2011 Nisan Anneleri

Kızlar size bir sorum var tuhaf gelebilir:) ben oğlumun doğumunda istediğim gibi yaşayamadım hiçbir şeyi ne bileyim kapı süsüdür şekerdir vs. böyle ufak ayrıntılar hep içimde kaldı şimdi bir daha bebeğim olursa ona bu yapamadıklarımı yaparsam ilkine haksızlık olmaz mı yapmasam da yine içimde kalacak size tuhaf gelebilir ama hala içim sızlar..oğlumla benim hastanede bir resmimiz bile yok üç gün sonra evde oğlumun var benim hiç yok((( bu seferde oğlum kardeşimin var ona bunlaır yapmışsın bana niye yapmadın der değil mi büyünce...

selam arkadslar bayadir yazamiyodum.oglum cok hareketli birde hamilelik hicbir seye yetisemiyorum.sut konusu acilmis benm oglum 7.ayina kadar emdi.son bir aydirda kahvalti ve aksam ogununde organik sut kullaniyorum.gunde 4 defa ayriyeten 180 ml den formul mamasini veriyorum.oglen menusundede yogurt ve yaninda sebze yemegi yada etli ,tavuklu yemekler veriyorum.kahvaltida yulaf ezmesinin yaninda meyve pureside veriyorum.benm sormak istedigim hazir kavanoz purelerinden kullaniyomusunuz.

ben arada degısıklık olsun dıye verıyorum ama oncelıgım evdekı taze meyveler oluyor.. ama nedense bebısler kavonoz purelerı daha cok sevıyorlar..

offffff offffffffffffffffffff kanayn yarammmmmmmmm..ama esım bunu anlamıyor cogu zaman ve herkez yapıyorda senmı yapmıyorun dıyor dahada yıpranıyorum bazen((

Bazen diyorum tek çocuklu ev hanımı bayanlar bile haftada iki uç gün yardımcı alıyor yok diyorum yaa o da abartı elim ayağım tutuyor cok şükür yaparım..seviyorum da evimde uğraşmayı..ama yetişemeyince ardı arkasına her yer tekrar dagilinca bu sefer sınır oluyorum..rahat olmam lazım ama bir türlü beceremedim..pinpirik gibi ortalarda dönüp dürüyorum..esim de rahattir bosver ne var evde der ama öyle yardımcıya falan karşıdır..2 ayda falan gene alıyorum ama etrafımda herkesin ütüsünü bile yaptırıyor olması hem garibime gidiyor hem de ben mı abartıyorum diyorum..sakkucuk canım ben bide. 3 cocuk istiyorum..ben o zaman iste böyle olurum

nıye tuhaf gelsın canım,sorunlarımızı aklımıza takılanları sormak yardım almak ıcın konustugumuz bıyer burası.. ıcınde kalmaması acısından yap derım,ılk bebegıne haksızlık yapmıs olmassın egerkı sorarsada uygun bı dılle anlattıgında anlayacagını umuyorum..aslında cok uzulcegınıde dusunmuyorum ,erkek cocukları bunları cok dert etmezz.yada sanada yapmıstım ama o fotolar kayboldu dersın..bı yolunu bulacagını dusunuyorumm..ılk bebegınede dogum gununde bu tarz bısey yp canım..degısık olur hem, hım?

kızlar fıtık olucam artık cevap yazıyorum tam gönderiyorum üye olun diye mesaj geliyor
foruma girerken zaten giriş yapıyorum bu aralar.cvp yazıyorum tekrar giriş yapın diyor ve tüm yazdıklarım siliniyor
zaten zamanımız kısıtlı poooofff
neyse şimdi de kızım uyandı yazdırmıyor illa o da bakacak ne yaptığıma

kızlar nasılsınız ne zamandır giremiyorum malum fenalardayım.çok şükür minik oğlan iyiye gidiyor.büyükse fena kuduruk oldu:) bu arada yeni yavru da erkek paşalar artıyo evde:)
bizimki çok fena oldu köpek dişlerimiz kaşınıyo sanırım bulduğu yeri ısırıyo.her yerimi kopartıyo.hatta arada aklına meme mi gelıyo bilmıyorum açmaya çalışıyo,boynumu yalıyo üzülüyorum o zaman
durup durup öpüyo sıpa.10 gündür şükür yemeklerimiz biraz düzene girdi ama artık mama sandalyemiz tamamen iptal oturmuyor kesinlikle.kucağımda hep. yesin de ne yapayım diyorum.
ben artık mamasını keçi sütü ya da günlük pastörizeyle yapıyorum. gündüz de 2 kere devam sütü veriyorum.gece de artık sıvı devam sütü veriyorum ılıtıp.
kaç öğün veriyorsunuz toplamda günde süt de dahil kızlar bu ara kafam karıştı??

