2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

günaydınnnn :KK16:
kızlar bebişleriniz mama sandalyesinde oturup yemek yiyiyorlarmı.Mert pek oturmuyor genelde sandalyenin altında geziniyor ne yapıcam ben bu yaramazı bilmiyorum.yürüteç aldık onada binmiyor kenarlarına basıp tırmanmaya çalışıyor.

Kızlae günaydın herkese.. Burayı burdaki sohpetleri çok özledim.. Zehra 10 mayıs değilmiydi doğum tarihin aynı gün doğuracaktık diye kalmış aklımda.. Bugün 8. ayı dolduruyoruz..:nazar:

bu arada benim kızımda mam sandalyesinde yiyemiyo aslında yemeye çalışıyo ama döküyo bilemiyo daha eklek falan veriyorum..

Köfte sormuş bi arkadaşımız nick unuttum alıntıda yapmamıştım ben normal soğanlı baharatsız yumurtalı yapıyorum fırında patatesli olarak verebilirsin..:KK56:

günaydınnnn :KK16:
kızlar bebişleriniz mama sandalyesinde oturup yemek yiyiyorlarmı.Mert pek oturmuyor genelde sandalyenin altında geziniyor ne yapıcam ben bu yaramazı bilmiyorum.yürüteç aldık onada binmiyor kenarlarına basıp tırmanmaya çalışıyor.

günaydın

mama sandalyesinden başka yerde yediremiyorumki. mert nasıl yemek yiyor

kızlar ben artık yemek yedirirken çok zorlanıyorum elimden kaşığı almak istiyor ağzını açmıyor kızıyor söyleniyor biberon mamasını yediremiyorum beni de gece dışında emmek istemiyor ama haliyle sütüm çok azaldı doyurmuyor gece de mama yapmaya başladım ama yediği 2 ölçü falan sık sık da uyanıyor ne yapacağımı şaşırdım. eline verdiğim yada küçük parçalarla ağzına verdiğim şeyleri seviyor reddetmiyor ama her şeyi de öyle verememki. eline galeta verdiğimde çok seviyor yemeyi

siz neler yapıyorsunuz merak ettim dişi de çıkmadı daha ondan mı bilemiyorum

Kızlae günaydın herkese.. Burayı burdaki sohpetleri çok özledim.. Zehra 10 mayıs değilmiydi doğum tarihin aynı gün doğuracaktık diye kalmış aklımda.. Bugün 8. ayı dolduruyoruz..:nazar:

bu arada benim kızımda mam sandalyesinde yiyemiyo aslında yemeye çalışıyo ama döküyo bilemiyo daha eklek falan veriyorum..

Köfte sormuş bi arkadaşımız nick unuttum alıntıda yapmamıştım ben normal soğanlı baharatsız yumurtalı yapıyorum fırında patatesli olarak verebilirsin..:KK56:
evet cnm aynı gün yapacaktık ama ben 11 mayısta doğum yaptım.Bizde sizleri özlüyoruz buralarda :KK52:
günaydın

kızlar ben artık yemek yedirirken çok zorlanıyorum elimden kaşığı almak istiyor ağzını açmıyor kızıyor söyleniyor biberon mamasını yediremiyorum beni de gece dışında emmek istemiyor ama haliyle sütüm çok azaldı doyurmuyor gece de mama yapmaya başladım ama yediği 2 ölçü falan sık sık da uyanıyor ne yapacağımı şaşırdım. eline verdiğim yada küçük parçalarla ağzına verdiğim şeyleri seviyor reddetmiyor ama her şeyi de öyle verememki. eline galeta verdiğimde çok seviyor yemeyi

cnm mert in yemesinde problem yok çok şükür iştahlı bir bebek.ama sıkıntıya gelemiyor mama sandalyesindede onun için oturmak istemiyor emniyet kemerini bağlatmak istemiyor.genelde yatırarak yediriyorum ben.Bende gece maması yapıyorum zaten emzirmiyorum 4 buçuk aylık olana kadar emdi bizim sıpa.Gece mamasını yiyince gece bir kere kalkıyor onda da aptamil veriyorum.belki diş sıkıntısı vardır oyüzden gece sık uyanıyordur cnm.Bizde de hala diş çıkmadı.

