• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar günaydın :71:
bişi sorucam.sağlık ocağından d vitamini veriyolarya hani 15.gün başlayın diyolar.sağlık ocağında günde 3 damla ver dediler.çocuk doktorumuz 4 damla ver dedi.siz kaç damla veriyosunuz? bi de 3 ayrı öğünde mi veriyosunuz? kaç saat arayla veriyosunuz???

canım banada sağlık ocağından verdiler 3 damla dediler
doktorumda anlatırken 4 damla dedi ama bu 5 olur elinden kaçar fazla akar bazen 3 olur oraya takılma önemli diil dedi.

slm kızlar nasılsınız?
bizim bi problemimiz var yaklaşık 2 gündür hem kızımda hem bende acaip gaz problemi var?yazık yavrum uyuyamıyo sancıyla uyanıyo....gece bende resmen kıvrım kıvrım kıvrandım sancıdan....bi de ben kabız oldumm şimdi bi fincan form çay içeyim diye düşündüm ama kızıma zarar verir mi bilmiyorum....yardım

dün doktora sordular tvde kadın emziriyomuş bitkisel çaylardan içeyimmi diye sordu

doktorda içme dedi emziriyosan sabret içme öyle çaylardan dedi içeceksen ıhlamur rezene anason papatya çayı falan iç dedi.
ben rezene içiyorum sanki biraz fayda ediyo ama olacağı varsa oluyo dünden beri bizde gaz sıkıntısındayız.bide annemler senin sütünden alıyo üşütüyosun diyolar pek bi fena üzülüyorum.napimm çorap patik terlik giyiyorum yelek çıkmıyo üstümden ama dün banyo yaptım sütyenimi takayım krem süreyim derken 5 dakka falan öyle çamaşırla kaldım o arada oldu diyo annemm :14:

selam kızlar dün 10 günlüktük ve topuk tarama testi yaptırdık hastanede inşallah geri dönmezler die dua ediyoruz bi sorun yoktur inşallah..

hemşire topuğuna batırdı oğlum gözümün içine içine baktı bi dudak büktü ki aman Allahım içim parçalandı.. neyse ki ağlamadı delikanlı benim oğlum :}

geçmişe bi göz gezdirdim de evet canbebenin alt açmaları hayat kurtarıyor hele erkek bebekte altını açınca rahatlıyor paşam bırakıveriyor dün bi seferde 4 bez heba ettik :} babası bez parası için çalışıyor zaten :}

evlendiğimden beri bu kadar çamaşır makinesini açmamıştım yaa hergün çamaşır yıkar olduk paşamızın kıyafetlerini :}

gaz sıkıntımız damlaya rağmen var çok zor kaka yapıyoruz gaz çıkartıyoruz bazen.. Oğlum Hala Beni Emmiyor Sütümü Sağıp Biberonla Veriyorum Alıştı Artık Biberona Ama Tek Tesellim Benim Sütümü Emiyor Olması Mamaya Gerek Duymaması.. Dün Doktoruna da Uğradık da Bi Kilosunu Öğrensek Dedim de Sağolsun Hemen Tarttı Yarım Kilo Daha Almışız Neysek Sütüm Yarıyor Oğluma Ama Kendimi Çok Kötü Hissediyorum Keşke Beni de Emse Bazen Durup Durup Ağlıyorum Çok Üzülüyorum Neden Beni Emmiyor Diye, Kendimi Eksik Hissediyorum..

kızlar günaydın :71:
bişi sorucam.sağlık ocağından d vitamini veriyolarya hani 15.gün başlayın diyolar.sağlık ocağında günde 3 damla ver dediler.çocuk doktorumuz 4 damla ver dedi.siz kaç damla veriyosunuz? bi de 3 ayrı öğünde mi veriyosunuz? kaç saat arayla veriyosunuz???

doktor günde 1 kez 4 damla dedi biz ilk haftadan beri veriyoruz gaz damlasıyla birlikte..

