2011 Nisan Anneleri

kızlar ek gıdaya başlamayan bir biz mi kaldık herkes başlamış gibi
bana doktorumuz ekimde başla dedi o yüzden ekimde başlıycam kısmetse ama kızım beni çok zorluyor bugünlerde hiç durmuyor giremiyorum çok buralara habire ağlama halinde memeden kendini çekiyor çok emmiyor biraz mama takviyesi filan geçiriyoruz günleri.
bugünlerde bir de çok çığlık atmaya başladı bir de hep bir şeyler anlatma halinde zilli.nefesini çekiyor ve çığlık atıyor ayyy noldu deyince de gülüyor bize oyun yapıyor işte
bir de kaka her gün 1 kez yapmaya başladı önceden 4-5 günde 1 yapardı yavaş yavaş düzene giriyor galiba ferro kullanmaya başlayınca düzeldi galiba herkeste kabızlık yapıyormuş biz de ters tepti :)

herkese merhabalar kızlar umarım herkes ve bebekleri iyidir benim oğlumla ilgili bazı sorularım var yaa mesela önceden geceleri 4 saatte bir emmek için uyanırdı şimdi 1.5 2 saatte bir uyanıyor gündüzleride aynı şekilde iki saatte bir emiyor sonra ben meyvelere başladım 5 günde anca kakasını yapabildi oda sanki biraz katı gibiydi çok pütürlüydü yani meyve olarak elma armut erik çok az da muz verdim ama suyunu değil posalı verdim ondan olabilirmi yaa bilemedim ki sütüm yetmiyormu ki bi yardımcı olun yaa doktor kontrolümüz 2 hafta sonra onda soracağım ama sizde yaşıyormusunuz aynı şeyleri

herkese merhabalar kızlar umarım herkes ve bebekleri iyidir benim oğlumla ilgili bazı sorularım var yaa mesela önceden geceleri 4 saatte bir emmek için uyanırdı şimdi 1.5 2 saatte bir uyanıyor gündüzleride aynı şekilde iki saatte bir emiyor sonra ben meyvelere başladım 5 günde anca kakasını yapabildi oda sanki biraz katı gibiydi çok pütürlüydü yani meyve olarak elma armut erik çok az da muz verdim ama suyunu değil posalı verdim ondan olabilirmi yaa bilemedim ki sütüm yetmiyormu ki bi yardımcı olun yaa doktor kontrolümüz 2 hafta sonra onda soracağım ama sizde yaşıyormusunuz aynı şeyleri

artık doymuyolar galiba gece benimkide her saat bile uyanıyo bazen.meyvelerin suyunu ver istersen ilk başta canım ben de 2 gündür azar azar elm
a suyu veriyorum

sutun yetmıyor olabılır sık sık uyanıyorsa.bende meyva verdım ama sorun olmadı

kızlar ek gıdaya başlamayan bir biz mi kaldık herkes başlamış gibi
bana doktorumuz ekimde başla dedi o yüzden ekimde başlıycam kısmetse ama kızım beni çok zorluyor bugünlerde hiç durmuyor giremiyorum çok buralara habire ağlama halinde memeden kendini çekiyor çok emmiyor biraz mama takviyesi filan geçiriyoruz günleri.
bugünlerde bir de çok çığlık atmaya başladı bir de hep bir şeyler anlatma halinde zilli.nefesini çekiyor ve çığlık atıyor ayyy noldu deyince de gülüyor bize oyun yapıyor işte
bir de kaka her gün 1 kez yapmaya başladı önceden 4-5 günde 1 yapardı yavaş yavaş düzene giriyor galiba ferro kullanmaya başlayınca düzeldi galiba herkeste kabızlık yapıyormuş biz de ters tepti :)

atak donemlerı demkkı hepsı aynı mız mız bu ara.benım kıde çıglık atıyor oksuruyor ayy deyınce yıne :KK9:

