2011 Nisan Anneleri

PreAptamil

Anne sütünün hiç verilemediği veya yetersiz olduğu durumlarda, doğumdan itibaren 6.ayın sonuna kadar kullanılabilen bebek sütüdür.

Preaptamil, IMMUNOFORTIS, Nükleotid ve LCP ilavesi ile anne sütüne yakın adapte bebek sütüdür. Tadı anne sütüne çok yakındır, şeker içermez. Bu sayede anne sütüyle birlikte rahatlıkla kullanılabilir; bebeğiniz anne sütünü bırakmaz.

PreAptamil'in 350 gr kutu ve 100 ml şişe boyları bulunmaktadır. PreAptamil 100 ml, yalnızca eczanelerde satışa sunulmaktadır.

IMMUNOFORTIS:
Preaptamil, IMMUNOFORTIS ilavesiyle bebeğinizin bağışıklık sistemini doğal olarak destekler. Özel patentli prebiyotik lif karışımı olan IMMUNOFORTIS anne sütündeki prebiyotik lif karışımı esas alınarak hazırlanmıştır. Sadece Aptamil’de bulunan IMMUNOFORTIS, bilimsel olarak klinik araştırmalardan geçmiş ve onaylanmıştır. Ayrıca; içerdiği bu lifler ile sayesinde sindirimi kolaydır, yumuşak ve doğal bir dışkılama sağlar.

Nükleotid:
Anne sütünde de bulanan Nükleotidleri içerir. Nükleotidler hücre bölünmesinde ve protein sentezinde görevli DNA ve RNA’ların yapıtaşlarıdır. Bağışıklık sistemi üzerinde, LCP sentezinde ve sindirim sisteminde etkilidir.

LCP:
Preaptamil; geliştirilmiş LCP ve Milupan içeriğine sahiptir; bu içeriğiyle bebeğinizin göz; zihinsel ve sinirsel gelişimini sağlar.

Ana besin maddelerinden protein, yağ, karbonhidrat, vitamin ve minerallerin miktar ve kaliteleri anne sütü esas alınarak hazırlanmıştır. Anne sütüne benzer seviyede, bebeğin beyin ve göz gelişimi için esansiyel olan taurin içerir.

Doktorunuz farklı bir öneride bulunmadığı takdirde 2. ay sonunda eğer bebeğiniz doymamaya ve sık sık acıkmaya başlarsa Aptamil 1 veya Aptamil Milumil 1’e geçebilirsiniz.

Mama Hazırlanışı
Ellerinizi dikkatlice yıkayınız. Biberonu kapağı ve emziği kullanmadan önce temizleyiniz ve bir su kabında 10 dakika kaynatınız.

Mama için gerekli suyu en az 10 dakika kaynatıp, 40°C seviyesine kadar soğumasını bekleyiniz.

Kaynatılmış sudan hazırlamak istediğiniz miktarı biberona doldurunuz.

Daima kutu içinden çıkan ölçeği kullanınız. Ölçek üzerindeki fazlalığı sıyırınız.

Biberonun içine hazırlamak istediğiniz miktarda PreAptamil koyunuz. (her 30 ml su için 1 ölçek PreAptamil)

Biberonun ağzını kapatınız ve toz eriyinceye kadar çalkalayınız.

Biberonun ağzını açıp emziği takınız. Biberon mamasını içme sıcaklığına kadar soğutunuz. (Biberondan bileğin iç kısmına damlatılacak mama ne sıcak ne soğuk hissedilmelidir.)

zaten yazıyorya doymazsa ikinci aydan sonra aptamil 1 e geçebilirsiniz diye ay inşaallah preye beğenir yoksa ben napıcam

ınş canım benmde artok sutum yetmıyor sagmaktan da bıktım eskısı gıbı çıkmıyor zaten gecelerı emıyor sadece bırde uykuluysa gunduz 1 kere.yrn kontrolumuz var bır an once ek gıdaya gecmk ıstyrm

ınş canım benmde artok sutum yetmıyor sagmaktan da bıktım eskısı gıbı çıkmıyor zaten gecelerı emıyor sadece bırde uykuluysa gunduz 1 kere.yrn kontrolumuz var bır an once ek gıdaya gecmk ıstyrm

bizim konrtol bir hafta sonra ek gıdaya geçince sorun çözülecek mi bakalım benimkine elma ve şeftali denedim ööö dedi yandım

