2011 Nisan Anneleri

benim oğluşumun bezinde 3-4 gündür pembe lekeler var sanırımmm bebeek arkadaşımız bahsetmişti de görünce panik yapmadım su kaybındanmış galiba azara azar su veriyorum bende artık tek benim içmemle olmuyo galiba.başka yaşayan var mı kızlar?

kızlar gece uykularınız nasıl??bu aylarda deliksiz uyuyan oluomuş..biz deliksiz uyumuoyuruz..örneğin bazen gece uykusuna çok erken geçioruz 7 8 gibi..10 11 gibi emio..2 3 gibi emio..5 de emio..5 den sonra da saat başı kalkıo artık..yada 9 10 gibi yattıysa ben 12 gibi yatmadan emziriorum 3 4 gibi kalkıo 5 gibi tekrar..7 ve 8 de emio..çok mu uyanıyoruz..doymuyo mu??şimdi doktordan geldim.10 günde 200 gr kadar almışız allaha şükür..fena deil o kadar emmeye..uyutarak emziriorum ve alışıo die mamayı kestim mücadele halindeyim.1 aydır kakası çok sıvı bunun için damla verdi adını şu an bilmiorum bağırsaklarını düzenlesin dedi..kullanırmıyım emin deilim..dr a ilk defa gittim pek de beğenmedim galiba..ek gıda 5 ay dolunca dedi..idrar tahlili de verdik..emmesi azaldı die ben istedim gytası da yarın yapılacak inşallah temiz çıkar..kusuyo dedim midesi bulanıosa ondan da emmek istemez dedi..az emio dedim 3 saatte bi emmesi yete zaten dedi..bizimki de 3 saatte mutlaka emio..cebren ve hile ile de olsa..uyku arasında...ne zormuş çocuk bakımı..çook özen istiyo çoook..bide sırt üstü yatır yastık koy ama başını yan cevir dedi..tamam öle yatırıorum da kendisi kafasını düzleştirio..bide bizimki kusuo..korkuyorum allahıma emanet..siz nası yatırıyorsunuz??

valla bizimkinin de uyku düzeni aynı 8 gibi uyuyo mutlaka 12 ye doğru ben yatarken emziriyorum 3 te kalkıyo daha sonra..6 da kalkıyo ve ondan sonra günaydınnn:)) 8 buçuğa kadar fala gayet neşe enerji..8-9buçuk arası tekrar uyuyo ondan sonra tamam:)deliksiz nası uyuyacak ya bu aydaki bebek bi kere o kadar uzun süre aç kalmamaları gerekiyomuş benim bildiğim kan şekerleri düşermiş.

ben de aynen canım uyudukça emziriorum 2 3 saatte emmiş oluo..ama bazen 10 dk bazen 20 bazen yarım saat ii uyuyosa..

valla dediğim gibi önsüt gelirken cok cok tazikli gidio yağlı kısım geldiinde herlade süt bitti ses gelmio diorum ama bi bakıorum ağzından süt fışkırıo..bide benim kızım çok çabuk sıkılıo her şeyden mız mız biraz aç mı ağlıo mız mız mı anlayamıorum

aman canım sağlığı düzelmiş olsun da mızmızlık önemli deil..benim ki de çok huysuz

ayağımda sallıorum valla..önceden emerek uyurdu şimdi emmesi için uyuması gerektiinden ayağımda sallıom ağzına emzik..ben de bi ninni tutturuom..:)

canım yoğurdu neyle çalıosun??tarif verri misin**

kızlar bide kızım çook elini emio.emzik veriom emziği çekio elini ağzına sokuo..sizde de var mı bu durum??

aynen cnm bnmkide elin emiyor
ben emziği veriyorum o çıkarıyo elini emiyo.

bnde yoğurt yapma makinesi var onunla yapıyorum
çok rahat oluyor.

gece uykularımız şu anlık
saat akşam 9 da uyuyor. snra 4 gibi kalkıyor snra 6 gibi snrada 8 gibi tamamen uyanıyor.
eskiden altıda bi kalkardı uyumzdı. şimdilik böle bakalım

ben de aynen canım uyudukça emziriorum 2 3 saatte emmiş oluo..ama bazen 10 dk bazen 20 bazen yarım saat ii uyuyosa..

valla dediğim gibi önsüt gelirken cok cok tazikli gidio yağlı kısım geldiinde herlade süt bitti ses gelmio diorum ama bi bakıorum ağzından süt fışkırıo..bide benim kızım çok çabuk sıkılıo her şeyden mız mız biraz aç mı ağlıo mız mız mı anlayamıorum

aman canım sağlığı düzelmiş olsun da mızmızlık önemli deil..benim ki de çok huysuz

ayağımda sallıorum valla..önceden emerek uyurdu şimdi emmesi için uyuması gerektiinden ayağımda sallıom ağzına emzik..ben de bi ninni tutturuom..:)

canım yoğurdu neyle çalıosun??tarif verri misin**

kızlar bide kızım çook elini emio.emzik veriom emziği çekio elini ağzına sokuo..sizde de var mı bu durum??

