2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

benim bıldırcında mamayı hiç sevmiyo.ben muz yalatıyordum.elma suyuda veriyor ve yalatıyordum ikisine de bayılıyor.ama bugün kayısıyı cam rendede rendeleyip verdim tekrar istedi verince sustu vermeyince ağladı çok şaşırdım bu bıdıklar çok ama çok akıllı

bende yaklaşık 1 aydır;
elma suyu veriyorum,dün kayısı rendeledim suyunu verdim içti..(ayrıca 2 gündür kakasını yapmiyodu hemen yapti kayısı sonrası)
şimdi havuç-patates-kabak-pirinçten oluşan sebze çorbası kaynatiyorum pek sevmiyor ama kusmuyorda yiyor hepsini..
bizim oğlanda mamadan bıkanlardan çocuk biberonu birkez çekiyor bakiyor aynı tat sonra diliyle etmeye başliyor sadece uyurken mama verebiliyorum yani.

sizler kavanoz mamalardan veriyomusunuz özellikle meyveli çeşitlerinden..ben bi süredir onlardan da veriyorum

arkadaşlar ayrıca sormak istedigim bu ferro sanol demir damlası sizin bebişlerde de kabızlık yaptimi..bizimki ıkınıyo zorlaniyo ama yapamiyor...2 günün sonunda dün yapti..ben ilaci yaklaşık 1 haftadir kullaniyorum

doktorumuz bebeği yavaş yavaş 70 sonra 60 derecelik açılarla destekli oturmaya başlayabilirsin dedi..gunde ortalama 10 dk kadar
sizler deniyormusunuz...birde yüz üstü koydugumda ayaklarini kendine dogru çekip hareket ediyor öne dogru..:)

bende tam dik olmasa da destekle oturtuyorum birde yatar haldeyken elini tuttuğumda kendini belinden kaldırarak oturur pozisyona getiriyor.ben nerdeyse 1 haftadır yüz üstü yatıramıyorum sünnet olduk öncesinde bi hareketlenme vardı ama şimdi nasıl bilmiyorum :96:

Son düzenleme:
leyla,evet gerçekten çom akıllılar,şimdiden yemek seçiyorlar:)))
kuzeyyıldızı,ben kavonoz maması vermedim hiç,sebzeye de geçmedim.şu an meyve suyu,yoğurt ve kaşık maması veriyorum.haftaya sebzeye geçmeyi düşünüyorum.
kakasını kızım da zor yapmaya başladı ama ben kaşık mamalarından diye düşünüyorum,damla hiç aklıma gelmedi.üstelik damlayı kızım 14 damla alıyor doktor kansızlıktan şüphelendiği için.

ferro sanol un prospektüsünde kabız yada ishal yapar diyor..:93:

damlayı kullanmaya başlayalı 1 hafta olmadı sanırım.muhallebiyi verdiğim gün katılaşmıştı kakası,o yüzden ondan olabileceğini düşündüm.damlaya başladıktan sonra da bir değişiklik olmadı,üstelik bir hayli çok veriyorum.şu an için günde 1 kez yapabiliyor ama zorlanıyor dediğim gibi.yapınca da maşallah üstü başı kalmıyor.

slm kızlar uzun zamandır şehir dışındaydım pek giremedim
umarım bebekler ve sizler iyisinizdir

kızım 2 kez uçak yolculuğu yaptı
korktuğum gibi olmadı beni üzmedi

2 gündür kaşık maması ve yoğurt vermeye başladım yiyor ama yarım saat sonra hepsini çıkarıyor geçen ay 250 gr almıştı sütüm var ama pek kilo almıyor ne yapacağımı şaşırdım

merhaba bulut,yoksun ne zamandır ben de merak etmiştim ek gıdaya geçtin mi diye,gezmelerdesin demek
biz de başladık ek gıdaya,kaşık mamasını yiyır ama yoğurttan sonra kızım da kusuyor genelde.anneme sordum yoğurt hem gaz yapar hem de kusturur dedi,bilemiyorum artık.
benim kızım da geçen ay 400 gr aldı ,kilodan değil de beslenme sorunlarımız yüzünden başladık biz de ek gıdaya

slm canım eşimin ailesinin yanına gittik gelen giden derken pek uğrayamadım
kızım 6300 gibi geliyor evde tarttım eksikde olabilir
çok güzel emiyor ama kilo almıyor 11inde dr gideceğiz herkes çok zayıf diyip canımı sıktı gelince başladım ama kusuyor önce ne vermek lazım bilmiyorum drun dediği gibi başladım kusuyor

