hanimlar ve bebisleri gunaydin....
doktordan geliyorum bugun ultrason vardi...bebegimizi gorduk masallah cok buyumus..bende sabah giderken cok hareketli olsun diye yine max yedim cok hareketli idi ama adapli oglum arkasini donmedi :)) doktor masallah eli kolu uzun uzun bir bebek olacak dedi...sonra git birseyler ye 10 dak sonra tekrar bakicam dedi neyse cikolata portakal suyu sandovic ne bulduysam yedim tekrar gittim doktorun yanina gittim diger olcumleri tamamladi cok sukur durumu iyiymis...boyu 27 cm kilosu 364 g yavrum masallah boyuda kilosuda haftasindan ileri imis...normal olculere baktim 25 cm 320 -340 gr olmasi gerekiyormus...masallah tosunum baya almis kilo :))) birde ben 20 hafta oldu 1.5 kilo aldim sadece hala merak ediyorum bu bebek nerde diye....
Maşallah. ulstrasonda göremek insanı çok rahatlatıyor. hele bir de doktor iyi şeyler söylerse...
ben de 22. haftamda olmama rağmen 2 kilo alabildim. ama ulsrasonda normal değerlerde demişti doktor. neler yiyorsun, nelere dikkat ediyorsun?
tşk ederim. sizin de hayırlı olsun. allah sağlıkla, hayırlısıyla kucağınıza almayı, büyütmeyi, evlendirmeyi nasip etsin
ben hamile kalmadan önce 58 kiloydum. ilk 3,5-4 ay bulantılarım çok oldu, pek bir şey yiyemedim, yesem de işe yaramadı. birkaç kilo verdim. şu anda 60 kiloyum. sadece göbek çıktı bende, sanırım biraz da depolardan gitti. ama beni görenler 6-7 aylık hamile gibi görünüyrosun diyor. iyi mi kötü mü bilmiyorum ama göbeğim büyük gibi :)
selamlar.
iki haftalık tatiilimiz maaleef bitti. tatilde çocuğum çok hırpalandı yazık.dağlara taşlara yaylalara tangur tungur çıkmak zorunda kaldı benimle beraber.çok korkuyorum inş her şey yolundadır.hep babasının suçu.yaylaya dağın tepesine çıkçaamızı söylemedi ki.piknik yapıp döncektik.gaza geldi dağın tepesinde bulduk kendimizi :))..iki haftada iki kilo aldım maalesefkaradenizde yemekler hep yağlı,tuzlu. bir egeli olarak bünyem alışık değil ki benim. hemen depoladı bu ne diye :)) ama kalsiyum vitamin açısından çok faydalı olmuştur çocuğa. kayınvalidemin ineği yen doğurmuştu.onun ilk sütü çok faydalıymış ondan içirdiler bana.her gün taze süt içtim.taze yoğurt taze tereyağı.taze peynir.bahçeden fasulye,patlıcan,karalahanalı bir sürü yemek,mısırlı çorba, hamsi falan yedim.ama meyve pek yiyemedim.karadenizde insanların meyveyle pek alakası yok.eve meyve alalım bari dedik.o da misafir geldi bir sürü bana düşmedi pek.karpuz falan bol yedim o da bişi.
dün yollarda mahvoldum. 15 saatten fazla sürdü yolculuk.türkiye yolları malum baya bi sarsıldık ana kızinş bi sorun yoktur
karnım çok büyüdü resmen tam bir hamile gibi görünüyorum artık. bebişlerimiz göbeklerimiz artık daha da hzla büyüyor ne güzel bi de doğursak elimize alsak sağlıkla :)
Guzel anneler ve guzel bebekleri gunaydin.....
bir kac gundur cok yoruldum temizlik yapmaktan...evde ne bulduysam yikadim bu huyum cok fena ole diyor esim ama ne yapalim hangi bayan yapmiyorki...hamileyken insan cok yoruluyormus bide arkadasimi dsavet ettim ogleden sonra tas catlasa 50 kilo kiza oyle yemekler hazirladimki aksamdan rahat 5 kilo alip gider heralde...hos hazirladiklarimi ogrunce cok kizacak yoruldum diye ama olsun deger...sabah tartildim kilom sanirim 500 g falan kendi basina bir artiyor..cozemedim kiloyu sorun ettigimden degilde bu merete aliskin olmadigim icin hemenmi artiyor acaba..derdim acaba vucudum sumu tutuyor onun icin biseyler yapmak yoksa bebegim normalden buyuk karnim kocaman oldu bunun etkisimi vardir acep..pantolonlarimi rahatlikla giyebiliyorum..tedbir bizden taktir allahda gene hayirlisi olsun...
tşk ederim. Ben iki farklı doktora gidiyorum biri en son 1,5 ay kadar önce erkek olduğunu tahmin ettiğini söyledi, diğer doktor 3 hafta önce göstermiyor dedi. Haftaya kontrolüm var inşallah netleşecek cinsiyeti. Evet henüz yolun başındıyım. Her gün sabah akşam sürüyroum kremi. Doktor bir anda çatlar diyince korktum. Sizinkinin cinsiyeti belli mi?
selamlar.
