merhaba arkadaşlar,
bizim şu aralar devam eden diş sıkıntısıı var...7. dişide çıktı tam olarak uzamadi bir kaçi ondan saniyorum cok mızmız..geceleri hiç uyanmazdi(uykusunda sütünü veriyordum) şimdi iki kez falan aglayarak uyaniyor,sanki canı yanıyormuş gibi...
bazen kabız gibi oluyor bzande ishal gibi herhalde buu durumda dişlerden...
şuan 9.5 kg 77 cm 45 b.ç. doktor gelişimi iyi diyor ama son iki aydır bana göre dogru dürüs kilo almadi...
henüz sofra yemeklerine geçemedim tereddütlerim var tuz-salça-şeker konusunda...çok fazla pütürlüde yiyemiyor pilav gibi mesela
hergün kahvalti(omlet yada aptamil tahıllı)+sebze çorbası veya tarhana veya yogurt çorbası+yogurt+meyve/meyve suyu+aptamil kaşık mama+devam sütü veriyorum (ama devam sütünü günlük alması gereken miktarda veremiyorum içmiyor en az 500 ml diyor uzmanlar ama bizim için çok zor)
ayrıca bu aralar sacınıı çekmeye başladi bunu alışkanlık haline getircek diye korkuyorum...
bizim oğln uzun zamndir emekliyor 7 aylıkken başladi emeklemeye,kanepeden tutunup kalkiyor sıraliyor ve kendi kendine bir iki adim atmaya cesaretlenip düşüyor...erkek çocuk geç yüür derler ama saniyorum bizimki annesi gibi yaşını beklemeden yürüyecek...
babbaaa babbbaaa diyor biz onu baba olarak degerlendiriyoruz..:)) ama cok net bi şekilde anniiii diyor..aglayarak mammaaa diyor..sesleri taklit ediyor..aaa diyoruz kızıyormuş gibi oda aynısını yapiyor...bay bay yapiyor ama alkişi bi türlü ögretemedik ellerinden tutup yaptirdigimda sadece kıkır kıkır gülüyor...bazi objeleri taniyor...mesela oyuncakları arasında topunu-oyuncak anahtarlarını-duvar saatini-ve süs çiçegimizi gözleriyle gösteriyor...mesela mutfakta duvar saatimiz var saat nerde dediğimizde başını yukarı kaldirip saate bakiyor--biçok oyuncagini yere koyuyorum ve top nerde ddediğimizde oyuncakların arasından topunu aliyor gibi...ama bu konuda çok zorlama yapmak istemiyorum hafta da bir yeni bir obje ögretmeye çalişiyorum
müzige karşi çok duyarli genelde zor yemek yiyen bir cocuk,sevdiği müzikler eşliginde yemek yedirmek daha başarili oluyor...anne baba nerde dediğimizde duvardaki resimlerimize bakiyor..:)
bu aylar bebeklerimizin ögrendigi-keşfettiği-ve sosyalleştigi aylar...daha açık bir şekilde tepkilerini görebiliyorsunu...uy zamani yastigina gidip yatmasi-açıktıgında mammmmaaa diye mizmizlanması gibi
zaman ne kadar cabuk geçti ocak anneleri daha dün gibi dogum ve sonraki günler ama 9 ay olduda bitiyor..:)
sizler sofra yemeklerinde ve katı gidalrda sıkıntı yaşiyormusunuz,nasil aliştirdiniz mesela köfte veriyormusunuz?
sevgiler