üzülmesin yaaa((
yarına hastaneden randevu aldım,abim ben yengem gidicez,hastanenin başhekim yardımcısı tanıdığım,çok yardımcı oluyor bana her gittiğimde,yarın gidip görüşücem ameliyatı o hastanede yaptırıcam,kızımıda anneanneye bırakıcam,nasıl bırakıcam 18 günlük bebeği kafam allak bullak,meme emiyor,pompamda yok sağıp vereyim,mecbur aptamil hazırlayıp bırakıcam anneme mecbur kalırsa yedirsin diye,hiç içime sinmiyor,olurda uyanırsa nasıl zabdedecek annem bensiz,çok stresliyim,yüzüm gözüm sivilce uçuk offfff

bebeğinizi kaç saatte bir besliyorsunuz?benim kızım gündüz 2-2,5 saatte bir kendi istiyor ama gece uyandırmasam 4-5 saat uyuyacak,kafam karıştı,uyandırıp yedirince uykusu kaçıyor ve 1,5 saati buluyor uyuması zaten 1,5 saat sonra uyandırıp tekrar yedirmem gerekiyor 3 saat mantığına göre......offfff eskiden ağlayınca beslenirmiş 3 saat falan yokmuş yaaa

canım aynı ameliyatı bir akadaş kou de oldu izzet beyde prof.çok da memnun kaldılar.aklında olsun

bana erdinç bey acıkdıkça ver dedi.ama 3 saatten fazla da aç bırakma dedi.ben acıktıkça emziğriyorum.gece de 3 saate alarm kurup uyanmazsa o sürede emziriyorum

Meme başında herhangi bir nedenle hassasiyet oluşmuş ise ve yeterli bakım yapılmamışsa meme başında çatlaklar oluşabilir. Bu durumda çatlak meme iyileşene kadar diğer göğsünüzü emzirin. Çatlak göğsünüze emmeye olanak sağviruslayan meme başlığı takıp emzirebilirsiniz (eczanelerde buviruslabilirsiniz). Bu sırada çatlak olan göğüsten sütünüzü sağıp meme gerginliğini azaltmalısınız. Meme Başı Çatlaklarından Korunmak İçin:
1) Emzirme anında meme başını ve meme ucunu birlikte verin,bebeğin göğsün kahverenkli bölgesini (areola) de tutmasını sağlayın. 2) Emzirdikten sonra meme başını bebekten dikkatli ayırın.
3) Emzirdikten sonra belli bir süre göğsünüzü açık tutun (Sutyen içine koymayın). Emzirme arasında meme başını olduğunca kuru tutun.
4) Emzirdikten soma sutyeninizi takmadan önce meme ucunuzun kuru olmasına dikkat edin.
5) Çatlak oluşmuşsa 24 saat emzirme yapmayın.
6) Hassasiyet veya çatlak gelişen meme ucuna günde 2-3 kez novuxol krem, hametan krem, bebanthne plus krem sürebilirsiniz.
7) Önce daha az tahriş olan veya tahriş olmamış göğsüvirusnüzü verin. Göğüs ucunuzda hassasiyet oluşmuşsa emzirirvirusken 5 dakikada bir göğsünüzü değiştirin.
8) Dar elbise kullanmayın.
9) Göğsünüz şişmiş ve kahverenkli alan (areola) bebevirusğe tutturamıyorsanız, önce sütünüzü sağın, göğsünüzdeki gerginliği azaltın, soma emzirin.
10) Su geçirmeyen astan sutyenden çıkarın. Hava akıvirusmın sağlayan pamuklu sutyen kullanın veya sutyeninize pamuklu yumuşak yastıkçıklar koyun.
11) Emzirmeden 15 dakika önce gerginliğinizin yok olvirusması için dinlenin, müzik dinleyin, TV izleyin. Sütünüzün
rahat boşalmasına yardımcı olan ılık meme banyoları yapın veya ılık duş yapın.
12) Emzirmenin sonunda meme başlan birkaç damla süt ile ıslatılıp açık havada kuruması sağlanmalıdır.
13) Bebeğin pozisyonu sık sık değiştirilerek, yalnız bir noktaya değil memenin farklı noktalarına basınç uygulanvirusması sağlanmalıdır.
14) Çatlak meme başlarına bitkisel yağ sürülebilir. Bitviruskisel yağın emzirme öncesi yıkanması gerekmez.
15) Çatlaklar üzerine birkaç damla limon ya da portakal suyu sıkılması biraz ağrılı olmasına karşın iyileşmeyi hızviruslandım.
16) Göğsünüz aşın dolgun ise göğüs pompalan uygun teknikte kullanılmalıdır.
17) Göğüsler sadece ılık suyla temizlenmelidir. Sabun ve kimyasal ajanlar meme başında yaraya neden olabilir.
Göğsünüzde sertlik, kızarıklık, yaygın ağrı, sıcaklık, ateş varsa genel cerrahi uzmanına başvurun

selam kızlarr bugün 10 günlük olduk veeee göbeğimizz düştüü

dün gece tuhaf bi düzenle geçti.oğlum gündüz misler gibi uyumasına rağmen 6 dan sonra sapıttı.kucaımda uyuyoo yatağa koyunca vızıklıyoo.memede kandırmıyoo.gaz sıkıntısı var gibiydi epeeyy uğraştımm her 1 saatte uyandı.emdii hani mememi ağzında emzik gibi tutsa kızıcam ama her seferinde cok cok emdii.sonra sabaha doğruuu bir sess ve mutlu soonnn.sonunda kakasını yapabilmiştii.ondan sonra uyudu çok şükür.
şimdide yatağında etrafa bakınıp duruyooo.sesi çıkmıyo ama uyumuyoda birazdan başlaar mızıklanmaya

kızlar günaydın
bişi sorucam.sağlık ocağından d vitamini veriyolarya hani 15.gün başlayın diyolar.sağlık ocağında günde 3 damla ver dediler.çocuk doktorumuz 4 damla ver dedi.siz kaç damla veriyosunuz? bi de 3 ayrı öğünde mi veriyosunuz? kaç saat arayla veriyosunuz???