selam kızlarr bugün 10 günlük olduk veeee göbeğimizz düştüü

dün gece tuhaf bi düzenle geçti.oğlum gündüz misler gibi uyumasına rağmen 6 dan sonra sapıttı.kucaımda uyuyoo yatağa koyunca vızıklıyoo.memede kandırmıyoo.gaz sıkıntısı var gibiydi epeeyy uğraştımm her 1 saatte uyandı.emdii hani mememi ağzında emzik gibi tutsa kızıcam ama her seferinde cok cok emdii.sonra sabaha doğruuu bir sess ve mutlu soonnn.sonunda kakasını yapabilmiştii.ondan sonra uyudu çok şükür.
şimdide yatağında etrafa bakınıp duruyooo.sesi çıkmıyo ama uyumuyoda birazdan başlaar mızıklanmaya

hayırlı olsun canım bizim de tam 1 hafta dolduğunda düşmüştü artık yıkarsınız metehanı biz korkuyoruz yıkamaya hala siliyoruz merkezi sistem ve çok sıcak olurdu bizim evimiz ama şimdi sanki soğuk oğlum üşür gibi geliyor, altını açarken bile hıçkırmaya hapşurmaya başlıyor bazen..

ya kızlar şimdi biraz araştırdım da bebek reflüsü 6. aya kadar bazen 1 yaşına kadar sürüyomuş yaa yazık yavruma içi dışına çıkıyo hep

selam kızlar dün 10 günlüktük ve topuk tarama testi yaptırdık hastanede inşallah geri dönmezler die dua ediyoruz bi sorun yoktur inşallah..

hemşire topuğuna batırdı oğlum gözümün içine içine baktı bi dudak büktü ki aman Allahım içim parçalandı.. neyse ki ağlamadı delikanlı benim oğlum :}

geçmişe bi göz gezdirdim de evet canbebenin alt açmaları hayat kurtarıyor hele erkek bebekte altını açınca rahatlıyor paşam bırakıveriyor dün bi seferde 4 bez heba ettik :} babası bez parası için çalışıyor zaten :}

evlendiğimden beri bu kadar çamaşır makinesini açmamıştım yaa hergün çamaşır yıkar olduk paşamızın kıyafetlerini :}

gaz sıkıntımız damlaya rağmen var çok zor kaka yapıyoruz gaz çıkartıyoruz bazen.. Oğlum Hala Beni Emmiyor Sütümü Sağıp Biberonla Veriyorum Alıştı Artık Biberona Ama Tek Tesellim Benim Sütümü Emiyor Olması Mamaya Gerek Duymaması.. Dün Doktoruna da Uğradık da Bi Kilosunu Öğrensek Dedim de Sağolsun Hemen Tarttı Yarım Kilo Daha Almışız Neysek Sütüm Yarıyor Oğluma Ama Kendimi Çok Kötü Hissediyorum Keşke Beni de Emse Bazen Durup Durup Ağlıyorum Çok Üzülüyorum Neden Beni Emmiyor Diye, Kendimi Eksik Hissediyorum..

doktor günde 1 kez 4 damla dedi biz ilk haftadan beri veriyoruz gaz damlasıyla birlikte..

hayırlı olsun canım bizim de tam 1 hafta dolduğunda düşmüştü artık yıkarsınız metehanı biz korkuyoruz yıkamaya hala siliyoruz merkezi sistem ve çok sıcak olurdu bizim evimiz ama şimdi sanki soğuk oğlum üşür gibi geliyor, altını açarken bile hıçkırmaya hapşurmaya başlıyor bazen..

evet nihayet yıkayacağız yarın yıkayacağım ama bende ufo çıkarıcam ne olur ne olmaz ev sıcak ama olsunn
benim arkadaşım hastanede bana bişi demişti
yeni doğan bebekler çok hapşurur korkma bu hasta demek diiil demişti.hakikaten her alt açınca hapşırıyoo ısı değişimi oluyoo kendimden biliyorum bende sıcaktan bi raz daha düşük ısıya geçince hapşırırım
doktora sordum yok dedi hapşırır normaldir dedii.