tabi canım haklısın hiç anne sütü almayan bebekleri düşünce şükrediyorum

jojop sen başlamadın galiba ücretsiz izindesin hala dimi?benim eylülde bitiyo iznim belki 1 yıl daha alırım sen ne düşünüyosun?
duygularımız ortak canım merak etme bende bir türlü evi bırakamıyorum başak burcuyum ne yazıkkı ev hiç dağınık olmayacak çocuk
olsa da her zaman düzen düzen gıcık oluyorum kendime tabiki bebek olunca düzen olması için daha fazla ödün verme demek oluyo her anlamda...bak ailen yanındaymış ben anneme yaklastım biraz ama yınede aynı sehirde değiliz,sen kıymetini bil canım bu durumun...mükemmeliyetçiliği bırakmamız gerekiyo ama tabi yapı meselesi...zamanla ögrenebiliriz umarım
bu arada neden yardımcı biri fikrine karsısın eğer maddi olarak karsılayabiliyorsan hiç düşünme bence ben 2 haftada alıyodum artık haftalık birini bulcam yoksa zor canım

sakkucuk ne sınavına hazırlanıyosun Allah yardımcın olsan çocuklarla zor tabi ki ....insan isteyince herşeye yetebiliyo galiba çünkü anlattıkların beni aşıyo şimdilik maşallah sana...

canım arkadaşın dediği gibi doğumgünü partisinde içinde kalanları yapabilirsin kapı süsü şeker vb.geç kalmış değilsin

benim oğluma bir kere denedim hiç sevmedi
offffff offffffffffffffffffff kanayn yarammmmmmmmm..ama esım bunu anlamıyor cogu zaman ve herkez yapıyorda senmı yapmıyorun dıyor dahada yıpranıyorum bazen((

herkesi memnun etmek mümkün değil canım...

Başlamadım canım Eylül'de başlıcam inşallah artık 2 sene oldu hamileyken de yattım ben..baya ara verdim bide yol gidiyorum ilçeye daha fazla soğumak istemiyorum..çalışınca ben de 2 haftada bir falan yardımcı düşünüyorum ama su an bizim için lüks..hem de ben herkesin yaptıgı ısı beğenmiyorum..çalışınca mecburen beğeneceğim:)evimle uğraşmayı da seviyorum..ev isi konusunda da rahata alismak istemiyorum acikcasi..hamileyken yattim sonra cok zorlandim..o yuzden kendim yapayim istiyorum icime sine sine..sadece biraz rahat olmak istiyorum yetişemedigim yerde olduğu kadar demek..ama hep gözüm bir yerlerde onu da yapayım bunu da yapayım..sonra bitiyorum iste..

canım hiç de tuhaf değil,bence içinde kalanları geciktirmeden doğumgününde uygula,diğer bebeğine yaptığında bu bebişin de bunlardan yoksun kalmamış olur,çünkü buna yapmadım diye diğerine de yapmazsan hepten içine batar
ek gıdaya geçiş döneminde en fazla 5-6 kavanoz denedim ama evde hazırladıklarım hem kalori hem de besin değeri açısından daha zengin oluyor,evde yaptıklarıma da itiraz etmedi ve bir daha da kullanmadım
canım biraz rahat olabilsek herşey güllük gülistanlık olacak ama ince ayrıntılar bizi mahvediyor işte
öğünleri yazayım canım:
1-karışım kahvaltı arkasından devam sütü
2- öğlen çorba+tavuk ya da köfte+yoğurt
3-meyve+bisküvi+yoğurt
4-akşam yemeğinde biz ne yersek birkaç kaşık ve arkasından çorba
5-devam sütü ve bisküvi
6-gece 1 kez devam sütü
canım hergün mutlaka ceviz, tavuk ya da köfte ,haftada bir balık yediriyorum
canım mayısta ALES var yüksek lisans için,insan isteyince yetebiliyor mu tam emin değilim ama yetmeye çalışıyor demek daha doğru olur herhalde:)))
canım gerçekten herkesin yaptığı iş beğenilmiyor buraya 7 ay önce geldik ve düzenli istediğim gibi birini bulamadım,tavsiye ediyorlar ya 1 gün çalışıyor tekrar çağırmıyorum ya da ilk gün bir gayret marifetini sergileyen sonraki haftalarda gevşetiyor,en sinir bozucu olan da arkalarından tekrar elinde bezle dolanmak