KIZLARRRRRRRR deneyimli olanlar bir akıl versin memlekete gittik geldik sütüm azaldı benimki saat başı emmek istiyor gecede sık uyanmaya başaldı anlamadımki doymuyor üç gün önce evde tek kullanımlık mama vardı bir deniyim dedim yaptım biberonunun dibini getirdi hemen sonra dedim ek gıdaya başlayalım şeftali suyu verdim sevmedi elmasuyu verdim sevmedi ondan önce sofrada kavun salatalık sürmüştüm ağzına onları sevdi dünde mama aldırttım eşime almıyor kesinlikle ne yapacağımı şaşırdım aptamil mama evde denediğimle aynı marka niye almıyor anlamadım istemiyor yüzünü buruşturyor yutmuyor mememe yöneliyor ama memeyide düzgün emmiyor sütüm varkende deli olucam 20 günd e150 gr almış dün evde tarttım moralim çok bozuk napıcam ben

benim büyük kızım mama ve biberon seçerdi resmen.
küçük kızım da aynı. nuk biberon kauçuk (bugün silikon first choice ile de aldı:)) aptamil milumil olacak bi elini
koltuğumun altına alcam, bi elini diğer elimle tutcam
koluma yatırcam hoplata zıplata ağzımla da pış pış diyecem
sırtımdan aşağı bi terler süzülecek (zaten hamilelikten ve kilodan dolayı bi bel oyuntusu oluştu plato gibi)
ancak öyle emiyo zor işler bu işler ama korkmayın ilerde kendi tutarak ta içmeyi beceriyo
bugün hatta aptamili bile içirdim pış pış pış nen nen nen diye diye

herkese merhabalar kızlar umarım herkes ve bebekleri iyidir benim oğlumla ilgili bazı sorularım var yaa mesela önceden geceleri 4 saatte bir emmek için uyanırdı şimdi 1.5 2 saatte bir uyanıyor gündüzleride aynı şekilde iki saatte bir emiyor sonra ben meyvelere başladım 5 günde anca kakasını yapabildi oda sanki biraz katı gibiydi çok pütürlüydü yani meyve olarak elma armut erik çok az da muz verdim ama suyunu değil posalı verdim ondan olabilirmi yaa bilemedim ki sütüm yetmiyormu ki bi yardımcı olun yaa doktor kontrolümüz 2 hafta sonra onda soracağım ama sizde yaşıyormusunuz aynı şeyleri
muzun ortasındaki sihay ip gibi olan şeyi çıkarırsanız kabız yapmazmış dayım demişti.

kızlar tartışma çıkarmak için yazmıyorum yanlış anlamayın gerginlik olsun istemem yeterine gerginim kimseyide üzmek istemem, sanırım ben bencilim kendimi düşünüyorum bebeğimin beni anlamasını bekliyorum ne saçma, çok yorgunum bedenen ruhen sabah öyle halsiz kalktımki kilo veremiyorum habire yiyorum stresten sütüm azaldı onun sıkıntısını yaşıyorum kaç gündür ay neyse.....
canım seni çok iyi anlıyorum
bebekten sonra anne baba olmaya çalışmak ve ona alışmak her iki taraf içinde zor
Allah yardımcın olsun
üzme kendini

merhaba aranıza henüz yeni katıldım bende nisan annesiyim kızım 5.5 aylık tecrübeli arkadaşlara birşey sormak istiyorum bizde kızımla kabızlık sorunu yaşıyoruz artık o kadar zorlanıyor ki yavrum gözleri kıpkırmızı oluyor kakasını yaparken
kabızlık için önerebileceğiniz birşeyler varmı yardımcı olursanız çok sevinirimm

KIZLARRRRRRRR deneyimli olanlar bir akıl versin memlekete gittik geldik sütüm azaldı benimki saat başı emmek istiyor gecede sık uyanmaya başaldı anlamadımki doymuyor üç gün önce evde tek kullanımlık mama vardı bir deniyim dedim yaptım biberonunun dibini getirdi hemen sonra dedim ek gıdaya başlayalım şeftali suyu verdim sevmedi elmasuyu verdim sevmedi ondan önce sofrada kavun salatalık sürmüştüm ağzına onları sevdi dünde mama aldırttım eşime almıyor kesinlikle ne yapacağımı şaşırdım aptamil mama evde denediğimle aynı marka niye almıyor anlamadım istemiyor yüzünü buruşturyor yutmuyor mememe yöneliyor ama memeyide düzgün emmiyor sütüm varkende deli olucam 20 günd e150 gr almış dün evde tarttım moralim çok bozuk napıcam ben

aptamılın kasıkla yedırılen mamaları var artık 4 ay dolmus sneın bebegının onları verebılırsın benım yıgenımde aynı 4.5 aylık mama almadı bıberonu reddettı ona basladılar hapur hupur yıyor ınsallah senınkıde yer gece destek yapsan bıle yeter bebegıne ınsallah hersey yoluna gırer

