2011 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin hepsi iştahsız ne olacak böyle? İştahını yerine getirmeyi başarabilen var mı?İnternette bakındım biraz, biri tavsiye olarak uykuluyken emzirin diyor. Hakikaten ayıkken emmek istemiyor kızım, etrafı izliyor, bana bakıp gülüyor, emecekmiş gibi yapıp emmiyor. Geçen haftadan beri uyumaya yakın emzik emmeye başladı ondan mı diye de düşünüyorum ama aynı sorun herkeste var galiba nedendir? Sıcaklardan diyorlar ama su kaybettiği için daha çok emmek istemesi gerekmez mi? Ne bileyim yaa..

Biz dışarı da çıkamıyoruz nem ve sıcaktan.
Normal emen bebek ertesi günü birden emmemeye başladı. En fazla 5 dakika emiyor, ama uykuluysa 20 dakikaya çıktığı oluyor. Hele dün sabah 4 saattir emmeyen (uyuduğundan) kız sadece 3 dakika emdi. Ay valla psikopata bağladım haa, sürekli emzirmeye çalışıcam bu gidişle, iyice irrite olacak çocuk..

kızlar bende mama vermelımıyım bebegım zayıf benım ama doktor mama ver dememdı henuz.sız kendınızmı vermeye karar verdınız mamayı.hem emzırıp hem mamamı verıyosunuz benı aydınlatın ne olur.herkese hayırlı ramazanlar kızlar:emir_bebek:

cnm doktorunuz önermediyse başlama elbette.bebeğin kaç kilo doğdu şuan kaç kilo aylık ne kadar kg alıyo bhunlar önemli.bize dr önerdi mamayı ama keşke başlamasaydım mama yüzünden var olan sütüm azaldı.daha doğduğu zaman 1 hafta kilo almadı diye hemen mamamı verilirmiş yaaa :KK43:(

benim kızım 2 gün sonra 3,5 aylık olacak.3 hafta önce kilo alımı çok azaldığı için mamaya başlattı doktor.3 haftada 160 gr almıştı çünkü mamaya başladığımız ilk hafta 510 gr 2.hafta 240 gr aldı ben 3 saatte bir önce emziriyorum arkasından 120 cc mama veriyorum geceleri sadece emziriyorum

cnm 3 saatte emzirip 120 cc mama çok değilmi yaa.ne kadar sütün çıkyo senin hiç sağdın mı?
bizim 3. ay sonu kontrolümüzde dr anne sütü+mama toplamda 3 saatte 90 cc yeter demişti.o zamnlar sağıyodum pompa kiralamıştım.şimdi emzirip durmadığında mama veriyorum oda 60 cc.mamayı çok verdiğimde beni daha az emiyo mamaya güvenmiyo.arada kaşıkla veriyourm hatta ben.

Biz dışarı da çıkamıyoruz nem ve sıcaktan.
Normal emen bebek ertesi günü birden emmemeye başladı. En fazla 5 dakika emiyor, ama uykuluysa 20 dakikaya çıktığı oluyor. Hele dün sabah 4 saattir emmeyen (uyuduğundan) kız sadece 3 dakika emdi. Ay valla psikopata bağladım haa, sürekli emzirmeye çalışıcam bu gidişle, iyice irrite olacak çocuk..

ay bende bu süt konusunda kafayı yedim.ama artık saldım çayıra mevlam kayıra diyorum.yoksa hasta olucam tımarhaneye kapatıcaklar beni.4 ağustosta kontrol var bakalım kaç kg olmuşuz.

ya ben bu süt sağma işini anlamadım gitti.oğlum doğduğunda küvezde yattı.o zaman arkadaşımdan almıştım pompa 11.günde 100 cc sağıyodum.hemde valfinde delik varmış sonrtadan farkettim.daha önceden pompa kullanmadığım için çekiş gücü okadar biliyodum damla damla sağardım o sütü.(maşallah).gittim kendime pompa aldım 3 kez kullandım çünkü hiç sağamadım vazgeçtim.sütüm yok dedim.gerçektende o zaman azdı mamayı çok yiyoduk.gittim hastane tipi kiraladım 1 ay kullandım onunla bazen 40 bazen 50 en fazla 60 cc sağdım.çoğalma olmayınca geri verdim süresi bitince.bi kaç gündür sütüm daha iii göğüslerimin azıcıkta olsa dolduğunu anlıyorum.arkadaşımdan gittim gene pompayı aldım onunla sağarsam ondan kiralıcaktım yok yok yok.5 cc zor sağdım.aynı göğsümü oğluma verdim çocuk cokur cokur emdi.off nedir bu yaaa.ne kadar emiyo bilmiyorum ne kadar mama vercem bilmiyorummmm

