- 25 Nisan 2009
- 34.325
- 39.775
- 1.123
- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #29.781
hoşgeldın.dun gece felakettı..yarım saatte bır uyandı..bazen de saat bası..beynım sulandı yat kalk..bazen yataga koydum mu koymadımmı bılemedım..uyandım.telaşla.yorganın içinde aradım edız ı..koymadım sandım yatagına..meraba ben yeni üye oldum. keşke daha önce aranızda olsaydım. çok güzel bir paylaşım..hepinize kolaylıklar diliyorum..benim oğluşumda 1 ocak 2011 de doğdu. birşeyi merak ettim. sizin pıtırcıklar geceleri kaç kere uyanıyor. benimki hala eskisi gibi 2 3 saatte bir uyanıyor acıkıyor. hoş gündüzleride oyle. az az sık sık besleniyor....
bu arada leylekler iyi gelmedi bize galiba.sabah uynadık oğlumun burnu akmış gece. yanaklarından mümükleri akmış yavrumun . hapşurup duruyor. biraz da öksürüyor. dr. a götürdüm. adam hemen antibiyotik verdi ya. :44: şurup, burun spreyi. falan filan. bu sadece emiyor mu diye oruyor. hiç ne kiloso iyi ne kötü. sorsak bile cevap vermiyor. neyse antibiyotiği kullanmama kararı aldık, sadece şurup ve spreyi kullanavcağım ben. 4.5 aylık bebek yani.. bilmem siz olsanız ne yapardınız.
kızımın beslenme problemi kayınvalidemlerle de sorun oldu hep aramızda.benim abarttığımı düşünüyorlar.5 saat aradan sonra kızım 30 cc süt içse yeter doydu çocuk der kayınvalidem,aynı zamanda 3 aylıkken mercimek çorbası içirme planları yapar.kızım istemiyorum diye ağladıkça kayınpederim kızar,tok işte çocuk,üzmeyin torunumu diye.ne eşim ne ben bir türlü derdimizi anlatamayız.hoş açıklama gibi bir kaygımız yok ama hep suçlu olduğumuz için savunma yaparız mecburen.
dün akşam bizdelerdi.benim elimden hiçbir şey yemeyen kızım,onların yanında önce kaşıkla 80 cc kadar süt içti.3 saat sonra da uykudan uyanıp 120 cc mama içti.uyandığında ağlıyordu ben hemen ayağıma alıp sallamaya çalıştım tekrar dalsın da mamasını vereyim diye,kayınvalidem de kıpırdamasın diye kollarını tuttu,ne hikmetse sıpanın içeceği tuttu.
ve yine biz yalancı çıktık,k.v. ders verdi bana 1 saat,bak kollarını tutarsan kıpırdamaz,kıpırdamayınca biberonu itmez vs...sanki ben bütün yöntemleri denememişim gibi.şimdiye kadar da bin defa şahit oldular içmediğine ama yok..
son olarak giderken 'bir tanecik bebek ağır geldi üstünüze,bakamıyorsunuz çocuğa,ne güzel içiyor işte sütünü'diye laf yedik.
sonuç olarak bugün ızım yine aynı,zorla doyuruyorum.eşşek sıpasının bizi yalancı çıkardığıyle kaldı,bir de beceriksiz anne baba olduk.
olumlu olan kuzunun mamayı içmiş olması... heheheh...
yahu herşeyimi onlar mı bilir inanılır gibi değil, benim kuzu da anneme gittiğimizde hiç ağlamıyo , uyuyo, gülücükler saçıyo.. ama evdeyken başbaşayken kucaktan inmez , sürekli ilgi, konuşmak ister...
bide şu; bakamıyorsunuz çocuğa lafına gıcık oluyorum, uleenn bakıcısı değiliz, anasıyız .. o lafa sinir oluytorum siniiirrrr....
