- 10 Haziran 2010
- 84.676
- 355.215
-
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #55.861
selam arkadslar bayadir yazamiyodum.oglum cok hareketli birde hamilelik hicbir seye yetisemiyorum.sut konusu acilmis benm oglum 7.ayina kadar emdi.son bir aydirda kahvalti ve aksam ogununde organik sut kullaniyorum.gunde 4 defa ayriyeten 180 ml den formul mamasini veriyorum.oglen menusundede yogurt ve yaninda sebze yemegi yada etli ,tavuklu yemekler veriyorum.kahvaltida yulaf ezmesinin yaninda meyve pureside veriyorum.benm sormak istedigim hazir kavanoz purelerinden kullaniyomusunuz.
Kızlar bazen darılıyorum yaa sizlere de oluyor mü?hic birşeye yetemiyormusum gibi oluyor bazen..is güç bebek yemek ütü es..bazen dinç oluyorum böyle tamam diyorum ya ben bu isin altından kalkıyorum..bazen de yorgunluktan artık dermanım kalmıyor..yetemiyorum..bunalıyorum..oysa gurbette değilim..haftanın bir kaç gunu gezerim..yani bunalmamam lazım..ama gene de bazen pilim bitiyor.cok mü kendimi yoruyorum bazen olduğu kadar mı olsa acaba diyorum ama ev dağınıklığı ve kirliliğine tahammülüm yok..e dağıldığı da cok oluyor bu sefer canım sıkılıyor..kendimi yoruyorum da yoruyorum..kizimla da verimli bi sekilde ilgilenmek istiyorum..esime iyi bir es olmak..yani bazen yetemiyorum..öyle paylaşmak istedim..
Kızlar size bir sorum var tuhaf gelebilir:) ben oğlumun doğumunda istediğim gibi yaşayamadım hiçbir şeyi ne bileyim kapı süsüdür şekerdir vs. böyle ufak ayrıntılar hep içimde kaldı şimdi bir daha bebeğim olursa ona bu yapamadıklarımı yaparsam ilkine haksızlık olmaz mı yapmasam da yine içimde kalacak size tuhaf gelebilir ama hala içim sızlar..oğlumla benim hastanede bir resmimiz bile yok üç gün sonra evde oğlumun var benim hiç yok((( bu seferde oğlum kardeşimin var ona bunlaır yapmışsın bana niye yapmadın der değil mi büyünce...
evet malesef o dönemde hasta oldu ve ne meme ne biberon almadı,burun tıkanıklığını çözmemiz 1,5 ayımızı aldı,bu süreçte burun da tıkalı olunca emmekte oldukça zorlandı ve sonunda tamamen bıraktı,9 ay dolana kadar sağıp vermeye çalıştım ama,belli bir noktadan sonra süt bebeğin emdiği gibi gelmedi tabii ki en sonunda da kesildi,ben de çok üzüldüm,hatta sağolsun erenhava o dönemlerde hep destek oldu,sürekli emzirmeye çalış tekrar gelir diye,olmayınca olmadı işte,hiç kendini suçlama canım,doğumdan itibaren hiç anne sütü alamayan bebekler var,gönül isterdi elbette daha fazla emzirmeyi ama ben bununla teselli ettim kendimi ve son ana kadar emmediğini bile bile uyanıkken uyurken her defasında emzirmeye çalıştım,almadı...ilk bebeğim devam sütü falan almıyordu ve o da 9 ay emdi,2 oğlum2,5 yaşına kadar emdi,hepsi farklı oluyor işte,elde olmayan sebeplerden bırakabiliyor bebekler,canları sağolsun sağlıkla büyüsünler inş.
Kızlar bazen darılıyorum yaa sizlere de oluyor mü?hic birşeye yetemiyormusum gibi oluyor bazen..is güç bebek yemek ütü es..bazen dinç oluyorum böyle tamam diyorum ya ben bu isin altından kalkıyorum..bazen de yorgunluktan artık dermanım kalmıyor..yetemiyorum..bunalıyorum..oysa gurbette değilim..haftanın bir kaç gunu gezerim..yani bunalmamam lazım..ama gene de bazen pilim bitiyor.cok mü kendimi yoruyorum bazen olduğu kadar mı olsa acaba diyorum ama ev dağınıklığı ve kirliliğine tahammülüm yok..e dağıldığı da cok oluyor bu sefer canım sıkılıyor..kendimi yoruyorum da yoruyorum..kizimla da verimli bi sekilde ilgilenmek istiyorum..esime iyi bir es olmak..yani bazen yetemiyorum..öyle paylaşmak istedim..