hep aynı şeyler sanırım sorunumuz bizimkide bugün sabah 9 da bi emdi öğlen 2 oldu tık yok..mama yaptım,biberonu ağzında sakız gibi geviyo elleriyle de sıkı sıkı tutuyo bırakmıyo şarkılar söylüyo.sinir geldi bana. bu hafta kontrolümüz var ve bu ay hiç kılo almadı ama yemek yeme derdimiz de yok hiç nolcak bilmıyorum. anca günde 3-4 kere uykusu geldiği zaman 20 dakikaya yakın emiyor şaka gibii:)

ya ben bu süt sağma işini anlamadım gitti.oğlum doğduğunda küvezde yattı.o zaman arkadaşımdan almıştım pompa 11.günde 100 cc sağıyodum.hemde valfinde delik varmış sonrtadan farkettim.daha önceden pompa kullanmadığım için çekiş gücü okadar biliyodum damla damla sağardım o sütü.(maşallah).gittim kendime pompa aldım 3 kez kullandım çünkü hiç sağamadım vazgeçtim.sütüm yok dedim.gerçektende o zaman azdı mamayı çok yiyoduk.gittim hastane tipi kiraladım 1 ay kullandım onunla bazen 40 bazen 50 en fazla 60 cc sağdım.çoğalma olmayınca geri verdim süresi bitince.bi kaç gündür sütüm daha iii göğüslerimin azıcıkta olsa dolduğunu anlıyorum.arkadaşımdan gittim gene pompayı aldım onunla sağarsam ondan kiralıcaktım yok yok yok.5 cc zor sağdım.aynı göğsümü oğluma verdim çocuk cokur cokur emdi.off nedir bu yaaa.ne kadar emiyo bilmiyorum ne kadar mama vercem bilmiyorummmm
emzırdıgın ıçın sut az gelıyor.ben sureklı sagdıgım ıçın ayırt edebılıyorum emzırdıgım zaman az sut çıkıyor ama emzırmeden dırek sagarsam sutum gelıyor.bazende kızm bır ıkı kere çekıyor bırakıyor ozamn sut gelıyor hemen sagıyorum ozamn daha çok sut çıkıyor.amann çok zor ış gun ıçınde az bı vakıt bulsam hemen sut sagım dıyorum uzanıp dınlenım dıyemıyorum yemeklerımı de akşmdan yapıyorum çunku kızım gunduz ızın vermıyor

benim oğlum da 1 ay küvezde kaldı çıktıktan sonra da 2 ay kesnlikle memeye ağzını sürmedi. 2 saatte bir 60 cc süt sağıp veriyordum. düşünün 2 saatte bir gece gündüz hiç sekmeden o motorun sesi torr torr ve bebek acıktığı için süt sağılana kadar ağla ağla canı çıkıyodu.3.ayın sonunda bigün sağ sağ canım çıktı ve süt gelmemeye başladı.canım sıkıldı,mama verdim o gün. ertesi gün sanki 3 aydır biberon alan o bebek değilmiş gibi tak kesti ve memeyi emmeye başladı. ve 1-2 gün içinde sütüm kendini toparladı. o hafta aç kalırsa korkusuyla emzirdiğimi göremiyorum diye sağmaya kalktım gene sağ sağ azcık bişey geliyodu. yani kızlar anlayacağınız bebek en iyi makineden bile güzel süt getiriyor. bebek daha dudağını değdirdiği an süt şakır şakır akıyo.makinede tık yok! emdiğini yutkunmasından takip edin bence. ve eğer emdikten sonra huzursuz değilse doyuyor demektir vesvese yapmaya gerek yok.

benim oğlum da 1 ay küvezde kaldı çıktıktan sonra da 2 ay kesnlikle memeye ağzını sürmedi. 2 saatte bir 60 cc süt sağıp veriyordum. düşünün 2 saatte bir gece gündüz hiç sekmeden o motorun sesi torr torr ve bebek acıktığı için süt sağılana kadar ağla ağla canı çıkıyodu.3.ayın sonunda bigün sağ sağ canım çıktı ve süt gelmemeye başladı.canım sıkıldı,mama verdim o gün. ertesi gün sanki 3 aydır biberon alan o bebek değilmiş gibi tak kesti ve memeyi emmeye başladı. ve 1-2 gün içinde sütüm kendini toparladı. o hafta aç kalırsa korkusuyla emzirdiğimi göremiyorum diye sağmaya kalktım gene sağ sağ azcık bişey geliyodu. yani kızlar anlayacağınız bebek en iyi makineden bile güzel süt getiriyor. bebek daha dudağını değdirdiği an süt şakır şakır akıyo.makinede tık yok! emdiğini yutkunmasından takip edin bence. ve eğer emdikten sonra huzursuz değilse doyuyor demektir vesvese yapmaya gerek yok.

