2011 Nisan Anneleri

kızlar kızımın 5.ayı bitmek üzere prof. bana ek gıdaya başla ağzına bişiyler koy yutmayı öğrensin 6.aydan sonraya bırakma dedi bende pekmez veriorum bebe bisküvisi kendi sütüm ve yumurtanın sarısını karıştırıp veriorum patates ve havuç püresi yaptım şimdilik bikaç kaşık yesede öğrenecek sütlü bisküviyi bayağı sevdi ama dneyin derim...

ıyı geceler yıne kımsecıkler yok:84:

bız bugun kızımla baya gezdık fısher prıce oyuncagı egıtıcı kopek aldık pek begenmedı gıbı ama umarım alışcak.benden başka kımseye gıtmıyor yapışık ıkız gıbıyız oyuncakla felan oyalayıp alıştrmaya çalışyorum

Bizimki şimdilik başkalarına gitmeye ses etmiyor. Ben de alışsın diye her isteyene veriyorum :)

ay geçmişi anca okuyup geldim :) erenhavacım bizimkide oyuncaklardan hemen sıkılıyor illa kucağa alıp gezinmek istiyor ve çok huy değiştirdi önceden kendi kendine oyalanan çocuk şimdi hep mız mız bayramda nazar mı değdi ne

Benim kız hep öyle, oyuncaklara 5 dakika sonra sinirleniyor, hiç sevmiyordu zaten tek başına takılmayı, illa biri olacak başında ya da kucakta duracak..

kızlar kızımın 5.ayı bitmek üzere prof. bana ek gıdaya başla ağzına bişiyler koy yutmayı öğrensin 6.aydan sonraya bırakma dedi bende pekmez veriorum bebe bisküvisi kendi sütüm ve yumurtanın sarısını karıştırıp veriorum patates ve havuç püresi yaptım şimdilik bikaç kaşık yesede öğrenecek sütlü bisküviyi bayağı sevdi ama dneyin derim...

Bebe bisküvisini pek tavsiye etmiyorlr diye duyuyorum hem içinde katkı maddeleri olduğundan hem de onu yiyince başka şeyi beğenmediğinden, tadı çok güzel çünkü ben bile seviyorum onu yemeyi :)

selam canım bebegıne ek gıda olarak ne verıyosun acaba

canım hergun frklı sey wermeye calşyrm am dgınık öle otrmş bi duzenmz yok,
, bigun yoğrtsa dger gun muhllebi,birde meywe suyu yada
puresi..dr khvltyda baslyblrsn dedi...yumurta sarısı biskuvi
kendi sutum brazda pekez we ytuzsuz yada labne peynr koyablrsn dedi.kızlr
biskuviyi kendnz yapblrsnz nette cok tarf war bn daha denemedm irmikli kurabiye tarfleride war o daha besleyci bnce .
bu ek gıda işi zor ya yedi yemedi sewdi sewmedi doydu doymadı falan filan emdrmek daha kolaymş :))
benm kendi yaptgm tarfi söleyyem sze kayısı taze bulamadm bne kalmamş mı ne burda:S 1tane kayısıyı bi mktar su ile haşlyrm sonra
yumsaynca blendrdan gecryrm iice sonra içine 1 yemek kaşığı kadr princunu koyup muhallebi kıvamına kadar pişryrm.ocaktan alnca içine
ısıttgm yada yeni sagdgm kendi sutumden koyyrm kakasınıda ii yapyr bölece.
haa cok yiyr mu hayr ama alşcak zamnla napalım yemyr dye wazgecmeyecez artık:))

canım hergun frklı sey wermeye calşyrm am dgınık öle otrmş bi duzenmz yok,
, bigun yoğrtsa dger gun muhllebi,birde meywe suyu yada
puresi..dr khvltyda baslyblrsn dedi...yumurta sarısı biskuvi
kendi sutum brazda pekez we ytuzsuz yada labne peynr koyablrsn dedi.kızlr
biskuviyi kendnz yapblrsnz nette cok tarf war bn daha denemedm irmikli kurabiye tarfleride war o daha besleyci bnce .
bu ek gıda işi zor ya yedi yemedi sewdi sewmedi doydu doymadı falan filan emdrmek daha kolaymş :))
benm kendi yaptgm tarfi söleyyem sze kayısı taze bulamadm bne kalmamş mı ne burda:S 1tane kayısıyı bi mktar su ile haşlyrm sonra
yumsaynca blendrdan gecryrm iice sonra içine 1 yemek kaşığı kadr princunu koyup muhallebi kıvamına kadar pişryrm.ocaktan alnca içine
ısıttgm yada yeni sagdgm kendi sutumden koyyrm kakasınıda ii yapyr bölece.
haa cok yiyr mu hayr ama alşcak zamnla napalım yemyr dye wazgecmeyecez artık:))

