2011 Nisan Anneleri

ALS17 benim oğlumda aynı eskiden daha az uyanırdı gece şimdi çok sık uyanıyor ve gündüzleri sürekli mızmızlanıyo. bu aylar böyle galiba. bende elma suyu vermeye başladım öğleye doğru veriyorum yavaş yavaş başla dedi doktorum ek gıda listeside verdi ona uyacam inşallah

evet herkeste aynı galiba deminden beri oyalamaya çalışıyorum bende mızmızlanıyor :)

merhabalar anneler

bizde bayram tatilinde 8 gün eşiminköyündeydik, kaynanamların yanına gittik.
oğlumun 6 ayda kurduğum tüm düzeni o 8 gün boyunca gitti.
neyseki eve gelince düzeldi.
bebekle zor oluyor cidden, pek ilgilenemedim köydede.
6. ayımız doldu bizimde.
ben oğluma herşey veriyorum artık
et kıyma hariç tabe.
yaptığım çorbalardanda veriyorum (mercimek, tarhana, şehriye vs.)
yemeklerden tattırıyorum.
biz ek gıdaya başlayalı 2.5 ay oldu ve bayağı yol katettik.

günlük menümüz:

sabah 7 gibi aptamil 120 cc
saat 9 10 gibi 120 cc milupa kahvaltı maması, 8 tahıllı ballı (içine pekmez ve labne)
saat 12 de hazır kavanoz meyve püreleri
saat 1 2 gibi sebze çorbası 100cc
saat 4 te yoğurt 120 cc (pekmez, 3 tane bebe bisküvisi)
saat 6 da 180 cc muhallebi
saat 8:30 9 gibi 120 cc aptamil
gecede uyandıkça aptamil

bazen gün aralarındada 60 cc falan aptamil veriyorum
özellikle sebze çorbasının ardından istiyor.

Massallah cocugunun kılosu ne?
ben bıle bu kadar yıyemem gun ıcerısınde..

kızlar bu ara benım kızımın ıştahı yok zaten az emıyor şimdı mamada ıstemıyor ek gıdaya başlamadık tattırıyorum sadece verdıklerımı ıstıyor.bıberonu ıtıyor.once başka bıberonla su verıyorum hemen ardın dan mama oyle tutuyor sıkıldı çocuk ıyıce mamadan

Son düzenleme:
kızlar pirinç unlu mama başlayan var mı anne sütüne destek olarak?
kendi yaptığımız pirinç unlu mamalar ağır geliyomuş dimi?
devam maması katkılı sütlü pirinç muhallebisi mi vercez hazır olanlardan ?

Herkes ek gıdaya başlamış, biz hala memeye devam:))
Şimdi herkes birbirine bişeyler sormuş benimki kel alaka olacak. Doğum sonrası karnım eciş bücüş. Çok fena sarktı. Kızımdan da kalmıştı bişeyler ama onu unuttum gitti. Sizin karınlar da elastikiyetini kaybetti mi yoksa artık kız gibi, toparlandım mı diyorsunuz?

kızlar pirinç unlu mama başlayan var mı anne sütüne destek olarak?
kendi yaptığımız pirinç unlu mamalar ağır geliyomuş dimi?
devam maması katkılı sütlü pirinç muhallebisi mi vercez hazır olanlardan ?

Evet canım sana milupa veya bebelac tavsiye ederim. Kızımı bebelacla büyüttüm. Zaten her ikisi de Portekizde üretiliyor. Ona da güvendim.
SÜtlü pirinçli muhallebilerden başlayabilirsin.

Herkes ek gıdaya başlamış, biz hala memeye devam:))
Şimdi herkes birbirine bişeyler sormuş benimki kel alaka olacak. Doğum sonrası karnım eciş bücüş. Çok fena sarktı. Kızımdan da kalmıştı bişeyler ama onu unuttum gitti. Sizin karınlar da elastikiyetini kaybetti mi yoksa artık kız gibi, toparlandım mı diyorsunuz?

bende sarkma olmadı çunku şiş hala kılo veremıyorum bırde regl olmadım daha regl olsam belkı ıner

merhaba kızlar oğlumla hiç iyi değil aramız çok huzursuz sadece emiyo galiba artık yetmiyo gece çok sık uyanıyo bunlar belirtileri dimi?ilk neyle başlasam ne önerirsiniz?