canım senin tek çocuktu değil mi?evde eşin,kızın ve sen varsın...ne desem bilemiyorum ama o yetememe duygusu bende tavan yapmış durumda,gecenin bu saati oldu,ben halen ayaktayım,güya bugün temizlik için bayan geldi ama sırf temizlikle de bitmiyor ki...hoş gecenin bu vaktine hiç yapılmamış gibi bir görüntü oluyor,kafamda 40 tilki dolanıyor derler ya işte onu yaşıyorum ben de ,sabah 7 de kalkış,kahvaltıları,okula gönderme,minik kuzuyla kan ter içerisinde akşam etme,akşama yemek,çocukların dersleri,sınava hazırlanmam....hangisini nereye sıkıştıracağımı şaşırıyorum bazen ama beni asıl geren sınav stresi farkındayım,sınav aklımdan çıktığı anda hiçbirşey zor gelmiyor ama şu anda da ders çalışıyorum ya yine karamsar bir ruh halim var bakın:18:
Kızlar size bir sorum var tuhaf gelebilir:) ben oğlumun doğumunda istediğim gibi yaşayamadım hiçbir şeyi ne bileyim kapı süsüdür şekerdir vs. böyle ufak ayrıntılar hep içimde kaldı şimdi bir daha bebeğim olursa ona bu yapamadıklarımı yaparsam ilkine haksızlık olmaz mı yapmasam da yine içimde kalacak size tuhaf gelebilir ama hala içim sızlar..oğlumla benim hastanede bir resmimiz bile yok üç gün sonra evde oğlumun var benim hiç yok((( bu seferde oğlum kardeşimin var ona bunlaır yapmışsın bana niye yapmadın der değil mi büyünce...
selam arkadslar bayadir yazamiyodum.oglum cok hareketli birde hamilelik hicbir seye yetisemiyorum.sut konusu acilmis benm oglum 7.ayina kadar emdi.son bir aydirda kahvalti ve aksam ogununde organik sut kullaniyorum.gunde 4 defa ayriyeten 180 ml den formul mamasini veriyorum.oglen menusundede yogurt ve yaninda sebze yemegi yada etli ,tavuklu yemekler veriyorum.kahvaltida yulaf ezmesinin yaninda meyve pureside veriyorum.benm sormak istedigim hazir kavanoz purelerinden kullaniyomusunuz.
offffff offffffffffffffffffff kanayn yarammmmmmmmm..ama esım bunu anlamıyor cogu zaman ve herkez yapıyorda senmı yapmıyorun dıyor dahada yıpranıyorum bazen((
tabi canım haklısın hiç anne sütü almayan bebekleri düşünce şükrediyorum
jojop sen başlamadın galiba ücretsiz izindesin hala dimi?benim eylülde bitiyo iznim belki 1 yıl daha alırım sen ne düşünüyosun?
duygularımız ortak canım merak etme bende bir türlü evi bırakamıyorum başak burcuyum ne yazıkkı ev hiç dağınık olmayacak çocuk
olsa da her zaman düzen düzen gıcık oluyorum kendime tabiki bebek olunca düzen olması için daha fazla ödün verme demek oluyo her anlamda...bak ailen yanındaymış ben anneme yaklastım biraz ama yınede aynı sehirde değiliz,sen kıymetini bil canım bu durumun...mükemmeliyetçiliği bırakmamız gerekiyo ama tabi yapı meselesi...zamanla ögrenebiliriz umarım
bu arada neden yardımcı biri fikrine karsısın eğer maddi olarak karsılayabiliyorsan hiç düşünme bence ben 2 haftada alıyodum artık haftalık birini bulcam yoksa zor canım
sakkucuk ne sınavına hazırlanıyosun Allah yardımcın olsan çocuklarla zor tabi ki ....insan isteyince herşeye yetebiliyo galiba çünkü anlattıkların beni aşıyo şimdilik maşallah sana...