bu ek gıda işi tam bir sabır meselesi...iki gündür kahvaltı hazılıyorum 30cc su ile bebelac ballı irmikli kahvaltılığından hazırlayıp içine az biraz yumurta sarısı labne ve dut pekmezi ekliyorum.hani gün ügn artır diyorlar ya yalan külliyen.ilk günde 5 (çay) kaşık yedi bugünde dolu dolu değil tabi.meyve püresi sevmedi diye suyunu veriyorum 30 cc falan elma armut şeftali kara erik havuç üzüm arasından ikili üçlü eşlemeler yapıyorum.bugün az da çorba yada püre yapayım diyorum.zaten iştahsız ağzına 2 lokma bişi gidesiye doydum sanıyor ve saatlerce aç aç geziyor:KK43:(( napcaz böyle bilmiyorum hiç

merhabalar bende bu site ile yeni tanışanlardanım. benimde 14 nisan doğumlu 4,5 aylık bir oğlum var. 4. ayımızda doktor ek besine geçir dedi. bir haftadır geceleri 2 saaate bi uyanıyor emmek istiyor. doktor yatmadan tahıl ürünü yedir dedi to tutarmış. milupanın olabilir ama tüm markaların ver dedi. muhallabi yap ver dedi. arkadaşlara sordum pirin unu ile yapıyorlarmış muhallebiyi içine azıcık pekmez koyuyorlarmış. sizle mhallebiyi nasıl yapıyorsunuz. Doktor da arı mama ile de yapabilirsin dedi. bu ürünler hazır gıda olduğu için tereddütlü veriyorum. Sizler ne yapıyorsunuz

selam kızlar nasılsınız?
bugün doktora gittik.5.ay sonu kontrolümüz vardı.oğlum 7400 gr olmuş.geçen ay kabak havuç çorbasına başlamıştık doktor devam et dedi yanlız kabızlık sorunumuz olduğu için içine pirinç yada irmik koyma dedi.önce suda haşla piştikten sonra zeytinyağı koy dedi.yarım kase kadar verebilirsin dedi.meyve olarakta armut yiyoruz genelde kayısının mevsimi geçmiş bulamıyorum.ben 1 armutu yedirmeye çalışıyodum dr kızdı.ara öğünleri çok verince çocuk mamasını yemez kilo alımını buda engeller dedi.bu ay 600 gr almış sınırda dedi.kaşık mamasını sordum.hiç tahıl almadığı için gece milupanın 7 tahıllı kaşık mamasını verebilirsin dedi.65 cc ile başla 130 a kadar çıkar dedi.yoğurt vermedi kabız olduğumuz için 7 ayda başlamayı düşünyomuş.kan damlasınıda haftada 2 gün 10 damla olarak ver dedi.iştahımız çok olmadığı için sanasol vitamin şurubu vermişti içmemişti oğlum mamasına çorbasına karıştır dedi.
bu arada bağırsawklarımızda problem var.oğlum fitilsiz kaka yapamıyodu cerraha gittik.muaynede çok ağladı oğlum :KK43:(
bağırsakları dolmuş dr 3 gün lavman yapmamızı söyledi 3 gün yaptık şimdide şuruba başladık.ozmolak diye bi şurub poposuınada krem sürüyorum azıcık içeri girerek.lavmanlardan beri hala kaka yok.1 hafta beklicekmişiz bakalım ne olucak.

selam kızlar nasılsınız?
bugün doktora gittik.5.ay sonu kontrolümüz vardı.oğlum 7400 gr olmuş.geçen ay kabak havuç çorbasına başlamıştık doktor devam et dedi yanlız kabızlık sorunumuz olduğu için içine pirinç yada irmik koyma dedi.önce suda haşla piştikten sonra zeytinyağı koy dedi.yarım kase kadar verebilirsin dedi.meyve olarakta armut yiyoruz genelde kayısının mevsimi geçmiş bulamıyorum.ben 1 armutu yedirmeye çalışıyodum dr kızdı.ara öğünleri çok verince çocuk mamasını yemez kilo alımını buda engeller dedi.bu ay 600 gr almış sınırda dedi.kaşık mamasını sordum.hiç tahıl almadığı için gece milupanın 7 tahıllı kaşık mamasını verebilirsin dedi.65 cc ile başla 130 a kadar çıkar dedi.yoğurt vermedi kabız olduğumuz için 7 ayda başlamayı düşünyomuş.kan damlasınıda haftada 2 gün 10 damla olarak ver dedi.iştahımız çok olmadığı için sanasol vitamin şurubu vermişti içmemişti oğlum mamasına çorbasına karıştır dedi.
bu arada bağırsawklarımızda problem var.oğlum fitilsiz kaka yapamıyodu cerraha gittik.muaynede çok ağladı oğlum :KK43:(
bağırsakları dolmuş dr 3 gün lavman yapmamızı söyledi 3 gün yaptık şimdide şuruba başladık.ozmolak diye bi şurub poposuınada krem sürüyorum azıcık içeri girerek.lavmanlardan beri hala kaka yok.1 hafta beklicekmişiz bakalım ne olucak.