Bu arada kızlar benım sorunumda bebegımın cok erken uyuyup saat 5 de hortlaması :KK43: bende gece kusuyum ders calısmam lazım gece 1 den once uyuyamıyorum napmalıyım benım durumunda olan varmı acaba dıyorum oglumun uyku saatını bıraz gec saate ceksem mı vıjdansızlık yapmıs olmam dımı?
eskıden ne guzel 10 da uyuyordu bır tatıle gıttık geldık orda yruldu galıba gunduzlerı saatı neredeyse 19.30 lara cektı..........
saat 5 den sonrada o kadar zor uyuyorkı yrm saatlık kestırmeler yapıyor ınannın 2 gundur ruh gıbı dolasıyorum

aptamılın kasıkla yedırılen mamaları var artık 4 ay dolmus sneın bebegının onları verebılırsın benım yıgenımde aynı 4.5 aylık mama almadı bıberonu reddettı ona basladılar hapur hupur yıyor ınsallah senınkıde yer gece destek yapsan bıle yeter bebegıne ınsallah hersey yoluna gırer

Bu arada kızlar benım sorunumda bebegımın cok erken uyuyup saat 5 de hortlaması :KK43: bende gece kusuyum ders calısmam lazım gece 1 den once uyuyamıyorum napmalıyım benım durumunda olan varmı acaba dıyorum oglumun uyku saatını bıraz gec saate ceksem mı vıjdansızlık yapmıs olmam dımı?
eskıden ne guzel 10 da uyuyordu bır tatıle gıttık geldık orda yruldu galıba gunduzlerı saatı neredeyse 19.30 lara cektı..........
saat 5 den sonrada o kadar zor uyuyorkı yrm saatlık kestırmeler yapıyor ınannın 2 gundur ruh gıbı dolasıyorum

Evt cnm kesinlikle uyku saati biraz daha ileriye çek...Senin de dediğin gibi 10 falan olabilir...Ramazanda bize kolaylık olsun diye iftardan önce yatırıyordum benim kızı sabahın köründe hortluyordu ama şimdi biraz daha ileri çektim rahatım çok şükür...Madem çalışman lazım dene bence

aynı benm kızım benmkide 10 larda yatar geç kalkardı tatile gittik geldik 7 buçuk 8 de yatıo sabah 8 de kalkıo biçözüm gerek

bnm oğlumda 2 aylıktan beri akşam 20 gibi uyur sabah 7 de ayaktayız.
ben kaçta yatırırsam yatırayım 7 de ayaktayız.
o yuzden ellemiyorum artık 20 de uyuyor.

ıyı gecelerr

bugun kontrolumuz ve rota aşımız vardı kılo alımı gayet ıyı mınnoşum kuçuk dogdu ama guzel gelıştı :nazar: ek gıdalara gectık artık.

lısteyı paylaşalım demştık

sabh 09:00 kahvaltı ;1 dilim etimek(etı cıcı bebenın),1 çay kaşıgı pekmez,1 çay kaşıgı labne,1 çay kaşıgı tereyag,1/2 yumurta sarısı,(meyva suyu ya da aptamıl 2 ıle karıştırılacak varsa anne sutu de olabılır)

11:00 meyva suyu;elma,armut,şeftali ya da üzüm

14:00 sebze çorbası;kabak,havuç,patates rendelecekler,pirinç,su piştıkten sonra 1 ya da 2 tatlı kaşıgı zeytın yağ

yogurt kendı yaptıgımız ya da sütaş baby mıx

yatmadan once sütlü pirinçli muhallebı

aralarda anne sutu ya da aptamıl 2

alıştrmak ıçın hergun bırınden başlancak bıtımınde hepsı bırlıkte verılecek

bu lıste bu ay ıçın gecerlı bır daha kı ay başka lıste verılcek bu ay sebze çorbası sadece kabak ,havuç ,patates ve pırınçle pişecek

eger meyva lardan yedıkten sonra agzının etrafında kırmızılıklar olursa verme bı kaç gun sonra tekrar dene dedı

meyva sebze fılesı aldım şapur şupur parmaklarını emıyordu şimdı bu çok ışe yaradı kesınlıkle tavsıye ederım dr da al dedı.