yaa annem oğlumun göbeğine düğme bağlamak ile ilgili bişiler dedi.göbeği çıkık olmasın diyeymişş.
sizde öyle bişi varmı biliyomusunuz yapan falan varmı

slm kızlarr nasılsınızz ay herkes aynı dertten muzdarip gazz bizim kızdada başladı birde uyumuyor kucagımda uyuyor yatagında cin gibii hep kucak istiyorr yaa

nasılsınız annişler prensler prenses nasıl ben bu oğlanı napsam siz söyleyin emiyor emiyor memedeyken kusuyor utanmadan gülüyor tekrar emiyor ana oğul kusmuk içindeyiz sürekli :)) hele 3 gündğr gece gündüz sürekli emmek istiyor wc bile gidemiyorum uyurken kapıyı açtığımı bile farkedip basıyor yaygarayı siz yemek yapıyorum diyorsunuz ben mutfağın yolunu eşim gelince bulabiliyorum herkes 40tan sonra değişir diyor bakalım neymişş şu kırk neler getirecek başımıza :))))

evet nihayet yıkayacağız yarın yıkayacağım ama bende ufo çıkarıcam ne olur ne olmaz ev sıcak ama olsunn
yeni doğan bebekler çok hapşurur korkma bu hasta demek diiil demişti.hakikaten her alt açınca hapşırıyoo ısı değişimi oluyoo kendimden biliyorum bende sıcaktan bi raz daha düşük ısıya geçince hapşırırım

yaa annem oğlumun göbeğine düğme bağlamak ile ilgili bişiler dedi.göbeği çıkık olmasın diyeymişş.

canım bizimkiler bağlamıştı ama doktor amcamız gereksiz demişti çıkarıp attı bi tarafa ama kötü demedi sadece gereksiz dedi isterseniz yapın canım

annem de bi kere bez bağladı ağlarken göbeği fırlamasın fıtık olmasın diye var öyle bişey galiba ama bizim velet dün onu da poposuna indirmiş üstüne kaka yapmış kirlendi :}

yaa çok komik pantolonu indiriyor bezi indiriyor rahat durmuyor bi kaka yapınca heryere bulaşıyor.. yap yaa eskilerin bi bildiği vardır kötü bişey değil yeterki bişey olmasın oğluşumuza..

Son düzenleme:
slm kızlar annemlr burdayken eşimi yolcu edip uyuyodum 10buçuğa kadar kızımda uyuyodu yine yapıım diyorum ama eşimi ugurlayıp kapatıyorum kapıyı uyanıyo emzirip yatrıyorum yok uyumuyoo 3 gündür perisan oldum yanıma yatırdım bugun benim gözümden uyku akıyo dalıp uyanıyorum bizim kızın gözler fıldır fıldır sonra aglamaya başlıyo uykusu gelio ama dalamıyo bi türlü kakasını yapamıyo gibi geliyo bana kızarıp bozarıyo çünkü gazı da yok yani damla kullnıyoruz hergün yapıyo ama yapıncaya kadar çok huysuz akşam yapıyo ohhh rahatız sonra tabii olan bana oluyo eşim dio bu mu huysuz huysuz dediğin die zeytinyağı mı versem yaa ama içim hiç rahat deil ki yok zinco yok devit bi sürü şey alıyo zeytinyağı veren var mı???

slm hanımlar mama veren anneler
günde kaç kez ve ne kadar mama veriyorsunuz ben 6 saatte veriyordum 4 e düşürüdü bu 2
gündür bugün de her 3 saatte istiyor meme almak istemiyor çok canım sıkkın mamayı ve sizi emmesini
nasıl ayarlıyorsunuz

bağlasın benim bi itirazım yok ama mikrop falan kaparmıki diye endişeleniyorum bi tek.

zamanı varmı bunu bağlamanın

bağlasın benim bi itirazım yok ama mikrop falan kaparmıki diye endişeleniyorum bi tek.

zamanı varmı bunu bağlamanın

valla ben düğme para falan bağlatmadım temiz bi bezi katladık göbeğine koyduk başka bezle de sardık bağladık bişey olmaz heralde yaa..

sağolun kızlar artık annem bakar icabına

ben kaçar oğlum uyurken sizi gördüm yemek yedimm bide uzanayımm tam olsunn birazdan kalkar

yazık dedesi geldi yine uyuyo oğlum bi denk getiremiyo adamcağızzz

görüşürüzz

canım bana ebe parayı sarıp göbeğine sar dedi göbek fıtığı olmasın diyeymiş

slm kızlar yeni topik hayırlı olsun.mama veren arkadaşlara sorum olacak.benim oğluşuma sütüm yetmediği için mama veriyorum.ama kabız oldu.kakasını çok zor yapıyor.mamadan sonra su mu versem.bilgisi olan yazarsa sevinirim