canım hiç de tuhaf değil,bence içinde kalanları geciktirmeden doğumgününde uygula,diğer bebeğine yaptığında bu bebişin de bunlardan yoksun kalmamış olur,çünkü buna yapmadım diye diğerine de yapmazsan hepten içine batarKızlar size bir sorum var tuhaf gelebilir:) ben oğlumun doğumunda istediğim gibi yaşayamadım hiçbir şeyi ne bileyim kapı süsüdür şekerdir vs. böyle ufak ayrıntılar hep içimde kaldı şimdi bir daha bebeğim olursa ona bu yapamadıklarımı yaparsam ilkine haksızlık olmaz mı yapmasam da yine içimde kalacak size tuhaf gelebilir ama hala içim sızlar..oğlumla benim hastanede bir resmimiz bile yok üç gün sonra evde oğlumun var benim hiç yok((( bu seferde oğlum kardeşimin var ona bunlaır yapmışsın bana niye yapmadın der değil mi büyünce...
ek gıdaya geçiş döneminde en fazla 5-6 kavanoz denedim ama evde hazırladıklarım hem kalori hem de besin değeri açısından daha zengin oluyor,evde yaptıklarıma da itiraz etmedi ve bir daha da kullanmadımselam arkadslar bayadir yazamiyodum.oglum cok hareketli birde hamilelik hicbir seye yetisemiyorum.sut konusu acilmis benm oglum 7.ayina kadar emdi.son bir aydirda kahvalti ve aksam ogununde organik sut kullaniyorum.gunde 4 defa ayriyeten 180 ml den formul mamasini veriyorum.oglen menusundede yogurt ve yaninda sebze yemegi yada etli ,tavuklu yemekler veriyorum.kahvaltida yulaf ezmesinin yaninda meyve pureside veriyorum.benm sormak istedigim hazir kavanoz purelerinden kullaniyomusunuz.
canım biraz rahat olabilsek herşey güllük gülistanlık olacak ama ince ayrıntılar bizi mahvediyor işteBazen diyorum tek çocuklu ev hanımı bayanlar bile haftada iki uç gün yardımcı alıyor yok diyorum yaa o da abartı elim ayağım tutuyor cok şükür yaparım..seviyorum da evimde uğraşmayı..ama yetişemeyince ardı arkasına her yer tekrar dagilinca bu sefer sınır oluyorum..rahat olmam lazım ama bir türlü beceremedim..pinpirik gibi ortalarda dönüp dürüyorum..esim de rahattir bosver ne var evde der ama öyle yardımcıya falan karşıdır..2 ayda falan gene alıyorum ama etrafımda herkesin ütüsünü bile yaptırıyor olması hem garibime gidiyor hem de ben mı abartıyorum diyorum..sakkucuk canım ben bide. 3 cocuk istiyorum..ben o zaman iste böyle olurum
öğünleri yazayım canım:kızlar nasılsınız ne zamandır giremiyorum malum fenalardayım.çok şükür minik oğlan iyiye gidiyor.büyükse fena kuduruk oldu:) bu arada yeni yavru da erkek paşalar artıyo evde:)
bizimki çok fena oldu köpek dişlerimiz kaşınıyo sanırım bulduğu yeri ısırıyo.her yerimi kopartıyo.hatta arada aklına meme mi gelıyo bilmıyorum açmaya çalışıyo,boynumu yalıyo üzülüyorum o zaman
durup durup öpüyo sıpa.10 gündür şükür yemeklerimiz biraz düzene girdi ama artık mama sandalyemiz tamamen iptal oturmuyor kesinlikle.kucağımda hep. yesin de ne yapayım diyorum.
ben artık mamasını keçi sütü ya da günlük pastörizeyle yapıyorum. gündüz de 2 kere devam sütü veriyorum.gece de artık sıvı devam sütü veriyorum ılıtıp.
kaç öğün veriyorsunuz toplamda günde süt de dahil kızlar bu ara kafam karıştı??
canım mayısta ALES var yüksek lisans için,insan isteyince yetebiliyor mu tam emin değilim ama yetmeye çalışıyor demek daha doğru olur herhalde:)))tabi canım haklısın hiç anne sütü almayan bebekleri düşünce şükrediyorum
jojop sen başlamadın galiba ücretsiz izindesin hala dimi?benim eylülde bitiyo iznim belki 1 yıl daha alırım sen ne düşünüyosun?