cnm mert in yemesinde problem yok çok şükür iştahlı bir bebek.ama sıkıntıya gelemiyor mama sandalyesindede onun için oturmak istemiyor emniyet kemerini bağlatmak istemiyor.genelde yatırarak yediriyorum ben.Bende gece maması yapıyorum zaten emzirmiyorum 4 buçuk aylık olana kadar emdi bizim sıpa.Gece mamasını yiyince gece bir kere kalkıyor onda da aptamil veriyorum.belki diş sıkıntısı vardır oyüzden gece sık uyanıyordur cnm.Bizde de hala diş çıkmadı.[/QUOTE]

canım mirayda sevmiyor bağlanmayı ama başka türlü yediremiyorum. gece maması da yapıyorum yine aynı gece 9 buçuk gibi uyuyor sabah 8 buçuk gibi kalkıyor ama gece kaç defa kalktığımı unutuyorum artık hastalık atlattığımızdan beri durum böyle

cnm mert in yemesinde problem yok çok şükür iştahlı bir bebek.ama sıkıntıya gelemiyor mama sandalyesindede onun için oturmak istemiyor emniyet kemerini bağlatmak istemiyor.genelde yatırarak yediriyorum ben.Bende gece maması yapıyorum zaten emzirmiyorum 4 buçuk aylık olana kadar emdi bizim sıpa.Gece mamasını yiyince gece bir kere kalkıyor onda da aptamil veriyorum.belki diş sıkıntısı vardır oyüzden gece sık uyanıyordur cnm.Bizde de hala diş çıkmadı.

canım mirayda sevmiyor bağlanmayı ama başka türlü yediremiyorum. gece maması da yapıyorum yine aynı gece 9 buçuk gibi uyuyor sabah 8 buçuk gibi kalkıyor ama gece kaç defa kalktığımı unutuyorum artık hastalık atlattığımızdan beri durum böyle[/QUOTE]

cnm her hastalığında huy değiştiriyor bebişler inş.düzelir miray da

evet cnm aynı gün yapacaktık ama ben 11 mayısta doğum yaptım.Bizde sizleri özlüyoruz buralarda :KK52:

Biz face yi paylaşamıyoruz hepmiz birbirimize girdik.. Sanırım ben döneceğim artık.. burada herşey eskisi gibi kavga yok en azından

merhaba arkadaşlar:)
benim oğlumda 7 aylık oldu dün:) yavaş yavaş herşeyden yiyor.sadece brokoliyi sevdiremedim.sizler nasıl yapıyorsunuz brokoliyi sanırım kokusunu sevmiyor.dün elmalı bir tarif buldum kokusunu alır diye öyle yaptım gene yemedi.
herkese mutlu sağlıklı gnler:)

Bende 10 mayısta yaptım doğum bu arada :)) erken geldi böcekler :nazar: Bide şu tickerleri nasıl değiştiriyoduk ya ben hala hamileiym burda :KK76:

benim oğlumda 7 aylık oldu dün:) yavaş yavaş herşeyden yiyor.sadece brokoliyi sevdiremedim.sizler nasıl yapıyorsunuz brokoliyi sanırım kokusunu sevmiyor.dün elmalı bir tarif buldum kokusunu alır diye öyle yaptım gene yemedi.

Merabaa.. Benim kızımda bugün 8. ayını dolduruyor.. pazar gününden beri biz ne yersek aynısından veriyorum.. Pek iştahlı değil buara rahatsız çünki ama alıştırmak lazım her tada şimdiden.. Brokoliyi normal mercimek çorbasının içine atıyorum ben öyle veriyorum..

Merabaa.. Benim kızımda bugün 8. ayını dolduruyor.. pazar gününden beri biz ne yersek aynısından veriyorum.. Pek iştahlı değil buara rahatsız çünki ama alıştırmak lazım her tada şimdiden.. Brokoliyi normal mercimek çorbasının içine atıyorum ben öyle veriyorum..

maşallah bebişlere:)anlamadan 1 yaşına bile girecekler:)bizimde doktorumuz 11 aylıkken sizin her yediğinizden yiyecek duruma gelmeli demişti.bende yediklerimizden 3-4 kaşık veriyorum.bende öyle deniyim.dün karnabahar yemeği yapmıştım ondan yedi,sorun pütürlü olması deil sanırım kokusunu sevmiyor.neyse brokoli yemezse karnabahar veririm bende:)

maşallah bebişlere:)anlamadan 1 yaşına bile girecekler:)bizimde doktorumuz 11 aylıkken sizin her yediğinizden yiyecek duruma gelmeli demişti.bende yediklerimizden 3-4 kaşık veriyorum.bende öyle deniyim.dün karnabahar yemeği yapmıştım ondan yedi,sorun pütürlü olması deil sanırım kokusunu sevmiyor.neyse brokoli yemezse karnabahar veririm bende:)

Aynen öyle dene.. Baktın yemiyo onuda at çorbaya kalabalıkta kokusu belli olmuyor.. Ben neler atıp çorba yapıyorum bi bilen :KK76: faylaı olup yakışacağını düşündüğüm herşeyi atıpyorum özellikle mercimek çorbasında kaynıyolar arada:KK52:

