2011 Nisan Anneleri

benm kızımda 2 gündür çok mızmız beni dün kopardı hala sırtlarım ağrıo onu taşımaktan hiçte uyumadı bu 5-6.ay sendromu heralde çocuklarda benim kızım normalde sakindir 2 gecedir sürekli memede rota aşısı yaptırdık karın ağrısı mı yapıo anlamadım ek gıda işi gerçekten zor allah kolaylık vrsin herkese...
Gerçekten eğer böyle bir sendrom varsa çok doğru....Bazen ne yapacağımı şaşırıyorum...Ayakta sallanarak uyuyor ve bıraktığın an uyanıyor o yüzden çakılıp kalıyorum bi yere..Sürekli kucakta olsun hanım gezsin, evi turlasın ama anneyi düşüne yok tabi...Belim kopuyor akşama kadar:KK37::KK37:

Gerçekten eğer böyle bir sendrom varsa çok doğru....Bazen ne yapacağımı şaşırıyorum...Ayakta sallanarak uyuyor ve bıraktığın an uyanıyor o yüzden çakılıp kalıyorum bi yere..Sürekli kucakta olsun hanım gezsin, evi turlasın ama anneyi düşüne yok tabi...Belim kopuyor akşama kadar:KK37::KK37:

aynen canım emerken uyuyor yanından kalkıorum uyanıor kucağımda gezdirerek uyutuorum yatırınca uyanıor ama 2 gündr böle dişleride değil dedi dr eşimi zor bekliorum 2 gündür..

aynen canım emerken uyuyor yanından kalkıorum uyanıor kucağımda gezdirerek uyutuorum yatırınca uyanıor ama 2 gündr böle dişleride değil dedi dr eşimi zor bekliorum 2 gündür..

Valla bilmiyorum Eylemcim millet küçük çocuk çabuk huy değiştirir derdi de doğru valla...Bir günü diğerine uymuyor bazen alışmamız lazım galiba...Annelik gerçekten çok zor ve sabır gerektiren bir olay...Ohhhh hamilelik ne güzelmiş valla:KK49:

kızlar birde ben internetten arzumun yoğurt yapma makinasından aldım p.tesi gelick ben kendimde mayalıorum ama günlük taze olsun az az tutturamam diye 6 tane küçük kavanozu var onda yapıcam alan yada kullananız var mı?

kızlar birde ben internetten arzumun yoğurt yapma makinasından aldım p.tesi gelick ben kendimde mayalıorum ama günlük taze olsun az az tutturamam diye 6 tane küçük kavanozu var onda yapıcam alan yada kullananız var mı?

Bir ara düşündüm almayı çünkü biz evde süzme yoğurt yiyoruz marketten alıyorum...Ama bekarken annem hep evde mayalardı...Yoğurt yapma makinesi varmış alayım bari dediğimde ben sana gösterim dedi annem gerek yok almana dedi...Bakalım gösterecek annem ama tutturabilir miyim bilmiyorum:26:

Valla bilmiyorum Eylemcim millet küçük çocuk çabuk huy değiştirir derdi de doğru valla...Bir günü diğerine uymuyor bazen alışmamız lazım galiba...Annelik gerçekten çok zor ve sabır gerektiren bir olay...Ohhhh hamilelik ne güzelmiş valla:KK49:

aynen canım allah kızıma sağlıklı uzun ömür versin 2.şöyle dursun millet 2.çocuğa nasıl bakıor şaşıorum gerçekten takdir ediorum valla biri varken 2.nin hamileliği ve bebekliği düşüncesi bile yoruor bide ben yanlıızım kayınvalidem yakın ama kavgalıyım onunla görüşmüorum mecbur kalmadıkça ailem çok uzakta tek destekçim eşim.