ya bir de sanki ben şikayet ediyormuşum gibi 'boşver,içmezse içmesin,bişey olmaz kafana takma,sen çok üstüne düşüyorsun'
ne demek içmezse içmesin yaa,hem de ben onun annesyim,elbette her nazını çekeceğim,siz niye bu kadar dertleniyorsunuz ki değil mi?benim tek beklediğim şey anlayış...kızımın düzeni bozuluyor diye pek dışarı çıkmıyorum,zırt pırt onlara gitmiyorum ya dertleri o.siz gelin diyorum ama yok,üstüne düşmeyecekmişim.
merhaba kızlar ben normalde mart anneleri grubundaydım ama bebişim sürpriz yaparak 29 ocakta geliverdi.Beni de aranıza kabul edermisiniz?Kızımın adı belis su 2 gün önce 4 ayını bitirdi.
birde bu bebiş linki varya hani kaç hatfalık olduğunu gösteren imza kısımında nerden yapıyorduk onları
bende 24 ocak 2011 annesiyim size sorum olacak oğlum son bir haftadır geceleri içini çekeçeke uykusunda ağlıyor ayrıca uykusunda çok hırçın sürekli çırpınıyor normalde 2-3 saat arayla uyanırdı ama şimdi nerdeyse saat başı kalkıyo gündüz uykuları uzamaya başladı sizce dişler mi gelecek
evet antibiyotiği kullanmıyouz. karar verdik ailecek :))geçmiş olsun. geçen hafta biz de aynı şeyleri yaşadık; biraz öksürük ve burun tıkanıklığı. ateş ve ciğerlerinde hırıltı yoktu neyse ki. dr.a telefon ettik şurup ve serum fizyolojik dedi. 5 güne kadar kullanın geçmezse getirin dedi. ben de zaten ikide bir doktora götürme ve ilaç kullanma yanlısı değilim. hele antibiyotik çok mecbur kalmadıkça kullanmamaya kararlıyım. bence sen de bebişine bir şans tanı ve antibiyotiği hemen kullanma. ama bir gelişme hissetmezsen ya da daha kötüye gittiğini düşünürsen de dr'un dediğini yapmaktan başka çare yok.umarım bebişin kolayca atlatır bu hastalığı. tekrar geçmiş olsun
merhaba kızlar ben normalde mart anneleri grubundaydım ama bebişim sürpriz yaparak 29 ocakta geliverdi.Beni de aranıza kabul edermisiniz?Kızımın adı belis su 2 gün önce 4 ayını bitirdi.
birde bu bebiş linki varya hani kaç hatfalık olduğunu gösteren imza kısımında nerden yapıyorduk onları
bebeğimin günlerdir süren iştahsızlığının ve uykusunda sıçrayıp uyanmasının sebebi bulundu sonunda. tahlillerimiz çıktı ve maalesef yine idrar yolu enfeksiyonu(( o kadar moralim bozukki şu an anlatamam tek tesellim doktorun iğne yerine antibiyotik şurup vermiş olması. 1 haftadır ertelediğimiz aşısını da dün olduk. günlerdir hastanelerde perişan oldu yavrum. bi de üstüne aşıyı olunca çok ağladı. az önce de ateşi 37.3 oldu. hemşire 37.7 den önce verme dese de verdim ateş düşürücüyü. bebeği hasta olan arkadaşlar varmış çok geçmiş olsun onlara da. Allah hepimizin bebeklerini korusun...
geçmiş olsun en kısa zamanda sağlığına kavuşur inşallah
yyağmurcum geçmiş olsun,inşallah hemencecik toparlanır kuzun..canım benim,ne kadar yorulmuştur hastanelerde beklerken.sırf oralarda rezil oluyorlar diye hastaneye götürmek istemiyorum kızımı ben de.ama kaçış yok haftaya kontrolümüz var bizim de,kızım 350 gr alamadığına göre tahliller kaçınılmaz oldu.( 350 gr şartı koymuştu da doktor)
kızlar aranızda diş çıkaran var mı? benim kızımın salyalar bikaç gündür iyice arttı. baktım alt damağının ön tarafı beyazlamış. emerken de göğüs ucumu acıttı dün. annem yakında çıkar diyo. kafası çok terliyo dediğimde doktor da diş çıkaracaktır demişti. bu kadar şeyin arasında bi de dişler gelmese bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?