gecmış olsun canım.anne sutu almıyormu artık.maş.kılosu da ıyı

selam kızlar nasılsınız?

geçmiş olsun doğan a inşallah en kısa sürede iyi olur bebekler yeni yiyeceklere başladı mı kabız olur çok gazı olurmuş yanlışlıkla 2 numara mama vermiştim 5 gün kaka yapmamıştı yoğurt verdiğim zaman da çok huysuz oluyor ben hala mama+süt devam ediyorum 6 aylık olunca başlarım artık

selam kızlar nasılsınız?

gecmış olsun canım.anne sutu almıyormu artık.maş.kılosu da ıyı.
bızım bu ay kı kontrolumuz 16sında drumuz tatılde oldugu ıçın ek gıdaya ozamn gecıcez sutum de azaldı artık sagmıyorum sadece uykuluyken ve geceleı emıyor artık bıberonla da emmek ıstemıyor ıyıce mamadan da sıkıldı

geçmiş olsun doğan a inşallah en kısa sürede iyi olur bebekler yeni yiyeceklere başladı mı kabız olur çok gazı olurmuş yanlışlıkla 2 numara mama vermiştim 5 gün kaka yapmamıştı yoğurt verdiğim zaman da çok huysuz oluyor ben hala mama+süt devam ediyorum 6 aylık olunca başlarım artık

dun bende yogurt verdım ıkı kaşık huzursuz oldu mızmızlandı durdu

çok saol cnm.yoğurt kabız yapıyomuş zaten bize vermedi dr.7. aydan sonra dedi.

gecmış olsun canım.anne sutu almıyormu artık.maş.kılosu da ıyı.
bızım bu ay kı kontrolumuz 16sında drumuz tatılde oldugu ıçın ek gıdaya ozamn gecıcez sutum de azaldı artık sagmıyorum sadece uykuluyken ve geceleı emıyor artık bıberonla da emmek ıstemıyor ıyıce mamadan da sıkıldı

dun bende yogurt verdım ıkı kaşık huzursuz oldu mızmızlandı durdu

çok saol cnm.anne sütü alıyo hala devam.bende uzun zamandır sağmıyorum zaten sağıncada hiç bişi çıkmıyo benden.

selam kızlar..nasılsınız??herkesin geçmiş bayramnı kutluyorum..tatildeydim yazamadım..bugün dr kontrolümüz vardı..5 gün sonra 5. ayımız doluyo..kuzum 3 haftada 500 gr kadar almış maşallah..dr ii dedi.istersen bi 10 15 gün kadar daha bekle dedi..ama geceleri sık uyanıo artık kızım ve çok huzusuz..ve de biz yemek yerken hep ağzını şapırdatıo..geceleri sık uyandığı için başla o zaman yavaş yavaş dedi..tahıllı kaşık maması ya da sütlü pirinç unu dedi..ben de milupa tahıllı sütlü ile arı marka sütlü pirinç unu aldım bugün..pirinç unu verdim suyla yapılıo..çook güzeldi benim bile yiyesim geldi..zaten önceden de meyve yoğurt tattırıodum..şimdilik yoğurt ve mama vermeyi düşünüorum tok tutsun ii uyusun diye..arada meyve de veririm..sebze çorbası içim 15 20 gün bekleyim diyorum..sonuçta ek gıda verdikçe sütümüz azalacak..zaten kızım zor emio..uykuluyken veya gece..diş etleri baya kabarmış ama daha gelcek gibi değil dedi..demir damlasını mutlaka kullan dedi..çok huzursuz kızım devamlı da kulağıyla oynuoydu acaba ağrıomu diodum ama bi sorun yokmuş allaha şükür..ama iice kucakçı oldu..bi ara iiydi oyun halısı araba falan zaman geöçirioduk şimdi hemen sıkılıo illa kucak istiyo..nolcaz böle bilmiorum.hep mızmızlanıo..çok üzülüorum.hiç sesini çıkarmadan bütün gün kendi kendine yatan bebişler var etrafımda maşallah..bizimki hiç öle değil..kucakta gezecek..kucakta oturmayı bile sevmio..bide salıncak alayım bari dedim..bebiş oyalamak için yakında ev parka dönecek..olsun sağlıklı olsunlar da napalım bizimki de kucakta büyücek galiba..benden bu kadar kızlar..