Aynen öyle dene.. Baktın yemiyo onuda at çorbaya kalabalıkta kokusu belli olmuyor.. Ben neler atıp çorba yapıyorum bi bilen :KK76: faylaı olup yakışacağını düşündüğüm herşeyi atıpyorum özellikle mercimek çorbasında kaynıyolar arada:KK52:

bende öyle yapıyım bundan sonra teşekkür ederim:)
bu sabah kuru kayısılı bir kahvaltı hazırladım sevdi oğlum.belki biliyorsunuzdur ama genede yazıyım bilmeyen varsa faydam olsun. 2 adet kayısıyı ufak ufak doğrayıp 1 bardak suda haşladım.tarifte mısır ununu teryağında kavurup kayıslı suyu ilave et diyordu ama ben kayısılı suyun içine direk 1 yemek kaşığı mısır unu ekledim(pirinç unuda olur bence)pişince 1 tatlı kaşığı tahin ve 1 tatlı kaşığı pekmez ekledim çok küçük bi parçada tereyağ.
tahini ilk defa verdiğimden az koydum.pekmezde çok gözüktü gözüme onuda azalttım.sizde göz kararı eklyebilirsiniz.

bu sabah kuru kayısılı bir kahvaltı hazırladım sevdi oğlum.belki biliyorsunuzdur ama genede yazıyım bilmeyen varsa faydam olsun. 2 adet kayısıyı ufak ufak doğrayıp 1 bardak suda haşladım.tarifte mısır ununu teryağında kavurup kayıslı suyu ilave et diyordu ama ben kayısılı suyun içine direk 1 yemek kaşığı mısır unu ekledim(pirinç unuda olur bence)pişince 1 tatlı kaşığı tahin ve 1 tatlı kaşığı pekmez ekledim çok küçük bi parçada tereyağ.
tahini ilk defa verdiğimden az koydum.pekmezde çok gözüktü gözüme onuda azalttım.sizde göz kararı eklyebilirsiniz.

bilmiyordum bunu teşekkürler valla.. Değişiklik olur arada hem besleyici.. İçine cevizde rendelense olur heralde.. Süpermiş

Bende 10 mayısta yaptım doğum bu arada :)) erken geldi böcekler :nazar: Bide şu tickerleri nasıl değiştiriyoduk ya ben hala hamileiym burda :KK76:
hahhaaa :) sen ikinciye kadar değiştirme eşitlenir günü gelince. lilypie den yapmıştım ben oradan dene istersen.

brokoliyi ben çorbasına koyuyorum sade vermeyi denemedim hiç ben bile kokusunu sevmiyorum .bence sende öyle dene

mrb arkadaşlar nasılsınız geçmişi okuyamadım zamanım pek yok çünkü ben ve oğlum iyiyiz dün iştahsızdı kustu ama bugün iyi çok şükür...
B1RGL kullanıcısından alıntı

güzel bi tarif canım bunu deniycem
ben brokoliyi hiç tek vermedim hep sebze çorbalarına koydum sebze çorbasını çok seviyo oğlum ama püre halinde veriyorum sanırım artık küçük küçük doğrayıp yapmam lazım

ben sebze çorbasına katıyorum, yada sadece brokoli çorbası yapıyorum,
içine süt atınca hem lezzetleniyor hem kokusu gidiyor,
çok severek yediğini söyleyemeyiz ama..

günaydın

offf bu konuda bende çok dertliyim yemeklerimiz tam bir işkence.. mama sandalyesinde yarısı ağzına yarısı dışına gidiyor, yatırsan kalkmaya çalışıyor yemiyor, ağzını kitlemeyi nerden biliyo bunlar,kitledi mi açtırmaya imkan yok... bir kase bişey yiyecek die yapmadığımız şaklabanlık kalmıyo.. sadece kahvaltıyı güzel yapıyor ve yoğurdu iyi yiyor, onun dışında çorbalar ve bizim yediklerimizden verme tam sıkıntı,dişte çıkmadı daha kabarmadıda onun sıkıntısı desem oda deil gibi.. bunun bir formülü var mı kızlar?? zorlamıyım diyorum,bütün gün aç gezecek açlıktan huysuzlanıyor ama yinede yemiyor... çok zorlayınca ağzına lokma gitmese bile kusacak gibi oluyor ve bazen kusuyor...:KK43::KK43:

ben sebze çorbasına katıyorum, yada sadece brokoli çorbası yapıyorum,
içine süt atınca hem lezzetleniyor hem kokusu gidiyor,
çok severek yediğini söyleyemeyiz ama..

sütte ii fikir çorba yapıp sütle açıyım biraz.biz sebze çorasınıda tavuk susuz yemiyoruz malasef.mesela tarhanayı hiç sevmedi.keşke yemek seçmeseler ama napalım yedikleriyle doysunlar diğerlerinden tatsalar yeter napalım:KK43:

X