2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

benim kızımda en fazla çeyrek çay bardağı yiyor. Öyk yapıyor kafasını kaçırıyor daha bi çözüm bulamadım ben

canım üstünü örtemiyorsan ve örtmek istiyorsan uyku tulumu alıp onunla yatır çocuğu. ben havalar biraz daha soğuduğunda alıcam. kızkardeşim sürekli uyku tulumu kullanmıştı kızı için.

ek gıdaya başlarken bebeklere aslında meyve sularıyla başlamamak gerekiyor. bu şekerli tada alışan çocuklar daha sonrası dönemde sebze yemiyorlar.
hemen sebzeye dönelim meyve suyu veren kızlar bence. aslında ben de meyve verdim ama en kısa zamanda sebzeye başlıyacaqğım.

mrb canım. sünnet dikişli mi acaba? ben de yaptıracağım da.

merhaba arkadaşlar,

benim oğlan gunde 1 yada 2 kez kaka yapan bi cocuktu, fakat bi kaç gündür sık sık kaka yapiyor kakası cıvık suluda değil normal kıvamda ve damlanın etkisinden rengide koyu...ama anlayabilmiş değilim mesela bu sabah 10 da kaka yapmişti bi baktim 11.30 da yine yapmış...korkuyorum bişeyimi var acaba diye...garip te kokuyo sanki maya gibi???
diş çıkarıyor acaba ondan olabilirmi?

ek gidalarda da sebze çorbasını tek tip yapiyorum yani havuç+kabak+patates+pirinç+bazen fasulye semiz otu da koyuyorum çorbadan desem bu şekilde nerdeyse 2 aydir yiyyor....of kafam karişti

diş çıkarma döneminde ishal olabiliyor diye biliyorum canım. bence endişe etme.

kızlar daha önce yazmıştım aptamil sütlü pirinçli veriyorum diye ama farkettim ki onu vermeye başladığımdan beri gece uykusu bozuldu. bir de geçen akşam ve dün akşam mamadan sonra çok kötü kustu. yerken severek yiyor. ben de fazla veriyorum galiba. ama sonra o kusması çok kötü oldu. burnundan bile geldi. eşimde yoktu akşam oturdum ağladım bugün vermicem bakalım yine kusacakmı öyle bakıcam. eğer kusarsa doktor yolu görünüyo yine. annemde çok verdiysen mamayı ondan kusmuştur diyo ama resmen fışkırarark kustu bilemiyorum ya siz muhallebiyi kaç kaşık veriyosunuz?

yağmurcum geçmiş olsun.mama ağır mı geldi acaba?ben de bir defa sebze püresi vermiştim( sadece o gün yedi bi daha yemedi zaten) gece aynen püre halinde kaskatı kustu ve çok ağladı,ben de çok korkmuştum
mamayı öyle istekli yemiyor kızım ama en çok yediği zaman mama kaşığıyla (biberon mamalarının kaşığı) 5 kaşık falan yapıyorum.küçük bir kase doluyor,öyle çok katı da olmuyor.ne kadar isterse o kadar yiyor( bir kere bile isteyerek açmadı ağzını,hep oyunla açtırıyorum ((

merhaba arkadaşlar bende 22 ocak doğumlu bir kız annesiyim , kızım şuan 72cm 9kg . biraz iri bir bebek baş çevremiz de haliyle büyük ve benim kızım hala başını tam olarak tutamıyor . televizyona doğru yada aynaya doğru tuttuğumda biraz tutuyor ama tam dik tuttuğumda pek başarılı değil ,nesnelere yavaş yavaş uzanma denemeleri yapıyor ağzını kaşımaktan fırsat buldukça diş çıkarıyo galiba yavaş yavaş ,kabarmalar başladı tabii ağlamalar huzursuzluklar da ( çevreye ilgisi iyi takipleri agulamaları bazen ayaklarını kaldırıp kaldırıp vururken kendine çekip yana atmaya çalışıyo sanırım dönme çabaları ama başımızı tam tutamadığımız için çok canım sıkkın . allah hepmizin bebeğine sağlıklı güzel bir ömür nasip etsin

cnm ben sütlü pirinçliyi yemek kaşigi ile tepeleme 3 kaşık yapiyorum ve göz karari sulandiriyorum(bzen içine çeyrek muzda koyuyorum)..kutunun arkasinda tepeleme 5 yk yaziyor ama bizimkinin o kadar yiyecegini sanmiyorum...3 kaşık yapınca hepsini bitiriyor...