sende gün içinde bayağı mama veriyormuşsun cnm
o kadar mama yiyince gün içindeki ek besinleri ne kadar yiyor?
mesela çorba ne kadar yiyor, yoğurdunu vs?

hem hamilelik hem küçük bi bebek çok zordur eminim.
günde 4 defa formul mama versem bnmki öğünlerini yemez
ben sadece sabah kahvaltısını ve gece yatırırken devam sütünü veriyorum
kavanoz mamalarınıda kullanıyorum ben hergün olmasada.
zararlı olduğunu zannetmiyorum
sanki evdeki meyvelerimiz çokmu organik veya sağlıklı

bu arada biizim 2. dişimiz olan 2. köpek dişimiz çıktı:)
ön dişlerden henüz bi görüntü yok

Son düzenleme:
mrb kızlar nasıslınz bız pek ıyı değilz kızım hastalndı bıraz babsndan grıp gecmış oksuruk ve burun akıntısı oldu ama çok şukur başlangıc dr gtttık benıcal ve burun damlası verdı.şimdı ıyı.aptamıl junıor a gectık artık haftaya 1 yaş aşımız var beslenme duzenını anlatack drumuz

geçmiş olsun canım
yaş gününüz de yaklasııyormuş hadi bakalım...

arkadslar cevizi bebeklerinize nasil veriyosunuz.ben elimle ezerek veriyorum sizler nasi veriyosunuz.birde ben ilk defa beb biskuvisi aldim turkler icin satis yapilan bi yerden.biskuviyi gece biberonami yoksa kasiklami veriyosunuz.

ikinci kopek diside ciktiysa canm digerleri arka arkaya gelir.ilk once ust on iki dis veya alt on iki dis cikabilir takipte ol.hayirli olsun yeni disiniz.

geçmiş olsun canım
arkadslar cevizi bebeklerinize nasil veriyosunuz.ben elimle ezerek veriyorum sizler nasi veriyosunuz.birde ben ilk defa beb biskuvisi aldim turkler icin satis yapilan bi yerden.biskuviyi gece biberonami yoksa kasiklami veriyosunuz.
ben cevizi küçük bir kavonaza blenderdan geçirerek koyuyorum ve her sabah kahvaltısında 1 tatlı kaşığı veriyorum,beyin gelişimi için gerekli gümüş en yararlı şekilde sadece cevizde bulunuyormuş,onun için cevizi ihmal etmemek gerek,bebe bisküvisini de kahvaltısında,meyveli yoğurdunda ve gece uykusuna yatarken devam mamasında kullanıyorum
yeni dişiniz hayırlı olsun canım

sakkucuk cok tesekkurler.biskuviyi biberona koydugun zaman delikten kolay geciyormu sorun oluyormu yani.

sakkucuk cok tesekkurler.biskuviyi biberona koydugun zaman delikten kolay geciyormu sorun oluyormu yani.

ben chicconun biberonunu ve kolik önleyici 3 kademeli biberon emziğini kullanıyorum,tek başlıkta 3 ayrı kademe var ve 3. numaradan biraz daha koyu kıvamlı besinler geçebiliyor,gerçi çok katı da olmuyor zaten,240 cc devam mamasına 6-7 tane koyuyorum,bazen bisküvi yerine gece tahıllı kaşık maması da koyduğum oluyor,gayet güzel geçiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…