Hayırlı olsun bebişin arkadaşım. Benim de bebeğim 13 günlük. Mama vermiyorum ama kendim hemşireyim ordan biliyorum mama susatır canım kaynamış soğumuş su muhakkak vermelisin. Hiç olmazsa 1 2 çay kaşığı kadar. inşallah sıkıntısı geçer geçmiş olsun

CANIM benim moralini yüksek tut dut kurusu sütü arttırırmış
moral olmazsa bebeğe de faydalı olamazsın

hadi yaa canım benim eşim de geçen bi sürü dut kurusu almış bu nie dedim süt yaparmış dedi ben hiç duymamıştım ama yiyorum bak sen şu bilmişe

Kızlar bu arada moralimm çok bozuk,sizinle paylaşmak istiyorum :59:

benim abimin 8 senedir çocuğu olmuyor,denemedikleri tedavi kalmadı,aşılamalar,yumurtlama takibleri,2 defa tüp bebek falan sonuç hüsran,şu sıralar yengemin kanamaları oluyordu beraberinde sıkıntı ve stres,ve 8 yıl sonra öğrendikki yengemin troid bezini kaplayan 4 cm büyüklüğünde bir kisti varmış,herşey Allahtan çocuk ister olsun ister olmasın,bizim derdimiz yengem ve abimmm:((( yengemin durumu çok üzüyor bizi,kendiside çok korkuyor moralimiz sıfır,kistim kötü huylu deyip duruyor :(( dün sonucu öğrendiğinde akşama kadar çalışamamış,ağlayıp durmuş makina başında,aradım biraz kafasını dağıtsın diye dakikalarca konuştum,sonra annemi aradım telefonda ağlıyor,bu sefer onu teselli etmeye çalıştım,telefonu kapadım ben kötü oldum bu kezde,sonuç olarak ameliyat olması lazım,kistin biyopsi edilmesi gerekiyormuş,ne olur dua edin kötü bişey çıkmasın,daha çok genç,Allahım 8 sene çocuksuzlukla imtihan etti,yüzü gülsün artık üzülmesin yaaa:(((
yarına hastaneden randevu aldım,abim ben yengem gidicez,hastanenin başhekim yardımcısı tanıdığım,çok yardımcı oluyor bana her gittiğimde,yarın gidip görüşücem ameliyatı o hastanede yaptırıcam,kızımıda anneanneye bırakıcam,nasıl bırakıcam 18 günlük bebeği kafam allak bullak,meme emiyor,pompamda yok sağıp vereyim,mecbur aptamil hazırlayıp bırakıcam anneme mecbur kalırsa yedirsin diye,hiç içime sinmiyor,olurda uyanırsa nasıl zabdedecek annem bensiz,çok stresliyim,yüzüm gözüm sivilce uçuk offfff

geçmiş olsun canım sen üzme kendini Allah şifa versin

bebeğinizi kaç saatte bir besliyorsunuz?benim kızım gündüz 2-2,5 saatte bir kendi istiyor ama gece uyandırmasam 4-5 saat uyuyacak,kafam karıştı,uyandırıp yedirince uykusu kaçıyor ve 1,5 saati buluyor uyuması zaten 1,5 saat sonra uyandırıp tekrar yedirmem gerekiyor 3 saat mantığına göre......offfff eskiden ağlayınca beslenirmiş 3 saat falan yokmuş yaaa

canım sarılık durumu varsa 1.5- 2 saatte 1 emzir ama yoksa ben uyandıkca emziriyorum zaten o da maşllah 2 saatte 1 uyanıyo banyo yapıp yatmışsa 3-4 ü buluyo bende keyfini bozmuyorum arada sırada olsun okadar

Mrb arkadaşlar,geçmişin tamamını vakit sıkıntısı nedeniyle okuyamadım ne yazık ki.
Sizi ve bebişlerinizi çok öpüyorum.
Ben 14 Şubat ta sezeryan doğumile URAS'ıma kavuştum.3300 doğdu,5 gün sonra 3100 e düştü,ikinci hafta ise kakasının yeşil ve daha sıvı olduğunu dr a söyledim tahliller sonucunda bağırsaklarında mikrop olduğu ortaya çıktı yavrum 2900 e düştü :(((
Mikrop yetmezmiş gibi bir de gaz problemimiz baş gösterdi 3 gün mütamadiyen ağladı :((
Dün gece biraz daha rahattı.
Ben kahvaltı ve yemeklerde gaz önlemek için kimyon yiyorum.
Rezene çayı içiyorum oğlumada milıpanın rezene çayını birkaç kaşık içiriyorum.
Karınına ve ayaklarına elma yağı ile masaj yapıyorum,gün içinde ağzına 2 damla çörekotu yağı damlatıyorum bunlar bir nebzede olsa çözüm oldu.