Mrb arkadaşlar,geçmişin tamamını vakit sıkıntısı nedeniyle okuyamadım ne yazık ki.
Sizi ve bebişlerinizi çok öpüyorum.
Ben 14 Şubat ta sezeryan doğumile URAS'ıma kavuştum.3300 doğdu,5 gün sonra 3100 e düştü,ikinci hafta ise kakasının yeşil ve daha sıvı olduğunu dr a söyledim tahliller sonucunda bağırsaklarında mikrop olduğu ortaya çıktı yavrum 2900 e düştü ((
Mikrop yetmezmiş gibi bir de gaz problemimiz baş gösterdi 3 gün mütamadiyen ağladı (
Dün gece biraz daha rahattı.
Ben kahvaltı ve yemeklerde gaz önlemek için kimyon yiyorum.
Rezene çayı içiyorum oğlumada milıpanın rezene çayını birkaç kaşık içiriyorum.
Karınına ve ayaklarına elma yağı ile masaj yapıyorum,gün içinde ağzına 2 damla çörekotu yağı damlatıyorum bunlar bir nebzede olsa çözüm oldu.

Sütümün artması içinde Huma Stilin çayını günde 2 büyük fincan içiyorum.
,
Oğluşum ilk günden bu yana emzik alıyor ancak 2 gün önce acil servise gittiğimizde dr neden emzik veriyorsunuz mikrop yuvası ve bebeğin damağını yamultur dedi kafam karıştı ((

Şimdi gitmem lazım oğluş uyandı

kızlar bede giydirmede zorluk çekiyorum.ogluşum ieşemiyor beze.tam bezi çıkarırken her taraf bir anda işiyor.tabi kıyafetler yetmiyor.sonrada basıyor yayagarayı ne yapacagımı şaşııyorum.kafasından bir türlü geçiremiyorum.aglamasıda caba.bugünlerdede mamadan kabız oldu ne yapacagım bilmiyorum

ben sabahları 3 damla veriyorum doktorum öyle söyledi

Bizede 3 damla dedi drumuz.ayrı ayrı vermiyorum bir defada 3 damlayı kaşığa döküp veriyorum.

Canım benim oğlumda ilk günler öyleydi.şimdi bezini değişeceğim zaman önce bezini hafif aralayip hava almasını sağlıyorum biraz bekliyorum bu arada varsa çiş de yapiyo kaka da sonra değiştiriyorum.ilk zamanlar bu yüzden günde 15 bez kirletiyodu tam yeni bezi koyarken ya kaka ya çiş...

cnm bizim bebek doktoruda 4 damla dedi günlük tek sefer 4 ü birden,,ama dün sağlık ocağına gittik 4 günde bir verin dedi aile doktoru ,kemik gelişimini etkiliyo o bizim için daha önemli dedi .bende araştıracaktım ona göre devam edicem

Bizede 3 damla dedi drumuz.ayrı ayrı vermiyorum bir defada 3 damlayı kaşığa döküp veriyorum.

kızlar tşkler cvplar için

yeni bir güne daha başladık yavrularımızla şükürler olsun

benim doktorum 5 damla dedi tek seferde veriyorum
zaten 1 2 damlası nı tutturamıyorum yada cıkarıyo

slm kızlar nasılsınız?
bizim bi problemimiz var yaklaşık 2 gündür hem kızımda hem bende acaip gaz problemi var?yazık yavrum uyuyamıyo sancıyla uyanıyo....gece bende resmen kıvrım kıvrım kıvrandım sancıdan....bi de ben kabız oldumm şimdi bi fincan form çay içeyim diye düşündüm ama kızıma zarar verir mi bilmiyorum....yardım

bir de bugün sabah kalktığımdan beri göğüslerimm hem sert dokununca acıyo hemde sızlıyo....niye acaba sütten dolayı mı sağmak mı lazım

kızlar işinize karışmak gibi olmasın ama 30 cc süt ne yazıkki çok az. benim kızım 11 günlük ve tek seferde 60-70 cc içebiliyor. 30 cc ile çocuk çok çok az kilo alır...

ben ilk defa sağdım sağmaya devam etmedim ama sadece gavisconu içine karıştırmak için sağdım 25 ml ama daha sonra kızımı yine aynı memeden emzirdim sanırım sağsam daha gelirdi.

canım sağlık ocağından üstüne 3 damla yazmışlar tek seferde ama dün doktor 4 damla ver dedi

bu arada hepinize günaydın kızlar benim kızım artık emdikten sonra biraz oyalanmak istiyo sanırım büyüyoruz artık ööle oluncada uyumalarımızın saati uzuyo
yaa kızlar bu kız çok iştahlı maşallah sütüm var ama gecenin ilerleyen saatlerinde tükeniyo artık gündülzeride hiç uyumuyorum artık ööle olunca saat 11 gibi azalıyo süt dün yine 30 cc mama verdim gerçi aşırı derecede kusmamız var belki kusmasa içinde tutsa yediklerini süt yeticek ama çocuğumu sürekli çıkarma modunda (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…