Son düzenleme:
benim büyük kızım mama ve biberon seçerdi resmen.
küçük kızım da aynı. nuk biberon kauçuk (bugün silikon first choice ile de aldı:)) aptamil milumil olacak bi elini
koltuğumun altına alcam, bi elini diğer elimle tutcam
koluma yatırcam hoplata zıplata ağzımla da pış pış diyecem
sırtımdan aşağı bi terler süzülecek (zaten hamilelikten ve kilodan dolayı bi bel oyuntusu oluştu plato gibi)
ancak öyle emiyo zor işler bu işler ama korkmayın ilerde kendi tutarak ta içmeyi beceriyo
bugün hatta aptamili bile içirdim pış pış pış nen nen nen diye diye

muzun ortasındaki sihay ip gibi olan şeyi çıkarırsanız kabız yapmazmış dayım demişti.

canım seni çok iyi anlıyorum
bebekten sonra anne baba olmaya çalışmak ve ona alışmak her iki taraf içinde zor
Allah yardımcın olsun
üzme kendini

canım benimki biberon alıyordu sorun biberon değil kaşıklada verdim almadı, amin canım hepimizin yardımcısı olsun

canım hiçbirşeyi kabul etmiyor kilosu normale dönseydi ısrar etmiycemde kaldım böyle...,uyku saatini geçede çeksen aynı saatde kalkar canım benimki 4,5,6 üçünden birinde kesinkalkıyor sonra akşam sekize kadar az az zorla uyuyor geçde yatsa aynı en çok beşde kalkıyor
ıyı gecelerr

bugun kontrolumuz ve rota aşımız vardı kılo alımı gayet ıyı mınnoşum kuçuk dogdu ama guzel gelıştı :nazar: ek gıdalara gectık artık.

sabh 09:00 kahvaltı ;1 dilim etimek(etı cıcı bebenın),1 çay kaşıgı pekmez,1 çay kaşıgı labne,1 çay kaşıgı tereyag,1/2 yumurta sarısı,(meyva suyu ya da aptamıl 2 ıle karıştırılacak varsa anne sutu de olabılır)

14:00 sebze çorbası;kabak,havuç,patates rendelecekler,pirinç,su piştıkten sonra 1 ya da 2 tatlı kaşıgı zeytın yağ

bu lıste bu ay ıçın gecerlı bır daha kı ay başka lıste verılcek bu ay sebze çorbası sadece kabak ,havuç ,patates ve pırınçle pişecek

eger meyva lardan yedıkten sonra agzının etrafında kırmızılıklar olursa verme bı kaç gun sonra tekrar dene dedı

meyva sebze fılesı aldım şapur şupur parmaklarını emıyordu şimdı bu çok ışe yaradı kesınlıkle tavsıye ederım dr da al dedı.
maşaallah bebişine canım inşaallah sorunsuz alışır ek gıdaya

yok kızlar yok pre aptamilide verdim almadı kaşıkla veriyorum meyvesuyu denedim öööö pirinç unuyla mmayla muhalebi yaptım öööö dünyoğurt yaptım mamdan öööö hiç birşeyi almıyor mememe saldırıyor emsinde bende emmesini istiyorum ama hem sütüm az hem de 24 günde 200 gr aldı napıcam ben bilmiyorum moralim sıfır

ne güzel uyuyormuş bebekleriniz benim ki bugünlerde gece 3 kere filan kalkıyor dün gece 1.30 da 3.30 da 5 te 6.30 kalktı bir daha 9.30 yattı bir de sabah kalkınca artık çığlık atmaya başladı apartmanı inletiyor niye böyle kalkar oldu anlamadım önceden bir kere 4-4.30 gibi kalkardı bir daha 7 de kalkardı noluyor bugünlerde anlamadım valla uyuymuyor doğru düzgün acaba ek gıdaya başlayınca düzelir mi uykuları bilmiyorum doymuyormu acaba eskisi gibi gündüzleri çok emmiyor zaten hayırlısı ile şu ekim ayı gelseydi biz de başlasaydık dr ilk başta götürüp öyle başlamayı düşünüyorum

yok kızlar yok pre aptamilide verdim almadı kaşıkla veriyorum meyvesuyu denedim öööö pirinç unuyla mmayla muhalebi yaptım öööö dünyoğurt yaptım mamdan öööö hiç birşeyi almıyor mememe saldırıyor emsinde bende emmesini istiyorum ama hem sütüm az hem de 24 günde 200 gr aldı napıcam ben bilmiyorum moralim sıfır

acaba diş filan mı çıkarıyorlar ben de anlamadım bir doktora götürsen belki seni yönlendirir

ıyı gecelerr

iyi yapmışsın cnm ben de ekim ayında doktora götürüp öyle başlmak istiyorum ek gıdaya

valla maşallah bizimki de inş ek gıdaya başlayınca senin ki gibi uyuyr

cnm ek gıdayla alakası varmı bilmiyorum. inş. uyurlar bebişler.
uyurlarda büyürlerbu arada gecede hiç kalkmıyor diil bi kere kalkıyor genelde
bazende 2 kez.

bizimde slaı günü aşımız varr..
inş. ateş vs yapmaz...

X