***** 2011 Mart Hamileleri *****

battaniye ve alt açma minder modelleri çok güzeldi bende bittim onlara ama ümraniyedeki yerle kıyaslama yapmadan almak istemedim.Bakalım haftaya da onları hallederim inşallah..:97:

günaydın kızlar :)
maşallah alış-verişler başlamış Allah hayırlısıyla giydirmeyi nasip eder inş. haftasonu bizde sakarya taraflarına gittik ama bebek mağazalarını vs. gezme fırsatımız olmadı..bi daha ki gidişimizde hallederiz artık :) yolculuk biraz beni yormuş akşam belim bacaklarım çok ağırdı açıkçası korktumda acaba oğluşum iyi mi diye? ramazan sebebiyle birazda aç kaldım moralim ona da bozuldu bi şey olmaz dimi bebişler açlığa kaç saat dayanabilir ki????

SEN ORUÇ TUTUYORMUSUN _?
BEL AĞRISI AKŞAMLARI özellikle bende de oluyor vallahareket edemiyorum eşim yardım ediyor yürürken düz yatıp dizlerimin altına yastık koyuyorum hatta bazen duş alıyorum o zaman daha iyi oluyor.

Hamilelik islam dininde oruçtan muafiyet için sayılan istisnalardan biridir ancak buna rağmen birçok hamile bayanın ramazan ayında oruç tuttuklarını görmekteyiz. Bunun hem gebe bayan hem de gelişmekte olan bebek için zorlukları ve sakıncaları mevcuttur.

Gebeler, hamileliğin fizyolojisi icabı daha sık acıkırlar, çünkü bebeğe sağlamakla yükümlü oldukları ekstra kaloriyle birlikte günlük kalori alım gereksinimleri artmıştır. Gebelerin 3-4 saatte bir düşmeye eğilimli kan şekerlerini sabit halde tutmak için küçük öğünler alması tavsiye edilir. 2004’de Singapur’da yapılan bir çalışmada, oruç tutan gebelerin yarısından fazlası gebelik öncesindeki oruçlara göre çok daha zorlandıklarını, üçte birisi ise oruca bağlı yan etkiler yaşadıklarını belirtmişlerdir.

Bebek için görülen en büyük tehlike onların ileride nörolojik ve psikolojik gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek KETONLARIN oruç sırasında kanda artışıdır. Ketonlar şekerin hücrelerin kullanımı için ortamda olmadığı durumlarda depolanmış yağların yakılması sonucu açığa çıkarlar. Örneğin uzun süren açlıklarda vücudun şeker deposu çabuk tükenir ve hücrelerin enerji gereksinimi için yağlar yakılır. Bunun sonucunda hem anneye hem de bebeğe zaralı olabilecek ketonlar yağ yakılması sonucu açığa çıkarlar. Kontrol edilemeyen diyabetde de aynı durum söz konusudur.

1995 yılında American Journal of Obstetrics and Gynecology dergisinde Rizzo ve arkadaşları tarafından yayınlanan bir çalışmada kontrol edilemeyen diyabet ve uzun süreli açlık gibi durumlarda kanda oluşan yüksek keton oranlarının ilerde bebeklerin beyin ve psikolojik fonksiyonlarında bozukluğa neden olduğu gösterilmiştir.

Gebelerde yüksek keton oranlarına kolaylıkla ulaşılmasının iki nedeni vardır. Öncelikle gebelerdeki açlık süreçleri gebe olmayan kadınlara kıyasla çok daha çabuk bir şekilde hipoglisemiye (kan şekeri düşüşü) yol açmaktadır. Kanda, bu düşüş nedeniyle, hücrelerin enerji olarak kullanımları için şeker kalmayınca da vücut yağlar yakar ve ketonlar bu yakımın yan ürünü olarak yükselir. Gebe olmayanlarda bu keton yükselmesi 24 saat içinde yoğunlaşıken, gebelerde bu süre 16 saat civarındadır.

