2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

buraya ilk yazmaya başladığımda oğluşum vardı, şu an kızım da altı ayını tamamladı. yani iki çocuk annesiyim. oğlum ocak 2011 doğumlu ve kızım sürpriz oldu tabii.
ama kızım doğduğunda ne kadar çaba harcarsam harcayım, oğlumla eskisi kadar zaman geçiremedik, oğlum sanırım zor günler yaşadı.
bu beni üzdü ilk aylar, çok derin üzdü. aslında gerçekten oğlumla hiçbirşey eskisi gibi olmadı, ama neyse ki ikimiz de yepyeni durumlara alıştık, ama eskisi gibi olmadı:KK43: hayat çok hızlı akıyor ve şu an belki de düşünmeyi ertelediğim çok şey var bu durumla ilgili. umarım bundan sonrası için çocuklarım için herşey en güzeli olur ve onlara davranırken hatalı bir şey yapmam .
gerçekten zordu, evin bebişi hem de gerçekten küçük olan oğlum birden annesini bir bebekle paylaşmaya başladı ve kendinin de hazır olmadığı gibi bir anda büyüdü sanki.
ve ne zaman oğlumu düşünsem aklıma ismini hatırlamadığım bir film geliyor: yanlış da hatırlıyor olabilirim ayrıntıları, kadın oğluna kızıp bağıran babayı merdivenlerden kararlı şekilde atıp ölümüne sebep oluyor , daha çocukken oğlu. yıllar sonra oğlu parası için kendisine kurulan ince ve uzun zaman alan tuzakta ; doktor, nişanlı, ve ameliyat ekibi içinde ölüme gidecekken durumu son anda farkeden anne
intiharıyla doktor arkadaşını onun için gerekli organı oğlu için almak zorunda bırakarak ölüme yine gözünü kırpmadan gidiyor. oğul ve anne, kelimelerin anlatamacağı bir durum. allahım annelere evlat acısı göstermesin.
annelere dedim de:))) bugün bir hastam kaybettiği 40 yıllık karısı için , 27 yaşında çocuğum öldü beni bu kadar etkilemedi diyor.
annelik bunu asla dedirtmez galiba.

yazdıklarını okurken kendimi gördüm ..bende 2011 4 0cak annesiyim ve aralık 2013 annesi oldum çok zor obir durum.Doğuma giderken sancı çekerken hastanede kaldığım 1 gece bana hep büyük oğlumu hatırlattı onu vereceği tepkiyi düşündükçe ağladım.zor kısmı azda olsa atlattık.umarım dediğin gibi evlatlarımıza pişman olacağımız davranışlarda bulunmayız.

yazdıklarını okurken kendimi gördüm ..bende 2011 4 0cak annesiyim ve aralık 2013 annesi oldum çok zor obir durum.Doğuma giderken sancı çekerken hastanede kaldığım 1 gece bana hep büyük oğlumu hatırlattı onu vereceği tepkiyi düşündükçe ağladım.zor kısmı azda olsa atlattık.umarım dediğin gibi evlatlarımıza pişman olacağımız davranışlarda bulunmayız.

size de kolay gelsin..2. bebiş..kısa yaş farkı...olsun.sağlıklı olsunlar da geri si boş.

sayfaya bakmayalı epey zaman olmuş,bende kasım ayında düşükle sonuçlanan bir hamilelik geçirdim.işin aslı henüz düşünmüyordum çünkü Arda daha çok küçük ve beni hayli zorluyor.konuşmamız baştan beri sıkıntılı baya gecikti fakat son 1-2 haftadır baya ilerleme var,bazı kelimelere dili dönmese de cümle kuruyor.bezi henüz bırakamadık bir süre uğraştım fakat yanıt alamadım tuvaletten de klozetten de korkuyor,lazımlığı ise sandalye olarak kullanıyor.kreşe göndermek istiyorum fakat bez konusu kafamı karıştırıyor.paşamın canı sağolsun da gerisi önemli değil.bizde durumlar bu şekilde :26:

Slmlr kızım Eylül'de kreşe başladı çok iyi oldu.KOnuşma sıkıntısı olan arkadaşları vardı şimdi baya güzel konuşuyorlar.Kızım bezi 2 yaşından önce bıraktı.BEn gece ve gündüz aynı anda bıraktırsın hiç deneme yapmadan direk tuvalete geçtik.BEnce bu başarılı olmamızı sağladı.BEnde Ağustos ayında düşük yaptım.ARtık 2.çocuğu istemiyorum.Allah yavrularımızı korusun