Sütümün artması içinde Huma Stilin çayını günde 2 büyük fincan içiyorum.
,
Oğluşum ilk günden bu yana emzik alıyor ancak 2 gün önce acil servise gittiğimizde dr neden emzik veriyorsunuz mikrop yuvası ve bebeğin damağını yamultur dedi kafam karıştı :(((

geçmiş olsun canım oğluşuna kafam karıştı şimdi bende emzik alsın die uğraşıyorum da benim kız almıyo bugun de eşime kiraz uçlu al bi tanede demiştim uğraşmasam mı ki :44: :26:

kızlar bede giydirmede zorluk çekiyorum.ogluşum ieşemiyor beze.tam bezi çıkarırken her taraf bir anda işiyor.tabi kıyafetler yetmiyor.sonrada basıyor yayagarayı ne yapacagımı şaşııyorum.kafasından bir türlü geçiremiyorum.aglamasıda caba.bugünlerdede mamadan kabız oldu ne yapacagım bilmiyorum

canım ilk günler biz de ööle şeyler yaşadık habire kıyafet değiştiryodu ama artık alıştık gibi bende bezi tam açmıyorum biraz açıp bakıyorum çişini yaptıktan sonra değiştiriyorum canım ilk günler bende tutamıyodum bebeği bişi olcak die dr dediki ne kadar bişi olcak die titizlenirsen daha çok zarar verirsin dedi rahat ve çabuk olmak lazımmış rahat ol bişi olmaz canım ağlayınca panikleme

bir de bugün sabah kalktığımdan beri göğüslerimm hem sert dokununca acıyo hemde sızlıyo....niye acaba sütten dolayı mı sağmak mı lazım

ben gece yatamıyorum canım sızıdan uyansa da emse biraz die zeynebe bakıyorum süt dolunca ööle olur canım ben manuel ompa aldım onla boşaltcam biraz artık

annem de bi kere bez bağladı ağlarken göbeği fırlamasın fıtık olmasın diye var öyle bişey galiba ama bizim velet dün onu da poposuna indirmiş üstüne kaka yapmış kirlendi :}

yaa çok komik pantolonu indiriyor bezi indiriyor rahat durmuyor bi kaka yapınca heryere bulaşıyor.. yap yaa eskilerin bi bildiği vardır kötü bişey değil yeterki bişey olmasın oğluşumuza..

canım yaa benim kız da bi hareketli maşallah kıpır kpır geçen altındakini indirmiş çıkarmış uyrken bezide yarıya kadar sıyrılmış tepinmekten yaa :nazar: çok komik tombiğim karnımdayken de böyleydi

slm kızlar .hepimizde aynı dert gaz sorunu çokacı çekiyorlar sanırım bebişlerimiz.bizim doktorumuz neobaby diye bir şurup verdi bitkiselmiş kullanan var mı ?dünden beri ona başladık biraz rahatlatıyor .bir de sancısı olduğunda kakasını yapamıyor doktorumuz kulak pamuğuna zeytinyağını sürerek poposunu uyar dedi yapıyorum işe yarıyor kakasını yapabiliyor sonrasında zor da olsa ....

Annemle Konuşurken Konu Açıldı da Spiral Taktır Dedi Siz Nasıl Korunmayı Düşünüyorsunuz Korunmayı Düşünüyorsunuzdur Heralde Bi Süre Ayy Bilemedim Hiç Araşyırmadım da Spriali Etrafınızdan Tecrübeli Falan Birileri Var mı Siz Nasıl Korunmayı Düşünüyorsunuz?

Ahh Annem Yaa Bak Beni Nasıl Sorunlara Sürükledi :}

Back