Ayy kızlar netten ek gıda olayına daldım gittim valla.Ne zor yaaa valla çok da zorla yedirmemek gerekiyor sevdiği tatları önce vericez diğerlerini de artık oyun yaparak yedireceğiz bi otursalardı...Az kaldı bakalım sizler oturtuyor musunuz??Ben kucğımda genelde oturtuyorum çok seviyor oturmayı yatmaktan nefret ediyor bağırıyor hemen...omurgasına zarar vermek de istemiyorum aslında:18:

Günaydın kızlar, nasılsınız????
Biz de iyi olmaya çalışıyoruz kızımın bikaç gündür pek keyfi yok sürekli mızıldama halinde diştendir diyorum ama şu demir damlası da kabız yapıyor onun sıkıntısı da olabilir...Uyumak istemiyor geç yatıp sabahın köründe kalkıyor...Bu ara çok yoruluyorum çok...
Ek gıda işi gerçekten çok zor Allah yardımcımız olsun.Ben de meyve sularından tattırıyorum artık bazılarını seviyor özellikle tatlı olanları hafif bi mayhoşluk hissederse ağzını bi kapatıyor açtırana helal olsun...Yoğurt henüz vermek istemiyorum çünkü gaz yapıyormuş biraz daha büyüsün onu da vericem...

hoşgeldın canım.aynı bızımkıde mızmız.

akşma kadar canımı çıkarıyor gunduz 10dk anca uyuyır.omuzlarım agrıyor dun eşim ıkı saat baktı uyudum baktım sutum geldı yorgunluktan sutte kalmadı eşim gelene kadar zor sabredıyorum o gelıncede uyuyor
Ayy kızlar netten ek gıda olayına daldım gittim valla.Ne zor yaaa valla çok da zorla yedirmemek gerekiyor sevdiği tatları önce vericez diğerlerini de artık oyun yaparak yedireceğiz bi otursalardı...Az kaldı bakalım sizler oturtuyor musunuz??Ben kucğımda genelde oturtuyorum çok seviyor oturmayı yatmaktan nefret ediyor bağırıyor hemen...omurgasına zarar vermek de istemiyorum aslında:18:
ben şarkı soyleyerek yedırıyorum bırde cep tlf muzıgıne bayılıyor oyuncaktan sıkılıyor

kızlar kabak havuç patates püresi yaptım kızım yemior çorba şeklinde yapiim diorum ama nasıl veriosunuz sebzeleri yapan varsa tarif yazarmısınız?

Cidden bende bebeğimin hiç bir döneminde bu kadar zorlanmadım.gecesi gündüzü inanılmaz zor.gece yarım saatte bir uyandığı bile oluyo gündüz zaten uyumuyo
hiç iyi değilim bu sıralar geçcek inşallah Allah yardımcımız olsun

selam kızlar..nasılsınız??herkesin geçmiş bayramnı kutluyorum..tatildeydim yazamadım..bugün dr kontrolümüz vardı..5 gün sonra 5. ayımız doluyo..kuzum 3 haftada 500 gr kadar almış maşallah..dr ii dedi.istersen bi 10 15 gün kadar daha bekle dedi..ama geceleri sık uyanıo artık kızım ve çok huzusuz..ve de biz yemek yerken hep ağzını şapırdatıo..geceleri sık uyandığı için başla o zaman yavaş yavaş dedi..tahıllı kaşık maması ya da sütlü pirinç unu dedi..ben de milupa tahıllı sütlü ile arı marka sütlü pirinç unu aldım bugün..pirinç unu verdim suyla yapılıo..çook güzeldi benim bile yiyesim geldi..zaten önceden de meyve yoğurt tattırıodum..şimdilik yoğurt ve mama vermeyi düşünüorum tok tutsun ii uyusun diye..arada meyve de veririm..sebze çorbası içim 15 20 gün bekleyim diyorum..sonuçta ek gıda verdikçe sütümüz azalacak..zaten kızım zor emio..uykuluyken veya gece..diş etleri baya kabarmış ama daha gelcek gibi değil dedi..demir damlasını mutlaka kullan dedi..çok huzursuz kızım devamlı da kulağıyla oynuoydu acaba ağrıomu diodum ama bi sorun yokmuş allaha şükür..ama iice kucakçı oldu..bi ara iiydi oyun halısı araba falan zaman geöçirioduk şimdi hemen sıkılıo illa kucak istiyo..nolcaz böle bilmiorum.hep mızmızlanıo..çok üzülüorum.hiç sesini çıkarmadan bütün gün kendi kendine yatan bebişler var etrafımda maşallah..bizimki hiç öle değil..kucakta gezecek..kucakta oturmayı bile sevmio..bide salıncak alayım bari dedim..bebiş oyalamak için yakında ev parka dönecek..olsun sağlıklı olsunlar da napalım bizimki de kucakta büyücek galiba..benden bu kadar kızlar..
maşallah cnm kızına.
benm oğlumda geceleri 3 saatte uyanıyodu.emzirip mama veriyodum ama bu ayki kontrolünde dr. 7 tahıllı mamadan verdi.gece 11-12 gibi ondan yediriyorum 65 cc kadar.şimdi düzene girdi uykularımız çok şükür.

