2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar biz 2 dişle kaldık bu gidişle takma diş yaptıracağız Arda'ya
çok hoşsun canım ya hiç gülecek halim yoktu :))))

hayır canım tam tersi,arkadaşın demir eksikliği varmış,bebeğe geçmiş.o yüzden sordum.kullanmak gerekiyormuş
iyi hadi kızının hoşuna gittiğine göre problem yok
aynen dışarı çıktığımızda bizde yediremiyoruz çok büyük sıkıntı.
bende eline diş fırçası,tarak veriyorum.oyuncaklarıyla ilgilenmiyor yemek yerken direk üstüme fırlatıyor sıpa
hoş ilgisini çeken şeylerde en fazla 5 dakika,onlarıda fırlatıyor.
kızlar iyice hareketlendiler dimi,içime sokasım,ıssırasım geliyor ama daha küçükler:))))

Elif
diş iştahsızlık yapıyor,ondan yemek istememiştir kahvaltıyı
tecrübe sahibi oldum iyice 5 dişimiz var bizimde

bana göre geç olmuşsun canım.6 aylıkken başladı
iyi oluyo aslında vücut toparlanıyo
bu arada ben hala olmadım.bi oluyo gibi oluyo sonra geri gidiyo

evet ben baya geç oldum hatta senesini dolduracak diye düşünüyordum ama doldurmadı.vücut açısından iyi birşey evet ama benim ki çok ağrılı oluyor,ilk 2 gün kıvranıyorum.

ağrı varsa zor olur ama vücut için de şart,sanki oldukça dahada hafifliyorsun
1 haftadır olmaya çalışıyorum:)vücudum şişti resmen:)
bütün hayallerim de suya düştü:)

kızlar biraz geç oldu ama bizimki 4-5 gündür baba,mama,anne vs.gibi şeyler söylemeye başladı
ağzında bişeyler geveliyor.konuşuyor.sinirlendiği zaman sesi kalınlaşıyo
okadar komik oluyor ki,oyuncağını çekiştiriyorum elinden sinirleniyor.kızıyor bana:)))

bizimki uzun zamandır baba,mama,anne hatta anneanne diyor,bazen ditti diyor.kendi kendine dıgıldıgıl diye ses çıkarıyor,sinirlendiği zaman ayaklarını çırpıyor bağrıyor.

gözünüz aydın canım. negüzel :):) bizimkinde daha bi numara yok. o kadar inatçı ki el salla diosun ıı-ııhh, gel gel yap diosun oda yok. canı isteyince yapıo. sadece ayyyy- uyyyy gibi şeyler sölüyo. emeklemedi de daha halının üzerine koyuyorum yüzüstü dönünce başlıyor ağlamaya. etrafında dönüyor sadece . bide acaip reklam hastası yanlışlıkla reklam varken önünde dur kıyamet koparıyor böle 2 avucunu birden sıkıpp ııggggggg diyor sıpa..

ahh o zayıflama...bende uğraşıyorum göbek gitsin,kilolar gitsin bakalım ne kadar başarılı olacağım.

ben doğumdan tam 25 gün sonra regl oldum. bide derlerki ne kadar erken olursan o kadar çabuk kilo verirsin. Hiçte öle olmadı valla, hala kilolarla uğraşıyorum..

sen kaç kilo aldın ve şimdi kaç kilosun canım ?

bizimki uzun zamandır baba,mama,anne hatta anneanne diyor,bazen ditti diyor.kendi kendine dıgıldıgıl diye ses çıkarıyor,sinirlendiği zaman ayaklarını çırpıyor bağrıyor.
hatırlıyorum canım seninki konuşmaya erken başlamıştı.maşallah

ahh o zayıflama...bende uğraşıyorum göbek gitsin,kilolar gitsin bakalım ne kadar başarılı olacağım.
canım genelde vücut 1 senede toparlıyormuş kendini
inşallah verirsin

canım demekki sizinki emeklemeden yürüyecek.
bizimkide televizyona eğilip bakıyor
erken olmuşsun,ben oldukça az da olsa veriyordum şimdiye kadar 300-400 gram çok değil yani:)
benim 50 ye az kaldı canım bir kilom kaldı.60 la gittim doğuma

seninde az kalmış
yeni baktım çizelgene.çok değil yani
kıyafetlerin oluyordur rahat

yok tatlım henüz olmuyolar ne yazık ki sürekli kıyafet almaktan fenalık geldi, eskiler olmuyor yeni aldıklarım zayıfladıkça bol gelmeye başlıyor. ben 54 kiloyla hamile kaldım 76 yla doğuma gitti. doğumdan 5 ay sonra 69 dum :) hazirandan buyana 59 a düştüm. uğraşıyorum işte zayıflamak için :):)

bende senin gibi bi 50 olabilsem süper olur ....

55 ile hamile kaldım 68 ile doğuma gittim.3 kg doğumda gitti 5 kg da 1 hafta sonrası gitti 60 kg kalmıştım sonradan 2 kg daha aldım oldum 62 kg,şimdi 1 kg gitti 61 kiloyum.