duygularımız ortak canım merak etme bende bir türlü evi bırakamıyorum başak burcuyum ne yazıkkı ev hiç dağınık olmayacak çocuk
olsa da her zaman düzen düzen gıcık oluyorum kendime tabiki bebek olunca düzen olması için daha fazla ödün verme demek oluyo her anlamda...bak ailen yanındaymış ben anneme yaklastım biraz ama yınede aynı sehirde değiliz,sen kıymetini bil canım bu durumun...mükemmeliyetçiliği bırakmamız gerekiyo ama tabi yapı meselesi...zamanla ögrenebiliriz umarım
bu arada neden yardımcı biri fikrine karsısın eğer maddi olarak karsılayabiliyorsan hiç düşünme bence ben 2 haftada alıyodum artık haftalık birini bulcam yoksa zor canım
sakkucuk ne sınavına hazırlanıyosun Allah yardımcın olsan çocuklarla zor tabi ki ....insan isteyince herşeye yetebiliyo galiba çünkü anlattıkların beni aşıyo şimdilik maşallah sana...
canım gerçekten herkesin yaptığı iş beğenilmiyor buraya 7 ay önce geldik ve düzenli istediğim gibi birini bulamadım,tavsiye ediyorlar ya 1 gün çalışıyor tekrar çağırmıyorum ya da ilk gün bir gayret marifetini sergileyen sonraki haftalarda gevşetiyor,en sinir bozucu olan da arkalarından tekrar elinde bezle dolanmakBaşlamadım canım Eylül'de başlıcam inşallah artık 2 sene oldu hamileyken de yattım ben..baya ara verdim bide yol gidiyorum ilçeye daha fazla soğumak istemiyorum..çalışınca ben de 2 haftada bir falan yardımcı düşünüyorum ama su an bizim için lüks..hem de ben herkesin yaptıgı ısı beğenmiyorum..çalışınca mecburen beğeneceğim:)evimle uğraşmayı da seviyorum..ev isi konusunda da rahata alismak istemiyorum acikcasi..hamileyken yattim sonra cok zorlandim..o yuzden kendim yapayim istiyorum icime sine sine..sadece biraz rahat olmak istiyorum yetişemedigim yerde olduğu kadar demek..ama hep gözüm bir yerlerde onu da yapayım bunu da yapayım..sonra bitiyorum iste..
sende gün içinde bayağı mama veriyormuşsun cnmerenhavacığım aynen ben de gazlıyorum tabii dediğin gibi kız mızmızlanmaya başlayınca iş yine başa düşüyor
life-city cnm aynen mama çok pis kokuyor hele biberonda kalınca bayağı kötü zaten tadımlık yediriyoruz ne vericez peki ben inek sütü vermediğim için günde 5 kez 120 cc den kahvaltı da dahil 600 cc yapıyor birde emziriyorum ben de pınarın organik sütünü kullanıyırdum geçen de tv de organik süt olmaz dedi bir prof diğer sütlerle aynı dedi o zaman ne diye fazla para verip kandırılıyoruz diye düşündüm günlük sütle yapayım bari dedim o yüzden bu aralar yoğurdu günlük sütle yapıyorum bir de ben 2 günlük yoğurt yapıyordum artık şöyle biraz fazla yapayım dedim son yaptığımı 3-4 günlük yaptım muhallebi zaten kilodan dolayı vermiyorum son zamanlarda
emzik kızım zaten hiç almadı benim
ben de çorbaya katmayı düşündüm yemekleri yemiyor çünkü
gece kalkmıyor mu senin ki ?
sakkucuk cnm benim de devam sütü 24 satte 5 kez 120cc veriyorum gece 2 gündüz 3 kez kahvaltı dahil.dün komşular çok veriyorsun dediler. emziriyorum da ama ne kadar boğazından geçtiğini göremiyoruz tabii şöyle ne kadar boğazından geçtiğini gösteren bir alet olsa200 cc gelse yine iyi .günlük alması gereken süt 600- 800 cc civarıymış
sen emzirmiyor musun?