Yanlışlıkla yarım saat emerse 15 dakikasını geri çıkarıyo bizim bebe :)
Aç olduğunu anlamak için benim yöntemimi dene istersen bi de, ağzına yakın yerden yanağından öp, ağzını açıyor mu bak. Bu her seferinde aç demek olmayabiliyor gerçi, ağzına bişiler sokma isteğinden de olabiliyor ama bi denersin emzirmeyi.
Bi bilgi: yoğurt UHT sütlerden(uzun ömürlü olanlar) olmuyormuş sanırım, günlük süt ile yapabilirsin.
Elini tüm bebekler yiyor artık merak etme normal.

benim oğluşumun bezinde 3-4 gündür pembe lekeler var sanırımmm bebeek arkadaşımız bahsetmişti de görünce panik yapmadım su kaybındanmış galiba azara azar su veriyorum bende artık tek benim içmemle olmuyo galiba.başka yaşayan var mı kızlar?

Ben de su kaybından diye biliyorum ama biz henüz böyle bir şey yaşamadık. Suyu arttırınca da geçmezse doktorla görüş istersen.

kızlar gece uykularınız nasıl??bu aylarda deliksiz uyuyan oluomuş..biz deliksiz uyumuoyuruz..örneğin bazen gece uykusuna çok erken geçioruz 7 8 gibi..10 11 gibi emio..2 3 gibi emio..5 de emio..5 den sonra da saat başı kalkıo artık..yada 9 10 gibi yattıysa ben 12 gibi yatmadan emziriorum 3 4 gibi kalkıo 5 gibi tekrar..7 ve 8 de emio..çok mu uyanıyoruz..doymuyo mu??şimdi doktordan geldim.10 günde 200 gr kadar almışız allaha şükür..fena deil o kadar emmeye..uyutarak emziriorum ve alışıo die mamayı kestim mücadele halindeyim.1 aydır kakası çok sıvı bunun için damla verdi adını şu an bilmiorum bağırsaklarını düzenlesin dedi..kullanırmıyım emin deilim..dr a ilk defa gittim pek de beğenmedim galiba..ek gıda 5 ay dolunca dedi..idrar tahlili de verdik..emmesi azaldı die ben istedim gytası da yarın yapılacak inşallah temiz çıkar..kusuyo dedim midesi bulanıosa ondan da emmek istemez dedi..az emio dedim 3 saatte bi emmesi yete zaten dedi..bizimki de 3 saatte mutlaka emio..cebren ve hile ile de olsa..uyku arasında...ne zormuş çocuk bakımı..çook özen istiyo çoook..bide sırt üstü yatır yastık koy ama başını yan cevir dedi..tamam öle yatırıorum da kendisi kafasını düzleştirio..bide bizimki kusuo..korkuyorum allahıma emanet..siz nası yatırıyorsunuz??

Biz de deliksiz uyuyamıyoruz canım. Hele bu ara iştahsızlıkla beraber iyice yokoldu uyku düzenimiz. Gece ne zaman uyanacağı belli olmuyor, düzen diye bir şey yok. Gece mümkün olduğunca emzirmemeye çalışıyorum çünkü uyanıp emmeye alışıyormuş ve ilerde çok zor oluyormuş. Ama ağlar da hiçbir şekilde geri uyumazsa tabii ki emziriyorum. Bir de gece uyumazsa kucağında tutmayı dene, büyüme atağında oluyorlarmış bu haftalarda, ve bunun stresini atmak için kucak isteyebiliyorlarmış. Bizimki şimdi bunu yapmaya başladı, gece uyanıyor, kucağıma alınca sakinleşip uyuyor.
Ben destek yastığı kullanıyorum ilk günden beri, genellikle yan yatırıyorum çünkü sırt üstü yatınca irkilip uyanıyor. Sırt üstü yatıracağım zaman da sırtını ve poposunu hafifçe destek yastığına dayıyorum, hafifçe yana dönüyor kafası, yukarıya bakmamış oluyor (kusarsa da yana aksın diye).