canım senin yaşadığı ortam nasıl bilmiyorum eşin anlayışlımı yardımcımı etrafında ailen veya akraban var mı mesela evine temizlikçi alabiliyormusn bu faktörlerde önemli bende bunların hiçbiri yok tek başımayım tek başıma olmam bişey değil ama eşimle doğumdan sonra çok fazla sorunumuz oldu ben gireceğime o depresyona girdi bu durumda benim ruh halimi düşün zaten benim oğlum çok bağıra bağıra ağlamaz öyle ağladığında hemen ilgleniyorum ama sürekli ıııııı diye naz yapıyor 24 saat ilgilenmek mümkün değil benim sabrım yetmiyor en azından ben kötü annemiyim şimdi bilemiyorm yada benim çocuğum benden soğuyacak mı onuda bilemiyoru bildiğim bişey var ben hayatdan soğudum oğlum için sabrediyorum herşeye Allah ona sağlıklı hayırlı uzun ömür versin onsuz bırakmasın

canım nolur yanlış anlama ben senin şahsına söylemedim bebişlerin daha bu kadar küçükken ağlatılmasını doğru bulmuyorum sadece..bide seninki bağıra bağıra ağlamıyormuş benimki bi ağladı mı ortalık yıkılıo nası öle bırakayım durumlar farklı..seni çok ii anlıyorum nolur yanlış anlama ben senin şahsın için konuşmadım genel düşüncemdi sadece..çok savunmasız bebişler ben de disiplinden yanayım bben de her dediklerinin yapılmamaısndan yanayım ancak daha çok erken olduğunu düşünüyorum..Allah yardımcın olsun inşallah..hiç kimsen yokmuş bari eşin destek olsaydı inşallah aranız düzelir..Allah yavrularımıza ömür versin..

cnm bu kadar sık uyanıyosa sütün yetmiyo olabilr.istersen mama yada kaşık maması dene bi kaç kere eğer gene uyanırsa sorun başka bişidir ama uyanmazsa sütün yetmiyo demektir.meyvelerden olduğunu düşünmüyorum bende.

Senin bebiş de benimki gibi 4 Nisan doğumlu demi

bende 4 nisanda doğuranlardanım.herkes özelliklemi istediniz diyo ama biz mecburduk artık :KK70:

Günaydın kızlar, hiç canımızı sıkmayalım bence geçici durumlar bunlar.Tabi biz de insanız bazen sabır taşı çatlıyor ama şu dönemde çoğumuzun çocukları mızmız...Elbet geçecek...
Biraz ek gıdalardan bahsedelim ben çok tecrübesizim bu konuda...Ben dün ilk defa armut-elma-erik üçlüsünü rendeledim sonra süzdüm ama sulu olmadı tabi...Böyle püre gibi oldu çay bardağına koydum kaşık kaşık yedireyim diyee...Aman ya Rabbimm ağladı sıpaa yemeyeceğim diye sanki acı bişey yediriyorum...Acaba katı mı geldi yutamadı mı ki??İllaki sulu mu olması gerekiyor yaaa??Üfff dilini anlamadım??Bi de ilk defa sebze vereceğimde püre şeklinde mi vereceğim sulandıracak mıyım??Püreleri çatalla mı eziyorsunuz yoksa rondo mı kullanıyorsunuz??
Çok mu soru sordum:KK52:

cnm bence tek tek dene hepsi birden ağır gelmiştir belki biz 1 ay oldu başlayalı hala tek çeşit yiyoruz kabız olmayalım diye :)sorunluyuzda biraz o konuda.ve hala 3-4 tatlı kaşığı kadar yiyoruz.ben ilk başladığımızda rendeleyip süzüyodum sulu oluyodu ama artık sadece rendeliyorum posası daha faydalıymış.

ben kullanıyorum cnm çok memnunum

ben en başta havuç patates ve pirinç yapıyordum cnm.
kaşıkla yedirmeye çalışıyordum
yemez ise biberona koyuyordum
biraz yağ ve çok az tuz atıyordum.
oynatarak yedir.

kızlar bu arada oğlum çok huyysuz her dk ağlıyor.
valla bugün oturup bnde ağlıcaktım.
kucağımdada gezdirsem ağlıyor,yürütece koyuyorum ağlıyor, beşiğinde ağlıyor.
napıcaz böle bilm,yorm
dışarı çıkardım biraz sustu, arabasında uyudu. eve geldik gene ağlıyorr pffffffffff....

dişmi çıkartıyo acaba cnm?