merhabalar anneler

bizde bayram tatilinde 8 gün eşiminköyündeydik, kaynanamların yanına gittik.
oğlumun 6 ayda kurduğum tüm düzeni o 8 gün boyunca gitti.
neyseki eve gelince düzeldi.
bebekle zor oluyor cidden, pek ilgilenemedim köydede.
6. ayımız doldu bizimde.
ben oğluma herşey veriyorum artık
et kıyma hariç tabe.
yaptığım çorbalardanda veriyorum (mercimek, tarhana, şehriye vs.)
yemeklerden tattırıyorum.
biz ek gıdaya başlayalı 2.5 ay oldu ve bayağı yol katettik.

günlük menümüz:

sabah 7 gibi aptamil 120 cc
saat 9 10 gibi 120 cc milupa kahvaltı maması, 8 tahıllı ballı (içine pekmez ve labne)
saat 12 de hazır kavanoz meyve püreleri
saat 1 2 gibi sebze çorbası 100cc
saat 4 te yoğurt 120 cc (pekmez, 3 tane bebe bisküvisi)
saat 6 da 180 cc muhallebi
saat 8:30 9 gibi 120 cc aptamil
gecede uyandıkça aptamil

bazen gün aralarındada 60 cc falan aptamil veriyorum
özellikle sebze çorbasının ardından istiyor.
maşallah cnm oğluna yarasın tüm yedikleri.
muhallebiyi daha geç versen gece uyanmaz belki sabaha kadar.bizimki tahıllı mamadan yiyo yatarken sabaha kadar tutuyo onu.

kızlar merhaba nasılsınız
biz yoktuk eşimin ailesinin yanına gitmiştik geldik şükür
iyi geçti tatilimiz uçakla gittik geldik çok şükür kızım pek huysuzluk yapmadı uçakta
kızımı aylık kontrole götürdüm bu ayda ek gıdaya başlatmadı ekim ayında başlayalım dedi doktor ne kadar emzirirsen o kadar iyi dedi kilo alımı gayet iyi dedi emziriyorum günlük 200 cc civarı da mama veriyorum arada eline meyve veriyorum geri çekemiyorum elinden ağlıyor kızım
maşallah cnm kızına.emzirmeye devam et cnm ne güzel anne sütünden güzel ne varki.

kızlar bir şey sorucam
emziren ve ek mamaya başyan anneler günde kaç kez emzirmeye devam ediyorsunuz merak ettim

cnm biz ek gıdalara başladık ama memeyi aynı şekilde devam ediyorum.3-4 saatte bir emiyo peşinden devam sütü içiyo.öğlen önce emziriyorum peşinden yarım kase kadar havuç ve kabağı haşlayıp birazda zeytinyağı koyuyorum süzgeçten geçiriyorum o şekilde çorba yediriyorum.pirinç ve irmik yasak bize şimdilik kabızlığımızdan dolayı koyamıyoruz çorbaya.akşamüstü bi öğünden 1.5 saat sonrada meyve veriyorum cam rendede rendeleyip.dr 3-4 tatlı kaşığından fazla verme karnını meyveyle doyurmasın kalorisi yok kilo almaz yoksa dedi.gecede yatmadan önce 11-12 gibi gene önce emziriyiırum daha sonrada devam sütü ile 7 tahıllı mama hazırlıyorum 65 cc kadar.sabag 6-7 ya kadarda uyanmıyo artık.tok tutuyo tahıllı mama sanırım.yani gene günde 6-8 kez emziriyorum.