offfff ne zormuş annelik

bebeğin sağlıklıysa kiloyu dert etme bence.
ama bir doktora da götür tabi,acaba sütün az da fark etmiyor musun?kaşık mamasını ne kadar veriyorsun bilmiyorum ama miktarları az tut istersen,alışamamıştır belki.ya da acaba midesi doluyken mi veriyorsun?
benim kızım da çok kusuyor bazen.dün 120 cc süt içti,hepsini kustu desem yalan olmaz.dönem dönem çok artıyor kızımın kusmaları,sonra azalıyor.bilemiyorum hiç neden olduğunu

bende tartıyodum 6500 gr geliyodu 6200 geldi sağlık ocagında epey fark edio

meraba ben yeni üye oldum. keşke daha önce aranızda olsaydım. çok güzel bir paylaşım..hepinize kolaylıklar diliyorum..benim oğluşumda 1 ocak 2011 de doğdu. birşeyi merak ettim. sizin pıtırcıklar geceleri kaç kere uyanıyor. benimki hala eskisi gibi 2 3 saatte bir uyanıyor acıkıyor. hoş gündüzleride oyle. az az sık sık besleniyor....

ben bebelac aldım 40 ml su ile yapıyorum alışsın diye tarifin 1/4ü şeklinde yapıyorum öğlen veriyorum onu yiyor ama sütaş baby mix vermişti dr onu hiç sevmiyor mutlaka çıkarıyor içine muz ezip ekledim yoğurdun onuda çıkardı

beslenmeme dikkat ediyorum gerekli şeyleri tüketiyorum sütüm iyi sanıyorum akıyo sürekli dolu dolu ama kızım çok hareketli sanırım ondan kilo almıyor
dr boyun önemli olduğunu söyledi 4 aylıkken 61 cm di 48 cm doğmuştu

ya ben bu ailacı hiç kullanmak istemiyorum.. ne iğrenç bir tadı var. bebeişim neredeyse kusacak. Allahtan ayanıklı bi bebek de çıkamıyor ama hep her an çıkaracak gibi oluyor. illa ki kullanmak lazım mı ya :2:

hg canım. sağlıkla büyüsün oğluşun.. benim oğlum iyi emdiyse ilk uyuyulşunda 4 saat uyuyor. sonra sabaha 6 buçuğa kadar 2 saatte bir veya 3 saatte bir mutlaka uyanıyor. akşam da 9- 9 buçuk arası uyuyor mutlaka. herhalde yemekleri hiç göbişlerini iyice doldurunca akşamlardan sabahlara kadar uyuyacaklar inş. ama alıştıma tık ben bu uyku düzenine . sağlıklı olsunlar da inş...

bu arada leylekler iyi gelmedi bize galiba. sabah uynadık oğlumun burnu akmış gece. yanaklarından mümükleri akmış yavrumun . hapşurup duruyor. biraz da öksürüyor. dr. a götürdüm. adam hemen antibiyotik verdi ya. :44: şurup, burun spreyi. falan filan. bu sadece emiyor mu diye oruyor. hiç ne kiloso iyi ne kötü. sorsak bile cevap vermiyor. neyse antibiyotiği kullanmama kararı aldık, sadece şurup ve spreyi kullanavcağım ben. 4.5 aylık bebek yani.. bilmem siz olsanız ne yapardınız.

ferro sanol bakanlıkca dağıtılıyor. ben ferrum almıştım. tabi rengi değişti. bide kayısı veriyorum haftada 1- 2 defa ya suyundan ya kompostosundan. kabız olmadı yaniiii. bazı anneler cocuklarına vermedikleri halde kansızlığı olmuyor bazılarıda verdikleri halde bebekleri kansız cıkıyor. bilemiycem yinede vermek lazım yaaa bence...

ateşi varsa 3 gün peditus yada ateş düşürücü ver. 3 günde ateş düşmüyorsa oksürük artmışsa yada hırıltı varsa mecbır antibiyotiği vermen lazım..........enfeksiyondur çünkü ya bademcik ya farenjit sünizit falan... yani ben olsam bole yapardım

Son düzenleme:

geçmiş olsun. geçen hafta biz de aynı şeyleri yaşadık; biraz öksürük ve burun tıkanıklığı. ateş ve ciğerlerinde hırıltı yoktu neyse ki. dr.a telefon ettik şurup ve serum fizyolojik dedi. 5 güne kadar kullanın geçmezse getirin dedi. ben de zaten ikide bir doktora götürme ve ilaç kullanma yanlısı değilim. hele antibiyotik çok mecbur kalmadıkça kullanmamaya kararlıyım. bence sen de bebişine bir şans tanı ve antibiyotiği hemen kullanma. ama bir gelişme hissetmezsen ya da daha kötüye gittiğini düşünürsen de dr'un dediğini yapmaktan başka çare yok.umarım bebişin kolayca atlatır bu hastalığı. tekrar geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…