Slmlr kızım Eylül'de kreşe başladı çok iyi oldu.KOnuşma sıkıntısı olan arkadaşları vardı şimdi baya güzel konuşuyorlar.Kızım bezi 2 yaşından önce bıraktı.BEn gece ve gündüz aynı anda bıraktırsın hiç deneme yapmadan direk tuvalete geçtik.BEnce bu başarılı olmamızı sağladı.BEnde Ağustos ayında düşük yaptım.ARtık 2.çocuğu istemiyorum.Allah yavrularımızı korusun

amin,size de geçmiş olsun.

herkese slm bende ikinci bebişimi kucağıma aldım bi oğlum daha oldu:KK14:

gözün aydın,Allah analı babalı büyütsün...

Sevgili anneler,
sizi böyle bir konuda rahatsız ettiğim için özür dilerim, şu sıralar ülkemizde çocuk felci vb gibi çocuk hastalıkları riski olduğu, bu nedenle sağlık bakanlığının 0-5 yaş arası çocukların aşılanması gerektiği açıklaması var, lütfen yavrularınızın sağlığı için çocuk doktorunuzla irtibata geçiniz.

Linki okursanız detaylı açıklama yapılmış:
Sağlık Bakanı: İstanbul'da 6 bölgede çocuk felci riski var

geçmiş olsun..
maşallah kızınıza..
biz de bezi çok oldu bıraktık.konuşmamış da çok iyi..abimiz de çok çabuk konuşmuştu.
2. bebek için tam zamanı şimdi aslında.
sayfaya bakmayalı epey zaman olmuş,bende kasım ayında düşükle sonuçlanan bir hamilelik geçirdim.işin aslı henüz düşünmüyordum çünkü Arda daha çok küçük ve beni hayli zorluyor.konuşmamız baştan beri sıkıntılı baya gecikti fakat son 1-2 haftadır baya ilerleme var,bazı kelimelere dili dönmese de cümle kuruyor.bezi henüz bırakamadık bir süre uğraştım fakat yanıt alamadım tuvaletten de klozetten de korkuyor,lazımlığı ise sandalye olarak kullanıyor.kreşe göndermek istiyorum fakat bez konusu kafamı karıştırıyor.paşamın canı sağolsun da gerisi önemli değil.bizde durumlar bu şekilde :26:
canım çocular değişiklik gösterir..umarım halledersiniz bez işini.yaz geldi..daha kolay olur.
tuvalet eğitimi için sana bir link vermek istiyorum..ben ilk çocukta bulmuştum o siteyi..işime yaramıştı.
herkese slm bende ikinci bebişimi kucağıma aldım bi oğlum daha oldu:KK14:
oo harika..maşallah..:nazar::nazar::nazar:

Sevgili anneler,
sizi böyle bir konuda rahatsız ettiğim için özür dilerim, şu sıralar ülkemizde çocuk felci vb gibi çocuk hastalıkları riski olduğu, bu nedenle sağlık bakanlığının 0-5 yaş arası çocukların aşılanması gerektiği açıklaması var, lütfen yavrularınızın sağlığı için çocuk doktorunuzla irtibata geçiniz.

Linki okursanız detaylı açıklama yapılmış:
Sağlık Bakanı: İstanbul'da 6 bölgede çocuk felci riski var
teşekkür ederiz.Allah korusun

Son düzenleme:
biz çişini yaptığında sifonu kendisinin çekmesine izin verdik
ve hep birlikte coşkuyla güle güle çişş,,iyi yolculuklar, yine gell. deyip el salladık üstelik
kakaya da aynı şekilde
önce çiş ile başlanır zaten..
zamanla kakayı da bu şekilde yapacaktır.
kolay gelsin.

Ahh 2011 Ocak anneleri ilk anneliğim tecrübesizliğim beraber ne çok şey öğrendik, kızım kocaman abla oldu şimdi.. ikinci kızım 4 yaşına girmek üzere, sürpriz bir hamilelikle de ikizlerimiz geliyor 3.4. yani 😊

Ahh 2011 Ocak anneleri ilk anneliğim tecrübesizliğim beraber ne çok şey öğrendik, kızım kocaman abla oldu şimdi.. ikinci kızım 4 yaşına girmek üzere, sürpriz bir hamilelikle de ikizlerimiz geliyor 3.4. yani 😊
Ooo maşallah benimde 3. Supriz ama ikiz olması daha bi supriz 😀🤗

• Beğen
Reactions: LaL
X