ALS17 benim oğlumda aynı eskiden daha az uyanırdı gece şimdi çok sık uyanıyor ve gündüzleri sürekli mızmızlanıyo. bu aylar böyle galiba. bende elma suyu vermeye başladım öğleye doğru veriyorum yavaş yavaş başla dedi doktorum ek gıda listeside verdi ona uyacam inşallah

cnm dr un verdiği listeyi bizimlede paylaşabilirmisin?

cnm dr bize kucağınızda ve mama yerken mama sandalyesine yada yastıkla destekleyip oturtabilirsiniz dedi ama kısa süre yani mama yediği süre kadar.

kızlar kabak havuç patates püresi yaptım kızım yemior çorba şeklinde yapiim diorum ama nasıl veriosunuz sebzeleri yapan varsa tarif yazarmısınız?

cnm biz havuç kabak yiyoruz sadece.önce 1 havuçu haşlıyorum üstünede yarım kabağı koyuyorum birlikte haşlanıyolar tam ocaktan alıcağıma yakın zeytinyağı ekliyorum.süzgeçten geçiriyorum öle yediriyorum.bizim kabızlık problemimiz olduğu için pirinç ve irmik koyamıyoruz ama sizin bi problemiminiz yoksa irmik yada prinç koyabilirsin tabi bunlara patateste ekleyebilirsin.hem daha güzel bi püre kıvamında olur biizmki biraz sulu oluyo.onun için suyunu süzüyorum ben sadece sebzeleri süzgeçten geçiriyorum.

Bir ara düşündüm almayı çünkü biz evde süzme yoğurt yiyoruz marketten alıyorum...Ama bekarken annem hep evde mayalardı...Yoğurt yapma makinesi varmış alayım bari dediğimde ben sana gösterim dedi annem gerek yok almana dedi...Bakalım gösterecek annem ama tutturabilir miyim bilmiyorum:26:

canım ben kendi yoğurdumu kendim yaparım
5 litre süte 1 çay kaşığı bile yoğurt yetiyor mayalanması için
çay kaşığı ile de şeker koy ki mayalanmaya katkısı olsun
ben büyük kızıma bardakla mayalıyordum

Herkes ek gıdaya başlamış, biz hala memeye devam:))
Şimdi herkes birbirine bişeyler sormuş benimki kel alaka olacak. Doğum sonrası karnım eciş bücüş. Çok fena sarktı. Kızımdan da kalmıştı bişeyler ama onu unuttum gitti. Sizin karınlar da elastikiyetini kaybetti mi yoksa artık kız gibi, toparlandım mı diyorsunuz?

aynen eciş bücüş 4 gün oldu regl oldum yeni inşallah iner yavaş yavaş
hemen 2kiloya yakın gitti gibi kaldı 14 diyebilirm.

kızlar o doktor onu der
bu doktor bunu der
bebeğinizin en iyi doktoru sizsiniz
dr şunları yedirin der ama bebek bu yemez yiyemez
bol sabırrr sakın zorlamayın
bu tabak bitecek diye şartlamayın kendinizi
bırakın çöpe gitsin
zamanla alışacak

yemek uyku tuvalet alışkanlığında her zaman 3z 1b kuralı vardır
zorlama varmı
zaman uygunmu
zemin müsaitmi
biyolojik ritmi uygunmu

Önce havucu haşla sonra kabakları at. İçine 1 tatlı kaşığı kaşık pirinç koy. Hepsi yumuşayınca 1 tatlı İrmik ekle.
İrmikler şişince ben sıcağı sıcağına çok az tereyağı koyuyordum kızıma. Aslında zeytinyağı daha iyi ama tadı güzel olmuyor.
Kızımda ilk başlarda zeytinyağı kullandım. Baktım yemek istemiyor sonrasında hep tereyağı kullandım.
Bu karışımı sonra blender'dan geçirdim. 2 güne kadar dolapta saklayabilirsin. 48 saatte tüketemezse çöpe bye bye yapıyorsun.

