2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

aynı sivilce gibi kızarıklıklar benim kızımdada var teni çok hassas olduğu için sıcaktan oluyormuş, sık banyo yaptır ve çok kalın giydirme canım geçiyor, benim kızımıda elleri sürekli ağzında bir taraftan salyalar akıyor yakası hiç kuru kalmıyor , eline geçeni ağzına götürüyor.

Son düzenleme:
kızlar konaktan nasıl kurtuldunuz

başlarda zeytinyağı sürmüştüm , geçmedi daha da kötü oldu , doktoru zeytinyağı kötü yapar yıkamadan 1 saat önce bebekyağı sür dedi , ve o şekilde geçirdim çok şükür , kızımın kafası çok kötüydü bebek yağıyla arındırdım banyodan sonra fırçasıyla hafif hafif taradım öylelikle çıktı.

ferro sanolu sabahları aç karnına 8 damla olarak veriyorum , doktorumuz öyle dedi , en çok 10 15 dk dayanabiliyor acıktığı için baırıyor bende emziriyorum.bir de damlayı verirken öğürüyor kuşum iğrenç bişey ya sanki demir yemiş gibi oluyor yavrum:)

demir damlası dişleri çürütüyor diye duymuştum sizce doğrumu , gerçi şimdi dişleri yok ama çıktığındada dişlere değdirmeden nasıl verilir acaba?

bize ferro vermedi doktor.. acd 3 kullanmamızı söyledi, multitabs ı bırakın dedi...

az var benimkinde zeytinyagım yok eşim pek sevmiyo kullanmıyoruz o yüzden bebek yagıyla deneyeyim bugün banyo günü zaten konak taragı diyemi aldınız yoksa normal tarakmı eşime söyleyeyimde alsın bari

hemşirenin dediği gibi veriyorum emmesse iyi oluyoda karnı acıktımı durduramıyorum evet tadı çok kötü baktım tadına emziğine damlatıp veriyorum kesinlikle açmıyı agzı hepsini birlikte versen yutmuyo yakında emzik almaktan vazgeçicek

az var benimkinde zeytinyagım yok eşim pek sevmiyo kullanmıyoruz o yüzden bebek yagıyla deneyeyim bugün banyo günü zaten konak taragı diyemi aldınız yoksa normal tarakmı eşime söyleyeyimde alsın bari

konak tarağı değil canım , ben tarak seti almıştım içinde yumuşak kıllı fırçasıda var hafif hafif tarıyorum onunla.tenleri hassas olduğu için hemen kızarıyor

bir de kıyafetleri ve mendillerine değerse pas lekesi gibi oluyor çıkmıyor , baştan bilmiyordum dikkat etmemiştim , şimdi dikkatli vermeye çalışıyorum değdirmiyorum bir yere.

2 gündür oğlum sürekli ilgi ve kucak istiyor. Yanından gitsem ağlıyor. Uykuları kuş uykusu.. Yorgunluktan bitmiş duruyorum. Aç karnına dolaşıyorum. Derdi ne bir anlasam.. Ev işi yemek hak getire..

Bu arada Esracım sen ne yaptın? Çözebildin mi?

merhaba canım,hayır malesef,daha beter olduk.dün 9 saat aç durdu,ağladı,inledi açlıktan yine de almadı.sonra uyudu o halde.baktım bi tuhaf uyuyor,kontrol ettim ateşi yükselmiş.vermeyecektim uyurken ama ateşlendiğini görünce vrdim yine.2 gündür ağlamaktan helak olduk ikimiz de.bugün aşılarını yaptırdık,doktor çok şaşırdı.çok fazla 9 saat ve tehlikeli,bir daha öyle bir durum olursa hastaneye götürün takviye yapsınlar dedi.nasıl moralim bozuldu anlatamam.ordan çıkınca başka bir doktora gittik (uzun zamandır adını duyduğum ama sırf devlet hastanesi ve başı çok kalabalık diye gitmediğim bir doktor)kansızlıktan şüphelenedi,iştah açıcı bi şurup verdi.ferro damlayı 15 damla olarak kullan,15 gün sonra 350 gr almış olmazsa kan tahlili yapalım dedi.bir de her çocuk anne sütü ya da mamayı kabul edecek diye bir şey yok,belliki seninki istemiyor,uyanıkken ek gıdalara ağırlık ver dedi.
öyle işte,çok yıprandım dünden beri.bütün gece başında biberonla oturdum,uyurken de içmedi.ateşlenince de korktum yatamadım .

canım inan uyumasa değil 750,500 bile içmiyor.bütün gün başını bekliyorum,her uyuduğunda veriyorum. 7 kilo şu an ve kilosuna göre aldığı miktar az.yani doktorun dediği bu,doğum kilosu yüksek olduğu ,için normal değerler arasında görünüyor öyle olmasaydı çok zayıf kalırdı diyor.ek gıdaya ağırlık ver dedi bize de ama o zaman da dediğin gibi sütü hiç almayacak.1-2 defa muhallebi verdim,çok az vermeme rağmen hemen süt miktarına yansıdı.
bugün ferro verdiler bize daha,aşılarımızı yeni olduk.bir de supravit diye iştah açıcı bir şurup verdi.

çok geçmiş olsun canım

canım çok geçmiş olsun. benim kızımında 7 saate kadar aç kaldığı oluyor geceleri. birde gündüz uyanıkken çok zor emmeye başladı dikkati sürekli etrafta kendini geriye atıp atıp odayı falan inceliyo. yanımızda birisi varsa olay daha beter hiç emmiyo o zaman. az önce benimkide 3 saat açlıktan sonra 40 cc anne sütü+40cc mama zorla emdi. çok az değilmi iştah açıcı şrup işe yararsa adını paylaşırmısın.

yazmışsın adını şimdi gördüm. bende kansızlıktan şüphelenmeye başladım iştahsızlık sebebi olabilirmiş. daha önce yoktu böyle sorunumuz çünkü. bu ay sonu bizde başlarız kan damlasına bakalım değişiklik olacakmı

İnşallah işe yarar. Supraviti kullanmıştık bir ara.. Tadına bayılıyordu oğlum şapır şupur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…