tekrar emmesi çok güzel cnm keşke bir mucize olsa da benim ki de emse

teyzelerı benı kızım eşimle benden başkasının kucagına gtmıyor başkasını gordugunde once ıncelıyor konuştukları kucagına aldıkları zaman bukuyor dudaklarını bu da benım çok hoşuma gıdıyor.bırde hep ılgı hep konuşmak ıstıyor çenem agrıyor çogu zaman konuşup gulmek oynamak ıstıyor o anda başka bışeyle ılgılensem onu bırakıp çıglık kopuyor resmen

o dudak hareketini asya da yapıyor çok tatlı oluyo resim çekeyim diyorum denk gelmiyo hiç

ben de uyurken emzirenlerdenimm:KK3::KK3:bu kadar mı aynı olur bu bebişler...yaklaşık 3 haftadır böle..emecekmiş gibi bi hırsla saldırıp 2 çekio ya etrafa bakıo ya gülüo ya da ağlıo..geçen hafta 200 gr almış.ben mamaya alıştı heralde ondan die mamayı kestim ama galiba herkeste bu sorun var..ama bu hafta almadı kilo bence evde tartıorum aynı..of tek isteim şu 6 ayın dollması...bu emme işi beni hasta edecek..

benimki bazen cokur cokur emio..bazen de süt yok heralde oynuyo diorum yutkunma göremiorum ama bi çekiorum memeyi ağzından sütler çıkıo..ben anlamadım bu işi...

bugün baya kalabalığız kızlar maşallah..

bu arada kızım çoğu zaman 2 dk emio onu da kusuo..iyi mi??kesik kesik kusuo diye seviniodum ama bu sevinmekten cıktı çünkü 2 dk emdiğinde de kustu demin.of yarıo mu yaramıo da bi rahatsızlığımı var çözemedim.

mesacım naber?nası oldu asyacım?

emzırdıgın ıçın sut az gelıyor.ben sureklı sagdıgım ıçın ayırt edebılıyorum emzırdıgım zaman az sut çıkıyor ama emzırmeden dırek sagarsam sutum gelıyor.bazende kızm bır ıkı kere çekıyor bırakıyor ozamn sut gelıyor hemen sagıyorum ozamn daha çok sut çıkıyor.amann çok zor ış gun ıçınde az bı vakıt bulsam hemen sut sagım dıyorum uzanıp dınlenım dıyemıyorum yemeklerımı de akşmdan yapıyorum çunku kızım gunduz ızın vermıyor

cnm ben emzirmeden sağdım hep bunları.çıkmıyo sağarken.göğsüm emilmeye alıştımı ne anlamadım gitti.

emzirdiğimde duruyo evet ama benim oğlum 15 günde 200 gram alırkende açmış gibi ağlamıyoduki onun için güvenemiyorum cnm.açken ağlasa anlasam problem yok.yutkunmasından takip ediyorum bende ama ne kadar yutkuncakki off off.çok takılıyorum bazen.

ben de uyurken emzirenlerdenimm:KK3::KK3:bu kadar mı aynı olur bu bebişler...yaklaşık 3 haftadır böle..emecekmiş gibi bi hırsla saldırıp 2 çekio ya etrafa bakıo ya gülüo ya da ağlıo..geçen hafta 200 gr almış.ben mamaya alıştı heralde ondan die mamayı kestim ama galiba herkeste bu sorun var..ama bu hafta almadı kilo bence evde tartıorum aynı..of tek isteim şu 6 ayın dollması...bu emme işi beni hasta edecek..

cnm evdeki tartılar doğru çıkmıyo yaa.en azından bizimki öyle.hep farklı.

benimki bazen cokur cokur emio..bazen de süt yok heralde oynuyo diorum yutkunma göremiorum ama bi çekiorum memeyi ağzından sütler çıkıo..ben anlamadım bu işi...

bu arada kızım çoğu zaman 2 dk emio onu da kusuo..iyi mi??kesik kesik kusuo diye seviniodum ama bu sevinmekten cıktı çünkü 2 dk emdiğinde de kustu demin.of yarıo mu yaramıo da bi rahatsızlığımı var çözemedim.

cnm tok olabilirmi?kustuğuna göre.