Aç da olabilir diş çıkarıyor da olabilir. Veya başka bir nedeni de olabilir. Aç olup olmadığını kilo alımından anlayabilirsin canım. Eğer haftada 150-200 gr alıyorsa aç sütün yetiyordur. Kısa vadede bezini ıslatmasından anlayabilirsin. GÜnde 3-4 bezi çişten ağırlaşmışsa yine sütün yetiyor demektir. Hemen mama verme derim. Gerçi ek gıda zamanları da yaklaştı. Hatırladığım kadarıyla ilk yoğurtla başlanıyor sonra meyve suyu, meyve püresi, sebze çorbası,muhallebi, kahvaltı şeklinde gidiyor. Kızıma yoğurdu yedirmem 10 gün sürdü. Meyve püresine geçtik sonra onu hiç beceremedim. Sonra bir sabah kalktım başlarım sıralamaya dedim. Kahvaltı verdim yedi, arada yoğurt yedi, öğlen önceden yemediği meyve püresini yedi. Akşamında da muhallebi. O gün dört köşe olmuştum. Ama diş çıkarırken bişey yemiyorlar o kesin.

kızlar lütfen cvp yazın banada kızım 5.ayını bitirdi prof.herşeyden ver yutmayı öğrensin dedi bende bi iki gün yaptığım sebze meyve ve kahvaltı pürelerinden 1-2 kaşık verdim sonradan kasenn dibinde 2 parmak yaptım yedi ama geçenlerde bebelac ın irmikli ballı kahvaltısından verdim sanırım alerji yaptı bal verilmior diye biliorum ama üstünde 5.aydan itibaren yazıo neyse büyük ihtimalle o yaptı ama kendi hazırladığım kahvaltısına pekmez yumurta peynir bebe bisküvisi anne sütü koyuyorum sizce ağırmıdır sizler ne veriosunuz?

kızlar lütfen cvp yazın banada kızım 5.ayını bitirdi prof.herşeyden ver yutmayı öğrensin dedi bende bi iki gün yaptığım sebze meyve ve kahvaltı pürelerinden 1-2 kaşık verdim sonradan kasenn dibinde 2 parmak yaptım yedi ama geçenlerde bebelac ın irmikli ballı kahvaltısından verdim sanırım alerji yaptı bal verilmior diye biliorum ama üstünde 5.aydan itibaren yazıo neyse büyük ihtimalle o yaptı ama kendi hazırladığım kahvaltısına pekmez yumurta peynir bebe bisküvisi anne sütü koyuyorum sizce ağırmıdır sizler ne veriosunuz?

ben daha başlamadım ama dogru hazrlıyosun bıldıgım kadarıyla annesutuyle yapmanda çok ıyı ben nette okudum yumurtanın beyazı 1 yaşına kadar verılmez yazıyordu.pekmez verılıyoırmu bılmıyorum

ben daha başlamadım ama dogru hazrlıyosun bıldıgım kadarıyla annesutuyle yapmanda çok ıyı ben nette okudum yumurtanın beyazı 1 yaşına kadar verılmez yazıyordu.pekmez verılıyoırmu bılmıyorum

teşekkür ederim canım pekmez i biliorum verilio ama beni alerji gibi olan şeyleri korkuttu bide panik atak olduğum için bebelac irmikli ballı kahvaltı yaptı die tahmin ediorum bal 1 yaşına kadar verilmior çocuklara çok tehlikeliymiş...

teşekkür ederim canım pekmez i biliorum verilio ama beni alerji gibi olan şeyleri korkuttu bide panik atak olduğum için bebelac irmikli ballı kahvaltı yaptı die tahmin ediorum bal 1 yaşına kadar verilmior çocuklara çok tehlikeliymiş...