selam kızlar..nasılsınız??herkesin geçmiş bayramnı kutluyorum..tatildeydim yazamadım..bugün dr kontrolümüz vardı..5 gün sonra 5. ayımız doluyo..kuzum 3 haftada 500 gr kadar almış maşallah..dr ii dedi.istersen bi 10 15 gün kadar daha bekle dedi..ama geceleri sık uyanıo artık kızım ve çok huzusuz..ve de biz yemek yerken hep ağzını şapırdatıo..geceleri sık uyandığı için başla o zaman yavaş yavaş dedi..tahıllı kaşık maması ya da sütlü pirinç unu dedi..ben de milupa tahıllı sütlü ile arı marka sütlü pirinç unu aldım bugün..pirinç unu verdim suyla yapılıo..çook güzeldi benim bile yiyesim geldi..zaten önceden de meyve yoğurt tattırıodum..şimdilik yoğurt ve mama vermeyi düşünüorum tok tutsun ii uyusun diye..arada meyve de veririm..sebze çorbası içim 15 20 gün bekleyim diyorum..sonuçta ek gıda verdikçe sütümüz azalacak..zaten kızım zor emio..uykuluyken veya gece..diş etleri baya kabarmış ama daha gelcek gibi değil dedi..demir damlasını mutlaka kullan dedi..çok huzursuz kızım devamlı da kulağıyla oynuoydu acaba ağrıomu diodum ama bi sorun yokmuş allaha şükür..ama iice kucakçı oldu..bi ara iiydi oyun halısı araba falan zaman geöçirioduk şimdi hemen sıkılıo illa kucak istiyo..nolcaz böle bilmiorum.hep mızmızlanıo..çok üzülüorum.hiç sesini çıkarmadan bütün gün kendi kendine yatan bebişler var etrafımda maşallah..bizimki hiç öle değil..kucakta gezecek..kucakta oturmayı bile sevmio..bide salıncak alayım bari dedim..bebiş oyalamak için yakında ev parka dönecek..olsun sağlıklı olsunlar da napalım bizimki de kucakta büyücek galiba..benden bu kadar kızlar..

maş.bebışıne .ek gıdaya bır an once bende gecmek ıstıyorum.benımkının hıç değişmeyen huyu kucak ve benden ayrılmak ıstememsı salıncak bıraz oaylıyor yıne tavsıye ederım bırde muzıklı oyuncaklar

merhabalar anneler

bizde bayram tatilinde 8 gün eşiminköyündeydik, kaynanamların yanına gittik.
oğlumun 6 ayda kurduğum tüm düzeni o 8 gün boyunca gitti.
neyseki eve gelince düzeldi.
bebekle zor oluyor cidden, pek ilgilenemedim köydede.
6. ayımız doldu bizimde.
ben oğluma herşey veriyorum artık
et kıyma hariç tabe.
yaptığım çorbalardanda veriyorum (mercimek, tarhana, şehriye vs.)
yemeklerden tattırıyorum.
biz ek gıdaya başlayalı 2.5 ay oldu ve bayağı yol katettik.

günlük menümüz:

sabah 7 gibi aptamil 120 cc
saat 9 10 gibi 120 cc milupa kahvaltı maması, 8 tahıllı ballı (içine pekmez ve labne)
saat 12 de hazır kavanoz meyve püreleri
saat 1 2 gibi sebze çorbası 100cc
saat 4 te yoğurt 120 cc (pekmez, 3 tane bebe bisküvisi)
saat 6 da 180 cc muhallebi
saat 8:30 9 gibi 120 cc aptamil
gecede uyandıkça aptamil

bazen gün aralarındada 60 cc falan aptamil veriyorum
özellikle sebze çorbasının ardından istiyor.

merhabalar anneler

6. ayımız doldu bizimde.
et kıyma hariç tabe.

günlük menümüz:

saat 9 10 gibi 120 cc milupa kahvaltı maması, 8 tahıllı ballı (içine pekmez ve labne)
gecede uyandıkça aptamil

hoşgeldınız canım çocukla başka bır yere gıdılmıyor hemen duzen bozuluyor. not aldım bende bakalım bızımkı ne tepkı vercek ek gıdaya

merhabalar anneler

6. ayımız doldu bizimde.
et kıyma hariç tabe.

günlük menümüz:

gecede uyandıkça aptamil

emmeyi bıraktı mı ?

merhabalar anneler

6. ayımız doldu bizimde.
et kıyma hariç tabe.

günlük menümüz:

gecede uyandıkça aptamil

maaşallah canım sizin düzen gayet iyi oturmuş durumda biz hala mızmızlanıyoruz ve maalesef gün içinde dışarı bile çıksak düzen falan kalmıyor dediğin gibi

X