şimdiye kadar iyi vermişsin
inşallah 50 yide görürsün canım

inşallah canım, tek isteğim bu şimdilik :)

55 ile hamile kaldım 68 ile doğuma gittim.3 kg doğumda gitti 5 kg da 1 hafta sonrası gitti 60 kg kalmıştım sonradan 2 kg daha aldım oldum 62 kg,şimdi 1 kg gitti 61 kiloyum.

sen hamileliğinde çok iyi kilo almışsın canım, o yüzden şanslısın ben nerdeyse 22 kilo aldım :) 6 kilo dediğin nedir ki verirsin.bak ben hazirandan bu yana 10 kilo verdim.

haklısın canım
kilo almakta insanı kötü etkiliyor.ama şimdiki annelere bakıyorum hep zayıf yani
eskidenmiş o kiloların kalması felan.
kızlar siz menüyü artırdınız mı?
geçen internette okudum.öğleden önce yoğurt yada meyve verdik ya
öğleden sonrada ara öğün olarak meyve+yoğurt+ekmek demiş.
ben öğleden önce meyve verdiysem öğleden sonra yoğurt veriyordum bitek
hazır yoğurtlardan.hem meyve hem yoğurt bide ekmeği eklemiş
ayrıca kahvaltılarda ekmek diyor.

merhaba arkadaşlar,

bizim şu aralar devam eden diş sıkıntısıı var...7. dişide çıktı tam olarak uzamadi bir kaçi ondan saniyorum cok mızmız..geceleri hiç uyanmazdi(uykusunda sütünü veriyordum) şimdi iki kez falan aglayarak uyaniyor,sanki canı yanıyormuş gibi...
bazen kabız gibi oluyor bzande ishal gibi herhalde buu durumda dişlerden...
şuan 9.5 kg 77 cm 45 b.ç. doktor gelişimi iyi diyor ama son iki aydır bana göre dogru dürüs kilo almadi...
henüz sofra yemeklerine geçemedim tereddütlerim var tuz-salça-şeker konusunda...çok fazla pütürlüde yiyemiyor pilav gibi mesela
hergün kahvalti(omlet yada aptamil tahıllı)+sebze çorbası veya tarhana veya yogurt çorbası+yogurt+meyve/meyve suyu+aptamil kaşık mama+devam sütü veriyorum (ama devam sütünü günlük alması gereken miktarda veremiyorum içmiyor en az 500 ml diyor uzmanlar ama bizim için çok zor)

ayrıca bu aralar sacınıı çekmeye başladi bunu alışkanlık haline getircek diye korkuyorum...

bizim oğln uzun zamndir emekliyor 7 aylıkken başladi emeklemeye,kanepeden tutunup kalkiyor sıraliyor ve kendi kendine bir iki adim atmaya cesaretlenip düşüyor...erkek çocuk geç yüür derler ama saniyorum bizimki annesi gibi yaşını beklemeden yürüyecek...

babbaaa babbbaaa diyor biz onu baba olarak degerlendiriyoruz..:)) ama cok net bi şekilde anniiii diyor..aglayarak mammaaa diyor..sesleri taklit ediyor..aaa diyoruz kızıyormuş gibi oda aynısını yapiyor...bay bay yapiyor ama alkişi bi türlü ögretemedik ellerinden tutup yaptirdigimda sadece kıkır kıkır gülüyor...bazi objeleri taniyor...mesela oyuncakları arasında topunu-oyuncak anahtarlarını-duvar saatini-ve süs çiçegimizi gözleriyle gösteriyor...mesela mutfakta duvar saatimiz var saat nerde dediğimizde başını yukarı kaldirip saate bakiyor--biçok oyuncagini yere koyuyorum ve top nerde ddediğimizde oyuncakların arasından topunu aliyor gibi...ama bu konuda çok zorlama yapmak istemiyorum hafta da bir yeni bir obje ögretmeye çalişiyorum
müzige karşi çok duyarli genelde zor yemek yiyen bir cocuk,sevdiği müzikler eşliginde yemek yedirmek daha başarili oluyor...anne baba nerde dediğimizde duvardaki resimlerimize bakiyor..:)

bu aylar bebeklerimizin ögrendigi-keşfettiği-ve sosyalleştigi aylar...daha açık bir şekilde tepkilerini görebiliyorsunu...uy zamani yastigina gidip yatmasi-açıktıgında mammmmaaa diye mizmizlanması gibi

zaman ne kadar cabuk geçti ocak anneleri daha dün gibi dogum ve sonraki günler ama 9 ay olduda bitiyor..:)

sizler sofra yemeklerinde ve katı gidalrda sıkıntı yaşiyormusunuz,nasil aliştirdiniz mesela köfte veriyormusunuz?

sevgiler

canım ben 2 aydır veriyorum nerdeyse köfteyi,küçük parçalara ayırıp veriyorum ağzına
katı gıda derken nedemek istedin anlamadım?
köfte,ekmek,tavuk veriyorum.yediklerimizdende az az tattırıyorum
yazdıklarını hikaye okur gibi okudum
ne güzel yazmışsın.kırkbirkere maşallah canım
evet zaman nasıl geçiyor bende onu düşünüyordum
9 aylık oldular bile.1 yaşa ne kaldı şurda

köfte ne kelime çiğköfte yemişliği var bizim sıpanın
yediğimiz yemeklerden tattırıyorum,çorbalarına ekmek ekleyip veriyorum.elmayı rendeleyince yemiyor ama bir dilim veriyorum eline heryerine bulaştıra bulaştıra yiyor.2 gündür mandalina tattırıyorum ilk ince surat ekşitiyor sonra gıgı diye istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…