Yüksek keton oranlarının gebelerde oluşmasına olanak tanıyan ikinici neden ise gebelerde, özellikle ileri haftalarda, insülin direncinin gelişmesidir. Bu direncin çok yüksek olduğu durumlarda gebeliğe ait diyabet gelişir. Bu durumda kanda yeteri kadar şeker vardır ama bu şekeri hücrelerin kullanımına sokacak olan insülin görevini yapamaz. Şeker kanda yükselir ama hücreler yakıt olarak şekeri kullanamaz. Hücreler bu nedenle alternatif yakıt olan yağı yakarlar ve bu da açığa yüksek keton oranları çıkarır.

Oruç tutarken bir diğer potansiyel sorun vücudun sıvısız kalmasıdır (dehidrasyon). Gebelerde damarlarda dönen kan ve sıvı miktarı çok artar. Bu kan ve sıvı miktarını koruyabilmek için gebelerin günde en az 3L civarında sıvı almaları gerekir. Nisbi sıvısızlık durumlarında, kan basıncı düşer, plasentaya (bebeğin eşi) ve dolayısıyla bebeğe giden kan akımı azalır. Bunun sonucunda bebeğin oksijenlenmesi ideal oranların altına düşebilir. Sıvısızlık ayrıca süt veren hanımların da süt yapımını çok olumsuz yönde etkiler.

Gerçekten de bebeğin beyninin oksijenlenmesinin testi olan ve ultrasonla yaptığımız bir ölçüm olan biyofizik profil skoru oruç tutan annelerin bebeklerinde tutmayan annelerin bebeklerine oranla daha düşük bulunmuştur. 2003 yılında International Journal of Gynecology and Obstetrics dergisinde yayınlanan bu çalışmaya göre bebeğin iyi oksijenlenmesinin en iyi ultrasonografik bulgularından biri olan fetal breathing (diyafram hareketi) oruç tutan annelerin bebeklerinde ciddi olarak azalma göstermektedir.

Özetle, gebe annelerin oruç tumak isteyenlerinde, orucu hamileliğin sonunda kaza orucu şeklinde tutmaları hem kendileri hem de bebek açısından çok daha olumlu olacaktır. Bütün bu tıbbi gerçeklere karşın mutlaka oruç tutacağım diyen anne adayları ise şunu unutmamalıdır: Özellikle 28. haftadan sonraki gebelik haftasındaysalar veya gebelikte diyabet sözkonusuysa, oruç tutmaları ciddi riskler içerecektir.

Alıntı.

yok canım oruç tutmuyorum ama dışardayken herkesin önünde bi şey yeyip içemiyorum ancak evde rahat ediyorum...kek, meyve suyu tarzı şeylerle biraz geçiştirdim ama çok iyi besleyemedim oğluşumu...

hmm..bende rahatsız oluyorum dışardayken ama daha tok tutucu şeyler mesela fındık ceviz gibi kuruyemiş yanında bulundurabilirsin.hem yemesi kolay hem saklaması

kizlar japon battaniyesi alsaydiniz ay nasil yumusak oluyor onlar bide kabartmasi oluyor...panda gibi sarip seveceksin :)))

Bende böyle yumuşacık kabartmalı bir battaniye aldım. üstünde hayvan desenleri var. Fermuarlı çıtçıtlı birşey kundak gibi içine koyuyorsun. Birde beresi ve patikleri var içinde. Krem rengi

günaydınlaar kızlar ve tatlı bebişlerimiz.

ben de daha yeni kalktım. ramazanda uyku düzenim şaştı yaa. uykum bölününce çok daha yorgun hissediyorum kendimi.

demek yeni ciciler aldınız bebeklere oy yerim ben onları:79:

ben de yarın kadıköy tarafına gidicem doppler'a oradan eşimi işe bırakırım kendim ümraniyede bakarım belki bişiler. netten fiyat araştırması yapıp gitsek aslında ama nette de belli olmuo gerçek fiyatından sapmalar oluodur illa.