valla bizimkinin de uyku düzeni aynı 8 gibi uyuyo mutlaka 12 ye doğru ben yatarken emziriyorum 3 te kalkıyo daha sonra..6 da kalkıyo ve ondan sonra günaydınnn:)) 8 buçuğa kadar fala gayet neşe enerji..8-9buçuk arası tekrar uyuyo ondan sonra tamam:)deliksiz nası uyuyacak ya bu aydaki bebek bi kere o kadar uzun süre aç kalmamaları gerekiyomuş benim bildiğim kan şekerleri düşermiş.

Bu aylarda değil canım o, ilk aylarında. Artık, hatta 2. ayından itibaren deliksiz uyuyabilirler, uyutabilirsen tabii :))) Pek rastlamadım uyuyabilenine.

Kızlar nasılsınız çoktandır giremedim nasılsınız bebişleriniz nasıl
bu arada hayırlı ramazanlar
oruç tutuyomusunuz
ben tutuyordum fakat dün akşam 7 de regl oldum 2 ayın üzerine . ama 2 gün sütüm iyiydi çok şükür sahurda 1 litre su içtim idare etti kızım akşama kadar

uyku düzeninden bahsedilmiş benim kız 12 saat uykuda 12 saat uyanık çok şükür bir düzeni var
gece 10-11 gibi yatıyor sabah 4-5 gibi kalkıyor sonra bir daha 7-8 gibi kalkıyor 12-1 gibi yatıyor 3-4 gibi kalkıyor sonra işte 10-11 gibi yatıyor işte.

bu arada benim kız da elini emiyor hepimizin bebekleri aynı galiba.
kaka sorunu aynen devam kızım alıştı galiba 3-4 günde 1 yapıyor bazen de arka arkaya yapıyor
yine görüşürüz hoşçakalın....

mrb cnmmm..
bizde ek gıdaya 3.5 aylık başladık. ben şuan meyve suyu, yoğurt, sebze çorbası,muhallebi, kaşık mamalarında veriyorum. bunları verdiğim ay 900 gr aldı.

niye 3.5 aylıkken başlattı dr anlamadım cnm
baktım bazıları da başlamış
benim bildiğim 6. aya kadar sadece anne sütü. 6. ayda başlanıyor ek gıdaya

Son düzenleme:
bebek kilo almayınca başlattı cnm.
eğer başlatmasaydıda ben vermeyi düşünüyordum.
şuan herşeyi yiyor
yani herşey derken meyva suyu püresi
sebze suyu püresi çorbası
muhallebi
bütün kaşık mamaları
yoğurt ( içine 3 tane bebe bisküvisi 2 kaşık pekmez koyuyorum)

ayrıyetten bni emmediği için sütüm gitti tamamen, aptamil veriyorum

Kızlar nasılsınız çoktandır giremedim nasılsınız bebişleriniz nasıl
bu arada hayırlı ramazanlar
oruç tutuyomusunuz
ben tutuyordum fakat dün akşam 7 de regl oldum 2 ayın üzerine . ama 2 gün sütüm iyiydi çok şükür sahurda 1 litre su içtim idare etti kızım akşama kadar

uyku düzeninden bahsedilmiş benim kız 12 saat uykuda 12 saat uyanık çok şükür bir düzeni var
gece 10-11 gibi yatıyor sabah 4-5 gibi kalkıyor sonra bir daha 7-8 gibi kalkıyor 12-1 gibi yatıyor 3-4 gibi kalkıyor sonra işte 10-11 gibi yatıyor işte.

bu arada benim kız da elini emiyor hepimizin bebekleri aynı galiba.
kaka sorunu aynen devam kızım alıştı galiba 3-4 günde 1 yapıyor bazen de arka arkaya yapıyor
yine görüşürüz hoşçakalın....

maşallah çok güzel oturtmuşsunuz düzeni.