Tereyapı ne zaman veriliyor siz yine de bir araştırın üstünden 2 yıl geçti insan unutuyor.
Bebelac ballı irmikli kesinlike enerji yapıyor sakın gece muhallebisi olarak vermeyin. İçindeki bal aslında bal değil bu arada. Adı ballı falan filan. Normalde 5. aydan itibaren kullanılabiliyoruz. Ama böyle hazır mamaları pek tercih etmeyin derim.
Sabah kahvaltısında anne sütüne veya form süte 2 bebe bisküvisi, 1 çay kaşığı labne, 1 çay kaşığı pekmez, yumurta sarısının 1/4'ü ve bebelac'ın çavdarlı mısırlı toz karışımı yeterli olur diye düşünüyorum. Milupa'nın tahıllı tozu da var. Sütlü diye başlamayacak. Onunla muhallebi kıvamına gelene kadar bulamaç hazırlayıp yedirebilirsiniz. Büyüyünce bu karışımın miktarı artıyor bir de ceviz ekleniyor önce 1/4 ceviz sonra yarım sonra tam diye gidiyor.

Ben de en iyi dr'un anne olduğunu düşünüyorum. Hepsi ayrı telden çalıyor çünkü.
Yiyen bir kızım var çok şükür inşallah oğlum da beni üzmez. Ama kızıma asla tadını sevmediğim birşeyi yedirmedim.
Mesela tarhana çorbasını çok severdi. Çoğu da çok sever. ne zaman yememeye başlasa onu verdim. Bir de zorlamayın çok ters tepiyor.
Siz rahat olursanız onlar da yemeye başlıyorlar. Annenin enerjisini kesinlikle alıyorlar.
Bir de ben hep oyalayarak yedirdim. Onu mama sandalyesine oturtturup daha önce hiç görmediği bişeyi eline verirdim. Evirip çevirirken yemeğini yerdi.
Bu bazen lipton kutusu, bazen sarımsak ayıklayıcı, bazen bir oyuncak, bazen bir kolye, bileklik artık evde ne varsa.
Dr'lara kalsa bu da yanlış. Yediğini anlamalıymış. Annem bile şimdi böyle yediriyorsun sonra ne olacak dedi. Sonrasını sonra düşünürüz boşver dedim.
Büyüyünce reklamla yedi. Sonra çizgi filmle. Şimdi kızım gel yemek ye diyince koşuyor.
Bir yola çıktık Allah yardım edecek. Hakikaten çocuk sabır işi.

alıntı yapaadım kızlar sebze çorbası tariflerini için teşekkür ederim yaptım bakalım bugün deniycem yiyicek mi kızım bu arada herkese günaydın..

maşallah cnm kızına.
benm oğlumda geceleri 3 saatte uyanıyodu.emzirip mama veriyodum ama bu ayki kontrolünde dr. 7 tahıllı mamadan verdi.gece 11-12 gibi ondan yediriyorum 65 cc kadar.şimdi düzene girdi uykularımız çok şükür.

maşallah cnm oğluna yarasın tüm yedikleri.
muhallebiyi daha geç versen gece uyanmaz belki sabaha kadar.bizimki tahıllı mamadan yiyo yatarken sabaha kadar tutuyo onu.

maşallah cnm kızına.emzirmeye devam et cnm ne güzel anne sütünden güzel ne varki.

cnm biz ek gıdalara başladık ama memeyi aynı şekilde devam ediyorum.3-4 saatte bir emiyo peşinden devam sütü içiyo.öğlen önce emziriyorum peşinden yarım kase kadar havuç ve kabağı haşlayıp birazda zeytinyağı koyuyorum süzgeçten geçiriyorum o şekilde çorba yediriyorum.pirinç ve irmik yasak bize şimdilik kabızlığımızdan dolayı koyamıyoruz çorbaya.akşamüstü bi öğünden 1.5 saat sonrada meyve veriyorum cam rendede rendeleyip.dr 3-4 tatlı kaşığından fazla verme karnını meyveyle doyurmasın kalorisi yok kilo almaz yoksa dedi.gecede yatmadan önce 11-12 gibi gene önce emziriyiırum daha sonrada devam sütü ile 7 tahıllı mama hazırlıyorum 65 cc kadar.sabag 6-7 ya kadarda uyanmıyo artık.tok tutuyo tahıllı mama sanırım.yani gene günde 6-8 kez emziriyorum.