belki kusacagi vardir o mamaya denk gelmiştir...genelde bebeklerin severek yedigi bi mama...bu arada benim oğlanın kaka olayını saniyorum bebelec ballı irmikli yapti ilk defa denemiştim ondan oldu herhalde kestim bugün düzene girdi sanki kakasi...

sıkma canını dicem ama senin gibiyim bende...bi degeri terse cnm sıkılıyor...mutlaka kontrolleri yaptiriyorsundur ama benim tavsiyem iyi bir çocuk nörologuna da göster...benim oğlumun sağ gözünde yeni doğan katarakti teşhisi konuldu(been farkttim dr göremedi o ayrı konu) ve 33.5 baş çevresiydi...
katarkt olunca bide sarılık geçirince takip edilmesi gereken bebek grubundaydi ve gelişiminde (motor ve fiziksel) bi gerilmeme varmi diye nörolog kontrolundeydi hep...Allaha şükür şuan herşey yolunda baş çevresi de küçük denmişti ondan nörolog önerildi

çok geçmiş olsun...

Herkese merhaba,

Uzun zamandır yazmıyordum. Aslında ara ara açıp okuyorum ama herkese cevap yazmak istediğim için çok birikti ve tembellikten yazamadım Hasta olan herkese çok geçmiş olsun. Biz geçen hafta sünnetimizi yaptırdık. Başkent üniversitesi hastanesinde (İstanbul'da) doçent bir çocuk cerrahı tarafından yapıldı. Genel anestezi uygulandı. Başta buna sıcak bakmasak da doktorumuz bizi ikna etti. Bir tane de et benimiz olduğu için (göğsünde) onu da aldıracaktık, hepsi bir arada olsun dedik. Anestezi için aç kalması gerekiyordu. Ameliyat sonrası bu konu sıkıntı yarattı. Aç uyandı ve 1 saat daha yememesi gerekiyordu. Hem açlıktan hem anestezi huzursuzluğu yüzünden çok ağladı. Ama sonrası çok iyi geçti. Canı hiç yanmadı, 3. günde banyosunu yaptırdım. Minik oğlum 5. ayını bitirdiğinde ek gıdaya başladık. Yoğurt, sebze, muhallebi, meyve şeklinde birer haftayla geçtik. Bu hafta itibariyle de ara ara su vermeye başladım. Ek gıda epey meşakkatli bir süreçmiş doğrusu bütün gün uğraşıyorum nerdeyse çok mu beceriksizim ne :)

Bence de bir nöroloğa götürmenizde fayda var. Önemli bir şeyi yoktur muhtemelen ama içiniz rahat eder.. Son cümleniz için kocaman bir amiiin :)

arkadaşlar bende 3 ocak doğumlu bir kız annesiyim ve son bi kaç gündür kızım acaib ağlıyo,kucağımdan nmek istemiyor,gündüz uykuları neredeyse yok gibi..uyusa da sadece 20 dk uyuyo ağlayarak uyanıyor,hiç bir iş yapamıyrum evimi ... götürüyor resmen,bi yardımcımda yok yanımda annemler vs.delirmek üzereyim bu aralar..sizlerde de bizim gibi olan var mı?acaba diş mi çıkarıyor ki hatunum ondan mı vız vız?doktor kontrolünde de herşey yolundaydı çok şükür ama bir türlü mutlu olamıyo işte son günlerde..bana bi öneriniz var mı?:2:

oylum,tanıdığım pek çok kişi,ben de dahil aynı sorunları yaşıyoruz.bir çeşit geçiş dönemi olabilir,ya da büyüme atağı denen olay.diş de olabilir,benim kızım da çok huzursuz,çok hırslı ama dişlerinde görünen bir şey yok henüz.

Yıpratıcı süreçler, hepimizin başına geliyor. Aynen sizin gibi çaresiz kalıyoruz. Bugün mutfağı toplayayım dedim 3 saat oldu toplayamadım. Ha çok da dağınık değildi ama oğlum o kadarına bile izin vermedi sağolsun. Sabır sabır ya sabır

merhaba,
hasta olan bebişlere geçmiş olsun.
we-ra geçmiş ve gözünüz aydın olsun sizin paşada erkek oldu maşallah.bizde en kısa zamanda sünnet yaptırmaya karar verdik.bu aralar oğlumun baş çevresine takmış durumdayım.bu aylarda olması gereken ölçü normalde 44 cm minimum 41.5 cm maximum ise 46.5 cm benim oğlumun baş çevresi 45 cm çok mu büyük acaba?takibimizi yapan hemşire normal olduğunu söyledi ama ben yinede takıldım kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…