Günaydın kızlar herkese merhaba..doğum öncesi ,sonrası izinler sonrasında yıllık izinler derken 6 aydır yoktum dün işe başladım..Oğlum 5 ay 8 günlük oldu bugün öyle zor ki onu bırakıp işe gelmek boynunu büküp bakıyor arkamdan canım...Yazdıklarınızı okumaya çalıştım huysuzluk,kucaktan inmek istememe,mızmızlanma hep benim oğlumda da var.İlk başlarda gaz sorunu çektik o geçti dedik sanırım şimdi de diş sorunları başladı.

Oğlum işe başlayıncaya kadar maşallah çok iyiydi işe başlayacağım hafta sonu hasta oldu aksilik işte burnu akıyor,öksürüyor,sesi kısıldı,balgam var sökemiyor neyse p.tesi sabah işe gelmeden dr.a gittik gribal enfeksiyon dedi dr.ve en kötüsü kulağı intihaplanmış canım yavrum gözleri kırmızıkırmızı olmuştu tabi antibiyotik verdi çok üzüldüm onu öylece evde hasta bırakıp eve geldim bu arada sadece bu hafta annem bakacak sonra evine gidecek mecburen çünkü kardeşimin kızı anaokuluna başlayacak annem ona bakıyor benim oğlum da bakıcıya verilecek...Yabancıları istemiyor nasıl alışacak bilmiyorum.

Bu arada ben de muz elma şeftali ve armut püresine başladım hergün bir tanesini azar azar veriyorum dr.yarısını yedirene kadar yavaş yavaş artır dedi ama oğlum sevmiyor şurupları hiç içmiyor tükürüyor ağzından püskürtüyor bu konuda yapabileceğim birşey varsa ne olur paylaşın kızlar...Bir de yoğurt yapıyorum devam sütüile 2 günde bir 2-3 tatlı kaşığı yediriyorum tabi onu da sevmiyor..işte böyle sizi özlemişim uzun oldu yazdıklarım:))):KK64:

cnm benim çok geçmiş olsun inşallah kısa sürede iileşir oğlun.ilacı bende şırınga ile veriyorum.bizde kabız olduğumuz için sabah akşam ilaç içiyoruz ve kötü bi tadı var malesefki.şırıngayla bile zorla içiriyorum ama kaşıkla hiç içmiyo hepsi boşa gidiyo.şırıngayla içirirken değişik şeyler gösteriyo babası bende yavaş yavaş sıkıyorum ağzına.

b,zde azar azar başladık ek gıdaya 5 ay 5 günlük olduk.arada meyve verdim toğurt verdim.bu hafta 3 gün çorba verdim bugunde meyve suyu ve pirinç suyuyla yoğurdu karıştırıp yedirdim.üztüne emdi yattı.nekadar vereceğimi oğlum beirliyor çok zorlamıyorum.yeterki şimdlik tadımlık yesede olur ilerde doyumlukta yer.

arkadaşlar benim bebeğimde 5 aylık aynen sizler gibi herşey yediriyorum fakat ne yerse yesin hepsini olduğu gibi geri çıkartıyor sizlerdede aynı problemler varmı

arkadaşlar benim bebeğimde 5 aylık aynen sizler gibi herşey yediriyorum fakat ne yerse yesin hepsini olduğu gibi geri çıkartıyor sizlerdede aynı problemler varmı

canım nolur yanlış anlama ben senin şahsına söylemedim bebişlerin daha bu kadar küçükken ağlatılmasını doğru bulmuyorum sadece..bide seninki bağıra bağıra ağlamıyormuş benimki bi ağladı mı ortalık yıkılıo nası öle bırakayım durumlar farklı..seni çok ii anlıyorum nolur yanlış anlama ben senin şahsın için konuşmadım genel düşüncemdi sadece..çok savunmasız bebişler ben de disiplinden yanayım bben de her dediklerinin yapılmamaısndan yanayım ancak daha çok erken olduğunu düşünüyorum..Allah yardımcın olsun inşallah..hiç kimsen yokmuş bari eşin destek olsaydı inşallah aranız düzelir..Allah yavrularımıza ömür versin..