Günaydın sanada.demek yeni uyandın. Keşke bizde uyusak.....neyse az kaldı inşallah.
Sende git hayırlısı ile gel inşallah. Bu arada dopleri nerde ve nekadara çektiriyorsun?

günaydın canım, valla uyku düzeni açısından bende çooook mağdurum. gece 12 de uyuyorum 2 buçuk 3 arası geri kalkıyorum...4 te tekrar uyu 7 de uyan işe gel (
aslında ben nelerden ne kadar alacağımı bilmiyorum...bazıları çok alma giydiremezsin hemen büyorlar diyo kaba taslak hastane çıkışı, zıbınlar, çıtçıtlı body lerden kaçartane alacaksınız...

koşuyolu görüntüleme merkezi. doktorum bana 200 liradır dedi. cd de veriolarmış. pazarlık yapın bizim hastanemizden gönderildiğinizi söyleyin 150 liraya yaparlar dedi. ya ben de böyle şeylere sinir oluyorum. sağlıkla ilgili bi olay sonuçta esnaflık mı bu pazarlık yapmak zorunda kalıcaz? herşeyi paraya dökmüşler valla. neyse herkes bi şekilde para kazanacak tabi napalım

neyi ne kadar almak gerektiğini bende bilmiyorum çünkü bu konularda abartıyorum. ama şöyle düşünürsek yeni doğanlar genelde 0-3 ay arası olduğu için 6-7 takım. yine 6-7 çıtçıtlı badi, çorap yerine patik olabilir tulumlar ayaklı oldğu için. bir tane kalın battaniye. 2-3 tane ince battaniye. bereler ve eldivenki zaten onlar takımların içinde oluyor. sonra 3 aydan sonra baktın büyük çocuk eşyası hediye gelmiyor. alışveriş yapılabilir bence.
alt açma minderi
ağız silme bezleri. bunlar öncelikli olması gerekiyor sanırsam. :97:

hanimlar bebeklerinizi kiyafetlerini 3-6 aylik alin bebekler iri olduklari icin cabuk dolduruyorlarmis iclerini ondan ben 2 takim yeni dogan ve citcitli atlet aldim 7-8 adet gerisini hep 3-6 aylik ile 6-12 aylik arasi aldim..

aldiklarinizin fiyatlari iyi yinede hatta icinde battaniyesi ile 120 tl olmasida guzelmis..ben burada 24 takim aldim her boy 120 tl verdim ama %70 super indirim vardi simdi fiyatlara baktim ucmus..turkiyede varmi indirim bilmiyorum ama olsada guzel olurmus...

birde ben hic baskili birsey almadim sadece arada minik baskilari var oda birkac tane hepsini beyaz ve ustundeki oyuncak figurler bile dikisli aldim...

birde kafali havlular cok kullanisli degilmis yazdimmi bilmiyorum ama cocuk viyak viyak aglarken kafasinda zaten tutmuyormus bende iri yumusak banyo havlusu aldim..

alt acma minderi yada bezi bilmiyorum bende dolapli bir puset var ayakta degistiriyorsun cocugun altini..iste yanlarinda bezlikleri kremleri yaglaini koydugun bolmeler var cokmu gerekli degil ama satilanlarin icinde ucuza geldi diye aldim..minderi kaldirinca altindan bebek banyosu cikiyor..onuda gecen bu ipte neki derken buldum okadar cahilim yani :)) ama tshicbo ayicikli falan aldim ama bilsem almazdim satilan bezlerin icinde hediye olarak veriliyor zaten...

agiz silme bezlerinide annem bir top yumusak bezi varmis onun neyse ondan aldi 30 tane falan yapti sirtina koymak agzini silmek icin..bide popusunu silmek icinde yapmislar iste..

bence abartmiyorsun anne bana resmen cocuk ceyizi yapmis 3 tane ince battaniye 3 takim carsaf takimi 2 takim pufuduk yatak takimi 1 tanede universitede kullandigim bir kabartmali hayvan desenli battaniyem vardi onu koymus cok severdim 10 sene once almistim..

bana birde aldiklarini abartma diyolar :))

annem ve kayınvalidem bana sen bi şey alma, biz hallederiz diyorlar bende siz yanıma gelmeden oğluşum gelirse ne yapacaz çocuk çıplak mı kalacak diyorummm :)) ilk etapta lazım olabilcek malzemeleri-kıyafetleri alırım...bizimkiler geldikten sonra da eksik gördüklerimizi yine tamamlarız..Allahım hayırlısıyla o günler gelir inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…