Bebeğin emmesi daha farklı işte. Hem sütü uyarıyor ondan geliyor, hem de daha güçlü çekiyor acıtmadan üstelik. Benim geçen gün başıma geleni anlatayım. Bir göğsümün bazı süt kanalları tıkandı, taş gibi oldu bir yanı. Sağ sağ çıkmıyor, sıcak kompres yaptım yok, ılık duş aldım sağıyorum yine gelmiyor, bir panik başladı bende mastit olacam diye, eşim dediki ver bakalım kıza belki açar, 1-2 çekti gelmedi, dönmüş gülüyo bi de bana, sonra tekrar bi çekti tüm memeyi boşalttı valla. Makinayla canım acıyordu üstelik kızım kolayca çözdü sorunu :)

Bak senin de 3 ayı doldurunca başlamış, 3. ayda böyle bir dönem oluyor demek ki.. Pes etmeden atlatmaya çalışacaz çare yok.

Bizim kız da aynı işte 3-4 dakika emip onu da kusuyor sonra. Cumartesi doktora gittik, tahliller temiz, çarşamba tekrar gidip kilo alımına bakacağız. Ben de bu arada her uyuklama evresinde emziriyorum hem zayıflamasın direnci düşmesin, hem de süt gitmesin diyeee...

canım zaten ağlamıyosa aç değil demekki çocuklara zorla mama yesin süt emsin diye dayatıyoruz bazen aslında biraz kendi hallerine bırakmak lazım.ben ilk memeye geçtiğinde ne kadar emiyo bilemiyoum aç kalıyosa az mama versem dediğimde doktor sakın demişti. eğer açlık huysuzluğu yoksa o yeteni alıyo demekki mamaya alıştırma sakın demişti. emerken de yutkunması sistematik olması gerekiyor. nasıl biz su içerken yutkunuyoruz, onlar da süt içerken çektikçe ağır ağır yutkunuyolar.

bi de kusma konusunda bu sıcaklarda göğsünüzde bekleyen süt de ekşiyor olabilir. annem beni bu konuda sürekli uyarır. çocuğun midesini bozma diye. önden gelen sütü biraz sağ,sonra emzir bebeği diye. onu da göz önüne almakta fayda var sıcakta vücutta bekleyen fazla süt de ekşiyor.

canım zaten ağlamıyosa aç değil demekki çocuklara zorla mama yesin süt emsin diye dayatıyoruz bazen aslında biraz kendi hallerine bırakmak lazım.ben ilk memeye geçtiğinde ne kadar emiyo bilemiyoum aç kalıyosa az mama versem dediğimde doktor sakın demişti. eğer açlık huysuzluğu yoksa o yeteni alıyo demekki mamaya alıştırma sakın demişti. emerken de yutkunması sistematik olması gerekiyor. nasıl biz su içerken yutkunuyoruz, onlar da süt içerken çektikçe ağır ağır yutkunuyolar.

Her aç bebek huysuz olmayabilir ama.. Ben bizim kızın acıktığını öptüğümde ağzını açmasından da anlıyorum mesela veya kucağımdaysa omzumu kemirmeye başlıyor. Açlıktan ağladığı çok nadirdir.

bugün yine kontrole gittik doktor iii her ay idrar tahlili yapacaz takip edecez dedi maşalla iştahı da çok açık kilo alımı normale döndü çok huysuz sadece sürekli mız mız mız :)

herkesde aynı dert yahu bu hafta kızım memeyi vermek istediğimde kendini geri ittirip bağırıyor ağlıyor zorla ağzına soksam daha sinirleniyor biberonla mama veriyorum diye korkuyornum ya emmezse diye ama süt yetmiyor bir de sadece nmemede uyuyor memeyi almıyor uyuyamıyor iyice çileden çıkıyoruz hatta çıkıyorum desem daha doğru eşim kulaklarına tıkaç takıp yatıyor:97:emmeyi nbırakırsa çok üzüleceğim ben artık ek gıdaya başladım akşam tahıllı kaşık maması veriyorum öğlen meyveye alıştırıp bir öğünü de meyve yapıcam bir öğün de sebze çorbaşı olacak inşallah sonra biberonla mamayı kesmeyi düşünüyorum.. ama belki de biberondan değil başka bi derdi var ağzı var dili yok garibimin o da ağlayıp duruyor işte :18:bu anne olmak ne zormuş yahu.. kızlar siz bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz

bugün yine kontrole gittik doktor iii her ay idrar tahlili yapacaz takip edecez dedi maşalla iştahı da çok açık kilo alımı normale döndü çok huysuz sadece sürekli mız mız mız :)

mesa asya mızmız diye mi tahlil yapıyor yoksa başka bir sebebi mi var kusura bakma daha önce yazdıysan da geçmişi okuyamıyorum bebiş durmadığı için

X