allah allah sana nazar mı değdi acaba çok iyiydi senin sütün emziriyordun
peki kolay mı acaba böyle yedirmek emzirmek mi daha kolay böyle vermek mi daha kolay

allah allah sana nazar mı değdi acaba çok iyiydi senin sütün emziriyordun
peki kolay mı acaba böyle yedirmek emzirmek mi daha kolay böyle vermek mi daha kolay

sorma cnm bnm oğlum ayda 1400 gr almıştı en sonn
snraaki ay 400 gr aldı
snrada vermeye başladı maalesef.
bilmiyorum nazarmı değdi.
tabiki emzirmek çok kolayy
böylee yedimi yemedimi
çiğnemeyi bilmiyor yutmayı bilmiyor
biberon sanıyorr emiyor kaşığı. ama şimdi asrtık biraz biraz alıştık kaşığa.
etraf biraz batıyorr ama olucak o kadar:)
ek gıdaya başladığım ay 900 gr aldı

sorma cnm bnm oğlum ayda 1400 gr almıştı en sonn
snraaki ay 400 gr aldı
snrada vermeye başladı maalesef.
bilmiyorum nazarmı değdi.
tabiki emzirmek çok kolayy
böylee yedimi yemedimi
çiğnemeyi bilmiyor yutmayı bilmiyor
biberon sanıyorr emiyor kaşığı. ama şimdi asrtık biraz biraz alıştık kaşığa.
etraf biraz batıyorr ama olucak o kadar:)
ek gıdaya başladığım ay 900 gr aldı

aman yesinde kilo alsında böyle alsın cnm

kızlar ya az önce bebişim netbookun tuşlarına basıp ekranı ters çevirdi ekran şimdi tepetaklak olmuş durumda :) nasıl çevireceğimi bilen var mı ya? benim kız akşama kadar yoruluyor bu aralar 6da uyuyor sonra 8de 10da 11de 1de 2de 4buçukta beşbuçukta ve 6da uyanıp yedşye kadar tilki uykusu sonra da öğlene kadar uyumuyor memeyi gündüz almıyor sinirleniyor şimdi memeyi zorla verdim mecbur sinirlenip memeyi hiç almıcak diye de korkuyorum ama bende çok yorgun oluyorum şimdi ayağımda sallıyorum keratayı zombiye dönüştüm resmen ne zormuş bu işler yahu bi de üstüne üstlük eşimi sahura kaldıramadım :KK43: sinirli ve aç gitti işe.. of off hiç bir iş tam olmuyor herşeye koşayım derken iyice dağılıyor sanki.. kızlar aranızda oruç tutan var mı dayanabiliyormusunuz

kızlar ya az önce bebişim netbookun tuşlarına basıp ekranı ters çevirdi ekran şimdi tepetaklak olmuş durumda :) nasıl çevireceğimi bilen var mı ya? benim kız akşama kadar yoruluyor bu aralar 6da uyuyor sonra 8de 10da 11de 1de 2de 4buçukta beşbuçukta ve 6da uyanıp yedşye kadar tilki uykusu sonra da öğlene kadar uyumuyor memeyi gündüz almıyor sinirleniyor şimdi memeyi zorla verdim mecbur sinirlenip memeyi hiç almıcak diye de korkuyorum ama bende çok yorgun oluyorum şimdi ayağımda sallıyorum keratayı zombiye dönüştüm resmen ne zormuş bu işler yahu bi de üstüne üstlük eşimi sahura kaldıramadım :KK43: sinirli ve aç gitti işe.. of off hiç bir iş tam olmuyor herşeye koşayım derken iyice dağılıyor sanki.. kızlar aranızda oruç tutan var mı dayanabiliyormusunuz

valla ben tutuyordum cnm dün akşam regl oldum
ya allah sabrını veriyor sütüm de normal günlerdeki gibiydi yalnız sahura kalkıp iyi bir kahvaltı edip bol su içmek lazım ben çok az mama verdiğim için eğer sütüm yetmez ise gece yatarken verdiğim mamayı öğlen saatlerinde veririm dedim çok şükür gerek kalmadı akşama kadar idare etti kızım yani süt gelmeseydi huzursuz olurdu ama bizim kız 3 saat filan öğlen uyudu

kızlaar yardımm..adet mi oldum bilemiorum..yoksa hamileyim falan da lekelenme mi anlamadım.az az geldi lekelenme sizin adetler de öle mi geldi..ay inşallah adet oluyorumdr deilse hamileim die korkucam..belim falan da çok ağrıo..sizce ne??

kızlaar yardımm..adet mi oldum bilemiorum..yoksa hamileyim falan da lekelenme mi anlamadım.az az geldi lekelenme sizin adetler de öle mi geldi..ay inşallah adet oluyorumdr deilse hamileim die korkucam..belim falan da çok ağrıo..sizce ne??

geçen ay benimde öyle geldi bu ay tık yok test yaptım negatif çok şükür

X