ben de senn gıbıyım desem yerıdır.evet bal ve ıspanak.cmt gunu aşımız ve kontrolumuz var dr ozamn ek gıdaya gecerız dedı beklıyorum ama hergun bır meyva suyu verıyorum 5 çay kasıgı drum verme dedı ama ben verıyorum

ben de senn gıbıyım desem yerıdır.evet bal ve ıspanak.cmt gunu aşımız ve kontrolumuz var dr ozamn ek gıdaya gecerız dedı beklıyorum ama hergun bır meyva suyu verıyorum 5 çay kasıgı drum verme dedı ama ben verıyorum

evet canım bana da dr meyvesuyu ve yoğurtla başla dedi diğer dr herşey ver dedi dr lar kafa karıştırıo emzirme odasında gördüğüm kadınlar 40 günlükten beri herşey veriorum diyo ek gıda işi zor ama bende herşeyden vermek istioum kızıma yavaş yavaş başladık bakalım bugünde karpuz suyu vericem bakalım elmanın suyunu çıkaraıorum ben püre gibi oluo oda pek kadı bi kaç kaşık zor veriorum korka korka..

evet canım bana da dr meyvesuyu ve yoğurtla başla dedi diğer dr herşey ver dedi dr lar kafa karıştırıo emzirme odasında gördüğüm kadınlar 40 günlükten beri herşey veriorum diyo ek gıda işi zor ama bende herşeyden vermek istioum kızıma yavaş yavaş başladık bakalım bugünde karpuz suyu vericem bakalım elmanın suyunu çıkaraıorum ben püre gibi oluo oda pek kadı bi kaç kaşık zor veriorum korka korka..

40gunlukte çok erken.bızım drumuz erken başlamak çocugun sındırım sıstemını rahatsız eder dedı sut ıçsın bırakalım dedı.elmayı cam rendeyle rendeleyıp suyunu verıyorum.bence karpuz çocugu rahatsız eder bız yıyınce bıle şişkinlık yapıyor

Günaydın kızlar, nasılsınız????
Biz de iyi olmaya çalışıyoruz kızımın bikaç gündür pek keyfi yok sürekli mızıldama halinde diştendir diyorum ama şu demir damlası da kabız yapıyor onun sıkıntısı da olabilir...Uyumak istemiyor geç yatıp sabahın köründe kalkıyor...Bu ara çok yoruluyorum çok...
Ek gıda işi gerçekten çok zor Allah yardımcımız olsun.Ben de meyve sularından tattırıyorum artık bazılarını seviyor özellikle tatlı olanları hafif bi mayhoşluk hissederse ağzını bi kapatıyor açtırana helal olsun...Yoğurt henüz vermek istemiyorum çünkü gaz yapıyormuş biraz daha büyüsün onu da vericem...

Günaydın kızlar, nasılsınız????
Biz de iyi olmaya çalışıyoruz kızımın bikaç gündür pek keyfi yok sürekli mızıldama halinde diştendir diyorum ama şu demir damlası da kabız yapıyor onun sıkıntısı da olabilir...Uyumak istemiyor geç yatıp sabahın köründe kalkıyor...Bu ara çok yoruluyorum çok...
Ek gıda işi gerçekten çok zor Allah yardımcımız olsun.Ben de meyve sularından tattırıyorum artık bazılarını seviyor özellikle tatlı olanları hafif bi mayhoşluk hissederse ağzını bi kapatıyor açtırana helal olsun...Yoğurt henüz vermek istemiyorum çünkü gaz yapıyormuş biraz daha büyüsün onu da vericem...

benm kızımda 2 gündür çok mızmız beni dün kopardı hala sırtlarım ağrıo onu taşımaktan hiçte uyumadı bu 5-6.ay sendromu heralde çocuklarda benim kızım normalde sakindir 2 gecedir sürekli memede rota aşısı yaptırdık karın ağrısı mı yapıo anlamadım ek gıda işi gerçekten zor allah kolaylık vrsin herkese...

X