ben de benim kız yemiyor diye düşünüyordum sizinkiler de çok yemiyormuş ben de onu soracaktım bizim ki de tadımlık bugün sulu köfte yaptım yemedi ben de devam sütü verdim uyudu
biz de 2-3 çay kaşığı yiyoruz yiyince
benim kız da 9:00-9: 30 gibi uyuyor sabah 6, 6:30, 7, 7:30 gibi uyanıyor gece de 3 kez kalkıyor emziriyorum uyumuyor sonra kalkıyorum devam sütü yapıyorum uyuyor herhalde çok sütüm gelmiyor diye düşünüyorum
ben de çorbaların içine yemekleri katayım da belki yer diye düşünmüştüm
ayy çok zor oldu tekrar yazmak ben yazana kadar kız uyandı tabii
mrb kızlar nasıslınz bız pek ıyı değilz kızım hastalndı bıraz babsndan grıp gecmış oksuruk ve burun akıntısı oldu ama çok şukur başlangıc dr gtttık benıcal ve burun damlası verdı.şimdı ıyı.aptamıl junıor a gectık artık haftaya 1 yaş aşımız var beslenme duzenını anlatack drumuz
sende gün içinde bayağı mama veriyormuşsun cnm
o kadar mama yiyince gün içindeki ek besinleri ne kadar yiyor?
mesela çorba ne kadar yiyor, yoğurdunu vs?
hem hamilelik hem küçük bi bebek çok zordur eminim.
günde 4 defa formul mama versem bnmki öğünlerini yemez
ben sadece sabah kahvaltısını ve gece yatırırken devam sütünü veriyorum
kavanoz mamalarınıda kullanıyorum ben hergün olmasada.
zararlı olduğunu zannetmiyorum
sanki evdeki meyvelerimiz çokmu organik veya sağlıklı
bu arada biizim 2. dişimiz olan 2. köpek dişimiz çıktı:)
ön dişlerden henüz bi görüntü yok
geçmiş olsun canımmrb kızlar nasıslınz bız pek ıyı değilz kızım hastalndı bıraz babsndan grıp gecmış oksuruk ve burun akıntısı oldu ama çok şukur başlangıc dr gtttık benıcal ve burun damlası verdı.şimdı ıyı.aptamıl junıor a gectık artık haftaya 1 yaş aşımız var beslenme duzenını anlatack drumuz
ben cevizi küçük bir kavonaza blenderdan geçirerek koyuyorum ve her sabah kahvaltısında 1 tatlı kaşığı veriyorum,beyin gelişimi için gerekli gümüş en yararlı şekilde sadece cevizde bulunuyormuş,onun için cevizi ihmal etmemek gerek,bebe bisküvisini de kahvaltısında,meyveli yoğurdunda ve gece uykusuna yatarken devam mamasında kullanıyorumarkadslar cevizi bebeklerinize nasil veriyosunuz.ben elimle ezerek veriyorum sizler nasi veriyosunuz.birde ben ilk defa beb biskuvisi aldim turkler icin satis yapilan bi yerden.biskuviyi gece biberonami yoksa kasiklami veriyosunuz.
yeni dişiniz hayırlı olsun canımsende gün içinde bayağı mama veriyormuşsun cnm
o kadar mama yiyince gün içindeki ek besinleri ne kadar yiyor?
mesela çorba ne kadar yiyor, yoğurdunu vs?
hem hamilelik hem küçük bi bebek çok zordur eminim.
günde 4 defa formul mama versem bnmki öğünlerini yemez
ben sadece sabah kahvaltısını ve gece yatırırken devam sütünü veriyorum
kavanoz mamalarınıda kullanıyorum ben hergün olmasada.
zararlı olduğunu zannetmiyorum
sanki evdeki meyvelerimiz çokmu organik veya sağlıklı
bu arada biizim 2. dişimiz olan 2. köpek dişimiz çıktı:)
ön dişlerden henüz bi görüntü yok
sakkucuk cok tesekkurler.biskuviyi biberona koydugun zaman delikten kolay geciyormu sorun oluyormu yani.geçmiş olsun canım
ben cevizi küçük bir kavonaza blenderdan geçirerek koyuyorum ve her sabah kahvaltısında 1 tatlı kaşığı veriyorum,beyin gelişimi için gerekli gümüş en yararlı şekilde sadece cevizde bulunuyormuş,onun için cevizi ihmal etmemek gerek,bebe bisküvisini de kahvaltısında,meyveli yoğurdunda ve gece uykusuna yatarken devam mamasında kullanıyorum
yeni dişiniz hayırlı olsun canım
sakkucuk cok tesekkurler.biskuviyi biberona koydugun zaman delikten kolay geciyormu sorun oluyormu yani.