Iki haftalık tatiilimiz maaleef bitti. Tatilde çocuğum çok hırpalandı yazık.dağlara taşlara yaylalara tangur tungur çıkmak zorunda kaldı benimle beraber.çok korkuyorum inş her şey yolundadır.hep babasının suçu.yaylaya dağın tepesine çıkçaamızı söylemedi ki.piknik yapıp döncektik.gaza geldi dağın tepesinde bulduk kendimizi :))..iki haftada iki kilo aldım maalesefkaradenizde yemekler hep yağlı,tuzlu. Bir egeli olarak bünyem alışık değil ki benim. Hemen depoladı bu ne diye :)) ama kalsiyum vitamin açısından çok faydalı olmuştur çocuğa. Kayınvalidemin ineği yen doğurmuştu.onun ilk sütü çok faydalıymış ondan içirdiler bana.her gün taze süt içtim.taze yoğurt taze tereyağı.taze peynir.bahçeden fasulye,patlıcan,karalahanalı bir sürü yemek,mısırlı çorba, hamsi falan yedim.ama meyve pek yiyemedim.karadenizde insanların meyveyle pek alakası yok.eve meyve alalım bari dedik.o da misafir geldi bir sürü bana düşmedi pek.karpuz falan bol yedim o da bişi.
Dün yollarda mahvoldum. 15 saatten fazla sürdü yolculuk.türkiye yolları malum baya bi sarsıldık ana kızinş bi sorun yoktur
karnım çok büyüdü resmen tam bir hamile gibi görünüyorum artık. Bebişlerimiz göbeklerimiz artık daha da hzla büyüyor ne güzel bi de doğursak elimize alsak sağlıkla :)
dikkat edelim diyecem ama evde olunca insan tutamıyo kendini bazen sırf bu yüzden işe geldiğime seviniyorum :)
maşallah burdan ne kadar hamarat olduğunu anlamış olduk eline sağlık, bu haftadan itibaren haftada 500 gr. Almaya hazırlıklı olalım zaten okuduğum her yazıda öle diyor...pantolonların nasıl oluyorrr ya benim hiç bi kıyafetim olmuyor
evet haklısın ama ırmağın da dediği gibi daha 8 haftalıkken bizde kıyafet sorunu başladı...vucüt ve bünye meselesi olmalı herhalde, ya da zayıf olduğumuz için vucüdumuz çok hızlı değişti. (boy 1,68 50 kiloyla hamile kaldım.....)
maşallah yaaa çok güzel şanslısın bence
Allah bozmasın :)
sabah hava biraz serindi içime atlet giyeyim dedim boğuluyordum nerdeyse nasıl çıkardığımı bilemedim valla..
evet haklısın ama ırmağın da dediği gibi daha 8 haftalıkken bizde kıyafet sorunu başladı...vucüt ve bünye meselesi olmalı herhalde, ya da zayıf olduğumuz için vucüdumuz çok hızlı değişti. (boy 1,68 50 kiloyla hamile kaldım.....)
8 haflalikken ben sadece yarim kepce corba ile yasiyordum..ondan demekki sizin hamilelik ilk doneminde zayifsiniz ondan hizli kilo aldiniz..bende 170 75 kiloyum iri kemikliyim.mesela ben senden 25 kilo daha fazlayim ama kimse gordugunde bana sen kilolusun demez..ailesel sanirim bizimki...ust beden 40 giyiniyorum..altta 40 -44 arasinda kesimine gore degisiyor iste..oda kalcam disari dogru cikiktir ondan her pantolon olmuyor...mesela komiktir ben 60 kilo idin dubaiye gelmeden once burada 15 kilo aldim...ama pantolon bedenleri hic degismedi...insallahta degismez tabi :)))....
şimdi kaç kilosun?
bende birgun burada gomlek altina atlet giyindim...eve oluyorum diye dustum gomlegi cikarsam disarida giyilebilen atletlerdendi isciler var cikaramiyorum gomlegi giysem sadece kisa kalir....eve yaniyorum diye gittim o gunde buranin en sicak gunu imis 60 miydi artik neydi sicakligi yani allah kimsenin basina vermesin....o denli kotu idi...simdi bile seni okudum o aklima geldi benim bile cikarasim geldi :))))
bünyeden bünyeye değişiyor kilo meseleleri sanırım. ben de sen gibiyim.170 boy 76 kiloyum şu an.göbeğim dışında kilolu durmuyorum iyi ki hamileyim :))) bu ara çok hızlı kilo aldım yaa. 69 ile hamileliğe başladım. evlendiğimde 64 kiloydum( üç hafta tatilde üç kilo aldım bu önümüzdeki ay almamam lazım.çok hantal hissediyorum kendimi.yürümek lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?