yok canım herkesin görüşü farklı dedimya tartışma konusu olmasın üzülürüm sağol iyi dileklerin için

KIZLARRRRRRRR deneyimli olanlar bir akıl versin memlekete gittik geldik sütüm azaldı benimki saat başı emmek istiyor gecede sık uyanmaya başaldı anlamadımki doymuyor üç gün önce evde tek kullanımlık mama vardı bir deniyim dedim yaptım biberonunun dibini getirdi hemen sonra dedim ek gıdaya başlayalım şeftali suyu verdim sevmedi elmasuyu verdim sevmedi ondan önce sofrada kavun salatalık sürmüştüm ağzına onları sevdi dünde mama aldırttım eşime almıyor kesinlikle ne yapacağımı şaşırdım aptamil mama evde denediğimle aynı marka niye almıyor anlamadım istemiyor yüzünü buruşturyor yutmuyor mememe yöneliyor ama memeyide düzgün emmiyor sütüm varkende deli olucam 20 günd e150 gr almış dün evde tarttım moralim çok bozuk napıcam ben

KIZLARRRRRRRR deneyimli olanlar bir akıl versin memlekete gittik geldik sütüm azaldı benimki saat başı emmek istiyor gecede sık uyanmaya başaldı anlamadımki doymuyor üç gün önce evde tek kullanımlık mama vardı bir deniyim dedim yaptım biberonunun dibini getirdi hemen sonra dedim ek gıdaya başlayalım şeftali suyu verdim sevmedi elmasuyu verdim sevmedi ondan önce sofrada kavun salatalık sürmüştüm ağzına onları sevdi dünde mama aldırttım eşime almıyor kesinlikle ne yapacağımı şaşırdım aptamil mama evde denediğimle aynı marka niye almıyor anlamadım istemiyor yüzünü buruşturyor yutmuyor mememe yöneliyor ama memeyide düzgün emmiyor sütüm varkende deli olucam 20 günd e150 gr almış dün evde tarttım moralim çok bozuk napıcam ben

açken meme vermeden once mama ver.bende bu ara mama verırken çok zorlanıyorum.bazen uykudayken yedırıyorum

bıberonla verıyorsan kaşıkla vermeyı dene.ben bırde once başka bıberonla su verıyoırum bır ıkı yudum kandırıyorum sonra hemn dıgerıyle mama ozamnda yıyor

kızlar meyva sebze fılesı almayı duşunuyorum agzına herşeyı goturuyor dışlerı kaşındagı ıçın bu ıyı olur

Son düzenleme:
ay kızlar sebebi sanırım buldum evdeki tek kullanımlık pre aptamildi dün aldığımız aptamil 1 şimdi danışma hattını arayıp sorucam eşimede söyledim getirebilirse tek kulanımlık getirecek deniycem ona göre buraya yazarım pre aptamilin tadı anne sütüne benziyormuş

ay kızlar sebebi sanırım buldum evdeki tek kullanımlık pre aptamildi dün aldığımız aptamil 1 şimdi danışma hattını arayıp sorucam eşimede söyledim getirebilirse tek kulanımlık getirecek deniycem ona göre buraya yazarım pre aptamilin tadı anne sütüne benziyormuş

ama preaptamil duşuk kılolu dogan bebekler ıçın ılk başta bende kullandım.şimdı 2 no gecıcez 6 aylık oluyorlar

ama preaptamil duşuk kılolu dogan bebekler ıçın ılk başta bende kullandım.şimdı 2 no gecıcez 6 aylık oluyorlar

yok canım öyle değil sitesindende bakabilirsin 6 aya kadar kullanılıyor anne sütü alan bebekler sütü bırakmasın diyeymiş

X