cnm dr un verdiği listeyi bizimlede paylaşabilirmisin?

cnm dr bize kucağınızda ve mama yerken mama sandalyesine yada yastıkla destekleyip oturtabilirsiniz dedi ama kısa süre yani mama yediği süre kadar.

cnm biz havuç kabak yiyoruz sadece.önce 1 havuçu haşlıyorum üstünede yarım kabağı koyuyorum birlikte haşlanıyolar tam ocaktan alıcağıma yakın zeytinyağı ekliyorum.süzgeçten geçiriyorum öle yediriyorum.bizim kabızlık problemimiz olduğu için pirinç ve irmik koyamıyoruz ama sizin bi problemiminiz yoksa irmik yada prinç koyabilirsin tabi bunlara patateste ekleyebilirsin.hem daha güzel bi püre kıvamında olur biizmki biraz sulu oluyo.onun için suyunu süzüyorum ben sadece sebzeleri süzgeçten geçiriyorum.

maşallah baya emiyor desene :)

kızımla yapışık ıkız gıbıyız kımsenn kucagına gtmıyor babası harıç onda da belırlı bır sure kalıyor gunduz uyumuyor 10 ar dk anca uyuyor.yemegı bırlıkte yapıyoruz ne zaman onu bı oyuncaga dalmış gorsem tuv.gıdıyorum yoksa çıglık kopuyor puset salıncak beşıkte durmuyor benımde yanında olmam lazım bırısı kucaklasa kendını gostermeden kucaklıyor ben olmadıgımı anlyınca aglıyor.çok zorlanıyorum yoruluyorum bu sefer sutum gelmıyor hiç bişe yapamıyorum.gunduz 1 saat uyusa bana yıne yeter.canım kızımı çok sevıyorum:KK34:

Son düzenleme:
kızımla yapışık ıkız gıbıyız kımsenn kucagına gtmıyor babası harıç onda da belırlı bır sure kalıyor gunduz uyumuyor 10 ar dk anca uyuyor.yemegı bırlıkte yapıyoruz ne zaman onu bı oyuncaga dalmış gorsem tuv.gıdıyorum yoksa çıglık kopuyor puset salıncak beşıkte durmuyor benımde yanında olmam lazım bırısı kucaklasa kendını gostermeden kucaklıyor ben olmadıgımı anlyınca aglıyor.çok zorlanıyorum yoruluyorum bu sefer sutum gelmıyor hiç bişe yapamıyorum.gunduz 1 saat uyusa bana yıne yeter.canım kızımı çok sevıyorum:KK34:

canım bizimkiler parmaklarında oynatıyolar bizi napcaz ya?eşim oğlumuzu alıyo karşısına senin bi kardeşin olmayacak bunu sen istedin falan diyo.
ciddi ciddi bu sıralar bitiğiz bugun 5.30 da uyandı ve yeni uyudu 14.00 nasıl dayanıyor artık bilmiyorum.

canım bizimkiler parmaklarında oynatıyolar bizi napcaz ya?eşim oğlumuzu alıyo karşısına senin bi kardeşin olmayacak bunu sen istedin falan diyo.
ciddi ciddi bu sıralar bitiğiz bugun 5.30 da uyandı ve yeni uyudu 14.00 nasıl dayanıyor artık bilmiyorum.

bende ıkıncıyı duşunemıyorum bıle şimdıden boyle sonra napıcaz bılmıyorum bırde dıkkat cekmek ıçın oksurme taklıdı yapıyor ayy deyınce tekrarar yapıyor benım cadı

Son düzenleme:
X